Şempanze

Şempanze

Son dakika şempanze haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şempanze ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şempanze haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şempanze

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şempanze gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 şempanze haberi bulunmuştur. Tüm şempanze haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cinsel istismar mağduru Hollywood yıldızı Ashley Judd’den itiraf: Hikayesini duymak istedim
Cinsel istismar mağduru Hollywood yıldızı Ashley Judd’den itiraf: Hikayesini duymak istedim Geçen sene Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde geçirdiği kazayla uzun süre gündemde kalan ABD'li oyuncu Ashley Judd, katıldığı bir podcast programında 1999 yılında kendisine cinsel saldırıda bulunan adamla yıllar sonra konuştuğunu anlattı. "Kederden kurtulmanın birçok yolu var" ifadelerini kullanan ünlü isim, bunu dinleyicileriyle paylaşmak istediğini dile getirdi.
27.07.2022 Magazin
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği...
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği... Maymun çiçeği hastalığının çocuklarda daha ciddi seyredebileceği uyarısında bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, Hastalık belirtileri 2-4 hafta sürer ve genellikle tedavi gerektirmeden kendi kendine iyileşir. Ancak hastalık şiddetli de seyredebilir ve akciğer enfeksiyonu, sepsis, beyin enfeksiyonu, kornea enfeksiyonu (körlüğe neden olabilir) gibi komplikasyonlara yol açabilir. Çocuklarda daha ciddi seyredebilir. Hastalık yüzde 3-6 arasında ölüme neden olabilmektedir dedi. 
24.05.2022 Yaşam
Ş harfi ile hayvan isimleri - Ş ile başlayan hayvanlar...
Ş harfi ile hayvan isimleri - Ş ile başlayan hayvanlar... Doğada birbirinden oldukça farklı özelliklere sahip çok sayıda canlı yaşamaktadır. Hayvanlarda bu canlılardan biri olarak ifade edilmektedir. Karada, suda ve havada yaşayan binlerce türde olan hayvanlar da yeryüzünün bir parçası olmaktadır. Hayvan adlarından ''Ş'' ile başlayan hayvan isimleri ise oldukça sınırlı olmaktadır. İlginç isimleri bulunan hayvan türlerinin birçoğu insanlar tarafından bilinmemektedir.
22.02.2022 Gündem
‘Chita ile ilişkim var’ dedi şempanzeleri ziyareti yasaklandı
‘Chita ile ilişkim var’ dedi şempanzeleri ziyareti yasaklandı Belçika'da, hayvanat bahçesinde bulunan Chita adlı şempanzeyi her hafta ziyaret eden ve onunla ilişkisi olduğunu öne süren kadın ziyaretten men edildi. Karara gerekçe olarak ise ‘Chita’nın sosyal statüsüne zarar vermesi’ gösterildi.
24.08.2021 Dünya
'Aşıda ciddi hiçbir yan etki kabul edilemez'
'Aşıda ciddi hiçbir yan etki kabul edilemez' Hacettepe Üniversitesi'den Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Prof. Dr. Murat Akova, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) kan pıhtılaşmasına neden olduğu gerekçesiyle 23 ülkede kullanımı askıya alınan AstraZeneca aşısının faydasının zararlarından fazla olduğu için kullanılmasını önermesini değerlendirdi. Ceyhan, "Aşıda bu kabul edilebilir bir durum değil. Aşıda, sağlıklı insana yaptığınız için ciddi hiçbir yan etki kabul edilemez" dedi. Akova da dünyada aşıya erişimle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek, "O nedenle böyle kolay üretilen ve elde çok fazla olan bir aşının kaybedilmesi pandemi ile ilgili mücadelede ciddi sıkıntılara yol açabilir. O yüzden hem DSÖ hem de Avrupa ilaç Ajansı yarar dengesinin daha ağır bastığını düşünüyor" dedi.
21.03.2021 Sağlık
AIDS'in kökeni ortaya çıktı mı?
AIDS'in kökeni ortaya çıktı mı? Kanadalı Profesör Jacques Pepin, AIDS’e yol açan HIV virüsünün bulaştığı ilk insanın, Birinci Dünya Savaşı sırasında Afrika kıtasında açlıktan ölmemek için şempanze avlayan bir asker olabileceğini belirtti.
31.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Yaşlanan yabani şempanzeler eski dostlarını yenilere tercih ediyor
Yaşlanan yabani şempanzeler eski dostlarını yenilere tercih ediyor Şempanzelerin yaşlandıkça daha az ama daha anlamlı dostlukları yeni arkadaşlara tercih ettiği ortaya koyuldu.
26.10.2020 Bilim ve Teknoloji
'İngiltere'de bazı zenginler düğünlerde şempanze eti yiyor'
'İngiltere'de bazı zenginler düğünlerde şempanze eti yiyor' İngiliz gazetesine konuşan bilim insanları, Batı Afrika'dan kaçak getirilen etlerin yeni bir büyük salgına yol açabileceği uyarısını yapıyor.
11.06.2019 Dünya
BBC, Prens Harry'nin oğlunu maymuna benzeten DJ'yi kovdu
BBC, Prens Harry'nin oğlunu maymuna benzeten DJ'yi kovdu İngiliz kamu yayın kuruluşu, Twitter hesabında şempanze fotoğrafı paylaşan ve Sussex Düşesi Markle'ın melez olmasına gönderme yapan çalışanı işten çıkardı.
9.05.2019 Dünya
Özel terapi uygulanıyor
Özel terapi uygulanıyor Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 2014’te sezaryenle dünyaya gelen ancak annesi tarafından kabullenilmeyen şempanze Can’a, özel aile terapisi uygulanıyor.
26.01.2019 Yaşam
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola alarmı sürüyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola alarmı sürüyor Batı Afrika'da 2013-2017 arasında 11 bin kişinin ölümüne yol açan Ebola, 2018'de Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin iki eyaletinde yeniden görüldü.
17.08.2018 Dünya
Bilime göre  mükemmel  insan bedeni
Bilime göre mükemmel insan bedeni Anatomi uzmanı Alice Roberts, hayvan uzuvlarından faydalanarak mükemmel insan bedeninin neye benzeyebileceğini araştırdı. Ortaya filmlerdeki uzay karakterlerine benzeyen bir beden çıktı.
10.07.2018 Bilim ve Teknoloji
Şempanze ressam oldu, eserleri açık arttırmaya çıkacak
Şempanze ressam oldu, eserleri açık arttırmaya çıkacak Polonya'da Lucy adındaki ressam şempanzenin yaptığı resimler açık arttırmayla satışa sunulacak.
23.06.2018 Dünya
‘Şempanze hakim  karşısına çıkamaz’
‘Şempanze hakim karşısına çıkamaz’ New York’ta temyiz mahkemesi, bir süre önce kafese kapatılan Kiko ve Tommy adlı iki şempanzenin “insanların yasal haklarına sahip olmayacağı” yönündeki kararı onadı.
9.06.2017 Yaşam
Mesleği bıraktım
Mesleği bıraktım Fenomen dizi ‘Tatlı Kaçıklar’da ‘Seksi şempanze’ karakteriyle ünlenen Yıldız Kaplan, önceki gün Nişantaşı’nda objektiflere takıldı.
20.04.2017 Magazin
Dünyanın en yaşlı down sendromlu şempanzesi Japonya'da
Dünyanın en yaşlı down sendromlu şempanzesi Japonya'da Japonya'daki Kyoto Üniversitesi'ndeki bilim insanları, down sendromuna benzer bir kromozom bozukluğu olan trisomy 22 kromozom bozukluğuna sahip bir şempanze keşfettiler.
17.06.2021 Dünya
Beni annesi sanıyor
Beni annesi sanıyor Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin son sakinlerinden 6 aylık minik şempanze Can, kısa sürede herkesin ilgi odağı oldu.
10.02.2017 Yaşam
Siyahi seçmen Trump’a dönüyor
Siyahi seçmen Trump’a dönüyor ABD’de Kasım ayında gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri öncesinde yapılan son anketler, Demokrat Parti’ye yakın olan siyahi toplumun Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a yaklaşmaya başladığını ortaya koydu...
17.06.2021 Dünya
Poyraz Karayel yeni sezon fragmanında heyecan dolu sahneler!
Poyraz Karayel yeni sezon fragmanında heyecan dolu sahneler! Kanal D ekranlarının sevilen dizisi Poyraz Karayel yeni sezonda da bomba gibi geliyor. Geçen sezon reyting listelerini allt üst eden Poyraz Karayel bu sene de bomba gibi geliyor. Üçüncü sezonuyla ekranlarda olacak diziye Funda Eryiğit, Ayda Aksel ve İlker Aksum transfer oldu. Poyraz Karayel yeni sezonun ilk bölümünde neler yaşanacak? İşte merak edilen soruların cevapları ve yeni sezon fragmanı bu haberimizde..
29.09.2021 Gündem
İnsan eli şempanze elinden daha ilkel
İnsan eli şempanze elinden daha ilkel Yeni yapılan çarpıcı bir araştırmaya göre, ellerimiz zaman içerisinde ellerinde değişimler olan şempanze ellerine göre daha ilkel.
16.07.2015 Bilim ve Teknoloji
Robot Yarışı'nı Güney Koreliler kazandı
Robot Yarışı'nı Güney Koreliler kazandı Yarışma, 2011 Fukushima nükleer felaketine benzer koşullarda, bir parkur üzerinde robotlar savaşı şeklinde yapıldı...
9.06.2015 Bilim ve Teknoloji
Obama: "Ferguson ırk ayrımcılığı içeren sistemi gösterdi"
Obama: "Ferguson ırk ayrımcılığı içeren sistemi gösterdi" ABD Başkanı Obama, Adalet Bakanlığının Ferguson polisinin uygulamaları hakkındaki soruşturmasının "bozuk ve ırk ayrımcılığı içeren sistemi" gözler önüne serdiğini söyledi.
7.03.2015 Dünya
Goril ve şempanzelerin sonu mu geliyor?
Goril ve şempanzelerin sonu mu geliyor? Afrika'da geçtiğimiz yıl patlak veren Ebola salgını, kıtadaki goril ve şempanzelerin ölüm oranında patlama yaşanmasına neden oldu...
24.01.2015 Yaşam
Parka yakışmış!
Parka yakışmış! Alman top model Heidi Klum, şempanze motifli renkli parkasıyla Los Angeles’ta evine giderken görüldü...
15.12.2014 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Şempanze ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şempanze haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.