Simülasyon

Simülasyon

Son dakika simülasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan simülasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını simülasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Simülasyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan simülasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 476 simülasyon haberi bulunmuştur. Tüm simülasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: Akıllı yollar geliyor, kaza riski en aza indirilecek
Bakan Uraloğlu: Akıllı yollar geliyor, kaza riski en aza indirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye’yi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirterek, bölünmüş yol ve otoyol yapımına büyük önem verdiklerini söyledi.
9.04.2024 Gündem
Yerli ve milli kaska görüntüleme sistemi Tulgar: Kaan pilotlarının gözü olacak
Yerli ve milli kaska görüntüleme sistemi Tulgar: Kaan pilotlarının gözü olacak Türkiye'nin ilk yerli ve milli muharip uçağı Kaan'ın kaska entegre görüntüleme sistemi Tulgar, Kaan pilotlarının adeta gözü olacak. CNN Türk ekibi, sistemin üretildiği Ankara'nın Akyurt ilçesindeki ASELSAN tesislerini ziyaret etti.
27.03.2024 Ekonomi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaneyle ilgili bilgi veren Bakan Koca; "Bu hastanenin toplam yatak kapasitesi 4 bin 100 olacak. Bildiğiniz gibi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de burayla entegre kılınıyor ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bin 8 yataklıydı toplam 5 bin 108 yataklı sağlık kampüsüne kavuşmuş olacağız. Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi" dedi.
23.03.2024 Gündem
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi yürütücülüğünde düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvurular 15 Mart tarihine kadar devam ediyor.
4.03.2024 Yaşam
Turizm Teknolojileri Yarışması TEKNOFEST’te
Turizm Teknolojileri Yarışması TEKNOFEST’te T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Turizm Teknolojileri Yarışmasında katılımcılardan zengin kültür, turizm imkânlarını ve faaliyetlerini akıllı, yenilikçi bilgi teknolojilerinden faydalanarak tanıtacakları çalışmalar bekleniyor.
19.02.2024 Yaşam
Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda son başvuru tarihi 20 Şubat
Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda son başvuru tarihi 20 Şubat Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek ve son başvuru tarihi 20 Şubat olan Eğitim Teknolojileri Yarışması’na Türkiye ve yurtdışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve mezunlar katılabilecek. Yarışmaya ayrıca olup ayrıca mezun seviyesinde firmalar veya girişimler de takım veya bireysel olarak başvuru yapabilecek.
15.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar 2025 yılını işaret etti: Bayraktar TB3 ve Kızılelma devrim yapacak
Selçuk Bayraktar 2025 yılını işaret etti: Bayraktar TB3 ve Kızılelma devrim yapacak BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "2024 yılında inşallah biz Bayraktar TB3’ü gemide görev yapabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. 2025 yılında da biraz teknolojiyi iyice emin olduktan sonra Kızılelma’yı inşallah 2025’de gemide denemelerine başlamayı hedefliyoruz. Bayraktar TB3 ve Kızılelma’da inşallah TCG Anadolu’dan görev yapmaya başladıklarında dünya muharebesinde devrim yapmış olacaklar" dedi.
29.10.2023 Gündem
TEKNOFEST İzmir için geri sayım başladı
TEKNOFEST İzmir için geri sayım başladı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 2023’ün üçüncü ve son durağı olan İzmir’de 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Çiğli Havalimanında toplam 205.000 m²’lik alan üzerinde düzenlenecek.
26.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazandı
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazandı Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Kore'de düzenlenen 24'üncü Dünya Bilgi Forumu'nda yabancı yatırımcılara seslenerek, "Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazandı ve kazanmaya devam edecek, bundan emin olabilirsiniz. İhtiyacınız olan desteği size sağlamak için durmaksızın çalışıyoruz. Gelin birlikte çalışalım ve kazanalım" dedi.
13.09.2023 Ekonomi
TEKNOFEST coşkusu Ankara'da başladı! Gençler kıyasıya yarışacaklar
TEKNOFEST coşkusu Ankara'da başladı! Gençler kıyasıya yarışacaklar Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı.
30.08.2023 Ekonomi
Savunma sanayii için tarihi gelişme! TOMTAŞ küllerinden doğuyor
Savunma sanayii için tarihi gelişme! TOMTAŞ küllerinden doğuyor Türkiye’nin ilk uçak fabrikası TOMTAŞ, ASFAT, TUSAŞ ve Erciyes Teknopark arasında imzalanan ortak girişim sözleşmesi ile yeniden hayat buldu. 200 milyon dolarlık yatırımla 2 bin nitelikli istihdam sağlanacak.
2.08.2023 Ekonomi
Dünya bu olayı konuşuyor: Yapay zeka, komutanı mı öldürdü?
Dünya bu olayı konuşuyor: Yapay zeka, komutanı mı öldürdü? ABD Hava Kuvvetleri’nden bir albay, yapay zekânın kontrol ettiği SİHA’nın simülasyon uçuşunda kendi operatörünü öldürdüğünü söyledi. Albay, emre itaatsizlik eden dron açıklamasının medyada geniş yankı uyandırması üzerine geri adım attı, ‘Yanlış anlaşıldım’ dedi.
3.06.2023 Dünya
Yapay zekanın korkunç yüzü! Askeri drone, simülasyonda operatörünü öldürdü
Yapay zekanın korkunç yüzü! Askeri drone, simülasyonda operatörünü öldürdü ABD ordusu tarafından sahnelenen simüle edilmiş bir testte, yapay zeka tarafından kontrol edilen bir hava kuvvetleri insansız hava aracı, görevini gerçekleştirme çabalarına müdahale etmesini önlemek için operatörünü öldürdü.
2.06.2023 Gündem
Türkiye'nin 'Kemankeş' füzesi geliyor! Uzay yolculuğunda büyük devrim
Türkiye'nin 'Kemankeş' füzesi geliyor! Uzay yolculuğunda büyük devrim Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Bayraktar TB3 ve Kızıl Elma’nın da yer aldığı gemide açıklamalarda bulunan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar DİHA’nın da uçuşlarının devam ettiğini, ürün olma aşamasında olduğunu belirterek, “Türkiye’nin artık çok geniş bir mühimmat ailesi var. Hafif seyir füzesi Kemankeş dediğimiz sistemi TEKNOFEST’te tanıtacağız. İnşallah ülkemizin uzay yolculuğuna destek olmak için de yola çıktık" dedi.
10.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum CNN Türk'te açıkladı: Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı
Bakan Kurum CNN Türk'te açıkladı: Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin son durumu CNN Türk'te değerlendirdi. Bakan Kurum, "11 ilimizde 143 bin TOKİ konutumuz vardı. 1 tane vatandaşımızın burnu kanamadı. Hasar alan binalar elbette oldu ancak yıkılan binamız yok." dedi. Bakan Kurum ayrıca, "Kira yardımlarını artıracağız. İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinde kira desteğini 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Ankara'da Bursa'da Antalya'da İzmir'de 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer büyükşehirlerde 2 bin 500 liraya, diğer illerde 2 bin liraya çıkarıyoruz. Nisan ayından itibaren yardımları hesaplara yatıracağız." ifadelerini kullandı.
8.03.2023 Ekonomi
İlk kez Hatay'da kullanıldı enkazdan onlarca kişiyi kurtardı
İlk kez Hatay'da kullanıldı enkazdan onlarca kişiyi kurtardı Asrın deprem felaketinden sonra çok sayıda ara kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmak için afet bölgesine koşmuştu. Üst üste binen moloz yığınları arasında can kurtarmaya çalışan ekiplerin imdadına yetişen cihazlardan biri de duvar arkası radar cihazıydı. Peki nasıl çalıştı? Kaç kişiyi enkazdan kurtardı? CNN TÜRK Muhabiri Alparslan Çınar, simülasyon merkezinde detayları uzmanından dinledi.
2.03.2023 Gündem
Fanatik’ten sporseverlere Süpertüyo
Fanatik’ten sporseverlere Süpertüyo Türk spor basınının lideri Fanatik, mobil uygulamasını yenilenen özellikleriyle güçlendirdi. Gündem yaratan haberler ve sunduğu kişiselleştirilmiş deneyim ile sporseverlerin ilgisini çeken Fanatik uygulaması şimdi de Süpertüyo’da kullanılan yapay zekâ teknolojisi ile analizler yapıyor, iddia severler için maçları simüle ediyor, uzmanlardan tüyolar paylaşıyor, canlı maç tüyoları veriyor ve yüksek oranlı tahminler sunuyor.
4.02.2023 Futbol
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk Göz hastalıkları ile ilgili son dakika uyarısı! Tamamen görme kaybına neden oluyor, 55 yaş üstü kişilerde daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Retinamızın merkezi olan makula yani sarı nokta, gözün arkasında bulunur ve retinanın en keskin görüş merkezidir. Makula dejenerasyonu yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, genellikle 55 yaş üstü kişilerde görülen ve ilerleyen yaşla sıklığı artan, sık görülen bir göz hastalığıdır” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nin açılışı! Emine Erdoğan: Geleceğimiz emin ellerde
Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nin açılışı! Emine Erdoğan: Geleceğimiz emin ellerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, çocukların sıfır atık bilincine varması ve Sıfır Atık Projesi'ni sahiplenmesinin önemine dikkat çekerek, "Geleceğimiz emin ellerde diye düşünüyorum" dedi.
8.12.2022 Siyaset
Türkiye başardı! Dünyada bir ilk, resmen faaliyete geçti
Türkiye başardı! Dünyada bir ilk, resmen faaliyete geçti Türkiye için sevindiren gelişme. Resmen faaliyete geçti. Dünyada bir ilk olacak. ASELSAN, hava ve füze savunma projelerinin geliştirme ve seri üretim dönemlerindeki faaliyetlerinin etkin şekilde yapılabilmesine imkan sağlayacak Hava Savunma Test ve Entegrasyon Merkezi'ni (HSTEM) Ankara'da faaliyete açtı. Burada kurulan ROBOSİM Açık Alan Test Altyapısı'nda, hava savunma sistemlerinin zorlayıcı senaryolar altında testleri gerçekleştirilecek.
2.12.2022 Ekonomi
Araştırmada çarpıcı ‘sanal gerçeklik’ detayı
Araştırmada çarpıcı ‘sanal gerçeklik’ detayı Teknoloji, medya ve telekomünikasyon öngörülerini içeren ve yeni yayınlanan bir araştırmaya göre sanal gerçeklik trendi hızla büyüyor. E-ticaretin de yükselişe devam edeceği, sosyal medya üzerinden yapılan alışveriş hacminin de 1 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor.
1.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Göz ameliyatında devrim! Sadece Türkiye'de kullanılıyor, hastalar her şeyi önceden görüyor
Göz ameliyatında devrim! Sadece Türkiye'de kullanılıyor, hastalar her şeyi önceden görüyor Teknoloji her alanda olduğu gibi tıp alanında da hızla ilerlerken Türk mühendisler, eşi benzeri olmayan bir işe imza attı. Göz ameliyatı olmak isteyen hastalar artık girecekleri operasyonları VR gözlüklerle deneyimleyebilecek. Dr. Sultan Kaya Ünsal, konuyla ilgili detayları anlattı.
20.11.2022 Sağlık
İpek Filiz Yazıcı ile kardeşinin benzerliği görenleri şaşkına çevirdi!
İpek Filiz Yazıcı ile kardeşinin benzerliği görenleri şaşkına çevirdi! Oyuncu İpek Filiz Yazıcı uzun süredir aşk yaşadığı şarkıcı sevgilisi Ufuk Beydemir'den geçtiğimiz aylarda evlenme teklifi almıştı. Ünlü çift İtalya'da mutluluğa evet dedi. İpek Filiz Yazıcı son olarak sosyal medya hesabından kız kardeşiyle çektirdiği fotoğrafları paylaştı. İki kardeşin birbirine olan benzerliği karşısında şaşkına dönen kullanıcılar, "Hangisinin İpek olduğunu anlayamadım" yorumu yaptı.
15.11.2022 Magazin
'Çök-Kapan-Tutun'! 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' 81 il ve KKTC'de 18.57'de gerçekleştirildi
'Çök-Kapan-Tutun'! 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' 81 il ve KKTC'de 18.57'de gerçekleştirildi Türkiye'nin 81 ili ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde saat 18:57'de 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' düzenlendi. İlk kez yapılan tatbikat sırasında telefonlara mesaj geldi, belediye ve cami hoparlörlerinden duyurular yapıldı.
12.11.2022 Gündem
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 60 bin konutu tamamlayacağız
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 60 bin konutu tamamlayacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "81 ilimizin tamamında tam 750 şantiyemizde gece gündüz demeden çalışıyor, halihazırda 135 bin konut ve sosyal eserin inşasına devam ediyoruz. Bu yıl sonuna kadar 60 bin konutumuzu tamamlayarak, ailelerimizin 2023'e yeni yuvalarında girmelerinin mutluluğunu yaşayacağız" dedi.
9.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Simülasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki simülasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.