Gazete Vatan Logo

Sefiller Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sefiller Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Sefiller, Victor Hugo tarafından yazılmış bir kitaptır. 1862 yılında yayınlanmış olan Sefiller kitabı dünya edebiyatındaki önemli kitaplar arasındadır ve toplamda 24 kez uyarlanmıştır. 

Sefiller Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sefiller Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Sefiller Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir?

Dünyadaki en tanınmış romanlar arasında sayılan Sefiller kitabı Victor Hugo tarafından 1862 senesinde yayınlanmıştır. Türkçe diline de çevrilmiş olan eser Türkiye'de de büyük ilgiyle okunmuştur. Toplam 24 kez uyarlanmış olan roman dünya edebiyatında önemli bir yere sahiptir ve dünyada en çok satılan eserlerdendir.

 

19. yüzyılın en büyük eserlerinden biri olan Sefiller Fransızca dilinde yazılmıştır ve kısa süre içinde birçok dile çevrilmiştir. Sefiller ayrıca dünya edebiyatında yazılmış ilk tarihi romanlardandır ve kurgusal tarih, epik türünde yazılmıştır. Eser toplam 5 ciltten oluşur. Kitapta yaşamın bir anında meydana gelen olayların gelecek yaşamı da etkileyebileceği anlatılmıştır. 

 

Sefiller Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

 

Jan, bir somun ekmek çaldığı için kürek cezası almıştır ve hapisten birden fazla kere kaçmaya çalışmıştır. Bunun sonucunda yakalanmıştır ve cezası da 19 seneye çıkmıştır. Hapisten çıktığında Jan artık değişmiştir ve inançlarından uzaklaşmış, topluma öfke beslemiştir. Jan sefil bir halde kasabaya gidip burada piskopos Jan ile karşılaşmıştır.

Haberin Devamı

 

Jan bundan dolayı çok mutludur ve piskopos kendisine iyi davrandığı için ona minnettar olmuştur. Fakat içindeki topluma karşı olan öfke yeniden alevlenince piskoposun gümüş yemek takımlarını çalar ve yeniden polislere yakalanır. Piskopos ile yüzleşince piskopos ondan şikayetçi olmaz ve yeniden ona iyilik yapılır.

 

Jan piskopostan çok özür diler ve artık dürüst biri olacağına dair söz verir. Mücevher imalatçısı olur ve geçmişte yaşamış olduklarını kimseye anlatmaz. Kasabada herkesin sevgisini kazanır ve belediye başkanı olur. Jan, geçmişini hep gizler fakat kuşkulu gözleri hep üzerinde hisseder.

 

Jan önceden karışmış olduğu bir hırsızlıktan dolayı aranır fakat isim benzerliği olduğu düşünülerek başkası tutuklanır. Polis Jan'dan özür diler ve kendisinden şüphelendiği için istifa eder. Sefiller kitabının içindeki karakterler Jan, Javert, Fantine, Cosette, Eponine, Enjolras, Piskopos ve Mösyö Thenardier'dir. 

Haberin Devamı

 

Sefiller Kitabı Ana Fikri Nedir?

 

Sefiller kitabında ahlak felsefesi, siyaset, din, antimonarşizm ve adalet konu edilmiştir. Kitabın ana fikri ise hayatın bir zamanında ortaya çıkan olaylar ve gelişmeler gelecek yaşamını da etkileyebilir şeklinde açıklanabilir. 

 

Victor Hugo Eserleri Nelerdir?

 

Roman: Doksan üç ihtilali, Gülen adam, Deniz işçileri, Sefiller, Bir idam mahkumunun son günü, Notre Dame'ın kamburu

 

Oyun: Özgürlükte tiyatro, Derebeyler, Kral eğleniyor

 

Şiir: Uğursuz yıllar, Tanrı, Büyükbaba olma sanatı, Düşünceler, Azaplar, Işınlar ve gölgeler, Gönülden sesler, Şafak türküleri, Sonbahar yaprakları, Yeni odlar, Odlar ve çeşitli şiirler.