Rohingya Müslümanları

Rohingya Müslümanları

Son dakika Rohingya Müslümanları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Rohingya Müslümanları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Rohingya Müslümanları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rohingya Müslümanları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rohingya müslümanları gelişmeleri de dahil olmak üzere 52 rohingya müslümanları haberi bulunmuştur. Tüm rohingya müslümanları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan'dan Dünya İnsani Yardım Günü paylaşımı
Emine Erdoğan'dan Dünya İnsani Yardım Günü paylaşımı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "İnsanın insana emanet olduğu şuuruyla, Türkiye dünyanın en cömert ülkesidir. Biz, hayat okulumuz olan Anadolu'da, paylaşmanın tek bir lokmayı bile çoğalttığını öğrendik." ifadesini kullandı.
19.08.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Sabrımız tükeniyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Sabrımız tükeniyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Filistin-İsrail meselesine yönelik sözde barış planına ilişkin "Bizim bu konudaki tavrımız belli. Kudüs Müslümanların kutsalıdır. Kudüs’ün İsrail’e verilme planı asla kabul edilemez. Açıklanan plan, barışa ve çözüme hizmet etmeyecektir. Bu plan Filistin ve Kudüs için yeni oldubittiler oluşturma gayretidir. Bu, Filistinlilerin haklarını yok sayma ve İsrail’in işgalini meşrulaştırma planıdır. Hangi girişim olursa olsun, bazı Arap ülkeleri sırtını dönse de biz Filistin’in ve Kudüs-ü Şerif’in hukukunu korumak için uluslararası kurumları harekete geçirmeye ve dünyaya bu meseleyi anlatmaya devam edeceğiz." dedi. Erdoğan, "Şu an itibarıyla maalesef Rusya, Astana'ya da, Soçi'ye de sadık değil. Arkadaşlarımız muhataplarıyla görüşmeler yapıyorlar. Bu görüşmelerde de kendilerine 'İdlib'de bu bombalamaları vesaire durdurdunuz durdurdunuz, durdurmadığınız takdirde bizim artık sabrımız tükeniyor" açıklamasını yaptı.
29.01.2020 Siyaset
Son dakika... ABD'den Rohingya Müslümanları için çağrı
Son dakika... ABD'den Rohingya Müslümanları için çağrı ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Myanmar'daki Rohingya Müslümanları'na yapılan zulmün kabul edilemez olduğunu belirtti.
14.11.2018 Dünya
"Çatışmaların çözümü için faydalı sonuçlar üretilecektir"
"Çatışmaların çözümü için faydalı sonuçlar üretilecektir" TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT World Forum'un, dünyada yaşanan çatışmaların çözümü için faydalı sonuçlar üreteceğini umduğunu söyledi.
3.10.2018 Gündem
Binali Yıldırım: "Müttefik bildiğimiz ülke kılını kıpırdatmıyor"
Binali Yıldırım: "Müttefik bildiğimiz ülke kılını kıpırdatmıyor" TBMM Başkanı Binali Yıldırım Swiss Hotel The Bosphorus'ta düzenlenen TRT World Forum'un açılışındaki konuşmasında önemli mesajlar verdi.
3.10.2018 Gündem
Çin ve Rusya'dan BM kararına ret!
Çin ve Rusya'dan BM kararına ret! Çin ve Rusya, Birleşmiş Milletler'in Myanmar'daki Rohingya Müslümanları için sunduğu önergeyi kabul etmedi.
25.12.2017 Dünya
Erdoğan, Ankara'da Dünya Göçmenler Günü'nde konuştu
Erdoğan, Ankara'da Dünya Göçmenler Günü'nde konuştu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Göçmenler Günü vesilesiyle düzenlenen 'Anadolu Dünya Dolu' programında konuştu. Programda ünlü sporcular da Erdoğan'ı dinledi.
29.09.2021 Gündem
Başbakan Binali Yıldırım'dan asgari ücret açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım'dan asgari ücret açıklaması Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu
18.12.2017 Ekonomi
Yıldırım'dan BM’ye Arakan çağrısı
Yıldırım'dan BM’ye Arakan çağrısı ABD temasları kapsamında BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşen Başbakan Yıldırım, Myanmar tarafından etnik temizliğe uğrayan Rohingya müslümanlarını gündeme getirdi
10.11.2017 Siyaset
İngiltere'den flaş Türkiye açıklaması: Hepimiz için önemli!
İngiltere'den flaş Türkiye açıklaması: Hepimiz için önemli! İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, "Türkiye'yi, 'yanlış yol' dediğimiz yolda itmek, kısaca Türkiye'yi daha da uzaklaştırmak bence risk. Türkiye, jeostratejik olarak hepimiz için çok önemli bir ülke" dedi.
1.11.2017 Dünya
Erdoğan'dan TEOG açıklaması: Hemen...
Erdoğan'dan TEOG açıklaması: Hemen... Cumhurbaşkanı Erdoğan TEOG'un kaldırılmasına ilişkin, "Sayın Başbakan ile bu konuyu dün etraflıca görüştük. Uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Hemen bu adımın atılması mümkün." dedi.
17.09.2017 Siyaset
Cennetle cehennem arasında!
Cennetle cehennem arasında! Myanmar ordusu ve Budistlerin katliamlarla cehennemi yaşattığı Rohingya Müslümanları, manası Cennet Adası olan Shah Porir’e sığınmaya çalışıyor...
14.09.2017 Dünya
Çavuşoğlu, Emine Erdoğan ile birlikte Bangladeş'e gitti
Çavuşoğlu, Emine Erdoğan ile birlikte Bangladeş'e gitti Bakan Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Myanmar'daki soykırımdan kaçarak Bangladeş'teki kamplara sığınan Rohingya Müslümanlarını ziyaret etmek üzere Bangladeş'e gitti.
29.09.2021 Gündem
Bunun için mi Nobel aldın?
Bunun için mi Nobel aldın? Myanmar’ın Arakan eyaletinde ordunun Müslümanlara yönelik katliamından kaçanların sayısı 100 bine dayandı. Dünya Myanmar’ın Nobel Barış Ödüllü liderine soruyor: Katliamı durdursana, dilini mi yuttun?
29.09.2021 Gündem
Arakan'da bir haftada 400 kişi hayatını kaybetti
Arakan'da bir haftada 400 kişi hayatını kaybetti Myanmar'da Rohingya Müslümanlarının yaşadığı Arakan bölgesinde meydana gelen çatışmalar sonucu bir haftada 400 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
1.09.2017 Dünya
Arakan’da bir halk yok ediliyor! Taranıyor, yakılıyor, boğuluyorlar....
Arakan’da bir halk yok ediliyor! Taranıyor, yakılıyor, boğuluyorlar.... 3 günde 3 bin kişinin katledildiği Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan Rohingya Müslümanlarının uğradığı soykırım tüm dehşetiyle sürüyor. Palalarla köylere dalan ordu güçleri ve Budist ırkçılar, önlerine geleni kesiyor, köyleri ateşe veriyor. Kaçanlar ya taranıyor ya da nehirde boğuluyor
31.08.2017 Dünya
'Rohingya Müslümanlarını kurtarın' çağrısı!
'Rohingya Müslümanlarını kurtarın' çağrısı! Mescid-i Aksa imamları ve Kudüslü alimler, İslam ve Arap dünyasındaki liderlere, "Myanmar’ın Arakan eyaletinde katliama maruz kalan Rohingya Müslümanlarını kurtarmaları" çağrısında bulundu.
17.06.2021 Dünya
Müslüman kadınlara toplu tecavüz
Müslüman kadınlara toplu tecavüz Malezya haber ajansı Bernama, Tayland ve Malezya'da mülteci kamplarında kalan Rohingya Müslümanı kadınların bekçilerin tecavüzüne uğradığını duyurdu.
2.06.2015 Dünya
Budist Bin Ladin
Budist Bin Ladin Myanmar’da binlerce Müslümanın sürülmesinin arkasından Budist rahip Wirathu çıktı...
25.05.2015 Dünya
BM'den göçmenler hakkında flaş çağrı
BM'den göçmenler hakkında flaş çağrı BM Genel Sekreteri Ban, bölge ülke liderlerine denizde mahsur kalan göçmenleri kurtarma çağrısı yaptı.
18.05.2015 Dünya
İstenmeyen halk denizde ölüme terk edildi!
İstenmeyen halk denizde ölüme terk edildi! Teknedeki 10 kişi açlıktan öldü
15.05.2015 Dünya
Ölü balıklar gibi kıyıya vurdular!
Ölü balıklar gibi kıyıya vurdular! Önceki gün Myanmar’dan dört tahta tekneyle kaçan yaklaşık 600 Rohingya Müslümanı, Endonezya’nın batısında kıyıya vurmuştu...
11.05.2015 Dünya
Vatansızların sayısı 10 milyonu buldu
Vatansızların sayısı 10 milyonu buldu Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Suriye ve Irak'taki krizin "vatansızlık" sorununu artırabileceğine dikkati çekerek "Çok sayıda Suriyeli mülteci vatansızlık riskiyle karşı karşıya" dedi...
4.11.2014 Yaşam
3 bin 73 tutuklu affedildi
3 bin 73 tutuklu affedildi Devlet Başkanı Thein Sein'in 3 bin 73 tutukluyu affetme sebebi olarak 'barış ve istikrarı' ve 'hukuk devleti'ni korumak olarak gösterildi...
7.10.2014 Dünya
BM, Myanmar'ı uyardı
BM, Myanmar'ı uyardı BM yeni karar aldı
25.12.2012 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rohingya Müslümanları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rohingya müslümanları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.