Gazete Vatan Logo

Sap Nedir, Ne İşe Yarar? Sap Nasıl Kullanılır?

SAP bir yazılım programı olarak kurumsal iş hayatında kullanılmaktadır. Yeni nesil yazılım programları arasında yer almaktadır. SAP kullanılan sektöre göre değişiklik gösterebilen modüler bir programdır.

Sap Nedir, Ne İşe Yarar? Sap Nasıl Kullanılır?

SAP yazılım programı daha çok kurumların iç departman faaliyetlerini birbirine entegre etmek ve takip, kontrolünü sağlamak için kullanılmaktadır.

SAP Nedir?

SAP 1972 yılında Almanya da IBM şirketindeki 5 çalışan tarafından yaratılmış bir yazılım programı olarak bilinmektedir. 1972 den bu güne kadar yazılım üzerinde çeşitli değişiklikler yapılarak son halini almıştır. Systems, Applications and Products yani kısaca SAP kurumsal şirketlerde özellikle kalabalık departman arasında tam iletişimi sağlamak ve birbirine bağlı işlemlerinin eksiksiz yürütülmesi amacıyla kullanılmaktadır.

SAP Ne İşe Yarar?

SAP uygulama gereği çeşitli modüler programlardan oluşmaktadır. Kullanıcıların kendi çalışma uygulaması gereğince olması gereken formatı kolayca ekleme yapma özelliğine sahip bir yazılım programıdır. Tüm departmanlar SAP kullanabilir ancak kendi içerisinde yazılım ve modül değişiklikleri yapabilmektedir.

SAP Yazılım Modül Kaynakları

SAP yazılım modül kaynakları Kurumsal bir firmanın ihtiyaç duyduğu ve faaliyetlerini yürüttüğü tüm departmanlar için kullanılmaktadır. SAP yazılımına detaylarıyla bakıldığında finans departmanı ile koordineli çalışan muhasebe modülü, lojistik modül, Ar-ge Modülü, satış modülü, Kontrol ve takip izleme yetkileri gibi geniş yetkiler ve kullanımı barındırmaktadır.

Haberin Devamı

Modüller arası geçişlerde çalışanların talepleri göz önüne alınarak geçiş sağlanabilmektedir. Örnek vermek gerekirse finans departmanına yetki verilen muhasebe modülünü görebilir ve zaman tasarrufu sağlayan işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Bu sebeple SAP yazılımına ait net modül sayısı bulunmamakta olup ihtiyaçlara göre eklenebilir veya değiştirilebilir özelliğe sahiptir.

SAP Nasıl Kullanılır?

SAP başta kurumsal şirket çalışanları olmak üzere şirketin yöneticilerinin de takip ve yetkilendirilmiş ekranlar üzerinde koordineli olarak SAP yazılım programı kullanılmaktadır. Program içerisinde bölümler arası iletişimi sağlaması ve herhangi bir iş noksanlığı olması durumunda ilgili diğer departman tarafından kontrolü sağlama aşamasında oldukça yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

SAP Yaygın Kullanılan Yazılım Programı

SAP günümüzde oldukça yüksek iş hacimlerine sahip ulusal ve uluslararası şirket ile zincir kurumlar tarafından kullanılmaktadır. Örnek vermek gerekirse, Pepsi, Coca cola, Koç Holding, Sabancı Holding, Arkas Holding gibi kurumlar örnek gösterilmektedir.

SAP Eğitimi Nasıl Alınmaktadır?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan SAP yazılım programı başta E-devlet eğitimleri arasında ücretsiz olarak eğitimleri verilmektedir. Ayrıca tüm özel yazılım kursları Yine SAP eğitimi vermekte ve Devlet onaylı ya da EETAC Onaylı Uluslararası geçerliliği olan sertifika verilmektedir. SAP eğitimi ücretsiz verilmektedir.