Rehber

Rehber

Son dakika rehber haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rehber ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rehber haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rehber

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rehber gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.179 rehber haberi bulunmuştur. Tüm rehber haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Emine Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, tüm çocukların '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.
23.04.2024 Gündem
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısı olarak 4'üncü sıraya yükseldik. Hedefimiz de dünyada ilk 3'e girmek. Çok hızlı bir şekilde regülasyonlar yapıyoruz. Ülkemizi 60 milyon- 100 milyon bandında turist alan ülkeler seviyesine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
18.04.2024 Gündem
Özgür Özel hangi takımlı? CHP Genel Başkanı Özgür Özel hangi takımı tutuyor?
Özgür Özel hangi takımlı? CHP Genel Başkanı Özgür Özel hangi takımı tutuyor? Özgür Özel hangi takımı tutuyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Beşiktaş'ın eski başkanı Süleyman Seba hakkında yaptığı açıklama dikkat çekti. Peki ''Ben her zaman Süleyman Seba’yı rehber olarak aldım" diyen Özgür Özel hangi takımlı? İşte detaylar...
31.03.2024 Gündem
Öğrencilerin fuar heyecanı: Öğretmenlerden örnek girişim
Öğrencilerin fuar heyecanı: Öğretmenlerden örnek girişim Sürdürebilirlik Fuarını gezen Adanalı öğretmen ve öğrenciler “sürdürebilirlik, atık yönetimi, akıllı atık bertaraf etme ve geri dönüşüm stratejileri ile döngücellikler” konusunda uzmanlardan bilgiler aldılar.
19.02.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Turgut Altınok: Ankara tekrar sanat ve kültürün başkenti olacak
Turgut Altınok: Ankara tekrar sanat ve kültürün başkenti olacak AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Ankara, 5 yıldır sessizliğe gömülmüş bir şehir, ıssız bir şehir. Ankara tekrar sanat ve kültürün başkenti olacak" dedi.
9.02.2024 Gündem
Fitne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Fitne İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Fitne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Fitne İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde fitne ile ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. Bu hadislerin içeriği genellikle insanları fitneden uzak tutmakla ilgilidir. Müslümanlar konuyla ilgili hadisleri göz önünde bulundurarak fitneden uzak dururlar. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Ay takvimine göre saç kesimi 2024! Ay takvimi nedir, saç neden ay takvimine göre kesilmeli?
Ay takvimine göre saç kesimi 2024! Ay takvimi nedir, saç neden ay takvimine göre kesilmeli? Ay takvimi, astroloji meraklıları ve saç bakımına özen gösterenler arasında oldukça ilgi gören bir konudur. Ay'ın farklı evrelerinin ve konumlarının, saç kesimi gibi güzellik rutinleri üzerinde etkili olduğuna inanılıyor. İşte Ay takvimine göre saç kesim günleri
27.01.2024 Yaşam
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Derdimiz de davamız da işimiz de İstanbul
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Derdimiz de davamız da işimiz de İstanbul AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Küçükçekmece’deki Caferi Derneği’ni ziyaret etti.
24.01.2024 Gündem
Öğretmene teşekkür mesajı ve öğretmene güzel sözler! 1. dönem için velilere anlamlı, minnet vurgulu mesaj
Öğretmene teşekkür mesajı ve öğretmene güzel sözler! 1. dönem için velilere anlamlı, minnet vurgulu mesaj Okullar ilk ara tatiline bugün girdi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini aldı. Veliler okulların ilk dönemi sona ererken öğretmene teşekkür mesajı ve öğretmene güzel sözler için araştırmalarını hızlandırdı.
19.01.2024 Gündem
Slovenya’da mağarada mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
Slovenya’da mağarada mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı Slovenya’nın Grahovo bölgesinde bulunan Krizna mağarasında mahsur kalan 5 kişi, suların çekilmesiyle Slovenya Mağara Kurtarma Servisi ekipleri tarafından kurtarıldı.
9.01.2024 Dünya
‘Yüz Yıl’ın coşkusu katlanarak artıyor"
‘Yüz Yıl’ın coşkusu katlanarak artıyor" Cumhuriyet’in 100. yaşına girmesine günler kala tüm Türkiye ay yıldıza büründü. Bir asır önce başlayan coşku her geçen gün katlanarak artarken 7’den 70’e 100. Yıl heyecanı yaşanıyor. İşletmeler bayrak siparişlerine yetişemiyor...
27.10.2023 Gündem
Demirören Medya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği
Demirören Medya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Demirören Medya çalışanları, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünü, 'Cumhuriyet Tablosu' yaparak kutladı.
25.10.2023 Gündem
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu Gaziantep'te Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Enis Tataroğlu (45), 10 yaşında okuduğu Almanca masal kitabından etkilenerek, dil öğrenmeye başladı. 35 yılda 44 dil öğrenen Tataroğlu, ''Şu anda bildiğim dillerin bazılarını sayacak olursam İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, eski Yugoslavya'nın dilleri, Hırvatça, Sırpça, Boşnakça, Rusça, Yunanca, Latince, Japonca, Ermenice, Farsça, İbranice gibi diller yer alıyor. Bana inanmayanlar gelip çeviri programları ile test edebilirler'' dedi.
24.10.2023 Yaşam
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
Okul servisleri yeni döneme hazırlanıyor! Tek tek kontrol ediliyor
Okul servisleri yeni döneme hazırlanıyor! Tek tek kontrol ediliyor Okulların açılmasına sayılı günler kala servis araçları son hazırlıklarını yapıyor. Bakımları ve trafiğe çıkmaları için gerekli olan belgeleri tamamlayan servis şoförlerine eğitim de verildi. Rehber ablaların da katıldığı eğitimde öğrencilerin güvenli bir şekilde yolculuk yapması için dikkat edilmesi gerekenler konuşuldu. Altur Okul Servis Taşımacılığı Müdürü Bülent Ertürk, okul servislerinin arkasındaki 'Okul Taşıtı' yazısı ve ışıklı 'Dur' tabelası son derece önemli olduğunu söyleyerek "Çünkü servis, öğrenci aldığı ya da indirdiği zaman bu tabelayı yakar ve arkadaki araçlar bu tabelanın yandığını gördüğünde durmak zorundadır. Öğrenciler aracın durmasını ve rehber ablalarının araçtan inmesini beklesin. Emniyet kemeri takmak zorunludur, ayrıca araçta yemek ve içmek yasak" dedi.
5.09.2023 Yaşam
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı Pandeminin ardından artan doğa, yoga ve nefes etkinliklerine şimdi de ‘kişisel inziva’ kampları eklendi. Kiminde günlük 1750 lira ödeyen kendi evinde ‘kamp’ kuruyor, kiminde niyet bohçaları hazırlanıyor. Prof. Dr. Arif Verimli ise “İnsanlar kandırılıyor” diyor.
28.08.2023 Yaşam
Öğrencilerin yeni sınavı kalacak yer! İşte ilçe ilçe yurt fiyatları...
Öğrencilerin yeni sınavı kalacak yer! İşte ilçe ilçe yurt fiyatları... Öğrenci yurtlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Üniversitelere yerleştirme sonuçları açıklandı. Yaşadığı şehrin dışında bir üniversiteye yerleşen öğrencilerin yeni sınavı kalacak yer... Kira krizi nedeniyle öğrenciler önce yurtlara yöneliyor. Peki, devlet yurtlarına kayıtlar başladı mı, özel yurtlarda fiyatlar ne, uzaktan eğitime geçilirse ödeme yapılacak mı, yemek fiyatları ne oldu? İşte öğrenciye rehber olacak detaylar...
26.08.2023 Ekonomi
Okul servislerine yapılan fahiş zam sonrası 'komşu turizm' başladı
Okul servislerine yapılan fahiş zam sonrası 'komşu turizm' başladı Okul sevisi ücretlerine yapılan artış sonrası veliler kendi çözüm yollarını buldu. Bazı veliler birkaç komşu çocuğunun taşındığı ‘komşu turizm’e yöneldi. Ancak bu yöntemin de bazı sakıncaları ortaya çıktı.
24.08.2023 Gündem
Bakan Şimşek: Körfez'den çok önemli imkanlar Türkiye'ye tahsis edilecek
Bakan Şimşek: Körfez'den çok önemli imkanlar Türkiye'ye tahsis edilecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir taraftan mali disiplini yeniden tesis ederken, bir taraftan da enflasyonu tek haneye düşürecek bir çaba içerisine girdiklerini belirterek, “Eylülün başında orta vadeli programı açıklayacağız” dedi. Şimşek "İnanıyorum ki Körfez merkezli finans kuruluşlarından da ihracatın finansmanına yönelik Körfez'den çok önemli imkanlar Türkiye’ye tahsis edilecek" dedi.
11.08.2023 Ekonomi
Kolejlerde servis ücreti tartışması! 3 katı fiyat ödeniyor
Kolejlerde servis ücreti tartışması! 3 katı fiyat ödeniyor Özel okullardaki veliler, devlettekilerden 2-3 katı daha fazla servis ücreti ödüyor. Servisçiler ve velilerin yaptığı açıklamalara göre okulların, yöneticiler ve personel için araç talep etmeleri rakamları artırıyor. Özel okul yetkilileri ise ‘Hiçbir çıkarımız yok’ diyor.
11.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye oyun kurucu bir ülke haline gelmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye oyun kurucu bir ülke haline gelmiştir Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 14. Büyükelçiler Konferansı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye son yıllarda her yaptığı takip edilen, attığı adımlar izlenen uluslararası arenada oyun kurucu bir ülke haline geldi" ifadelerini kullandı.
8.08.2023 Gündem
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına seyyanen artış ve ek zam farkı! Kritik kira yardımı detayı
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına seyyanen artış ve ek zam farkı! Kritik kira yardımı detayı Milyonlarca emekli ve memuru yakından ilgilendiriyor. Maaşlar hesaplara yatıyor. Tarih belli oldu. Emekli ve memur zammı düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 'Temmuz 2023 maaş farkı ve seyyanen zam ne zaman yatacak' sorusu son dönemin en çok merak edilenleri arasında yer alıyor. Yüzde 25 zamlı emekli maaşı ödemeleri yapıldı. Memur maaşları yüzde 17,55 zamlı olarak 15 Temmuz'da ödendi. 8.077 TL'lik seyyanen zam ve maaş farkı ek bordro ile ödenecek. Öte yandan maaş artış oranlarıyla birlikte kira yardımının da aralarında bulunduğu 120 maddelik teklifini 24 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşacak İşte milyonlara rehber olacak emekli ve memur maaşları için maaş farkı hesabı ile ödeme takvimi...
21.07.2023 Emekli
Üvey kızına cinsel istismardan yargılanan babanın cezası belli oldu
Üvey kızına cinsel istismardan yargılanan babanın cezası belli oldu İzmir’in Karşıyaka ilçesinde üvey kızı Ş.İ.’ye (16) nitelikli cinsel istismardan yargılanan tutuklu sanık Y.B., ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
19.07.2023 Gündem
Emekli ve memura seyyanen zam! Ödeme takvimi belli oldu, işte son maaş tablosu
Emekli ve memura seyyanen zam! Ödeme takvimi belli oldu, işte son maaş tablosu Seyyanen zam müjdesi art arda yapıldı, milyonlarca emekli ve memuru yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi! Maaşlar hesaplara yatıyor. Tarih belli oldu. Emekli ve memur zammı düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 'Temmuz 2023 maaş farkı ve seyyanen zam ne zaman yatacak' sorusu cevap buldu. Yüzde 25 zamlı emekli maaşı ödemeleri başladı. Memur maaşları yüzde 17,55 zamlı olarak 15 Temmuz'da ödendi. 8.077 TL'lik seyyanen zam ve maaş farkı ek bordro ile ödenecek. Emeklilerin zamlı maaşlarını alacakları tarih de açıklanırken, emekli maaş tablosu da ortaya çıktı. İşte milyonlara rehber olacak emekli ve memur maaşları için maaş farkı hesabı ile ödeme takvimi...
18.07.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Rehber ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rehber haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.