Sperm

Sperm

Son dakika sperm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sperm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sperm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sperm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sperm gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.304 sperm haberi bulunmuştur. Tüm sperm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında merak edilenleri anlatıyor.
26.02.2024 Yaşam
Sentrozom Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sentrozomun Görevleri Nelerdir?
Sentrozom Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sentrozomun Görevleri Nelerdir? Sentrozom, organeller içerisinde olup zarsız bir organeldir. Bölünme sırasında kromozomların kutuplara taşınmasıyla beraber birbirlerinden ayrılması görevlerinde bulunurlar. İlkel şekilde bilinen; mantarların bir bölümünde, bitkilerde ve hayvanların hücrelerinde bulunmaktadır. Sentrozomlar; hücre bölünmesinde eşleşmeye yardımcı olan önemli bir yapı parçası şekilde de tanımlanabilir. 
15.02.2024 Gündem
Sar Değeri Nedir, Ne İşe Yarar? Sar Değerinin Yüksek Olmasının Zararları Nelerdir?
Sar Değeri Nedir, Ne İşe Yarar? Sar Değerinin Yüksek Olmasının Zararları Nelerdir? Sar açılımı Specific Absorption Rate olarak bilinmektedir. Türkçe karşılığı ise Özgül Soğurma Oranı olmaktadır. Sar değeri sahip olan cihazların insan vücuduna yaydığı radyasyon miktarını temsil etmektedir. Özellikle son birkaç yılda sar değeri ile ilgili pek çok araştırma yapılmaktadır. Sar değerine sahip cihazların kullanıcılara verdiği zararlar ise merak edilmektedir.
1.02.2024 Gündem
10 yıllık ömrünüzü çalıyor: Herkesin evinde var, meğer zehir doluymuş! Çünkü nonilfenol etoksilat içerip, regl düzenini bozuyor, sperm sayısını azaltıyor
10 yıllık ömrünüzü çalıyor: Herkesin evinde var, meğer zehir doluymuş! Çünkü nonilfenol etoksilat içerip, regl düzenini bozuyor, sperm sayısını azaltıyor Evinizdeki bazı ürünler ömrünüzden en 10 yılı çalabilir. Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün özellikle belirttiği bu ürünler sağlığınızı tehdit ediyor.
31.01.2024 Yaşam
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı!
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yapay zeka yazılımı ile tüp bebekte bin 600 hastada yüzde 90 başarı elde ettikilerini açıkladı. Prof. Dr. Gökalp Öner, "Tüp bebekte bize başvuran hastalarda ilk amacımız en sağlıklı gebeliği ilk transferde yakalamaktır. Bize başvuran hastalardaki ilk transferlerde gebelik oranını yükseltmiş oluyoruz. Hem de çiftlerimizde ilk seferde gebeliği yakalamış oluyoruz. Bu yaptığımız yazılım hem bizim işimizi kolaylaştırıyor, hem de çiftlerimizi mutlu ediyor" dedi.
22.01.2024 Sağlık
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
Erkeklerde kısırlığın en büyük nedeni: Varikosel
Erkeklerde kısırlığın en büyük nedeni: Varikosel Erkeklerde testis torbası içerisinde yer alan damarların şişmesi ile bilinen varikosel hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan OP. Dr. Maıs Allahverdıyev, “Eğer testis çapında küçülme, yumuşama, sperm kalitesinde ve miktarında azalma mevcutsa hastaya varikoselektomi önerilmektedir” dedi.
15.10.2023 Sağlık
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi Sıcak havaların birçok sağlık sorununun yanında kısırlığa da neden olabileceğine dikkat çekildi. Uyarı Dr. Ertan Cevizci, "Sıcak hava sperm üretimini etkileyerek kalite ve sayıyı düşürebiliyor. Erkekler sıcakta dar jean giymesin, bol su içsin." ifadelerini kullandı.
25.08.2023 Sağlık
Münevver Karabulut cinayetinde otopsi skandalı! Olayın ardından prosedür değiştirildi...
Münevver Karabulut cinayetinde otopsi skandalı! Olayın ardından prosedür değiştirildi... Münevver Karabulut cinayeti Türkiye'yi şok etmiş günlerce konuşulmuştu. Sosyal medyadan paylaşılan bir fotoğrafla 14 yıl sonra yeniden gündeme oturan Münevver Karabulut cinayeti, olayın vahşetinin yanı sıra skandal otopsi raporuyla da çok konuşulmuştu. Münevver’in iç çamaşırı ve şortuna başka bir cesetten kan ve sperm bulaşmış, bu da otopsi raporunda yer almıştı. Skandalın ardından Adli Tıp Kurumu’nda otopsi prosedürü değiştirildi.
7.08.2023 Gündem
Uzman isimden erkeklere uyarı! Bunu yapmak sperm sayısını ciddi oranda düşürüyor
Uzman isimden erkeklere uyarı! Bunu yapmak sperm sayısını ciddi oranda düşürüyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nicel Taşdemir, yaşam tarzının baba olmak için gereken sperm miktarında etkili olduğunu belirterek, 'kısırlık' hakkında açıklamalarda bulundu.
24.07.2023 Sağlık
Çoban Çökerten Otu Nedir? Çoban Çökerten Otu Faydaları Nelerdir?
Çoban Çökerten Otu Nedir? Çoban Çökerten Otu Faydaları Nelerdir? Botanikteki ismi Tribulus terrestis olarak da ifade edilen çoban çökerten otu yaban kimyonu ailesindendir. Doğada kendi kendine yetişen çoban çökerten otu toprağa yatay bir şekilde büyür.
7.07.2023 Sağlık
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir? Son yıllarda Meryem Ana otu kullanımı artmaktadır. Bu ot çoğu hastalığın tedavisi için tercih edilmektedir. Şifalı olarak bilinen bitki, ''Fatma Ana Eli Otu'' olarak bilinmektedir.
6.07.2023 Sağlık
Çakşır Otu Nedir? Çakşır Otu Faydaları Nelerdir?
Çakşır Otu Nedir? Çakşır Otu Faydaları Nelerdir? Çakşır otu, kurak topraklarda yetişen ve boyu da 2-3 metreye kadar ulaşan bir bitkidir. Maydanozgiller familyasından olan bu bitkinin çiçekleri tohumlu bir yapıya sahiptir.
5.07.2023 Sağlık
Deneyleri ilerletmek yasak: Yapay insan embriyosu üretildi
Deneyleri ilerletmek yasak: Yapay insan embriyosu üretildi Bilim insanları kök hücreleri kullanarak sentetik insan embriyosu üretmeyi başardı. Yumurta veya sperm ihtiyacını ortadan kaldıran çığır açan gelişme, Cambrigde ve California Institute of Tecnology’den bilim insanlarının yürüttüğü ortak çalışmayla gerçekleşti.
16.06.2023 Gündem
Son araştırma noktayı koydu: Bu yiyecekler sperm miktarını ve kalitesini artırıyor!
Son araştırma noktayı koydu: Bu yiyecekler sperm miktarını ve kalitesini artırıyor! Erkek üreme sağlığının en önemli göstergesi sperm miktarı ve kalitesidir. Ancak son 50 yılda yapılan araştırmalar gösteriyor ki erkekler sperm miktarı giderek azalıyor. Bunda D vitamini eksikliği, dar elbiseler, alkol ve sigara tüketiminin etkisi oldukça fazladır. Fakat sperm artırıcı yiyecekler ve doğru beslenme ile çocuk sahibi olmak da mümkündür. İşte sperm artırıcı yiyecekler ve kullanımları...
17.06.2023 Sağlık
Genç kıza evde tecavüz etmeye çalıştı, direnince katletti! İdamdan önce son sözleri kan dondurdu
Genç kıza evde tecavüz etmeye çalıştı, direnince katletti! İdamdan önce son sözleri kan dondurdu Genç kızı gizlice takip eden 19 yaşındaki sapık dehşeti yaşattı. Önce tecavüz etmeye kalkıştı, genç kız direnince de 37 bıçak darbesiyle katletti. 37 yılın ardından geçtiğimiz günlerde idam edilen cani katilin son sözleri odadakilerin kanını dondurdu.
6.05.2023 Dünya
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Kehf Suresinin Ramazanda ve geri kalan tüm zamanlarda da okunmasının faziletlerinden biri Hadisi şerifte belirtildiğine göre; bir kişinin Kehf Suresindeki ilk on ayeti ezberlerse, o kişi Deccal fitnesinden korunur.
9.05.2023 Sureler
Erkeklerin cinsel dürtülerinin daha yoğun olduğu doğru mu?
Erkeklerin cinsel dürtülerinin daha yoğun olduğu doğru mu? Kadın ve erkek cinselliği genelde birbirinden farklı deneyimlenir. Peki erkeklerin cinsel dürtülerinin daha yoğun olduğu ve kadınlardan daha fazla seks düşündükleri doğru mu? Araştırmalar bu soruya yanıt veriyor.
18.04.2023 Sağlık
Canan Karatay'dan gençlerle ilgili açıklama! 'Çoğu kısır çünkü vücutlarında müsilaj var'
Canan Karatay'dan gençlerle ilgili açıklama! 'Çoğu kısır çünkü vücutlarında müsilaj var' Canan Karatay, genel olarak sağlık durumumuzun kötü olduğunu söylerken, özellikle gençlerin durumunu daha da kötü buluyor. Karatay, "Eğer adetlerinizin döngüsü bozulduysa, eğer 30’lu yaşlarda menopoza girdiyseniz veya erkeklerde sperm azalması arttıysa bilin ki sizin vücudunuzda müsilaj var." diyor. İşte Canan Karatay'ın açıklamaları...
26.03.2023 Sağlık
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Sağlık
Birinin sizden hoşlandığını kolaylıkla anlayabilirsiniz! Çoğu kişinin bilmediği detay: Göz bebekleri...
Birinin sizden hoşlandığını kolaylıkla anlayabilirsiniz! Çoğu kişinin bilmediği detay: Göz bebekleri... Birinden hoşlandığımız zaman genellikle hormonlarımız bizi ele verebiliyor, kontrol hormonlara geçiyor. Karşınızdaki insanın duygularını anlamak için hormon seviyelerinin etkilerine bakmak yeterli. Mesela hızlanmış kalp atışı ellerin terlemesine neden olabiliyor. İşte aşkın kimyasını öğrenerek duyguları anlayabilirsiniz.
6.01.2023 Yaşam
Östrojen ve testosteronu dengeliyor, afrodizyak etkisi ile cinsel performansı artırıyor
Östrojen ve testosteronu dengeliyor, afrodizyak etkisi ile cinsel performansı artırıyor Cinsel performansı ve enerjiyi artırıyor. Kadınlarda östrojen, erkeklerde ise testosteron hormon dengesini sağlıyor. Kalp-damar sağlığında büyük rol oynuyor, kasların gelişimini destekliyor. Tam bir vitamin deposu, en güçlü afrodizyak yiyeceklerden biri olarak kabul ediliyor. Çinko, fosfor ve iyotu aynı anda barındıran bu yiyecek, aynı zamanda sperm üretiminin de artışını hızlandırıyor. Omega-3 yağları bakımından oldukça zengin, kan akışını düzenliyor. İşte cinsel performansı artıran besinler...
27.12.2022 Sağlık
Aslıhan Sinem Çiçek davasında son dakika gelişmesi! Dikkat çeken rapor ortaya çıktı
Aslıhan Sinem Çiçek davasında son dakika gelişmesi! Dikkat çeken rapor ortaya çıktı Türkiye’nin günlerce konuştuğu olay İzmir'de yaşandı. İş görüşmesine giden Aslıhan Sinem Çiçek'ten saatlerce haber alınamadı. Bir gün sonra ise hastanede olduğu öğrenildi. Genç kız burada hayatını kaybederken, ölümüyle ilgili tutuklanan Burak Kaya şüpheli olarak tutuklandı. Davada flaş bir gelişme yaşanırken, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporu da ortaya çıktı. İşte Sinem’in ölüm nedeni...
17.12.2022 Yaşam
Lizozom Nedir, Özellikleri Nelerdir? Lizozomun Görevleri Nelerdir?
Lizozom Nedir, Özellikleri Nelerdir? Lizozomun Görevleri Nelerdir? Lizozom, hayvan hücrelerinde bulunan ve hücre içi sindirimden sorumlu olan bir organeldir. Lizozom, sitoplazmanın içinde bulunur. 
16.11.2022 Eğitim
Nilayım adlı köpeğe tecavüz iddiası! Kaşını alarak kurtulmaya çalıştı
Nilayım adlı köpeğe tecavüz iddiası! Kaşını alarak kurtulmaya çalıştı Kağıthane'de 2014 yılında Nilayım adlı köpeğe tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanıp, beraat eden Hamdi Y., kararın Yargıtay tarafından bozulması sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Olayda Hamdi Y., suçtan kurtulmak için ilginç bir yöntem denedi. İşte haberin detayları...
26.10.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sperm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sperm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.