Uzmanlardan uyarı: Gözdeki sararmayı ihmal etmeyin
Uzmanlardan uyarı: Gözdeki sararmayı ihmal etmeyin Gözlerdeki sarılığın karaciğer, pankreas ve safra kesesi gibi hastalıkların belirtisi olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak, “Sarılık bir rahatsızlığın belirtisidir, kendisi bir hastalık değildir. Sarılığa yol açan nedenler çok çeşitlidir. Tüm bu nedenler arasında şüphesiz en çok korkulan durumlar karaciğer, pankreas, safra kesesi ve safra yollarında gelişen kanserlerdir. Bu bölgelerde gelişen kanserler gözlerde ve ciltte sarılığa, idrarda koyulaşmaya, dışkı renginde ise açılmaya yol açar” dedi.
24.02.2021 Sağlık
Adayı satılığa çıkardı, rağbet görmeyince fiyatı düşürdü!
Adayı satılığa çıkardı, rağbet görmeyince fiyatı düşürdü! İspanya'da 5,2 milyon euroya satılığa çıkarılan "Colom Adası"nın fiyatı ilgi görmeyince bir yılda 3,7 milyon euroya düştü.
14.09.2017 Dünya
Beyinde kalıcı hasara neden olabilir!
Beyinde kalıcı hasara neden olabilir! Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof...
7.07.2014 Sağlık
Erken doğum ve premature bebekler
Erken doğum ve premature bebekler Anne adayının son adet tarihinin ilk gününden itibaren, 40 hafta süren hamilelik sürecinde, doğum eyleminin 37. haftadan önce olmasına erken (preterm) doğum deniyor. Peki, dünyaya erken merhaba diyen prematüre bebekler hakkında neler biliyoruz?
7.06.2013 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri