Sezaryen Doğum

Sezaryen Doğum

Son dakika sezaryen doğum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sezaryen doğum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sezaryen doğum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sezaryen Doğum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sezaryen doğum gelişmeleri de dahil olmak üzere 390 sezaryen doğum haberi bulunmuştur. Tüm sezaryen doğum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ünlü isim evinin banyosunda doğum yaptı!
Ünlü isim evinin banyosunda doğum yaptı! Ünlü televizyon kanallarında sunuculuk yapan Kasie Hunt, tüm dünyayı şaşkınlığa uğratan bir olayla gündeme geldi. Hunt, sezaryenle doğurmak için plan yaptığı kızını; evinin banyosunda doğurmak zorunda kaldı. Yaşadıklarını sosyal medya hesabından anlatan ve peş peşe fotoğraf paylaşan ünlü isim, kısa sürede magazin dünyasının en çok konuşulan ismi oldu.
7.03.2023 Magazin
Akıllı ilaçla 8 ayda gelen sağlık! Tümör vücuduna yayılmıştı, hepsi kayboldu
Akıllı ilaçla 8 ayda gelen sağlık! Tümör vücuduna yayılmıştı, hepsi kayboldu İzmir'de, 7 yıl önce meme kanserini yenen Tülin Gece (39), ikinci çocuğuna hamileyken hastalığının tüm vücuduna yayıldığını öğrendi. Beyin, kemik, karaciğer, akciğer ve birçok alanda lenf bezi metastazları tespit edilen Gece'ye, görme kayıpları başlayıp, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuşken, kemoterapi yerine akıllı ilaç tedavisi uygulandı; 8 ayda sağlığına kavuştu.
25.11.2022 Sağlık
Seray Sever'den kızı Sofia ile yeni poz!
Seray Sever'den kızı Sofia ile yeni poz! Geçtiğimiz nisan ayında ikiz kızları Sofia ve Alya'yı kucağına alarak ilk kez anne olmanın mutluluğunu yaşayan Seray Sever, şimdilerde tüm vaktini ikizleriyle geçiriyor. Bakıcı tutmayıp kızlarına kendisi bakan ünlü sunucu, zaman zaman çocuklarıyla keyifli anlarını takipçileriyle de paylaşıyor. Eşi ve çocuklarıyla Bodrum'daki evinde olan Sever, son olarak Sofia ile çekilen fotoğrafını yayınladı.
4.08.2022 Magazin
Anestezi teknisyeni 27 yaşındaki Büşra, ameliyathanede ölü bulundu
Anestezi teknisyeni 27 yaşındaki Büşra, ameliyathanede ölü bulundu Trabzon'nun Akçaabat ilçesinde özel bir hastanede anestezi teknisyeni olarak çalışan Büşra Muhcu (27), ameliyathanede ölü olarak bulundu.
17.06.2022 Yaşam
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor Kendine özel belirgin bir belirtisi olmayan HIV virüsü, tanı ve tedavisinde geç kalınması durumunda son evrede AIDS’e dönüşüyor. HIV virüsünün 8 – 15 yıl kadar hiç belirti göstermeyebildiğini belirten uzmanlar, belirtisiz dönemin virüsün vücutta çoğaldığı ve bulaştırıcılığın da maksimum olduğu dönem olması nedeniyle hastalığı tehlikeli hale getirdiğini vurguluyor. Uzmanlar, virüsün bilinenin aksine sadece cinsel yolla bulaşmadığını ve hastaların ilaçlara ücretsiz ulaşabildikleri için şüphe duyduklarında vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını tavsiye ediyor.
5.12.2021 Sağlık
Merve Terim ikinci kez anne olmaya hazırlanıyor!
Merve Terim ikinci kez anne olmaya hazırlanıyor! Fatih Terim'in büyük kızı Merve Terim ilk çocuğu Yaman'ı 6,5 aylık hamileyken erken doğum yaparak dünyaya getirmişti. Merve Terim, ikinci kez anne olmaya hazırlanıyor. Müjdeli haberi duyuran ve hamilelik sürecindeki risklerinin farkında olduğunu dile getiren Terim, "Korkularım gerçek, endişelerim yoğun ama her şeye rağmen bu sefer sonunu sağlıkla görebileceğime çok içten inanıyorum." şeklinde konuştu.
7.09.2021 Magazin
Koronavirüs anne karnındaki bebeği etkilemiyor!
Koronavirüs anne karnındaki bebeği etkilemiyor! Koronavirüs süreci herkesi olduğu kadar hamileleri de fazlasıyla etkilemiş durumda. Birçok yanlış bilgi etrafta dolaşırken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Salih Yılmaz merak edilen sorulara cevap verdi. Pandemi sürecinde dikkat edilen önlemlerle birlikte çok rahat bir şekilde doğumların gerçekleştiğini hatırlatan Dr. Salih Yılmaz, şimdiye kadar elde edilen bilgiler dahilinde koronavirüsün anne karnındaki bebeği etkilemediğinin altını çizdi.
23.05.2021 Sağlık
Sezaryen doğum çocukta astım görülme riskini artırıyor
Sezaryen doğum çocukta astım görülme riskini artırıyor Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Akelma, doğum şekli sezaryene doğru kaydıkça çocukta alerjik hastalıkların daha sık görüldüğünü, astımın da bunlardan biri olduğunu bildirdi.
3.05.2021 Sağlık
Hamileler koronavirüsü belirtisiz geçiriyor
Hamileler koronavirüsü belirtisiz geçiriyor Yapılan araştırmalar koronavirüs pozitif olarak doğuma gelen gebelerin yaklaşık yüzde 87,9’sinin hastalığı asemptomatik (belirtisiz) geçirdiği belirledi. Çalışmalar, gebelerin yüzde 12.1’inin ise semptomatik olabildiğini gösteriyor. Covid-19 enfeksiyonunun hem anne hem de bebeğin sağlığı açısından ailelerde endişelere neden olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Levent Özçer, hamilelerde koronavirüs ile ilgili bilgi verdi.
16.04.2021 Sağlık
Yenidoğanlar Covid-19 riskine karşı nasıl korunmalı?
Yenidoğanlar Covid-19 riskine karşı nasıl korunmalı? Doğumdan sonraki ilk 28 günlük sürenin yenidoğan dönemi olarak adlandırıldığını belirten uzmanlar, bu dönemde yenidoğanların immün sistemlerinin gelişmemesi nedeniyle enfeksiyonlara açık olduğuna dikkat çekiyor. Yenidoğanların sadece hastanede değil, evde bakım sürecinde de çevredeki bireylerden virüs kaparak hasta olabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, “Bunu önlemek amacı ile anne ve bebeğin olabildiğince az insan ile temas etmesi gerekir. Bebek ile anne yatağının aynı odada olması ve o odaya başka kimsenin girmemesi, bebeğin yalnızca anne ile temasının olması, eve misafir kabul edilmemesi, annenin maske ve hijyen kurallarına uyması, odanın 2-3 saatte bir havalandırılması gerekir” tavsiyesinde bulundu.
2.04.2021 Sağlık
Özge Özder: Rejim yapmayın, emzirin!
Özge Özder: Rejim yapmayın, emzirin! Geçtiğimiz günlerde kızı Eva Luna'yı kucağına alan oyuncu Özge Özder, doğum kilolarından kurtuldu.
21.02.2021 Magazin
Kovid-19 hastası gebelere 'Reçete edilen ilaçlarınızı kullanın' uyarısı
Kovid-19 hastası gebelere 'Reçete edilen ilaçlarınızı kullanın' uyarısı Prof. Dr. Faruk Buyru, Kovid-19 tanısı konan gebelerin hekimleri tarafından verilen ilaçları kullanmakta çekince yaşadıklarını belirterek, "İlaçların alınmaması anne adayı ve bebek için onarılması imkansız hasarlara yol açabilir" uyarısında bulundu.
3.12.2020 Sağlık
Sezaryenle dünyaya gelen bebeklerde risk daha yüksek!
Sezaryenle dünyaya gelen bebeklerde risk daha yüksek! Sezaryenle dünyaya gelen bebeklerde enfeksiyona bağlı hastaneye yatma riskinin daha yüksek olduğu bildirildi.
20.11.2020 Sağlık
'Normal doğumda risk daha az'
'Normal doğumda risk daha az' Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Opr. Dr. Sefa Erdem Özhan, "Normal doğumda annelerimiz anestezi almıyor. Enfeksiyon ve kanama riski daha düşük. Sezaryenle karşılaştırıldığında bebeğin doğum sonrası solunum sıkıntısı yaşama riski daha düşük" dedi.
24.08.2020 Sağlık
40 yaşından sonraki hamilelikler hakkında bilinmesi gereken 9 şey
40 yaşından sonraki hamilelikler hakkında bilinmesi gereken 9 şey Günümüzde pek çok insan artık bebek sahibi olmak için 40 yaşına kadar beklemeyi tercih ediyor. 40 yaşından sonra bebek sahibi olmak, çiftlere ebeveynlik için daha duygusal ve finansal olarak hazır olana kadar bekleme şansı verebilir.
5.08.2020 Sağlık
Çocuklarda alerjik hastalıklar arttı
Çocuklarda alerjik hastalıklar arttı Son dönemde çocuklarda alerjik hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirten Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Murat Çapanoğlu, “Çocukların sigara dumanına maruz kalmaları, kapalı ve yeteri kadar havalandırılmamış ortamlarda daha uzun süre yaşamaları alerjik hastalıkları artırdı” dedi.
28.05.2020 Sağlık
Uzmanından anne adaylarına yeni tip koronavirüs uyarısı
Uzmanından anne adaylarına yeni tip koronavirüs uyarısı Prof. Dr. Evliyaoğlu Bozkurt, gebelerin paniğe kapılmadan yeni tip koronavirüsten korunmak için genel önerilere uymasının yeterli olacağını belirterek, "Enfeksiyondan korunmak başlıca amaç olmalıdır." dedi.
19.03.2020 Sağlık
"Sezaryen, hastalık olasılığını arttırıyor"
"Sezaryen, hastalık olasılığını arttırıyor" Alerjik hastalıkların her geçen gün artığına dikkat çeken Uzm. Dr. Salih Aydın, “Sezaryen doğum, gereksiz kullanılan antibiyotiklerin vücudun doğal florasını bozması, sigara dumanına maruz kalma, kapalı ve yetersiz havalandırılmış ortamlarda yaşamanın da alerjik hastalıkların görülme olasılığını artırmaktadır.” dedi.
6.03.2020 Sağlık
Skandal! Doktor saldırganın eşine bu halde doğum yaptırdı!
Skandal! Doktor saldırganın eşine bu halde doğum yaptırdı! Osmaniye'de hasta yakınının saldırdığı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Gökhan Gönen, yaralandı. Aldığı darbelerle yüzünden yaralanmasına rağmen görevinin başından ayrılmayan Op. Dr. Gönen, kendisini darp eden kişinin eşine başarılı bir doğum yaptırdıktan sonra tedaviyi kabul ettiği belirtildi.
15.01.2020 Yaşam
Soğuk lipoliz ile bölgesel incelme
Soğuk lipoliz ile bölgesel incelme Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Emelnur Güney Soğuk Lipoliz uygulamasının bölgesel incelmede nasıl kullanıldığını anlattı.
16.12.2019 Sağlık
Sezaryen yoluyla doğan bebekleri bekleyen tehlike
Sezaryen yoluyla doğan bebekleri bekleyen tehlike Normal doğum ve sezaryen doğum yıllardır avantajlı ve dezavantajlı yönleri açısından karşılaştırılıyor. Tıp dünyasından ve kadınlar arasında ikilik yaratan fikirler var. Ancak yapılan son araştırmalar sezaryen yoluyla doğan bebekleri bekleyen büyük bir risk olduğunu ortaya koydu..
19.09.2019 Sağlık
"Sezaryen sonrası normal doğum mümkün"
"Sezaryen sonrası normal doğum mümkün" Sezaryen doğum yapan kadınların sonraki doğumlarını normal yapmasının mümkün olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hasan Barış Hamidanoğlu, anne adaylarına bir engel olmadığı takdirde normal doğum yapmaktan kaçınmamaları gerektiğini söyledi.
23.08.2019 Sağlık
"İstmosel probleminin farkında değiller”
"İstmosel probleminin farkında değiller” Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, tanısı zor konulan, kadınlar arasında bilinmediğinden dolayı ciddiye alınmayan istmosel (sezaryen dikiş yerinde ayrılma) probleminin sebeplerini ve robotik cerrahi ile nasıl tedavi edilebildiğini anlattı.
19.08.2019 Sağlık
Yurt dışında doğum en az 55 bin TL
Yurt dışında doğum en az 55 bin TL Yurt dışında doğum yapmak son yıllarda ülkemizde oldukça popüler. Kimileri bunun bir moda olduğunu düşünürken kimisi de çocuğunun hayat standardını yükselteceğine inanıyor. Böylece başta ABD olmak üzere, Kanada’da doğum yapan annelerin sayısı artıyor. Peki yurt dışında doğum yapmak isteyen anneleri neler bekliyor? İşte detayları...
11.08.2019 Ekonomi
İstenmeyen yağlara soğuk çözüm
İstenmeyen yağlara soğuk çözüm Dr. Ata Nejat Ertek, Soğuk lipoliz tedavisi ile karın, sırt, bacak gibi bölgelerde oluşan yağlardan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.
29.03.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sezaryen Doğum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sezaryen doğum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.