Şap

Şap

Son dakika şap haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şap ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şap haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şap

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şap gelişmeleri de dahil olmak üzere 485 şap haberi bulunmuştur. Tüm şap haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önceki yıllarda 2 doz olarak uygulanan aşı sayısını bu yıl 3 doza çıkarılacağını ve ilk dozu 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde ücretsiz olarak uygulanacağını duyurdu.
7.02.2024 Adana
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Sap Nedir, Ne İşe Yarar? Sap Nasıl Kullanılır?
Sap Nedir, Ne İşe Yarar? Sap Nasıl Kullanılır? SAP bir yazılım programı olarak kurumsal iş hayatında kullanılmaktadır. Yeni nesil yazılım programları arasında yer almaktadır. SAP kullanılan sektöre göre değişiklik gösterebilen modüler bir programdır.
1.02.2024 Gündem
Staj programı ‘DRIVE UP’ için son başvuru tarihi 18 Mart
Staj programı ‘DRIVE UP’ için son başvuru tarihi 18 Mart Mercedes-Benz Otomotiv A.Ş., şirket içindeki farklı pozisyonlarda görevlendirilmek üzere, 2024 Uzun Dönem Staj Programı ‘DRIVE UP’ için başvuruları kabul etmeye başladı. Programa başvurular online başvuru platformu üzerinden 18 Mart’a kadar kabul edilecek.
15.01.2024 Eğitim
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi Tekstil, kozmetik, ilaç, inşaat ve otomotiv sektörü gibi birçok alanda kullanılacak olan ve Türkiye’nin ilk tescilli endüstriyel kenevir tohumu ‘Narlı’nın hasadı Amasya’da yapıldı. 
18.11.2023 Ekonomi
Meral Akşener'den Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt verdi: Ben kimseyi hançerlemedim, hançerlemem
Meral Akşener'den Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt verdi: Ben kimseyi hançerlemedim, hançerlemem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin 38’inci Kurultayı’nda "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt verdi. Akşener, "Hançer işi ortada kaldı. Önce şunu söyleyeyim; eğer bensem o bu güne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım. Ben herkesin hak ettiği takdirde hançeri kalbine vururum" dedi. Akşener, "Şimdi asıl mesele şu ben olmadığıma göre hançer kimin? Hançerler kimin?" diye konuştu.
8.11.2023 Gündem
Sevgilisinin çıplak fotoğraflarını çekti, sonrası korkunç! Ses kaydı işe yaramadı
Sevgilisinin çıplak fotoğraflarını çekti, sonrası korkunç! Ses kaydı işe yaramadı Ankara'da ayrılmak isteyince çıplak fotoğrafları ile şantaj yapıp, darbettiğini iddia ettiği erkek arkadaşı M.F.D.'yi (35) 9 yerinden bıçaklayıp, yaralayan tutuksuz sanık Alev D. (37) hakkında savcı mütalaasını açıklayarak, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 11 yıl 9 aya kadar hapis talep etti.
10.10.2023 Yaşam
Yazın serinlerken kilo almak zorunda değilsiniz! Dakikalar içerisinde yapılıyor
Yazın serinlerken kilo almak zorunda değilsiniz! Dakikalar içerisinde yapılıyor Günlük hayatta çok sık tükettiğimiz içeceklerden biri olan kahvenin yararları saymakla bitmez. Metabolizmayı hızlandırır, enerji verir, kalp sağlığını korur. Evde, ofiste, arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde ya da tek başımıza kahveyi, severek tüketiriz. Havaların ısınmasıyla beraber ise soğuk kahveye yönelim artar.
24.08.2023 Sağlık
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı Aydın'ın Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde toplam 21 kırsal mahalle, bazı büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine hayvan hareketliliği yasaklanarak, karantinaya alındı.
20.07.2023 Gündem
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı Aydın'ın Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde toplam 21 kırsal mahalle, bazı büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine hayvan hareketliliği yasaklanarak, karantinaya alındı.
20.07.2023 Yaşam
Ebegümeci Otu Nedir? Ebegümeci Otu Faydaları Nelerdir?
Ebegümeci Otu Nedir? Ebegümeci Otu Faydaları Nelerdir? Halk arasında irbik, kazankarası ya da develangir olarak da bilinen ebegümeci otu meralık alanlarda yetişmektedir. Yaz aylarında toplanan ebegümeci otu vitamin ve mineral açısından zengindir.
11.07.2023 Sağlık
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir?
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir? Kırlangıçotu, bahçede, atık zeminde ve çitlerde kolayca büyüyen çok yaygın bir bitkidir. Bir ot olarak kabul edilir, ancak küçük, sarı çiçekler ve böcekler için nektar sağlayan bitkilerdendir.
9.07.2023 Sağlık
Şap hastalığı sebebiyle 136 köy karantinaya alındı
Şap hastalığı sebebiyle 136 köy karantinaya alındı Zonguldak merkeze bağlı bazı köyler, Ereğli ilçesinin tüm köyleri, Devrek ve Gökçebey'deki bazı köylerde karantina başlatıldı. Karantinadaki 136 köyde, hayvan giriş-çıkışı yasaklandı; ekipler aşılama çalışmaları için hareket geçti.
7.07.2023 Gündem
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur'
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Öğretim Üyesi Dr. Abdurrahman Takcı, yakın zamanda antibiyotik tedavisi uygulanan hayvanların kurban edilmemesi uyarısında bulundu. Dr. Takcı, "Kurbana çok az bir zaman dilimi kaldığı için antibiyotik uygulamaları ette kalıntı oluşturur. Bu insanlar için tehlike oluşturabilir. Bu tip hayvanların alınmaması veya alındıysa değiştirilmesi faydalı olacaktır" dedi.
20.06.2023 Gündem
Bursa’da hayvan pazarında şap karantinası
Bursa’da hayvan pazarında şap karantinası Bursa'da İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarı, büyükbaş kurbanlıklarda görülen şap hastalığı nedeniyle karantinaya alındı. Pazar, hayvan giriş çıkışlarına kapatıldı.
13.06.2023 Yaşam
Kurban Bayramı öncesi şap paniği! Hayvan giriş-çıkışı yasaklandı
Kurban Bayramı öncesi şap paniği! Hayvan giriş-çıkışı yasaklandı Trabzon’un Ortahisar ilçesi Kutlugün mahallesinde bir hayvancılık işletmesinde geçtiğimiz günlerde şap hastalığına rastlanıldı. Hastalık tespit edilen işletmenin 10 km’lik yarıçap alanı içerisinde kalan Ortahisar ilçesinde Akyazı mahallesi dışındaki tüm mahallelere il içi ve il dışından hayvan girişi yasaklanırken, bu durumun Kurban Bayramı önce yaşanması paniğe neden oldu.
9.06.2023 Yaşam
Kurban Bayramı öncesi ‘karantina’ uyarısı
Kurban Bayramı öncesi ‘karantina’ uyarısı Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, şap hastalığı nedeniyle hayvanların kesimi, ihracı, ithali ve hayvan hareketlerine getirilen kısıtlama ve yasakların kaldırılması sonrası hayvan hareketlerinin başladığına dikkat çekerek, “Hastalığın tekrardan yaşanmaması için aşılanmış, kulağında küpesi olan ve veteriner hekim tarafından sağlık raporu düzenlenen hayvanların nakline izin verilmelidir. Besiciler ise çiftliklerine yeni getirdikleri hayvanları 21 gün karantinada tutmalıdır” dedi.
3.06.2023 Yaşam
Bakan Kirişci'den et fiyatlarına ilişkin açıklama
Bakan Kirişci'den et fiyatlarına ilişkin açıklama Bakan Kirişci "Şu anda et fiyatları geriliyor, ileri gidiş söz konusu değil. İstanbul'da başladık, Ankara'ya geldik. Şu anda fiyatlarda ciddi gerileme var. Marketlere ürün veriyoruz, bunun bilinmesinde yarar var. Marketçilik yapmak gibi görevimiz yok. Et Süt Kurumu regülasyonu sağlayacak" dedi.
2.05.2023 Gündem
Şap hastalığı kısıtlaması kaldırıldı, et fiyatlarındaki yükseliş durdu
Şap hastalığı kısıtlaması kaldırıldı, et fiyatlarındaki yükseliş durdu Türkiye’de şap hastalığı nedeniyle canlı hayvan ticaretinin durmasıyla artan et fiyatlarındaki yükseliş, kısıtlamaların kaldırılmasının ardından durdu. Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, “Fiyatların biran önce düşmesini bekliyoruz” dedi.
30.04.2023 Ekonomi
Hayvan pazarlarında kurban dönemi başlamadan kısıtlama kaldırıldı
Hayvan pazarlarında kurban dönemi başlamadan kısıtlama kaldırıldı Denizli’de şap hastalığı ile mücadele çerçevesinde şap hastalığına duyarlı türden hayvan hareketlerine getirilen kısıtlamaların  belirtilen kurallar  çerçevesinde kaldırıldığı açıklandı.   
29.04.2023 Yaşam
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama: Düşüş bekliyoruz
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama: Düşüş bekliyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren canlı hayvan borsası, şap olarak bilinen SAT-2 serotipi hastalığı riski nedeniyle 9 Mart’ta kapatılmıştı. Bugün hizmet veren hayvan borsasında hareketlilik yaşanırken, et fiyatların 5-6 liralık düşü bekleniyor.
28.04.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci, aşılama sonrası hayvan hareket kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu
Bakan Kirişci, aşılama sonrası hayvan hareket kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu Türkiye'de son günlerde çok konuşulan Şap hastalığı virüsü olan SAT-2'ye karşı yapılan çalışmaların sonuç verdiğinin altını çizen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, aşılama sonrası hayvan hareket kısıtlaması kaldırıldığını duyurdu.
26.04.2023 Gündem
Galatasaray yine gidip Roma'nın kapısını çaldı! Zaniolo'dan sonra bir bomba daha
Galatasaray yine gidip Roma'nın kapısını çaldı! Zaniolo'dan sonra bir bomba daha Transfer çalışmalarına star veren ve Sacha Boey'un takımda ayrılma ihtimalini göz önünde bulunduran Galatasaray aradığı sap beki buldu. Roma'da Zaniolo ile beraber oynayan 21 yaşındaki futbolcunun Okan Buruk'un listesinde olduğu belirtilirken, anlaşmanın haziran ayında gerçekleşeceği bildirildi.
20.04.2023 Galatasaray
Bakan Kirişci: Hayvan pazarlarını önümüzdeki günlerde açacağız
Bakan Kirişci: Hayvan pazarlarını önümüzdeki günlerde açacağız Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye genelinde tespit edilen şap hastalığı SAT-2 varyantı nedeniyle 9 Mart tarihinde ülke genelinde kapatılan hayvan pazarlarıyla ilgili olarak, "Aşının etkisi ile burada görülen hastalığın artık sönümlenme noktasına geldiği, mihraplardaki bu yaygınlığın artık kontrol altına alındığını önümüzdeki günlerde de inşallah bu yasağı kaldıracağımızı belirtmek isterim. Yani hayvan hareketlerimiz inşallah kısa süre sonra kamuoyuna yapacağımız açıklamalarla bunlarda serbest hale gelecek" dedi.
16.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Şap ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şap haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.