Barajlarda Doluluk Oranı

Barajlarda Doluluk Oranı

Son dakika barajlarda doluluk oranı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan barajlarda doluluk oranı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını barajlarda doluluk oranı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Barajlarda Doluluk Oranı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan barajlarda doluluk oranı gelişmeleri de dahil olmak üzere 149 barajlarda doluluk oranı haberi bulunmuştur. Tüm barajlarda doluluk oranı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştıİstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştı
İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştıİstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştı  İstanbul barajlarındaki doluluk oranı artmaya devam ediyor. İSKİ verilerine göre ortalama baraj doluluk oranı yüzde 70’i geçti.
31.01.2024 Gündem
Barajlarda doluluk oranı yüzde 60'a dayandı; Çatlayan topraklar suya kavuştu
Barajlarda doluluk oranı yüzde 60'a dayandı; Çatlayan topraklar suya kavuştu İstanbul'da yağışlı sistemlerin birbiri ardında gelmesiyle barajlardaki doluluk oranlarındaki artış hızla sürüyor. İSKİ verilerine göre bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 58.91 olarak ölçüldü. Geçtiğimiz Ekim ayında doluluk oranı yüzde 3.86'ya kadar düşerek adeta kuruyan Büyükçekmece Baraj gölü havzası yağışlardan payını aldı. Baraj gölündeki doluluk oranı yüzde 51.08'e yükselirken çöle dönen alanlar yeniden suyla doldu.
17.01.2024 Gündem
Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Barajlardaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde
Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Barajlardaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde Tüm yurtta etkili olan rekor sıcaklıklar kuraklık tehlikesini de beraberinde getirdi. İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 30'un altına düştü. Prof. Dr. Orhan Şen, içme suyu barajlarında doluluk oranının son 10 yılın en düşük seviyesine geldiğini açıkladı.
30.08.2023 Gündem
İstanbul’da tasarruf dönemi başlıyor! İSKİ ücretsiz dağıtacak
İstanbul’da tasarruf dönemi başlıyor! İSKİ ücretsiz dağıtacak İSKİ, kentte yaşanan kuraklığa karşı tüketimi yüksek abonelerden başlayarak musluklara su aparatı takılacağını duyurdu.
5.08.2023 Gündem
İstanbullular için tehlike kapıda! Beklenen olmadı, yüzde 50'nin altına düştü
İstanbullular için tehlike kapıda! Beklenen olmadı, yüzde 50'nin altına düştü İstanbul'u besleyen barajlarda doluluk oranı düştü, İSKİ'den tasarruf çağrısı geldi. Toplam su seviyesinin yüzde 40,02 olduğu barajların tek kaynak görülmemesi gerektiğini belirten İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Dr. Öğretim Üyesi Deniz Demirhan, "Yağışları, kentin belli bölgelerindeki su toplama haznelerinde barındırarak  toplamamız gerekiyor" dedi. Türkiye'nin şiddetli bir kuraklık yaşadığını da vurgulayan Demirhan, Ege hariç tüm bölgelerde kar yağışının azalacağının öngörüldüğünü söyledi.  
3.11.2022 Gündem
İstanbul'da barajlarda doluluk oranı yüzde 80'i geçti
İstanbul'da barajlarda doluluk oranı yüzde 80'i geçti İstanbul'un barajlarında doluluk oranlarındaki artış sürüyor. İSKİ verilerine göre bugün doluluk oranı yüzde 80'i aştı. İstanbul'da bir barajda doluluk oranı yüzde yüze ulaşırken, 4 barajda doluluk oranı yüzde 90'nın üzerinde.
12.02.2022 Gündem
İstanbul'da barajlarda 1 günde rekor artış!
İstanbul'da barajlarda 1 günde rekor artış! İstanbul'da bir günlük yağış barajlara yaklaşık yüzde 8 artış sağladı. Dün yüzde 68.21 olan doluluk oranı bugün yüzde 76.84 ölçüldü.
9.02.2022 Gündem
Barajlarda doluluk oranı yüzde 64.66'ya çıktı
Barajlarda doluluk oranı yüzde 64.66'ya çıktı İstanbul’da baraj  göllerinin çevresini kaplayan beyaz örtünün erimesi, ardından gelen yağışlık sistemler, su havzalarında ki su seviyelerinde artışı birlikte getirdi. İSKİ verilerine göre İstanbul'un barajlarında bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 64.66 oldu. 
4.02.2022 Gündem
Barajlarda son durum! Bugün itibariyle...
Barajlarda son durum! Bugün itibariyle... İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 65.21 çıktı. Barajlardaki doluluk oranı geçen yıl aynı tarihte ölçülen yüzde 64.17'yi geride bıraktı. Bu hafta etkili olacak yağışlı sistemin ardından barajların doluluk oranlarındaki artışın sürmesi bekleniyor.
22.03.2021 Gündem
Barajlar doldu mu? Barajlarda doluluk oranı ne? İSKİ açıkladı!
Barajlar doldu mu? Barajlarda doluluk oranı ne? İSKİ açıkladı! İstanbul'da cuma gününden beri devam eden kar yağışı barajlardaki su seviyesini artırdı. İstanbul'a su sağlayan barajların yükseldi. Yani son yağışlarla barajlardaki su miktarı arttı. Yağan karların da erimesiyle ilerleyen günlerde su seviyesinin daha da yükselmesi bekleniyor. Peki, Barajlar doldu mu? Barajların doluluk oranı ne kadar arttı? İşte İSKİ barajlar doluluk oranı 2021!
18.02.2021 Gündem
Edirne'de yağışlar nehirlerdeki su seviyesini 6 kat artırdı
Edirne'de yağışlar nehirlerdeki su seviyesini 6 kat artırdı Son 91 yılın en kurak yılını yaşayan Edirne'de, aralık ayından bu yana metrekareye 143 kilo yağış düşmesi, Meriç ve Tunca nehirlerindeki su seviyesini 6 kat artırdı. Yağışların üreticiyi sevindirdiğini söyleyen Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Uzun zamandır kuraklıktan bahsediyoruz, bu yağan yağmurlar bizleri sevindiriyor. Son 3 günde metre kareye 40 kilo yağış aldık. Toprak suyu emerek tabanının istenilen suya ulaşması, yazın kuraklık yaşansa bile bu suyu emen bitki verim açısından etken olacaktır" dedi.
11.01.2021 Gündem
“İstanbul ve Ankara’da su sıkıntısı yaşanmasını beklemiyoruz”
“İstanbul ve Ankara’da su sıkıntısı yaşanmasını beklemiyoruz” Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün itibariyle İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı ortalamasının yüzde 27, Ankara’nın ise yüzde 13 olduğunu belirterek, hiç yağış olmaması durumunda bile İstanbul’un yaklaşık 3 ay, Ankara’nın da 5 aylık suyunun bulunduğunu açıkladı.
17.11.2020 Gündem
İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 68
İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 68 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'daki baraj doluluk oranının yüzde 68 olduğunu açıkladı.
3.05.2020 Gündem
İstanbul su tüketiminde rekor kırdı
İstanbul su tüketiminde rekor kırdı İstanbul'da günlük su tüketimi 25 Haziran'da rekor kırarak 3 milyon 288 bin 159 metreküp oldu.
26.06.2019 Ekonomi
İstanbul'da barajlarda doluluk oranı yüzde 90'ı geçti
İstanbul'da barajlarda doluluk oranı yüzde 90'ı geçti İstanbul'da kar ve kuvvetli yağmurla birlikte barajlardaki doluluk oranı yüzde 90'ı geçti.
14.01.2019 Yaşam
Barajlarda doluluk oranı son yağışlarla arttı
Barajlarda doluluk oranı son yağışlarla arttı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da mevsim normalleri üzerinde seyreden yağışların barajlara büyük katkı sağladığını açıkladı. Özellikle Kasım'ın ikinci yarısı ile Aralık ayının ilk haftasında havzalara düşen yağışların su seviyelerinin yükselmesini sağladığı belirtildi.
8.12.2018 Gündem
Son dakika: İstanbul'da suya yüzde 15 indirim
Son dakika: İstanbul'da suya yüzde 15 indirim İstanbul'da ev ve iş yerlerinde 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 15 indirim yapıldı. İndirim haberini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal duyurdu.
14.11.2018 Ekonomi
Veysel Eroğlu'ndan barajlarla ilgili açıklama
Veysel Eroğlu'ndan barajlarla ilgili açıklama Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Büyükşehirlerde barajların doluluk oranında bir sıkıntı yok. İstanbul'da şu anda yüzde 88 doluluk var. Bursa'da yüzde 99, İzmir'de yüzde 47, Ankara'da yüzde 20 ama problem yok." dedi.
11.05.2018 Gündem
İstanbul Barajlarındaki doluluk oranı havadan görüntülendi
İstanbul Barajlarındaki doluluk oranı havadan görüntülendi İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı son dokuz aydaki en yüksek seviyeye ulaştı
21.02.2018 Yaşam
Barajlardaki son durum
Barajlardaki son durum İstanbul'da barajların sadece yüzde 12.61’si boş durumda.
25.02.2017 Yaşam
Bakan Eroğlu açıkladı: Barajlarda...
Bakan Eroğlu açıkladı: Barajlarda... Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'deki barajlarda doluluk sorunu olmadığını, nisan ve mayıs aylarında karlar eriyince su seviyesinin daha da artacağını söyledi.
17.02.2017 Yaşam
Karlar eridi barajlar doldu
Karlar eridi barajlar doldu İstanbul'da geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışının ardından, karların erimesiyle barajlar doldu.
21.01.2017 Yaşam
İstanbul’un barajları dolu
İstanbul’un barajları dolu Yaza yüzde 86,6 doluluk oranıyla giren İstanbul barajlarında, hiç yağmur yağmaması halinde bile kentin 251 günlük ihtiyacını karşılayacak su bulunuyor
16.04.2016 Yaşam
Veysel Eroğlu barajlardaki doluluk oranlarını açıkladı
Veysel Eroğlu barajlardaki doluluk oranlarını açıkladı Orman Bakanı Veysel Eroğlu, NTV canlı yayınında barajlardaki doluluk oranlarına dair bilgi verdi: ''222 büyük sulama barajımızın doluluk oranı yaklaşık yüzde 54. İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı ise yüzde 65.''
18.09.2015 Ekonomi
Topbaş açıkladı! İstanbul'un ne kadar suyu var?
Topbaş açıkladı! İstanbul'un ne kadar suyu var? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hiç yağmur yağmaması halinde İstanbul'un kaç günlük suyunun kaldığını açıkladı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Barajlarda Doluluk Oranı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki barajlarda doluluk oranı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.