Sığır

Sığır

Son dakika sığır haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sığır ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sığır haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sığır

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sığır gelişmeleri de dahil olmak üzere 608 sığır haberi bulunmuştur. Tüm sığır haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir? Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır. 
22.04.2024 Gündem
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önceki yıllarda 2 doz olarak uygulanan aşı sayısını bu yıl 3 doza çıkarılacağını ve ilk dozu 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde ücretsiz olarak uygulanacağını duyurdu.
7.02.2024 Adana
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi... Arjinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bir aminoasit olarak ifade edilebilir. Ancak vücut açısından çeşitli zararlarının olduğu da söylenebilmektedir. Arijinin insan vücudunda doğal olarak üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Vücuttaki bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde arjinin büyük bir öneme sahiptir. 
26.01.2024 Yaşam
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Ağrı kültür ve turizm bakımından zengin illerimiz arasındadır. Yaz aylarının gelmesiyle beraber en çok araştırılan iller arasında yer alır. Ağrı soğuk bir iklime sahip olduğu için yaz aylarında daha çok tercih edilir.
18.01.2024 Eğitim
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... D vitamini insan vücudu için vazgeçilmez olan vitaminlerden biridir ve sağlıklı bir yaşam için gerekir. D vitamini içeren besinler arasında ton balığı, somon, tatlı patates, uskumru, mantar, ayran, yoğurt ve peynir bulunur.
16.01.2024 Sağlık
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi...
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi... Bilindiği üzere vücutta birçok farklı protein yer almaktadır. Bunlar içerisinde kolajen olduğu da bilinir. Özellikle vücutta bol miktarda kolajen görmek mümkündür. Özellikle dokulara esneklik sağlayan kolajen aynı zamanda cilt ve dolaşım sistemi için son önemlidir. Tabi sadece bunlarla kalmayan kolajen daha birçok faydası ile dikkat çekmeyi başarmaktadır. 
12.01.2024 Sağlık
ESK harekete geçti! Et fiyatlarını frenleyecek hamle
ESK harekete geçti! Et fiyatlarını frenleyecek hamle Et fiyatlarındaki artışa karşı ESK harekete geçti. Kurum, sığır satışı yapacağını açıkladı. Bu hamle sonrası kilogramı 300 TL'ye kadar çıkan karkas etin fiyatı 270 TL'ye geriledi.
28.12.2023 Ekonomi
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Besinler, canlı organizmaların hayatta kalması için gereklidir. Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirebilmemiz ve herhangi bir hasar durumunda vücut parçalarımızı geliştirebilmemiz, büyütebilmemiz ve onarabilmemiz için bize enerji sağlar. Bu nedenle doğru türde gıda tüketmenin önemini anlamak bir zorunluluk haline geliyor.
25.12.2023 Eğitim
Sucuk Kaç Kalori? Sucuk Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Sucuk Kaç Kalori? Sucuk Besin Değerleri Ve Kalorisi... Sucuk çok sevilerek tüketilen bir şarküteri ürünüdür. İnce 1 dilim sucuğun 26 kalori içerdiği bilinmektedir. Sucuk yapımında, kıyma, kuyruk yağı, sarımsak, tuz, karabiber, şeker, pul biber bulunmaktadır. Koyun, sığır, manda etlerinden sucuk yapılabilmektedir.
21.12.2023 Sağlık
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş!
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş! Türkiye'de istatistiklere göre 30 yılda at, eşek, katır, deve, domuz, manda, yerli sığır, tiftik keçisi ile ördek sayısı azaldı, kültür ırkı sığır, koyun, keçi ve tavuk sayısı arttı. 1993'te 245 milyon 833 bin 780 olan hayvan sayısı, 2023'te 194 milyon dolayında artışla 440 milyon 56 bin 30 oldu.
21.09.2023 Ekonomi
Kurbanlık et kararı! Bakan Yumaklı müjdeyi verdi
Kurbanlık et kararı! Bakan Yumaklı müjdeyi verdi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı'ndan sonra üreticilerin satılmayan kurbanlıklarının Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını duyurdu.
29.06.2023 Ekonomi
Vuslat’ın “Emanet” Adlı kişisel sergisi Baksı Müzesi’nde ziyarete açıldı
Vuslat’ın “Emanet” Adlı kişisel sergisi Baksı Müzesi’nde ziyarete açıldı Baksı Müzesi, 13 Haziran- 30 Kasım tarihleri arasında sanatçı Vuslat’ın müze bünyesindeki ilk kişisel sergisi “Emanet”e, Chus Martinez küratörlüğünde ev sahipliği yapıyor. Vuslat, kendi köklerine geri döndüğü topraklardaki bu yeni kişisel sergisi için hazırladığı eserler (metin, heykel, çizim, ses, enstalasyon) çevresinde, güven, bağlılık, derin bir sadakat ve koruyuculuğun değerini ifade eden “emanet” kavramının tezahürlerini keşfetmeye davet ediyor.
26.06.2023 Kültür Sanat
Sığır Kuyruğu Otu Nedir? Sığır Kuyruğu Otu Faydaları Nelerdir?
Sığır Kuyruğu Otu Nedir? Sığır Kuyruğu Otu Faydaları Nelerdir? Sağlık için kullanılan sığır kuyruğu otu, güneşli olan bölgelerde yetişmektedir. Bu bitki yüzyıllardır tüketilmekte. Pek çok sağlık soruna da iyi gelmektedir. 
23.06.2023 Sağlık
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi Tüm dünyada popüler hale gelen ve son dönemde adeta satış patlamasının yaşandığı cihaz Airfryer (hava fritözü) ile ilgili detaylar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Satın almak isteyen de var aktif şekilde kullanan da. Ancak yüz binlerin mutfağında yerini alan bu cihaz pratikliğinin yanı sıra 'olası insan kanserojeni' olarak adlandırılan akrilamid ve yağ kullanımı açısından bazı tartışmalara da sebep oldu. Airfryer bu kadar popülerken, sağlığa olan etkilerini ise uzmanlara sorduk. Hava fritözü kansere neden olabilir mi? Kanserojen madde içeriyor mu? Çalışma prensibi nasıl işliyor? Bu cihazla yapılan yiyecekler güvenle tüketilebilir mi? İşte tüm detaylar…
13.05.2023 Sağlık
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri Bakara Suresi Medine döneminde inmiş, Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresidir. Bakara suresi 286 âyettir. Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içerir. İşte Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Hayvan pazarlarında kurban dönemi başlamadan kısıtlama kaldırıldı
Hayvan pazarlarında kurban dönemi başlamadan kısıtlama kaldırıldı Denizli’de şap hastalığı ile mücadele çerçevesinde şap hastalığına duyarlı türden hayvan hareketlerine getirilen kısıtlamaların  belirtilen kurallar  çerçevesinde kaldırıldığı açıklandı.   
29.04.2023 Yaşam
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim’de 6’ıncı sure olarak anılan En’am suresi toplamda 165 ayetten müteşekkildir. Sure adını 136, 138 ve 139’uncu ayetlerde geçen en’am (Müşriklerin bazı hayvanların etini helal, bazı hayvanların etini haram kılması) kelimesinden almaktadır. Sure Mekki bir suredir. Bir seferde inen bir suredir.
16.03.2023 Dini Bilgiler
Hayvancılık ve tarımla uğraşan depremzedelerin yaraları sarılıyor
Hayvancılık ve tarımla uğraşan depremzedelerin yaraları sarılıyor Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından hayvancılık ve çiftçilik faaliyetleri de büyük hasar gördü. Afetin ardından üreticilere devlet tarafından çeşitli destekler sağlandığını ifade eden uzmanlar, kritik uyarılarda bulundu.
17.02.2023 Ekonomi
Bobi en yaşlı köpek olarak Guinness Dünya Rekorunu kırdı
Bobi en yaşlı köpek olarak Guinness Dünya Rekorunu kırdı Dünyadaki çeşitli rekorları tescilleyen İngiltere merkezli Guinness Dünya Rekorları, dün dünyanın gelmiş geçmiş en yaşlı köpek köpeğini açıkladı. Portekiz’den Bobi’nin, 1 Şubat itibariyle tam olarak 30 yaşında olduğu ve ‘yaşayan en yaşlı’ köpek unvanını da aldığı belirtildi.
3.02.2023 Dünya
Altın Çocuk'taki 49 muskanın sırrı! Cinsel organının yanında bulundu
Altın Çocuk'taki 49 muskanın sırrı! Cinsel organının yanında bulundu Antik Mısır'ın gizemleri keşfedilmeye devam ediyor. 2300 yılına ait genç bir erkek çocuğa ait mumya, araştırmacıları şaşkına çevirdi. Altın Çocuk adı verilen mumyanın tabutundan çıkanlar arasında altın ve değerli taşlardan daha fazlası var. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Dünya
Kurbanlarını 'hamburgere' dönüştürdü, müşterilere yedirdi! 'Çok zevk aldım'
Kurbanlarını 'hamburgere' dönüştürdü, müşterilere yedirdi! 'Çok zevk aldım' Seri katil ve tecavüzcü Metheny, kurbanları öldürüp, etli kısımlarını dondurucuda sakladı. Ardından onları öğüterek hem domuz eti hem de sığır eti ile karıştırdı ve hamburgere dönüştürdü. Hiçbir şeyden haberi olmayan masum müşteriler ise aklını kaçırmış bir katilin yaptığı 'insan hamburgerlerini' yedi...
23.01.2023 Dünya
Düve alımı başvuru şartları nelerdir, düve alım desteği başvurusu ne zaman sona erecek?
Düve alımı başvuru şartları nelerdir, düve alım desteği başvurusu ne zaman sona erecek? Tarım ve Orman Bakanlığı, damızlık düve alımına verilen desteklere başvuruların 27 Ocak'ta sona ereceğini belirtti.
21.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Erdoğan, asgari ücret desteğini de 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını söyledi. Erdoğan, Tayfun füzesi sonrası Yunan gazetelerinde atılan manşetlere dikkat çekti. Yunanistan'ı uyaran Erdoğan, "Siz uslu durun, bizim sizinle bir işimiz yok." dedi. Erdoğan grup toplantısı sonrası 'Seçim tarihi öne çekilecek mi?' sorusuna da yanıt verdi.
4.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sığır ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sığır haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.