Sivrisinek Isırığı

Sivrisinek Isırığı

Son dakika Sivrisinek ısırığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sivrisinek ısırığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sivrisinek ısırığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sivrisinek Isırığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sivrisinek ısırığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 35 sivrisinek ısırığı haberi bulunmuştur. Tüm sivrisinek ısırığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sivrisinekler ortaya çıktı, bu kokuya yaklaşamıyorlar - Vücuda bir kez sürün, ısırıktan kurtulun
Sivrisinekler ortaya çıktı, bu kokuya yaklaşamıyorlar - Vücuda bir kez sürün, ısırıktan kurtulun Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek kabusu ortaya çıktı. Her yıl binlerce insanın bulaşıcı hastalıklara yakalanmasına sebep olan sivrisinekler, araştırmalara göre bu kokuya asla yaklaşamıyorlar. Vücuda bir kez sürünce sivrisinek ısırıkları olmuyor.
21.04.2024 Yaşam
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uyuz tedavisi için genelde krem ve bazı losyonlar tercih edilir. Vücut kremleri veya zerdeçal ve çay ağacı yağı da uyuzun geçmesini hızlandırabilir.
17.01.2024 Sağlık
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık
Artan sivrisinek popülasyonu hastanelere başvuruları artırdı! Kritik uyarı geldi
Artan sivrisinek popülasyonu hastanelere başvuruları artırdı! Kritik uyarı geldi Sivrisinekler vatandaşları hastanelik etti. Manisa’da da görülmeye başlanan Asya kaplan sivrisineği ısırması sonucu acil servislere yapılan başvurularda artış yaşanması dikkat çekti. Yeni bir tür olması nedeniyle vücudun diğer sivrisineklere göre anormal bir tepki verdiği söyleyen Manisa Şehir Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Mert Deringöz, panik yapılacak bir durum olmadığını belirtirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Erhan İnce üreme alanlarının yüzde 82’sinin insan kaynaklı olduğunu ve vatandaşların lastikler, bidonlar, kovalar ve saksı altları gibi durgun su alanlarına dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu.
17.07.2023 Yaşam
Sivrisinekleri uzak tutan formül! İşte sinekleri yanınıza bile yaklaştırmayacak yöntem
Sivrisinekleri uzak tutan formül! İşte sinekleri yanınıza bile yaklaştırmayacak yöntem Sivrisinekler yanınıza bile yaklaşmayacak! Bu yağı suyla karıştırın ve sıkın... Sinek ısırıkları tarih oluyor... Yaz nedeniyle artan sıcaklarla birlikte sivrisinek artışı paniğe neden olurken, Asya kaplanı sineği ısırıklarından şikâyet edenler kızarıklık, kaşıntı, şişlik, ağrı, yanma belirtileriyle hastanelere başvuruyor. Yaşam kalitesini düşürüp, yoğun kaşıntı nedeniyle zor anlar geçirmeye sebep olan sivrisinekler, korunma yöntemleri araştırılıyor. Uzman isim sivrisinek ısırıklarına karşı neler yapılması gerektiği, sivrisineklerden korunmanın doğal yolları hakkında bilgi verdi. İşte sivrisinekten koruyan yağ ve doğal yöntemler...
11.07.2023 Sağlık
Sivrisinekler sizi lezzetli bulabilir! Sivrisineklerin en sevdiği kan grubunu bilim adamları açıkladı!
Sivrisinekler sizi lezzetli bulabilir! Sivrisineklerin en sevdiği kan grubunu bilim adamları açıkladı! Yaz geldi sivrisineklerin iktidarı başladı. İstisnasız herkesin bir kere maruz kaldığı sivrisinek ısırığı mevsimin en çok dert yanılan kısmı. Bazılarımızı daha lezzetli bulan bu bu sinek türü dünya genelindeki insanların yüzde 25'ini daha çekici buluyor. Peki sivrisinekler hangi kan grubunu sever?
2.07.2023 Sağlık
Sağlık Bakanlığı sivrisinek rehberi! Sivrisinekten nasıl korunulur? Sivrisinek ısırıkları nasıl geçer?
Sağlık Bakanlığı sivrisinek rehberi! Sivrisinekten nasıl korunulur? Sivrisinek ısırıkları nasıl geçer? Sağlık Bakanlığı sivrisinekten korunma rehberi yayınladı. İstanbul’da hastaneye başvuru oranlarını artıran sivrisineklere karşı hazırlanan rehberde, Batı Nil Virüsü gibi farklı virüslerin yayılımından korunmak için alınabilecek önlemler anlatıldı. Peki, Sivrisinekten nasıl korunulur? Sivrisinek ısırıkları nasıl geçer? İşte detaylar…
20.09.2022 Sağlık
Aedes sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer, tedavisi ne? Aedes sivrisinek nedir?
Aedes sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer, tedavisi ne? Aedes sivrisinek nedir? İstanbul'da sivrisinek ısırığı nedeniyle hastanelere başvuranların sayısı arttı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Kutlubay, "Son zamanlarda bazı sivrisinek cinslerinin değişmeye başladığını en çok görülen 'Aedes' cinsi sivrisineklerin ise daha saldırgan bir tür olduğunu dile getirdi. Alerjisi olan kişilerin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Kutlubay, "Mümkün olduğu kadar uzun kollu giysiler giyeceğiz, sivrisinek kovucu kullanacağız, lavanta yağı vücuda sürülebilir, pencerelere sineklik takılabilir" önerisinde bulundu.
15.09.2022 Sağlık
İstanbul'da yeni salgın alarmı! Hastanelere akın ettiler
İstanbul'da yeni salgın alarmı! Hastanelere akın ettiler İstanbul'da yeni salgın alarmı. Çok sayıda kişi hastanelere akın etti. İstanbul'da sivrisinek ısırığı nedeniyle hastanelere başvuranların sayısında artış yaşanıyor.
15.09.2022 Yaşam
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat!
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat! Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek kâbusunun yeniden başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman İzzet Karahan, “Sivrisinek ısırığı sonrası ateş, halsizlik gibi bulgular görülürse, sivrisinek ile bulaşan hastalıklar akla getirilerek en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır” dedi.
9.08.2022 Sağlık
AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne?
AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne? İstanbul'da son günlerde ZİKA virüsü taşıyabilen AEDES sineklerinde artış yaşanıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Midilli, insanlara hastalık bulaştırma ihtimali yüksek olan AEDES sinekleri ile ilgili uyarılarda bulunarak bu sinekler için ilaçlamanın da çözüm olmadığı dile getirdi. Peki, AEDES sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? AEDES sivrisineği nedir, nasıldır, farkı ne?
3.08.2022 Sağlık
Genç pilotun kahreden sonu! Sivrisinek ısırığı hayatının sonu oldu
Genç pilotun kahreden sonu! Sivrisinek ısırığı hayatının sonu oldu 21 yaşındaki bir stajyer pilot ani ve akılalmaz ölümüyle bir anda dünya medyasında manşet oldu. Uçmak en büyük hayali olan genç kadın bir sivrisinek ısırığı yüzünden hayatını kaybedince herkesi yasa boğdu…
7.07.2022 Dünya
Sineklerden korunurken cildinizi riske atmayın
Sineklerden korunurken cildinizi riske atmayın Sivrisinek alerjisi olan kişilerde ve çocuklarda sinek kovucu ürünler kullanılırken dikkatli olunması gerektiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğba Doruk, “Çocuklar ellerini ağızlarına ve gözlerine sık götürdüklerinden dolayı bu ürünlerde dikkatli olunması gerekmektedir. Sinek kovucunun etiketinde çocuklara uygulanabilir olduğu yazmalı ve mutlaka EPA (Çevre Koruma Ajansı) onaylı olmalı. 3 yaşın altındaki çocuklara Limon okaliptüs yağı çeşitleri kullanılmamalı” dedi.
25.08.2021 Sağlık
Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer, sivrisinekten nasıl kurtulunur?
Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer, sivrisinekten nasıl kurtulunur? İstanbullular sivrisinek istilasıyla uğraşıyor. Sarıyer, Avcılar ve Bahçelievler'in ardından Eyüpsultan, Kartal, Ataşehir ve Üsküdar ilçelerine de yayılmaya başlayan sivrisinekler ısırdığı yerde morarma, şişkinlik ve kızarıklık yapıyor. Peki, Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer, sivrisinekten nasıl korunur?
22.07.2021 Gündem
Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer?
Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer? İstanbul ve Kocaeli'nde görülen ve sarı humma, zika ve Batı Nil virüsü enfeksiyonu gibi çok sayıda hastalığı taşıyabilen Asya Kaplan Sivrisineğinden pek çok kişi etkilendi. Hastanelerin acil servislerine başvurular arttı. Son yıllarda yayılım alanlarının genişlemesiyle birlikte insanları da hedef almaya başladılar. Ayrıca yapay çevrelere de yumurtlayabiliyorlar, bu da onların yayılımını hızlandırıyor. Bu tür insanlarda aşırı alerjik reaksiyonlara ve ısırdığı bölgede aşırı kaşıntı ve ödem gibi şikayetlere neden oluyor. Peki, Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer? Sivrisinek ısırırsa ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler...
19.07.2021 Sağlık
Batı Nil virüsü nedir, nasıl bulaşır? Batı Nil virüsü Türkiye’de görüldü! Batı Nil virüsünden nasıl korunulur?
Batı Nil virüsü nedir, nasıl bulaşır? Batı Nil virüsü Türkiye’de görüldü! Batı Nil virüsünden nasıl korunulur? Batı Nil virüsü nedir, nasıl bulaşır? Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi tarafından bir yıldır ölü kuşlar üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 36 kuştan 8 karga ve bir saksağanda Batı Nil Virüsü'ne rastlandığı öğrenildi. Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, "Ölü kuşlarla temastan kaçınmakta fayda var" ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu. Peki, Batı Nil virüsünden nasıl korunulur?
5.06.2021 Gündem
Tayland'da dang humması kapan Leyla Bilginel İstanbul'a getirildi!
Tayland'da dang humması kapan Leyla Bilginel İstanbul'a getirildi! Tayland'da Phuket'e yerleşen oyuncu Leyla Bilginel, bir sivrisinek ısırığı yüzünden hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılan Bilginel'e Dang humması (Dengue Fever) tanısı konulmuştu. Leyla Bilginel bugün (22.06.2018) saat 12:30 itibariyle tarifeli uçakla ekip refakatinde İstanbul'a getirildi ve Samatya Eğitim Araştırma Hastanesine nakledildi.
22.06.2018 Magazin
Cinsel organı 90 santimetreye ulaştı!
Cinsel organı 90 santimetreye ulaştı! Doğu Afrika ülkesi Kenya'da yaşayan bir genç, cinsel organı yaklaşık 90 santimetreye ve 5 kilogram ağırlığına ulaşınca küçültmek için bıçak altına yattı
27.10.2017 Dünya
Sinek ısırdı, bacaklarından oldu!
Sinek ısırdı, bacaklarından oldu! Almanya'nın Köln kentinde yaşayan bir kadının iki bacağı ve sol kolunun ön kısmı bir sivrisinek ısırığı yüzünden kesildi
9.08.2017 Dünya
Charlie Webster hastanelik oldu!
Charlie Webster hastanelik oldu! Rio de Janeiro'da düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nı takip eden ünlü sunucu Charlie Webster, sivrisinek ısırığı sonucu bu hale geldi.
20.08.2016 Magazin
Yılda 580 bin can alıyor
Yılda 580 bin can alıyor Sivrisinek sokmasıyla insandan insana bulaşan enfeksiyon hastalığı sıtma nedeniyle dünya genelinde yılda 580 bin kişi hayatını kaybediyor.
25.04.2015 Yaşam
'Cami değil okul yaptırın'
'Cami değil okul yaptırın' Bülent Arınç hayırseverlere seslendi
29.09.2021 Gündem
‘Oğlumu yurtta bu hale getirdiler’
‘Oğlumu yurtta bu hale getirdiler’ Çocuğunun şiddet gördüğünü söyledi greve başladı...
26.03.2013 Yaşam
Kafasının içi  sinek  yuvası!
Kafasının içi sinek yuvası! Acı ve mide bulandırıcı bir deneyim.. Bu sözler kafatasının içinden sinek yuvası çıkan bir ABD'liye ait...
20.07.2007 Yaşam
Kenya'da bulaşıcı hastalık salgını:74 ölü
Kenya'da bulaşıcı hastalık salgını:74 ölü Kenya'da Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ülkede yayılan hastalığın, 74 kişinin ölümüne neden olduğu, 219 kişinin bu hastalığa yakalandığı belirtildi
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sivrisinek Isırığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sivrisinek ısırığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.