Rusça

Rusça

Son dakika rusça haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rusça ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rusça haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rusça

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rusça gelişmeleri de dahil olmak üzere 23.649 rusça haberi bulunmuştur. Tüm rusça haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalı tarihçi yazar Yurtsever açıkladı! “Toplu göç ve soykırım haritası bulundu”
Adanalı tarihçi yazar Yurtsever açıkladı! “Toplu göç ve soykırım haritası bulundu” Adanalı Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, Osmanlı arşivinden Türklerin toplu göç ve Ermeniler tarafından soykırıma uğradığını gösteren haritaların ortaya çıktığını söyledi.
28.04.2024 Adana
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
Erdal Alkış kimdir, nereli, ne iş yapıyor? TFF Başkan Adayı hangi takımı tutuyor?
Erdal Alkış kimdir, nereli, ne iş yapıyor? TFF Başkan Adayı hangi takımı tutuyor? İş insanı Erdal Alkış, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Alkış, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk futbolunun içinde bulunduğu kaotik atmosferden çıkma zamanı gelmiştir." ifadesini kullandı. Peki, TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir, nereli, ne iş yapıyor, hangi takımlı?
17.04.2024 Gündem
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı?
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı? İran, İsrail'e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri çoğu saldırıyı önledi. Bu gelişmenin ardından Hava Savunma Sisteminin nasıl çalıştığı, hangi ülkelerde olduğu ve Türkiye’de olup olmadığına yönelik araştırmalar arttı.
14.04.2024 Gündem
Ünlü oyuncu hırsızı kıskıvrak yakaladı! Rus kadının imdadına Rambo Berk yetişti
Ünlü oyuncu hırsızı kıskıvrak yakaladı! Rus kadının imdadına Rambo Berk yetişti İstanbul Şişli'de Rus uyruklu bir kadının kiraladığı otomobili çalan hırsızı etkisiz hale getirerek ellerini bağlayan 'Rambo Berk' karakteriyle tanınan ünlü oyuncu Ferhat Yılmaz yaşananları anlattı.
14.04.2024 Magazin
Ünlü oyuncu 'Rambo Berk' kadının imdadına yetişti hırsızı yakalayıp bağladı
Ünlü oyuncu 'Rambo Berk' kadının imdadına yetişti hırsızı yakalayıp bağladı Şişli’de Rus uyruklu bir kadının kiraladığı otomobili çalan şahıs kaçmaya başlayınca kadın ve eşi tarafından motosikletle kovalandı. Bir sokağın çıkışında kıstırılan şahıs kadına bıçak çekince imdadına “Rambo Berk” olarak bilinen ünlü oyuncu Ferhat Yılmaz yetişti. Hırsızın ellerini bağlayan ünlü oyuncu ona adeta hayatı dersi verdikten sonra polise teslim etti. Yaşananlar kameralara anbean yansıdı.
13.04.2024 Gündem
Karadeniz'de göç başladı!
Karadeniz'de göç başladı! Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Karadeniz'de hamsilerin erken göç'e başladığını vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Coşkun Erüz, birçok balık neslinin tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.Erüz, "Hamsinin de eskiden olduğu gibi 1 milyon ton, 600 bin ton avlanmayacağını kabul edip, balıkçılığımızı ona göre planlamamız gerekiyor"dedi.
5.04.2024 Gündem
Baba Vanga'nın 2024 kehanetlerinden ilki gerçekleşti! Yıllar önce uyarmıştı: Dikkat çeken bir iddiası daha var!
Baba Vanga'nın 2024 kehanetlerinden ilki gerçekleşti! Yıllar önce uyarmıştı: Dikkat çeken bir iddiası daha var! Baba Vanga olarak bilinen Bulgar Kahin, Batı'nın ikinci Nostradamus'u olarak biliniyor. 1911 yılında doğan ve 28 yıl önce ölen Vangeliya Pandeva Gushterova, Rus denizaltısı Kursk'un batacağını doğru tahmin etmişti. Son olarak 2024'ün gerçekleşen ilk Baba Vanga kehaneti...
4.04.2024 Gündem
Bakan Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Bakan Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la telefonda görüştü.
1.04.2024 Gündem
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı İlk kez Küba'da tespit edildiği için 'Havana Sendromu' olarak da bilinen hastalık ile ilgili gündeme adeta bomba gibi düşen bir iddia geldi. Bağımsız Rus yayın kuruluşu The Insider ve CBS tarafından yayınlanan ortak bir araştırma Birim 29155 olarak bilinen Rus askeri istihbarat birimini işaret etti.
1.04.2024 Dünya
Antalya'da kira fiyatlarında sert düşüş
Antalya'da kira fiyatlarında sert düşüş Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya’da yükselen konut kira fiyatları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulmasıyla birlikte normale döndü. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Yabancıların gözleri açıldı, fiyatların yüksek olduğunu gördüler” dedi.
28.03.2024 Ekonomi
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor Akkuyu NGS’de yarısı Türk, yaklaşık 400 şirketin çalıştığını belirten Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Anastasia Zotaeva, Rusya’ya uygulanan yaptırımların bu şirketleri etkileme olasılığına karşı tedarik zincirlerini başka ülkelere yönlendirmeye hazır olduklarını söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Polonya Dışişleri Bakanlığına çağırılan Rus Büyükelçi çağrıya karşılık vermedi
Polonya Dışişleri Bakanlığına çağırılan Rus Büyükelçi çağrıya karşılık vermedi Polonya, Rusya'ya ait seyir füzesinin Polonya hava sahasını ihlal etmesi üzerine Rusya'nın Varşova Büyükelçisi Siergiej Andriejew'i Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Rus Büyükelçi Andriejew, Dışişleri Bakanlığına gitmedi.
25.03.2024 Dünya
Rusya 15 yaşındaki İslam'ı konuşuyor! 100'lerce kişinin hayatını kurtarmıştı
Rusya 15 yaşındaki İslam'ı konuşuyor! 100'lerce kişinin hayatını kurtarmıştı Moskova'daki kanlı saldırıda yüzden fazla insanın hayatını kurtaran İslam Halilov'a övgü yağıyor. 15 yaşındaki genç saldırı anında yaşadıklarını Rus medyasına anlatırken, Rusya Müslümanları Merkezi Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin ise Halilov'a 29 Mart'ta "Liyakat Madalyası" verileceğini açıkladı.
25.03.2024 Dünya
İstanbul'da Moskova'daki saldırıda ölenler anısına konsolosluk önüne çiçek bırakıldı
İstanbul'da Moskova'daki saldırıda ölenler anısına konsolosluk önüne çiçek bırakıldı Rusya’nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne çiçek ve oyuncak bırakıldı.
23.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Başkent Millet Bahçesi'ndeki "Büyük Ankara Mitingi"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili, "Ortaya birde deste deste dolarlar, avrolar çıktı. Şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. Para kulelerinin doğru düzgün izahını yapamadılar. Türk siyaseti çok yüzsüzlük gördü ama böylesiyle ilk defa karşılaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Moskova'da gerçekleştirilen terör saldırıyla ilgili, "Terör kimden gelirse gelsin, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak Rus halkının acısını milletçe devletçe paylaşıyoruz. İnsanlığın ortak düşmanı olan teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
23.03.2024 Gündem
Rusya Moskova'da konsere kanlı saldırı! Ölü sayısı giderek artıyor, saldırıyı üstlendiler
Rusya Moskova'da konsere kanlı saldırı! Ölü sayısı giderek artıyor, saldırıyı üstlendiler Rusya’nın başkenti Moskova’da konser salonunu basan yüzü maskeli 5 saldırgan, uzun namlulu silahlarla dehşet saçtı. Terör saldırısında en az 70 kişi öldü, 150'den fazla kişinin de yaralandı. Saldırının görüntüleri dünyayı şoke etti. Saldırıyı üstlenen terör örgütü açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ilk açıklama geldi. Öte yandan Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi
23.03.2024 Dünya
Rusya'daki saldırıya Türkiye'den peş peşe kınama mesajları
Rusya'daki saldırıya Türkiye'den peş peşe kınama mesajları Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna maskeli en az 3 kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Hakan Fidan, Ömer Çelik ve Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı.
23.03.2024 Gündem
Rusya'nın başkenti Moskova’da konserde silahlı saldırı
Rusya'nın başkenti Moskova’da konserde silahlı saldırı Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna maskeli en az 3 kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi yaralandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Türkiye'nin terör saldırısını kınadığını belirterek başsağlığı diledi.
22.03.2024 Dünya
Carlos Alcaraz, Indian Wells tenis turnuvasında şampiyon oldu
Carlos Alcaraz, Indian Wells tenis turnuvasında şampiyon oldu Indian Wells Masters Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde dünya 2 numarası İspanyol Carlos Alcaraz, 4 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev'i yenerek şampiyonluğa uzandı.
18.03.2024 Diğer Sporlar
Rus ordusu Odessa’yı vurdu: 14 ölü, 46 yaralı
Rus ordusu Odessa’yı vurdu: 14 ölü, 46 yaralı Rus ordusunun Ukrayna’nın Odessa kentine gerçekleştirdiği füzeli saldırı sonucu 14 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı.
15.03.2024 Dünya
Rus Ressam Aleksandr Shadrin'in hayali gerçek oldu!
Rus Ressam Aleksandr Shadrin'in hayali gerçek oldu! Ünlü ressam Aleksandr Shadrin kendi sergisi için Ankara'da bulunduğu süreyi yıllardır gelmeyi hayal kurduğu Nemrut Dağı’na gitti. Shadrin,“Yıllardır Nemrut'ta gelme hayaliyle zaman kolluyordum. Ortaokul yıllarında Mezopotamya ve Kommageneye büyük ilgi duydum"dedi
13.03.2024 Gündem
Rusya Finlandiya sınırına asker yığıyor! Putin dünyaya duyurdu: Nükleer savaşa hazırız
Rusya Finlandiya sınırına asker yığıyor! Putin dünyaya duyurdu: Nükleer savaşa hazırız Rusya lideri Putin son hamlesini dünyaya duyurdu. On binlerce hayata mal olan Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den dünyanın gündemine birinci sıradan giren bir açıklama geldi.
13.03.2024 Dünya
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığını açıkladı.
12.03.2024 Gündem
Rus uçağı füzeyle vuruldu! Rusya resmi olarak duyurdu
Rus uçağı füzeyle vuruldu! Rusya resmi olarak duyurdu Karadeniz kıyısındaki Kanevskoy'da akşam karanlığını aydınlatan füzeleri patlama sesi izledi, yerel halkın paylaştığı videolarda "Vuruldu, vuruldu" çığlıkları açık şekilde duyuldu. 330 milyon dolarlık uçan radar A-50'nin Rus ordusunun elinde birkaç adet olduğu biliniyor.
24.02.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rusça ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rusça haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.