Stanford Üniversitesi

Stanford Üniversitesi

Son dakika Stanford Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Stanford Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Stanford Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Stanford Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan stanford üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 398 stanford üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm stanford üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu Olağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.
2.05.2024 Ekonomi
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek ABD’li araştırmacılar, bozulan kasları canlandıran ‘gençlik pınarı’ molekülünü keşfettiklerini duyurdu. Bu molekülü ilaca dönüştürecekler.
15.10.2023 Yaşam
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi!
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi! Dünyanın en iyi üniversiteleri listesine Türkiye'den 11 üniversite girdi. Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024’ün en iyi üniversitelerini açıkladı. 1904 kurumun sıralandığı listede Türkiye’den 75 üniversite yer aldı. İlk 1000’e 11 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri ise ilk 500’e girmeyi başardı.
28.09.2023 Eğitim
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı ASELSAN Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yerine Yönetim Kurulu kararıyla Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol atandı.
22.06.2023 Gündem
Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı
Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası’na atanan ilk kadın başkan olan Hafize Gaye Erkan, ABD’de ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak da biliniyor.
9.06.2023 Ekonomi
Piyasaların gözü bu atamada! Hafize Gaye Erkan’ın başkan olması bekleniyor
Piyasaların gözü bu atamada! Hafize Gaye Erkan’ın başkan olması bekleniyor Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası’na atanan ilk kadın başkan olması bekleniyor. Hafize Gaye Erkan, ABD’de ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak da biliniyor. Erkan, beklendiği gibi atanırsa ilk sınavı 22 Haziran’da olacak. 22 Haziran’daki Para Politikası Kurulu’nda yüzde 8.5 olan politika faizinin aynı kalıp kalmayacağı piyasadaki en büyük soru.
6.06.2023 Ekonomi
Uykusuzlukta dünya rekoru kırdı! Yan etkileri şaşırttı etkisi yıllarca sürdü...
Uykusuzlukta dünya rekoru kırdı! Yan etkileri şaşırttı etkisi yıllarca sürdü... Uykusuzluk deneyi ile dünya rekoru kırdılar, şaşırtan yan etkileri yıllarca sürdü. İki gencin aklına bir okul projesi fikri geldi. Gençler uyanık kalma konusunda dünya rekorunu kırmak istediklerine karar verdi.
13.04.2023 Dünya
Yapay zekâ zihnimizi okuyabilir mi? Uzmanlar açıkladı
Yapay zekâ zihnimizi okuyabilir mi? Uzmanlar açıkladı 'Aklımızdan geçirdiklerimiz nedeniyle baskılandığımız bir dünya getirebilir'
29.03.2023 Bilim ve Teknoloji
YouTube'da üst düzey istifa
YouTube'da üst düzey istifa Çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu olan YouTube’ın CEO’su Susan Wojcicki istifa etti.
17.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından belirlenen 169 akademik mucit arasında yer aldı.
16.12.2022 Sağlık
THE 2023 Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye'den 67 üniversite listede
THE 2023 Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye'den 67 üniversite listede İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 'THE 2023 Dünya Sıralaması' verileri açıklandı. Listede devlet ve vakıf olmak üzere 67 Türk üniversitesi yer aldı.
12.10.2022 Dünya
Rishi Sunak kimdir? Nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı?
Rishi Sunak kimdir? Nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı? Başbakan Johnson'dan boşalan koltuğa geçmesi muhtemel isimler arasında bulunan Rishi Sunak, seçmen desteğini beklerken, parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için yapılan oylamadan Rishi Sunak birinci çıktı. Peki, Rishi Sunak kimdir, nereli, kökeni ve dini ne? İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine aday Rishi Sunak Müslüman mı?
14.07.2022 Dünya
Türk Ocakları nedir, kimin? Türk Ocakları İstanbul şubesi başkanı kimdir?
Türk Ocakları nedir, kimin? Türk Ocakları İstanbul şubesi başkanı kimdir? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı’nın görevden alınmasına tepki gösterdi. Söz konusu açıklamaların ardından Türk Ocakları nedir, kimin? Türk Ocakları İstanbul şubesi başkanı kimdir? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
28.06.2022 Gündem
Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken yeni bir salgın daha patlak verdi! Bilim insanları duyurdu, antibiyotik bile işe yaramıyor...
Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken yeni bir salgın daha patlak verdi! Bilim insanları duyurdu, antibiyotik bile işe yaramıyor... Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken tüm dünyada yeni bir salgın paniği yaşanıyor. ABD'li bilim insanlarından son dakika uyarısı geldi. Alanındaki en büyüğü olan yeni bir çalışmaya göre, antibiyotiklere dirençli bir hastalık olan ateşli tifo vakaları küresel olarak artmaya başladı. Bilim insanları, her yıl yaklaşık 100 bin kişiyi öldüren hastalığa karşı ülkelerden önlem anlamasını istedi.
23.06.2022 Dünya
Türk doktordan devrim niteliğinde buluş!
Türk doktordan devrim niteliğinde buluş! ABD’de çalışmalar yapan Türk doktor, devrim niteliğinde bir buluşa imza attı. Kanserli hücreleri hızlı bir şekilde tespit edebilen manyetik çip geliştiren Doç. Dr. Gözde Durmuş, üstelik bunu sadece beş dolar gibi çok ucuz bir rakama mal etti.
3.06.2022 Dünya
Miçotakis kimdir? Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye’ye neden geldi?
Miçotakis kimdir? Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye’ye neden geldi? Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, resmi temaslar için İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Yunanistan Başbakanı'nı kabul edecek.
13.03.2022 Siyaset
Türk Hava Yolları'nda görev değişimi! Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat oldu
Türk Hava Yolları'nda görev değişimi! Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat oldu Türk Hava Yolları(THY)'nda Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı görevinden istifa etti. Aycı'nın yerine şirkette Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bolat geldi. İlk açıklamasını yapan Bolat, "84 milyon vatandaşımızın ortak değeri olan Türk Hava Yolları'nın yeni başarı hikayelerini inşallah hep birlikte yazacağız" diye konuştu.  
27.01.2022 Ekonomi
Ahmet Bolat kimdir? THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat mı oldu, Bolat'ın özgeçmişi?
Ahmet Bolat kimdir? THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat mı oldu, Bolat'ın özgeçmişi? Türk Hava Yolları'nda istifa eden İlker Aycı'nın yerine yönetim kurulu başkanlığına Ahmet Bolat'ın getirildiği iddia edildi. Peki, Ahmet Bolat kimdir? THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat mı oldu? İşte özgeçmişi…
27.01.2022 Gündem
Omicron geçirdikten ne kadar süre sonra spor yapılabilir? Uzmanlar açıkladı
Omicron geçirdikten ne kadar süre sonra spor yapılabilir? Uzmanlar açıkladı Tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 hızlı yayılan yeni varyantlarıyla tehdit oluşturmaya devam ediyor. Eğitimden, sosyal hayata her konuda insanları etkileyen virüs sportif aktiviteleri de etkisi altına alıyor. "Covid-19 geçirdikten ne kadar süre sonra rutin antrenman düzenine geçilmeli?" sorusu ise hastalığı geçirenlerin aklındaki sorulardan sadece biri. Uzmanlar spor ve omicron hakkında tüm merak edilenleri anlattı.
20.01.2022 Gündem
Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde 50 İTÜ'lü yer aldı
Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde 50 İTÜ'lü yer aldı Stanford Üniversitesince hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye, "yıllık etki" kategorisinde İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) 50 isim girdi.
28.10.2021 Bilim ve Teknoloji
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 3. doz...
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 3. doz... BioNTech aşısıyla ilgili son dakika açıklaması! Sağlık Bakanlığı, 2 doz BioNTech aşısı olanlara 3’üncü dozu Bilim Kurulu gündemine aldı. Milyonlarca vatandaşın antikor seviyesini ölçen Bakanlık, önümüzdeki günlerde yaş, cinsiyet ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde 3’üncü doz BioNTech aşısının ne zaman yapılacağını açıklayacak.
5.10.2021 Gündem
İnsanlık 2050 yılında daha fazla 'mavi gıda' tüketebilir
İnsanlık 2050 yılında daha fazla 'mavi gıda' tüketebilir ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Stanford Üniversitesi’nden bilim insanları, yaptıkları araştırma sonuçlarına göre bu yüzyılın ikinci yarısına kadar küresel balık tüketiminin yüzde 80 oranında artacağı öngörüldü. Bilimsel araştırmada ayrıca küresel nüfus artışı, ticaret ve kültürlerdeki alım gücü ile tercihlerin değişmesi sebebiyle denizlerden elde edilen ve ‘mavi gıda’ adı verilen balık ve deniz ürünleri hasadının iki katına çıkabileceği belirtildi.
17.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Aşılar Delta varyantına karşı etkili mi? Uğur Şahin'den kritik açıklama
Aşılar Delta varyantına karşı etkili mi? Uğur Şahin'den kritik açıklama Biontech Üst Yöneticisi (CEO) ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, 6. Avrupa İmmünoloji Kongresi'nde (ECI), "Aşı üretimimiz 2019'da 10 bindi. Ortağımız Pfizer ile yıl sonuna kadar 1 trilyon dozdan fazla aşı üreteceğiz. Bu müthiş bir artış." dedi.
2.09.2021 Gündem
Çalışanları ilgilendiren flaş değişiklik! Mesai saatleri...
Çalışanları ilgilendiren flaş değişiklik! Mesai saatleri... Çalışma hayatında radikal değişiklik. Talep arttı. Birçok kişi artık daha az saat çalışma istiyor. Koronavirüs salgınının etkisi ile çalışma hayatımızda radikal bir dönüşüm çağına girdik. Haftalık çalışma saatlerini azaltmak isteyenlerin sayısı eskisinden de fazla ve çoğu insan daha az saatler çalışarak hem daha üretken, hem de daha mutlu olacağına inanıyor.
25.08.2021 Çalışan Hakları
Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir? Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin biyografisi
Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir? Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin biyografisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi ve Marmara üniversitelerine yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı. Söz konusu atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanmasının ardından pek çok kişi de kariyeri ve biyografisini araştırıyor. Peki, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin hayatı...
21.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Stanford Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki stanford üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.