Gazete Vatan Logo

Rusya Moskova'da konsere kanlı saldırı! Ölü sayısı giderek artıyor, saldırıyı üstlendiler

Rusya’nın başkenti Moskova’da konser salonunu basan yüzü maskeli 5 saldırgan, uzun namlulu silahlarla dehşet saçtı. Terör saldırısında en az 70 kişi öldü, 150'den fazla kişinin de yaralandı. Saldırının görüntüleri dünyayı şoke etti. Saldırıyı üstlenen terör örgütü açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ilk açıklama geldi. Öte yandan Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi

Rusya Moskova'da konsere kanlı saldırı! Ölü sayısı giderek artıyor, saldırıyı üstlendiler

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna maskeli en az 3 kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 70'ten fazla kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi yaralandı.

EL BOMBASI ATTILAR, YANGIN HIZLA YAYILDI

RIA Novosti haber ajansının olay yerindeki bir gazetecisine göre, kamuflaj üniforması giymiş saldırganlar binaya girdi, ateş açtı ve el bombası veya yangın bombası attı. Yangın, Rusya'nın başkentinin kuzeyindeki Krasnogorsk banliyösünde bulunan, birkaç bin kişiyi ağırlayabilen ve önde gelen uluslararası sanatçılara ev sahipliği yapan Crocus City konser salonunda hızla yayıldı.

Interfax haber ajansının aktardığına göre güvenlik servisleri, "taktik üniforma giyen ve otomatik silah taşıyan" iki ila beş kişinin girişte güvenlik görevlilerine ateş açtığını ve ardından seyircilere ateş etmeye başladığını söyledi. RIA Novosti gazetecisinin, "Salonda bulunan insanlar kendilerini silahlı saldırıdan korumak için 15 veya 20 dakika boyunca yere yatırıldı" dediği aktarıldı.

Haberin Devamı

BAKAN FİDAN'DAN MEVKİDAŞINA BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la telefonda görüştü. Bakan Fidan, Moskova'daki menfur terör saldırısını kınadığını belirterek Rusya halkına ve hükümetine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'nin başsağlığı dileklerini iletti.

PUTİN'DEN İLK MESAJ

Saldırı sonrası ilk açıklamasını yapan Devlet Başkanı Vladimir Putin, terör saldırısında yaralanan herkese acil şifalar dilerken Kremlin, aralarında Federal Güvenlik Servisi (FSB) başkanı Alexander Bortnikov'un da bulunduğu güvenlik şefleri tarafından Putin'e dakika dakika bilgi verildiğini duyurdu.

RUSYA'DAN ÖLÜME ÖLÜM AÇIKLAMASI

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Medvedev'den Moskova'daki terör saldırısına yönelik çok sert bir açıklama geldi. Medvedev, "Teröristlerin yalnızca misilleme amaçlı terörden" anladığını belirterek "Şiddete güçle karşılık verilmediği, teröristlerin toplu infazları ve ailelerine yönelik baskılara ölümlerle karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacaktır." sözlerine yer verdi. Medvedev ayrıca şunları ekledi:

Haberin Devamı

Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmak imkansızdır. Hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm.

SALDIRGANLAR BÖYLE KAÇTI

Rus RIA Novosti haber ajansı, Moskova'daki Crocus Belediye Binası'na saldırıyı gerçekleştiren silahlı saldırganların olay yerinden beyaz Renault marka bir araçla kaçtıklarını duyurdu.

Rusya Soruşturma Komitesi olay yerinde müfettişler, kriminologlar, İçişleri Bakanlığı ve Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) uzman birimlerinin birlikte çalıştıklarını açıkladı. Komite, olay yerinde silah ve mühimmata el koyduklarını ve güvenlik kamerası görüntülerini incelediklerini açıkladı.

HEPSİ YAKALANDI

CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz, canlı yayında yaptığı açıklamada Rusya İstihbarat Servisi Başkanı'nın Putin'e Kremlin'de bilgi vererek saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin tamamının yakalandığını duyurduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi" ifadesi yer aldı.

ABD: UKRAYNA'NIN KARIŞTIĞINA DAİR BİR KANIT YOK

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, henüz saldırının ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğini ve Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların olaya karıştığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını söyledi.

AFP: SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

AFP'den gelen son dakika bilgisine göre Moskova'daki kanlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy "Kasım ayından bu yana ABD istihbaratı, DAEŞ-H’nın Rusya’da saldırılar düzenleyeceği konusunda spesifik bilgilere ulaşmış. DAEŞ’in saldırılar gerçekleştireceği konusunda Rusya’yı uyarmış' bilgisini aktardı.

Haberin Devamı