Sonbahar

Sonbahar

Son dakika sonbahar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sonbahar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sonbahar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sonbahar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sonbahar gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.277 sonbahar haberi bulunmuştur. Tüm sonbahar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor!
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor! Muğla'nın Bodrum İlçesinde bulunan Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 17, Geyik Barajı'nda ise yüzde 58'de kaldı.Dünyaca ünlü turistik ilçenin su ihtiyacını karşılayan baraj hakkında konuşan Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, tuzlu suyun yüksek maliyet gerektirdiğini söyledi.
16.04.2024 Gündem
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önceki yıllarda 2 doz olarak uygulanan aşı sayısını bu yıl 3 doza çıkarılacağını ve ilk dozu 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde ücretsiz olarak uygulanacağını duyurdu.
7.02.2024 Adana
İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştıİstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştı
İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştıİstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştı  İstanbul barajlarındaki doluluk oranı artmaya devam ediyor. İSKİ verilerine göre ortalama baraj doluluk oranı yüzde 70’i geçti.
31.01.2024 Gündem
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet dönemi edebiyatçıları arasında en öne çıkan isimlerden biri, kuşkusuz Ahmet Hamdi Tanpınar’dır. Gerek edebi yönü gerek eserleri gerekse kişiliğiyle bir döneme ışık tutmuştur. Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde dünyaya gelen Ahmet Hamdi Tanpınar, yazar, şair ve akademisyen kimliklerinin yanı sıra siyasi kimliği ile de bilinmektedir. Günümüze değin ulaşan birçok eser bırakmış, ürünleri Türk edebiyatında hala ders konusu olarak işlevini devam ettirmektedir. 
21.01.2024 Eğitim
Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım yüzde 90 dolu
Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım yüzde 90 dolu Türkiye'nin en büyük hastanelerinden Ankara Şehir Hastanesi'nde son dönemde artan viral salgın hastalıklar nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, 250 yataktan oluşan genel yoğun bakımda doluluk oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu söyleyerek, "Çoklu viral etkenlerle mücadele ediyoruz. Aynı anda hem influenza pozitifliği, hem Covid-19 pozitifliği olan hastalarımız var" dedi.
18.01.2024 Gündem
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Soğuk algınlığı özellikle sonbahar ve kış döneminde kişilerin sıkça karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Özellikle kapalı alanlar, toplu taşıma, kreşler ve okullarda sıkça bulaşma olasılığı vardır. Ancak bu rahatsızlık evde uygulanan bazı yöntemler ile kolay bir şekilde iyileşebilir.
17.01.2024 Sağlık
Barajlarda doluluk oranı yüzde 60'a dayandı; Çatlayan topraklar suya kavuştu
Barajlarda doluluk oranı yüzde 60'a dayandı; Çatlayan topraklar suya kavuştu İstanbul'da yağışlı sistemlerin birbiri ardında gelmesiyle barajlardaki doluluk oranlarındaki artış hızla sürüyor. İSKİ verilerine göre bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 58.91 olarak ölçüldü. Geçtiğimiz Ekim ayında doluluk oranı yüzde 3.86'ya kadar düşerek adeta kuruyan Büyükçekmece Baraj gölü havzası yağışlardan payını aldı. Baraj gölündeki doluluk oranı yüzde 51.08'e yükselirken çöle dönen alanlar yeniden suyla doldu.
17.01.2024 Gündem
İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 55.31'e yükseldi
İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 55.31'e yükseldi İstanbul'da 2023'ün son ayları yağışlı geçti. 2024 yılının ilk günlerinde yağışların da etkisiyle baraj doluluk oranlarındaki artış sürüyor. İSKİ verilerine göre İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 55.31 olarak ölçüldü. Geçtiğimiz aylarda bu oran yüzde 16’ya kadar düşmüştü. Neredeyse kurumaya yüz tutan baraj gölleri yeniden suyla dolarken yüzde 12’ye kadar gerileyen Alibeyköy barajında doluluk oranı yüzde 64.5 oldu.
10.01.2024 Gündem
Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgam, öksürük ile birlikte gelen özellikle sonbahar ve kış döneminde görülen rahatsızlıklardan biridir. Balgam söktürücü şuruplar, haplar ya da doğal çaylar ile kolayca geçebilecek rahatsızlıklardan biridir. Özellikle zencefilli ve ballı kürler ile geçmeyen öksürükler kolay bir şekilde giderilebilir.
28.12.2023 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya üzerinde iklimi etkileyen çeşitli faktörler vardır. Dünyadaki farklı alanlar, enlem ve çevredeki arazi gibi faktörlere bağlı olarak farklı iklimlere sahiptir. Yıllık ortalama yağış haritaları iklimdeki bu değişiklikleri göstermektedir.
24.12.2023 Eğitim
Gece gündüz eşitliği ne zaman, hangi gün ve ayda olur? Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? 21 Aralık gece gündüz süreleri
Gece gündüz eşitliği ne zaman, hangi gün ve ayda olur? Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? 21 Aralık gece gündüz süreleri 21 Aralık'ta, Kuzey Yarım Küre'de Güneş, yılı en kuzeydeki noktasına ulaşarak "Güneş'e en uzak nokta" durumuna gelir. Bu olay, gece ile gündüz arasındaki dengesizliği artırarak, bu tarihte Kuzey Yarım Küre'de "en uzun gece"yi yaşatır. Aynı zamanda, dünyanın ekseninin eğikliği sebebiyle bu tarih, Kuzey Yarım Küre'de kış mevsiminin başlangıcını simgeler. Türkiye'de, bu atmosferik olayın en belirgin hissedildiği yerlerden biri Sinop ilidir. Sinop, 21 Aralık'ta 15 saat 6 dakikalık bir gece yaşayarak en uzun gecenin tadını çıkarır. Bu, doğa olaylarıyla uyumlu bir şekilde, kuzeydeki bölgelerde kışın etkisinin başladığına işaret eder. Bugün dünyanın en uzun günü yazarken gece gündüz eşitliğinin hangi tarihlerde yer aldığı da merak konusu oldu. Peki, Gece gündüz eşitliği ne zaman, hangi gün ve ayda olur? Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? 21 Aralık gece gündüz süreleri
21.12.2023 Gündem
Sefiller Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sefiller Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Sefiller Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sefiller Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Sefiller, Victor Hugo tarafından yazılmış bir kitaptır. 1862 yılında yayınlanmış olan Sefiller kitabı dünya edebiyatındaki önemli kitaplar arasındadır ve toplamda 24 kez uyarlanmıştır. 
20.12.2023 Eğitim
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Mevsimler, dünyanın dönüş hareketine bağlı olarak değişen hava hareketleridir. Dünya hem kendi hem de güneş etrafında dönmektedir. Kendi çevresinde dönüşü sayesinde gece ve gündüz oluşmaktadır. Güneşin etrafında dönüşüne bağlı olarak da mevsimler meydana gelmektedir. Güneş ışınlarının dünyaya ulaşımı sırasında ışın açıları değişmektedir. Bu durumda ısı farklılıkları da oluştuğundan mevsimler meydana gelmektedir.
18.12.2023 Eğitim
Kavun Kaç Kalori? Kavun Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kavun Kaç Kalori? Kavun Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kavun genelde yaz aylarında tüketilen bir meyvedir. Kavunun 1 dilimi 50 kalori, 100 gramı ise 28 kaloridir.
17.12.2023 Sağlık
Armut Kaç Kalori? Armut Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Armut Kaç Kalori? Armut Besin Değerleri Ve Kalorisi... Vücut için gerekli olan mineral ve vitaminleri içeren armudun 200 gramı 115 kaloriye denk gelir. Lifli bir meyve olmasından dolayı bağırsakları destekler ve hazmı kolaylaştırır. 
14.12.2023 Sağlık
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu.
12.12.2023 Gündem
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi Sarıyer'de bilinçsiz toplanan mantarlar zehirlenme ve ölümlere neden oluyor. Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu. Uyarıda, "İlçemizde mevsimsel olarak toplanan mantarlarla ilgili vakaları bildirilmiştir. Özellikle bazı türlerin 'Kanlıca' mantarına benzediği bilinmektedir. Halkımını bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi. Mikolog Jilber Barutçuyan ise "Kanlıca dediğimiz mantarlar Türkiye'de en çok tüketilen mantar türlerinden. Bu mantarlara uzaktan benzeyen, sindirim sorunları yaratan mantarlar var. Bilmediğiniz mantarları lütfen yemeyin" uyarısında bulundu.
12.12.2023 Gündem
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi... Nar, eylül ayından ocak ayına kadar taze olarak bulunabilen ve tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. 1 adet yarım nar toplamda 66 kaloriye denk gelmektedir. 
4.12.2023 Sağlık
Süperstar  Ajda Pekkan İstanbul’da son konserini verdi
Süperstar Ajda Pekkan İstanbul’da son konserini verdi Ajda Pekkan, konser turnesine devam ediyor. KerkiSolfej’in sonbahar konserleri kapsamında farklı illerde sevenleriyle buluşan ünlü sanatçı önceki akşam Zorlu PSM’de hafızalardan silinmeyecek müzik şölenine imza attı.
19.11.2023 Magazin
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”  Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla sadece gribal enfeksiyonların değil, ruh sağlığında mevsimsel duygu durum bozukluklarının ortaya çıkabileceğini söyleyen Psikolog Arş. Gör. Deniz Mısra Gürol, “Bu durum ‘kış hüznü’ olarak adlandırılıyor. Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür. Genel olarak sonbaharın sonlarında veya kışın başlarında ortaya çıkar. Bu durumda her gün güneş ışığı almak önem taşıyor” dedi. 
11.11.2023 Sağlık
Marmara Denizi'ni bekleyen felaket! Prof. Dr. Mustafa Sarı 'Yüzey suyu sıcaklığı hala 20 derece' diyerek uyardı
Marmara Denizi'ni bekleyen felaket! Prof. Dr. Mustafa Sarı 'Yüzey suyu sıcaklığı hala 20 derece' diyerek uyardı Marmara Denizi'nde olabilecek felakete karşı Balıkesir Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Sarı uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Şu anda Marmara Denizi'nde deniz suyu sıcaklığı, yüzeyde 20 santigrat derece; bu çok yüksek" dedi. Prof. Dr. Sarı, bu sıcaklık seviyesinin denizdeki besin zincirini etkileyeceğini ve müsilaj tehlikesine yol açabileceğini belirtti.
6.11.2023 Gündem
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Sonbahar yapraklarından Cumhuriyetin 100. yılı çizimi
Sonbahar yapraklarından Cumhuriyetin 100. yılı çizimi Ordu'nun Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle sonbahar yapraklarından Atatürk Silüeti ve Cumhuriyetimizin 100. yılı yazısı yaptılar.
28.10.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sonbahar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sonbahar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.