Gazete Vatan Logo

Rus uçağı füzeyle vuruldu! Rusya resmi olarak duyurdu

Karadeniz kıyısındaki Kanevskoy'da akşam karanlığını aydınlatan füzeleri patlama sesi izledi, yerel halkın paylaştığı videolarda "Vuruldu, vuruldu" çığlıkları açık şekilde duyuldu. 330 milyon dolarlık uçan radar A-50'nin Rus ordusunun elinde birkaç adet olduğu biliniyor.

Rus uçağı füzeyle vuruldu! Rusya resmi olarak duyurdu

Rus tanklarının saldırısıyla dünyanın temellerinden sarsıldığı savaşta, bugün ikinci yıl doldu. Vladimir Putin'in emriyle başlayan savaş NATO'nun genişlemesinden Karadeniz'in dünya gündeminde ilk sıralara tırmanmasına, İran ve Kuzey Kore silahlarının kullanılmasından son olarak F-16'ların sahaya sürülmesine kadar Şubat 2022'de kimsenin tahmin bile edemeyeceği sonuçları beraberinde getirdi.

Batılı ülkelerin on milyarlarca dolarlık silah desteği sunduğu Ukrayna, Rus işgalcilere karşı savaşın ikinci yılının dolduğu akşam şok bir saldırıya imza attı, hem de Rusya topraklarında. Karadeniz'in en kuzeyinde yer alan Rusya şehri Rostov-on-Don ile daha güneydeki Krasnodar arasında, akşam saatlerinde gökyüzünü aydınlatan bir dizi alev topu görüldü. Sırayla hareket eden alevler karanlığı aydınlatırken, yerel halkın sosyal medyada paylaştığı videolardan birinde "Bekle, bu nereye gidiyor?" dediği kayıtlara geçti.

Video kaydına gökyüzündeki hareketliliği izleyen yerel halkın telaşlı bir şekilde konuştuğu, silahlı insansız hava aracı ya da füze gibi alternatiflerin dile getirildiği yansıdı. Hemen ardından "Vuruldu, vuruldu" diye çığlıkların duyulduğu görüntülerde, bir sonraki soru "Nereye düşecek?" oldu.

Haberin Devamı

Azak Denizi kıyısındaki Kanevskoy bölgesinde itfaiye ve acil durum ekipleri olay yerine koşarken, dakikalar içinde Ukraynalıların Rusya'ya ait A-50 askeri casus uçağını düşürdüğü ortaya çıktı. Dev casus uçağın vurulduğu nokta, cephe hattına 200 kilometreden daha uzak bir mesafede.

ALAYCI BİR MESAJ: KUTLU OLSUN!

Ukrayna Hava Kuvvetleri Mykola Oleshchuk, uzun menzilli radar tespit uçağı A-50'yi düşüren ekibe ve istihbarat servisine teşekkür etti, saldırının Rusya'nın Cuma günü kutladığı Vatan Savunucuları Günü'nde gerçekleştiğini vurguladı. Mykola Oleshchuk, Telegram hesabından alaycı bir dille "İşgalcilerin Vatan Savunucuları Günü'nü tebrik ediyoruz" mesajını paylaştı.

Uçağın düştüğü Kanevskoy bölgesinden sosyal medyaya yüklenen diğer videolarda, enkazdan gökyüzüne yükselen alev bulutu ve koyu dumanlar göze çarptı.

Haberin Devamı

Krasnodar acil durum yetkilileri, uçağın enkazının bulunduğu Trudovaya köyündeki yangının söndürüldüğünü bildirdi ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

KREMLİN BEKLENDİĞİ GİBİ SESSİZ, RUS TELEGRAM KANALLARI DOĞRULADI

Rus ordusuna yakınlığıyla bilinen Telegram kanalları A-50'nin düştüğünü doğruladı ancak Ukrayna'daki işgali 'özel askeri operasyon' olarak adlandıran Kremlin'den beklendiği gibi herhangi bir açıklama yok.

Telegram kanallarında uçağın dost ateşiyle vurulmuş olabileceği yönünde iddialar dolaşırken, Fighterbomber adlı kanal "Şu anda kimin düşürdüğü bilinmiyor" mesajını paylaştı.