Bm

Bm

Son dakika BM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bm gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.136 bm haberi bulunmuştur. Tüm bm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı Avrupa Birliği ilişkilerdeki uzun duraklamanın ardından Türkiye'ye sıcak bir mesaj gönderirken, Avrupa medyası da Türkiye'nin 'kilit bir aktör' olduğunu yazdı. Euractiv'in ulaştığı AB'li kaynaklar ise Brüksel'de devam eden görüşmeler sırasında Almanya, İtalya ve İspanya'nın Türkiye'ye "somut" bir şeyler sunulması için baskı yaptığını yazdı.
18.04.2024 Dünya
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
İsrail saldırılarında 10 binden fazla kadın can verdi
İsrail saldırılarında 10 binden fazla kadın can verdi Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 10 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybeden kadınların 6 bininin arkalarında 19 bin yetim çocuk bıraktığı ifade edildi.
16.04.2024 Dünya
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler (BM) AI Danışmanı Neil Sahota, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından BAU Future Kampüs'te düzenlenen Future AI Summit 24 Yapay Zeka Zirvesi'nde konuştu. Sahota,"Yapay zekanın olmazsa olmazı veridir, veri yeni petroldür" dedi.
16.04.2024 Gündem
Fenerbahçe, Süper Kupa maçına çıkmazsa ceza alacak mı?
Fenerbahçe, Süper Kupa maçına çıkmazsa ceza alacak mı? Fenerbahçe'de tarihi kongre sona erdi ve kararlar verildi. Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylar, TFF'nin geç gelen disiplin sevkleri ve Süper Lig'de yaşanan gelişmelerin ardından sarı lacivertliler ligden çekilme hakkında resmi açıklama yapıldı. Fenerbahçe kongre üyeleri, yapılan oylama sonrasında dört madde için yönetim kuruluna tam yetki verdi. Fenerbahçe, Süper Kupa maçına çıkmazsa nasıl bir ceza alacak? U19 takımı ile çıkabilir mi? İşte oluşabilecek yaptırımlar...
3.04.2024 Fenerbahçe
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Sıfır Atık Günü' mesajı: Sürdürülebilirliğin üstün geldiği refah dolu bir dünya diliyorum
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Sıfır Atık Günü' mesajı: Sürdürülebilirliğin üstün geldiği refah dolu bir dünya diliyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından 'Dünya Sıfır Atık Günü' mesajı yayımladı. Emine Erdoğan, "Kaynakların en üst düzeyde kullanıldığı, atıkların en aza indirildiği ve sürdürülebilirliğin üstün geldiği refah dolu bir dünya diliyorum" ifadelerini kullandı.
30.03.2024 Gündem
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara’yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi. Heyetin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğin belirten kaynaklar, görüşmede terörle mücadele başta olmak üzere F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ele alınacağını ifade etti.
28.03.2024 Gündem
London Business School fırsat eşitliğinde örnek vakayı Türkiye’den seçti
London Business School fırsat eşitliğinde örnek vakayı Türkiye’den seçti Yıldız Holding Kadın Platformu çatısı altında fırsat eşitliğine yönelik yürütülen çalışmalar London Business School tarafından örnek vaka çalışması haline getirildi.
18.03.2024 Vitrin
TMMOB'dan atık belgeseli: “Plastik atık ticareti kirliliğin sömürgeci biçimi”
TMMOB'dan atık belgeseli: “Plastik atık ticareti kirliliğin sömürgeci biçimi” TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nce “Plastik Atık Ticareti: Kirliliğin Sömürgeci Biçimi” belgesel gösterimi düzenlendi.
12.03.2024 Adana
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Gündem
Birlemiş Milletler’de Gazze’de ateşkes kararına karşı oy kullanan tek ülke ABD oldu
Birlemiş Milletler’de Gazze’de ateşkes kararına karşı oy kullanan tek ülke ABD oldu Birlemiş Milletler’de (BM) Cezayir tarafından sunulan Gazze’de ateşkes kararına 13 üye devlet destek verirken, oylamada tek karşı oy kullanan ülke ABD oldu. İngiltere ise oylamaya katılmadı.
21.02.2024 Dünya
Dışişleri Bakanlığı: Barış Gücü’nün görev süresi uzatılırken, Kıbrıs Türk tarafının onayı bu defa da alınmamıştır
Dışişleri Bakanlığı: Barış Gücü’nün görev süresi uzatılırken, Kıbrıs Türk tarafının onayı bu defa da alınmamıştır Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Adası’nda konuşlu olan Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (BMBG) görev süresinin uzatılmasına ilişkin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı destekledi.
30.01.2024 Gündem
KKTC’den Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasına tepki
KKTC’den Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasına tepki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Kıbrıs’taki Barış Gücü’nün görev süresini 31 Ocak 2025 tarihine kadar uzatmasına tepki gösterildi.
30.01.2024 Gündem
Netanyahu'nun şok sözlerine Katar'dan yanıt geldi: Bizi dehşete düşürdü
Netanyahu'nun şok sözlerine Katar'dan yanıt geldi: Bizi dehşete düşürdü Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Majed Al Ansari, dünya basınında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki ifadelere yanıt verdi. Al Ansari “Bu ifadeler eğer doğrulanırsa sorumsuzcadır ve masum hayatları kurtarma çabaları açısından yıkıcıdır, ancak şaşırtıcı değildir” dedi.
25.01.2024 Dünya
İsrail’in soykırım duruşması, internetten canlı olarak yayınlanacak
İsrail’in soykırım duruşması, internetten canlı olarak yayınlanacak Güney Afrika’nın İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açtığı ‘soykırım’ başvurusunda yer alan İsrail'e karşı 'geçici önlemler alınması' konusu, 11-12 Ocak tarihlerinde halka açık ve web üzerinden canlı yayın duruşmalarında görüşülecek.
4.01.2024 Dünya
Gazze Şeridi'ne insani yardım tasarısı kabul edildi
Gazze Şeridi'ne insani yardım tasarısı kabul edildi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde oylanan Gazze Şeridi'ne insani yardım tasarısı kabul edildi.
22.12.2023 Dünya
Rusya Devlet Başkanı Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor
Rusya Devlet Başkanı Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki gelişmelere en fazla ilgi gösteren liderlerden biri olduğunu kaydeden Rus lider Putin, "Önemli ve başrol oynadığını belirtmek isterim" dedi.
14.12.2023 Gündem
BM'den Gazze kararı! Resmen kabul edildi
BM'den Gazze kararı! Resmen kabul edildi BM Genel Kurulu, Gazze’de acil insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısını 23 “çekimser” ve 10 “hayır” oyuna karşı 153 oyla kabul etti.
12.12.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında! Türk lider BM Güvenlik Konseyi'nin 'İsrail'i koruma konseyi' olmasını kınadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında! Türk lider BM Güvenlik Konseyi'nin 'İsrail'i koruma konseyi' olmasını kınadı Dünya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini konuşuyor... 'Dünya İnsan Hakları' için seslenen Erdoğan 'Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil' dedi. Erdoğan'ın açıklamaları dünya basının dikkatinden kaçmadı. Pek çok gazete manşetini Erdoğan'ın BM çağrısına ayırdı.
10.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na katılmak üzere Katar'a kritik ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Erdoğan kritik toplantıda dünyaya önemli mesajlar verdi. Katar ziyareti sonrası Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarında kararlılık vurgusunda bulundu.
6.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın yapılacak 'Gazze' gündemli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
28.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki: İlgili mercilere şikayetini yaptık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki: İlgili mercilere şikayetini yaptık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir'de, Cezayir-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, "İsrail sende atom bombası var. Bunu da özellikle ilgili mercilere şikayetini yaptık, yapıyoruz" dedi.
21.11.2023 Gündem
BM'den “insanlık adına” Gazze’de ateşkes çağrısı
BM'den “insanlık adına” Gazze’de ateşkes çağrısı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “insanlık adına” Gazze’de ateşkes çağrısında bulundu.
14.11.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.