Sabancı Vakfı

Sabancı Vakfı

Son dakika Sabancı Vakfı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sabancı Vakfı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sabancı Vakfı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sabancı Vakfı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sabancı vakfı gelişmeleri de dahil olmak üzere 355 sabancı vakfı haberi bulunmuştur. Tüm sabancı vakfı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversite için nerelerden burs alınır? İşte üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıflar!
Üniversite için nerelerden burs alınır? İşte üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıflar! YKS tercihlerinin bitmesine kısa bir süre kaldı. Bazı adaylar eğitim görmek istedikleri üniversite ve bölümleri tercih işlemlerini tamamlarken kimi de üniversitelerin olanakları ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Süreç daralırken hala tercih işlemini tamamlamayan pek çok aday da bulunuyor. Bu yıl çok sayıda kurum ve kuruluş tercih işlemlerini yapacak adaylar için burs programını açıkladı. Bunların başında özel üniversiteler geliyor. Bazı ayrıcalıklı bölümlerde de YÖK burs desteği sağlıyor. Aynı zamanda önemli marka ve kurumların vakıfları da burs programlarını ve şartlarını açıkladı. Tercih sürecinde henüz bölümünüze karar vermediyseniz “Hangi kurumlardan burs alabilirim? Üniversite için nerelerden burs alabilirim?” diyorsanız sizin için üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıfların listesini hazırladık. İşte üniversite eğitiminiz boyunca burs alabileceğiniz yerler…
2.08.2022 Eğitim
İşi olmayan, 18-29 yaş arasındaki kadınlar için yeni proje! 11 pilot il belirlendi, 3 yıl sürecek
İşi olmayan, 18-29 yaş arasındaki kadınlar için yeni proje! 11 pilot il belirlendi, 3 yıl sürecek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitim ve iş hayatında yer almayan, çeşitli nedenlerle eğitimi kesintiye uğramış, aktif iş arayışı olmayan ya da eğitim ve istihdama dahil olmak isteyen 18-29 yaş arasındaki kadınların güçlenmesi, toplumsal ve ekonomik hayata aktif katılımını sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde 'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi'ni hayata geçiriyor.
6.05.2022 Ekonomi
Bakan Yanık duyurdu! 2021'de 73.9 milyar lira yardım yapıldı
Bakan Yanık duyurdu! 2021'de 73.9 milyar lira yardım yapıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gündemin sıcak başlıklarını CNN Türk ekranlarında Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e değerlendirdi. Bakan Yanık, sosyal yardımlara ilişkin "2002'de sosyal yardımlar 1.3 milyar TL'ydi, 2021'de 73.9 milyar TL'ye çıktı. Şu anda 48 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz" dedi.
2.04.2022 Gündem
Bakan Yanık: Kadınların statüsü yükselsin diye çalışıyoruz
Bakan Yanık: Kadınların statüsü yükselsin diye çalışıyoruz Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Her alanda kadınların statüsünün yükselmesi için çalışıyoruz. NEET grubu, 18-29 yaş arasındaki bütün NEET ama özellikle genç kadınlar bizim için hazine değeri taşıyor" dedi.
23.02.2022 Siyaset
Sabancı Ailesi'nin acı günü! Şevket Sabancı hayatını kaybetti...
Sabancı Ailesi'nin acı günü! Şevket Sabancı hayatını kaybetti... Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında vefat etti. Sabancı'nın cenazesi cuma günü ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırılacak ve Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.
22.07.2021 Yaşam
Şevket Sabancı kimdir, kaç yaşında vefat etti, çocukları kim? İşte Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi Şevket Sabancı
Şevket Sabancı kimdir, kaç yaşında vefat etti, çocukları kim? İşte Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi Şevket Sabancı Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı, 85 yaşında yaşamını yitirdi. Peki Şevket Sabancı kimdir?
22.07.2021 Gündem
Bandırma Vapuru'nun hikayesi ne? İşte Bandırma Vapuru'na sanal gezi turu!
Bandırma Vapuru'nun hikayesi ne? İşte Bandırma Vapuru'na sanal gezi turu! 102 yıl önce Bandırma Vapuru bir milletin kaderini taşıyordu! Mustafa Kemal Atatürk'ü 19 Mayıs 1919’da 18 silah arkadaşı ile birlikte Samsun’a getiren Bandırma Vapuru bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda ülkenin tarihini değiştirdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Bandırma Vapuru'nun hikayesini derledik. İşte Bardırma Vapuru'nun hikayesi ve Bandırma Vapuru sanal gezi turu...
19.05.2021 Gündem
'Eğitimin içeriğini yeniden düşün'
'Eğitimin içeriğini yeniden düşün' Öğretmenlerin, meslektaşları ve farklı disiplinlerden kişi ve kurumlarla bir araya gelerek güçlendiği bir paylaşım ve iş birliği ağı olan ‘Öğretmen Ağı’; pandemiyle birlikte değişen koşulların ardındaki yeni imkânların tartışıldığı “Bağlantılar” isimli çevrimiçi panel serisinin dördüncü buluşmasını “Eğitimin İçeriğini Yeniden Düşün” başlığı altında, 7 Ocak 2021 Perşembe günü saat 20.00’da gerçekleştirilecek.
4.01.2021 Eğitim
Bakan Selçuk: Örnek uygulama ve etkinlikleri içeren kendimize özgü bir model ortaya koyduk
Bakan Selçuk: Örnek uygulama ve etkinlikleri içeren kendimize özgü bir model ortaya koyduk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'İngilizce Öğretmenlerinin Sürekli Gelişimi Programı' ve bu kapsamda yürütülen English Together Projesi ile ilgili, "Mesleki dayanışmayı, iş birliğini, örnek uygulama ve etkinlikleri içeren pratik ve işlevsel, kendimize özgü bir model ortaya koyduk" dedi.
9.12.2020 Eğitim
Bakan Selçuk projenin detaylarını paylaştı: 7 binin üzerinde...
Bakan Selçuk projenin detaylarını paylaştı: 7 binin üzerinde... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sabancı Vakfı iş birliğinde başlattıkları Köy Okulları Birleştirilmiş Sınıf Öğretmenleri Mesleki Gelişim Programı'na 7 binin üzerinde köy okulu öğretmeninin katıldığını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okuduğu ilkokuldan köy öğretmenlerine yönelik projenin detaylarını paylaştı ve şunları söyledi: "7 binin üzerinde köy okulu öğretmeni mesleki gelişim eğitimlerine katıldı. Köy okullarının hayatı öğrenmek bakımından çok ciddi avantajları da var. Bu avantajları daha da yükseltmek için köy öğretmenlerimize destek olmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz."
22.10.2020 Eğitim
Evde 23 Nisan nasıl kutlanacak? 23 Nisan etkinliklerinde neler var? 23 Nisan'da bir ilk yaşanacak!
Evde 23 Nisan nasıl kutlanacak? 23 Nisan etkinliklerinde neler var? 23 Nisan'da bir ilk yaşanacak! Corona virüs nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilk kez evlerde ve online olarak kutlanacak. Bayram coşkusunu hep birlikte kutlamanın yeri doldurulamaz olsa da evde yapılacak etkinlikler için başta Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT çocukların 23 Nisan coşkusunu eve taşımak için çalışıyor. Bazı özel okullar, müzeler, kurum ve kuruluşlar da 23 Nisan kutlamalarını dijital ortama taşımak için çalışmalar yapıyor. Peki, 23 Nisan nasıl kutlanacak? Evde 23 Nisan nasıl kutlanacak? 23 Nisan etkinliklerinde neler var? Çocuklarınızın coşkuyla kutlamasını sağlayacak online 23 Nisan etkinlikleri ve kutlamaları...
22.04.2020 Gündem
Bu bursları kaçırmayın
Bu bursları kaçırmayın Üniversiteyi kazanan öğrencilerin en çok merak ettikleri burs bulabilmek. En büyük ihtiyaçlardan biri olan bursu pek çok vakıf ve şirket öğrencilere sağlıyor. Aylık burslar 250 TL ile 1.500 TL arasında değişiyor.
21.08.2019 Eğitim
Çevre kirliliğine karşı atık pil ünitesi
Çevre kirliliğine karşı atık pil ünitesi Konya'da 5 lise öğrencisinin geliştirdiği "Altilium Atık Pil Ünitesi", haznesine atılan pillerin durumunu ölçerek boş olanları tutuyor, doluları ise geri veriyor.
3.07.2019 Bilim ve Teknoloji
Gupse Özay: Diziler perişanlık
Gupse Özay: Diziler perişanlık Öğrencilerle bir araya gelen başarılı oyuncu, dizi sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu.
17.01.2019 Magazin
Kızlar yeni NASA’lar kurabilir
Kızlar yeni NASA’lar kurabilir Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü için bir mesaj yayınladı. Kız çocuklarını dahil etmeden, bilim ve teknolojideki gelişmelerin parçası olmanın mümkün olmadığını belirten Sabancı, kız öğrencileri bu alanda desteklemenin önemini vurguladı.
10.10.2018 Ekonomi
Türk iş dünyası prenses ağırladı
Türk iş dünyası prenses ağırladı Türk bayraklı ojesi ve Ata’ya saygı duruşu ile gündem olan Japonya Prensesi Akiko Mikasa, Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde iş dünyasıyla bir araya geldi. Güler Sabancı, iki ülke arasındaki dostluk köprüsünün kültür ve sanatla daha da sağlamlaşacağını söyledi
14.09.2018 Ekonomi
Yerli ve milli enerji için 10 meslek lisesi
Yerli ve milli enerji için 10 meslek lisesi Milli Enerji Eğitim Hamlesi kapsamında 10 teknik ve meslek lisesi inşa edilecek. Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Milli enerji ve maden politikası hedeflerinin gerçekleşmesi için kalifiye, yetişmiş ve nitelikli insan kaynağının oluşturulması da gerekiyor” dedi
16.05.2018 Ekonomi
En sorumlu lider Sabancı
En sorumlu lider Sabancı İngiltere merkezli FIRST, ‘2017 Yılın Sorumlu Lideri Ödülü’nü Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı’ya verdi. Sabancı, 17 yıldır gerçekleştirilen programda ‘Yılın Sorumlu Lideri’ unvanını alan ilk Türk oldu.
13.05.2018 Ekonomi
Kısa film uzun etki!
Kısa film uzun etki! Sabancı Vakfı’nın ‘Kısa Film Uzun Etki’ ismiyle düzenlediği ‘çocuk işçiler’ temalı Kısa Film Yarışması’nın kazananlarına ödülleri verildi.
18.01.2018 Magazin
Eğitim projelerine 1 milyon lira destek
Eğitim projelerine 1 milyon lira destek Sabancı Vakfı’nın sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanında uygulayacağı projelere yönelik hibe programı başlıyor. 2 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında online başvuruların alınacağı program kapsamında 1 milyon TL destek verilecek
22.12.2017 Ekonomi
Mor Sertifika Programı 10 yılda 17 ilde 3 bin 500’e yakın öğretmene ulaştı
Mor Sertifika Programı 10 yılda 17 ilde 3 bin 500’e yakın öğretmene ulaştı Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) tarafından, 2007’den beri yürütülen Mor Sertifika Programı 10 yaşında...
29.09.2021 Gündem
8 projeye 2 milyon lira hibe desteği
8 projeye 2 milyon lira hibe desteği Sabancı Vakfı, bu yıl ‘Hibe Programları’ ile toplam 2 milyon TL hibe desteği vereceği projeleri açıkladı
7.10.2017 Ekonomi
Dikkat! Burs fırsatını kaçırmayın...
Dikkat! Burs fırsatını kaçırmayın... Yeni eğitim dönemi için burs başvuruları başladı. Pek çok vakıf, şirket ve oda öğrencilere destek oluyor. Aylık destek miktarı 200-510 lira arasında değişiyor.
16.09.2017 Eğitim
‘160 fark yaratan’ın hikayesi 17 milyon izleyiciye ulaştı
‘160 fark yaratan’ın hikayesi 17 milyon izleyiciye ulaştı Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana desteklediği “Fark Yaratanlar” programı, 8’inci sezonunu tamamladı.
22.06.2017 Ekonomi
‘Engelleri aşmak için daha çok çalışmalıyız’
‘Engelleri aşmak için daha çok çalışmalıyız’ Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinlikte konuşan Sabancı Holding’in Başkanı Güler Sabancı, “Türkiye’de kadının işgücüne katılımı hâlâ % 33 seviyesinde... Aşılacak engeller, kırılacak cam tavanlar çok. Kapıları daha çok zorlamamız, daha çok çalışmamız lazım” dedi
7.03.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sabancı Vakfı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sabancı vakfı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.