Gazete Vatan Logo

Türk iş dünyası prenses ağırladı

Türk bayraklı ojesi ve Ata’ya saygı duruşu ile gündem olan Japonya Prensesi Akiko Mikasa, Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde iş dünyasıyla bir araya geldi. Güler Sabancı, iki ülke arasındaki dostluk köprüsünün kültür ve sanatla daha da sağlamlaşacağını söyledi

Türk iş dünyası prenses ağırladı

Japonya Prensesi Akiko Türk iş dünyasıyla Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ev sahipliğinde düzenlenen törende bir araya geldi.

Tören, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy, Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Japonya Konsolosu Norio Ehara, Prens Mikasa Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sachihiro Omura, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Türkiye’de kültürel çalışmalar yapan Prens Mikasa Vakfı’nın faaliyetlerinin tanıtıldığı törende, Vakıf tarafından yürütülen Kaman Kalehöyük kazılarıyla ilgili bilgiler paylaşıldı. Prens Mikasa’nın desteğiyle 1985 yılında başlayan kazı çalışmaları, geçen yıl itibarıyla yeni kurulan Prens Mikasa Vakfı’nın destekleriyle sürdürülüyor.

Kültür ve sanat vurgusu

Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin 130 yıl öncesine, Ertuğrul Fırkateyni’nin batmasına dayandığını hatırlatan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için ekonomik ilişkiler kadar diplomatik ilişkiler de elbette çok önemlidir. Ancak 2 ülke arasında dostluk köprüsünü sağlamlaştıran, derinleştiren aslında kültür ve sanattır. Birbirimizin geçmişini ve bugününü anladıkça ilişkilerimiz güçlenir; ortak bir gelecekten bahsetmek ancak o zaman mümkün olabilir” dedi.

Haberin Devamı

2.2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı, Türkiye’de Japon doğrudan sermaye yatırım tutarının 2.2 milyar dolar seviyesine ulaştığını, Türkiye’de faaliyet gösteren Japon firmaların sayısının 195’i bulduğunu ve bu yıl düzenlenecek olan Türkiye-Japonya İş Konseyi Ortak Toplantısı’na 100 civarında Japon CEO’nun katılacağını söyledi.