Sosyal Deney

Sosyal Deney

Son dakika sosyal deney haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal deney ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal deney haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Deney

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal deney gelişmeleri de dahil olmak üzere 170 sosyal deney haberi bulunmuştur. Tüm sosyal deney haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yarış atı 'Özgünhan'ın yavrusu tarihe geçti! Rekor fiyata satıldı
Yarış atı 'Özgünhan'ın yavrusu tarihe geçti! Rekor fiyata satıldı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM), İstanbul Veliefendi Hipodrumu’nda gerçekleşen 2023 yılının son elit tay satışında 'Özgünhan' isimli safkanın yavrularından 'Eflah' 5 milyon lira ile en yüksek fiyata satılan tay oldu.
21.10.2023 Yaşam
Diyarbakır merkezli 3 ilde 'Hipnoz' operasyonu: 9 gözaltı
Diyarbakır merkezli 3 ilde 'Hipnoz' operasyonu: 9 gözaltı Diyarbakır merkezli 3 ilde, internette alışveriş sitelerinin kopyalarını yaparak vatandaşları dolandıran 9 kişi ‘Hipnoz' adı verilen operasyonla gözaltına alındı.
21.10.2023 Gündem
İstiklal Caddesi'nde sahte dolar dağıtmışlardı! Skandal ifade: Sosyal deney için yaptım
İstiklal Caddesi'nde sahte dolar dağıtmışlardı! Skandal ifade: Sosyal deney için yaptım İstiklal Caddesi'nde sahte dolar dağıtıp "Taksim'de muhtaçlara dolar dağıtalım dersek" yazısı ile sosyal medya üzerinden paylaştıkları ileri sürülen 14 sanık, "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 1'er yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Para dağıtan sanıklar, "Bize sosyal deney dendiği için katıldık, suç olduğunu bilseydik katılmazdık" savunmasını yaptı.
21.10.2023 Yaşam
İnce-Kılıçdaroğlu görüşmesi yılan hikayesine döndü! Son açıklama: İş işten geçmişti
İnce-Kılıçdaroğlu görüşmesi yılan hikayesine döndü! Son açıklama: İş işten geçmişti 14 Mayıs seçimlerine günler kala, Ankara'da kulislerde hareketlilik sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye 'teklif' yapıldığını söylemesinin ardından dikkat çeken açıklamalar peş peşe geldi.
6.04.2023 Gündem
Çocuklar için tuvalet hijyenine dikkat çeken sosyal deney filmi
Çocuklar için tuvalet hijyenine dikkat çeken sosyal deney filmi 11 yıldır ilkokul ve ortaokullarda sürdürülebilir tuvalet hijyeninin sağlanması için proje yürüten Domestos, konunun çocuklar açısından önemine dikkat çektiği bir sosyal deney filmi yayınladı. “Okul tuvaletleri yeterince temiz olmadığında bazı çocuklar ne yapar?” sorusuna cevap aranan sosyal deney çalışmasında, yetişkinler çocukların yerine geçerek tuvalete gidemedikleri bir eğitim günü yaşadılar.
16.12.2022 Sağlık
Mehmet Yalçınkaya'nın lokantadan kovulma iddiası ile ilgili gerçek ortaya çıktı!
Mehmet Yalçınkaya'nın lokantadan kovulma iddiası ile ilgili gerçek ortaya çıktı! Şef Mehmet Yalçınkaya'nın gittiği lokantadan kovulduğu görüntüler sosyal medyayı kasıp kavurdu. Görüntülerdeki gerçek daha sonra ortaya çıktı.
20.11.2022 Magazin
Youtuber Fariz B. adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı
Youtuber Fariz B. adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı Bağcılar’da su satan çocukla ilgili çektiği video kurgu çıktıktan sonra gözaltına alınan Youtuber Fariz Bahşeliyev adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
27.01.2021 Gündem
Maske takmayanlara korona olduğunu söyleyip adres sordu
Maske takmayanlara korona olduğunu söyleyip adres sordu Düzce’de amatör tiyatro oyuncusu İsa Gülaçtı insanların duyarlılığını görmek için maske takmayan vatandaşlara, "Benim koronavirüs testim pozitif çıktı. Hastaneye nasıl giderim?" diye sordu. Maskesiz vatandaşlar da bu duruma aldırış etmeden adres tarif etti. Gülaçtı, "Koronalı bir kişiyle muhatap olunmaması gerektiğini düşündüm ama bu kadar duyarsız olunduğunu hiç tahmin etmemiştim" dedi.
25.11.2020 Gündem
Çocukların çekildiği sosyal deneylere suç duyurusu
Çocukların çekildiği sosyal deneylere suç duyurusu Diyarbakır'da, çocuk işçilerin görüntülerinin çekilerek sosyal medyada paylaşıldığı sosyal deneyler için Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Bu deneylerde çocukların istismarının söz konusu olduğunu belirten Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Mehmet Emin Çoban, hem Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin hem anayasanın hem de çocukları koruma kanununun ihlal edildiğini savunarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
18.10.2020 Gündem
Türkiye'nin konuştuğu görüntülere MSB'den açıklama
Türkiye'nin konuştuğu görüntülere MSB'den açıklama Sosyal medya fenomeninin, Diyarbakır'da çektiği sosyal deney Türkiye'de çok konuşuldu. Fenomenin çocuklara, 'Param yok, bana yemek alabilir misin?' sorusunun karşılığında aldığı yanıtlar sosyal medyada ilgi topladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından sosyal deneyin görüntüleri paylaşılarak açıklama yapıldı.
18.08.2020 Gündem
Tüm Türkiye sosyal deneydeki Mert'i konuşuyor: 'İyilik yapan iyilik görür'
Tüm Türkiye sosyal deneydeki Mert'i konuşuyor: 'İyilik yapan iyilik görür' Diyarbakır'da yapılan sosyal deneyde, sosyal medya fenomeninin, 'Param yok, açım. Bana yemek alabilir misin?' sorusu üzerine tezgahındaki simitlerden veren daha sonra döner ve ayran ısmarlayan Mert Emsen (13),insanlık vazifesini yaptığını belirterek, "İyilik yapan, iyilik görür. Ben ağabeye iyilik yaptım o da bana yaptı. Aileme bakıyorum; 10 TL harçlığımı alıyorum, 15 TL de aileme veriyorum" dedi
17.08.2020 Gündem
CNN Türk muhabirini taciz etmişti! Polis yakaladı
CNN Türk muhabirini taciz etmişti! Polis yakaladı CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut dilenci kılığına girip sosyal deney yaptı. Akbulut, İstanbul Beşiktaş'ta dilenci sosyal deneyi gerçekleştirirken bir kağıt toplayıcının tacizine uğramıştı.
26.12.2019 Gündem
Dilenci kılığında tacize uğrayan muhabir o anları anlattı!
Dilenci kılığında tacize uğrayan muhabir o anları anlattı! Sosyal deney için dilenci kılığına giren CNN Türk muhabiri Sema Akbulut, bir kağıt toplayıcısı tarafından "Beraber olsak ne dersin?" denilerek tacize uğramıştı. Akbulut o anları, "Tepeden tırnağa süzüldüm. Ne yapacağımı bilemedim" diyerek anlattı.
26.12.2019 Yaşam
Dilenci kılığına giren CNN Türk muhabirine ahlaksız teklif!
Dilenci kılığına giren CNN Türk muhabirine ahlaksız teklif! CNN Türk muhabiri Sema Akbulut kılık değiştirip kameramanlar Serkan Topal ve Ümit Sertabipoğlu ile sokağa çıktı. İstanbul’un 5 farklı semtinde 1 saatte 82 lira topladı. Çok sayıda ahlaksız teklif aldığını ve tacize uğradığını belirten muhabir Akbulut, bir kadının yaklaşıp, "Çok güzelsin, daha çok para kazanabileceğin işler var" dediğini aktardı.
24.12.2019 Yaşam
Dilenci kılığına giren muhabir bir saatte 82 lira topladı
Dilenci kılığına giren muhabir bir saatte 82 lira topladı CNN Türk muhabiri Sema Akbulut, dilenci kılığına girip 1 saatte 82 lira topladı. A'dan Z'ye TV programının Dilenci dosyası 'Vicdan Sömürenler' için sosyal bir deney gerçekleştirildi.
23.12.2019 Yaşam
Mezar taşı ile dolaştı!
Mezar taşı ile dolaştı! İstanbul Beyoğlu’nda 49 yaşındaki Burak Taha isimli vatandaş, kendi mezar taşı ile Taksim Meydanı'nda dolaştı. Görenleri şoke eden Taha, ‘ibret almak amaçlı’ kendi mezar taşıyla İstanbul’u dolaşacağını söyledi.
9.05.2019 Yaşam
Marketten sandviç çalan Slovenyalı milletvekili istifa etti
Marketten sandviç çalan Slovenyalı milletvekili istifa etti Slovenyalı milletvekili Darij Krajcic, ülkesinin başkenti Ljubljana'da market çalışanlarının ilgisiz davranması üzerine 'bir sosyal deney gerçekleştirmek' için aldığı sandviçi ödemeden marketten ayrıldığını açıkladı. Ancak Krajcic, partisinin bu davranışı 'kabul edilemez' bulması üzerine istifa etti.
15.02.2019 Dünya
İrem Sak’tan ikinci 'Sivas' çıkışı
İrem Sak’tan ikinci 'Sivas' çıkışı Oyuncu İrem Sak, geçtiğimiz haftalarda Cihangir sokaklarında 'Ben Sivaslıyım, güç bende. Uyanın ulan' diye bağırmış ve uzun süre konuşulmuştu. İrem Sak, sosyal medya hesabından Sivas'ta çekilmiş videoyu paylaştı.
8.11.2018 Magazin
Okul değişikliği çocuğu nasıl etkiliyor?
Okul değişikliği çocuğu nasıl etkiliyor? Okulların açılmasına sayılı günler kala bazı çocuklar için okul değişikliği de gündemde. Okul değişikliğinin çocuklar için zorlayıcı olabileceğini belirten uzmanlara göre çocukların yeni bir sosyal ortama adapte olması için zaman gerekiyor.
13.09.2018 Eğitim
Rumca’yı Japonca  Ermenice’yi  Rusça sanıyoruz
Rumca’yı Japonca Ermenice’yi Rusça sanıyoruz Rum Vakıflarını Destekleme Derneği’nin (Rumvader) yürüttüğü Yanyana projesi “Türkiye’nin kültürel çeşitliliğini ne kadar tanıyoruz?” sorusundan yola çıkarak bir sosyal deney gerçekleştirdi.
13.01.2018 Arşiv
'Aleyna Tilki nereye konsa iş yapıyor'
'Aleyna Tilki nereye konsa iş yapıyor' Televizyon eleştirmeni Mesut Yar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Hangi ikili sinemada gişe rekoru kırar?" anketinin sonuçlarını yorumladı.
28.09.2017 Magazin
Dilenci kılığına girip 2 saatte bakın kaç TL topladılar
Dilenci kılığına girip 2 saatte bakın kaç TL topladılar Kocaeli ve Bolu’da sosyal deney yapmak için dilenci kılığına giren basın mensupları, 2 saatte vatandaşlardan 159 TL para topladı.
15.06.2017 Yaşam
Gözünün önünde çocuğunu kaçırdılar, fark etmedi!
Gözünün önünde çocuğunu kaçırdılar, fark etmedi! Amerika'da bir sosyal medya kullanıcısı, çocuk kaçırma vakaları hakkında farkındalık kazandırmak için sosyal bir deney yaptı ve annesiyle anlaşarak bir çocuğu babasının gözünün önünde kaçırdı.
5.06.2017 Dünya
Mavi bavul alarmı
Mavi bavul alarmı İngiliz polisi, Manchester saldırganı Abedi’nin, olaydan birkaç gün önce mavi bavul taşıyan karelerini yayınladı. Polis patlayıcı dolu olabilecek bu bavulu arıyor
30.05.2017 Dünya
Gülmek bulaşıcı mıdır?
Gülmek bulaşıcı mıdır? Metroda kendi kendine kahkahalarla gülen bir adam görseniz ne yaparsınız?Sizde güler misiniz yoksa işinize mi bakarsınız?Videoda olanlara bakılırsa gülmek bulaşıcı bir eylem ve mutlulukta paylaştıkça çoğalıyor.
19.04.2017 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Deney ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal deney haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.