Porsuk

Porsuk

Son dakika Porsuk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Porsuk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Porsuk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Porsuk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan porsuk gelişmeleri de dahil olmak üzere 200 porsuk haberi bulunmuştur. Tüm porsuk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaban Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Yaban Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Yaban Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Yaban Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Yaban kitap konusu, köye gelen bir yabancı ve halk arasındaki diyaloglardan oluşmaktadır. Yaban roman tarzında geliştirilmiş bir kitaptır. Yazıldığı dönemde yoğun ilgi görerek Türk Edebiyatında hak ettiği yeri almıştır. Yaban yani köye gelen yabancıyı tanımlayan bir takma addır. Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun anı-günlük şeklinde kaleme almış bulunduğu bir romandır. Yaban, cehaletin etkileri ve aydınların çaresizliklerini gözler önüne sermektedir. 
25.12.2023 Eğitim
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu   Kretase Dönemi'nde, yani bundan 125 milyon yıl önce, neredeyse evcil bir kedi büyüklüğündeki cesur bir memeli, kendisinden üç kat büyük bir dinozor türüyle karşı karşıya geldi ve onun lezzetli bir öğün olabileceğini düşündü.
20.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Herkes intihar edecek sandı! Çıplak ayakla yürüyen kadın itiraf etti
Herkes intihar edecek sandı! Çıplak ayakla yürüyen kadın itiraf etti Eskişehir’de psikolojik rahatsızlığı olduğu öne sürülen ve Porsuk Çayı kenarında şüpheli hareketlerde bulunan genç kadın polis ekiplerini harekete geçirdi. Kadın, Porsuk Çayı’na balık tutmaya geldiğini söyledi.
9.07.2023 Yaşam
'Pala' isimli papağan kargalara imrendi, Türkçeyi unuttu
'Pala' isimli papağan kargalara imrendi, Türkçeyi unuttu Esnaf Ruşen Ali Can'ın dükkanına maskot olması için Adana’dan aldığı Pala isimli papağan, Eskişehir’de kargalara özenip onlar gibi ses çıkarmaya başlarken konuşmayı da unuttu.
22.05.2023 Gündem
168 yıldır sırrı çözülemiyor! 'Şeytanın izleri' kasabalıları dehşete düşürdü
168 yıldır sırrı çözülemiyor! 'Şeytanın izleri' kasabalıları dehşete düşürdü 1855 yılında günlük işlerini halletmek için sabah dışarı çıkan kasabalıların gördüğü şey herkesi dehşete düşürdü. Kasabalılara 'şeytan cehennemden çıktı' dedirten bu olayın 168 yıldır gizemi çözülemedi ve hala bir sır. İşte karda hiç durmadan dümdüz ilerleyen ve evlerin çatılarından geçen 'bilinmeyenin' hikayesi...
6.01.2023 Dünya
Ünlü ismin kızı babasının hayalini gerçekleştirdi! Türkiye’nin en büyüğünü kurdu
Ünlü ismin kızı babasının hayalini gerçekleştirdi! Türkiye’nin en büyüğünü kurdu Kütahya'da, merhum babası çini ustası Sıtkı Olçar'ın hayalini gerçeğe dönüştüren Nida Olçar, Sofça köyünde Türkiye’nin en büyük Lavanta Bahçesi için ilk adımı attı.
4.11.2022 Ekonomi
Genç kızı evinde öldürüp cesedini parçaladı! 'O boğuk çığlık sesini unutamıyorum'
Genç kızı evinde öldürüp cesedini parçaladı! 'O boğuk çığlık sesini unutamıyorum' Eskişehir'de Iraklı Sally Ali Challab Al-Abbood'u (20) evinde öldürüp cesedini parçalayarak, çöp konteynerlerine attığı iddiasıyla tutuklanan ve hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Amjed Mohsin Mohammed'in (28) yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Gülten K., "Birden bir çığlık sesi duydum. Boğuk bir çığlık sesiydi. O sesi unutamıyorum" dedi.
16.09.2022 Yaşam
19 Mayıs tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor
19 Mayıs tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal meşalesini yakmak için Bandırma Vapuru’yla Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıldönümünde Türkiye’nin dört bir yanı kırmızı-beyaz coşkuya büründü. Pandeminin ardından meydanlar dolup taşarken Ankara’daki kutlamaların merkezi Anıtkabir. Birçok kentte yürüyüşler, konserler, etkinlikler var...
19.05.2022 Gündem
Bu oyunda yenilen korona virüse yakalanıyor
Bu oyunda yenilen korona virüse yakalanıyor Zonguldak'ta iki üniversite öğrencisi mezuniyet projesi olarak hazırladıkları hayatta kalma oyununa Zonguldak'ın simgelerini de ekledi. Lavuar Alanı, Madenci Anıtı'nın yerleştirildiği oyunda korona virüse yakalanan kişilerle sosyal mesafe kuralları aşılırsa can barı düşüyor ve oyuncu "Korona oldunuz. Daha dikkatli olunuz" uyarısıyla yenilgiye uğruyor.
8.04.2022 Sağlık
E harfi ile şehir isimleri - E ile başlayan şehirler...
E harfi ile şehir isimleri - E ile başlayan şehirler... E harfi ile başlayan şehir ismi Türkiye'de 5 tane. İşte E harfi ile başlayan şehir isimleri
18.02.2022 Gündem
Eskişehir'in neyi meşhur? Eskişehir'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Eskişehir'in neyi meşhur? Eskişehir'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri… İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük şehirleri arasında Eskişehir'de yer almaktadır. Oldukça ilgi çekici olan bu şehirde yaşayanlar çok memnun kalmaktadırlar. Şehre ziyarete gelen kişiler yöresel lezzetleri ve meşhur yerleri çok sevmektedirler. Bu nedenle Eskişehir'in mutlaka görülmesi gereken bir şehir olduğu herkesçe dikkat çekmektedir. 
1.02.2022 Yaşam
O ilde flaş kısıtlama kararı! İnsan ve işyeri yoğunluğu olan yerlerde yasaklandı...
O ilde flaş kısıtlama kararı! İnsan ve işyeri yoğunluğu olan yerlerde yasaklandı... Eskişehir Valiliği, yapılacak olan kutlama, anma ve eğlence amaçlı etkinlikler için güzergah kısıtlaması getirildiğini açıkladı.
20.01.2022 Gündem
Hayrete düşüren arkeolojik keşif! Aç porsuk, yemek ararken hazine buldu
Hayrete düşüren arkeolojik keşif! Aç porsuk, yemek ararken hazine buldu İspanya’da arkeologları bile şaşkına çeviren keşif! Ülkenin kuzeybatısında yaşanan tarihi olayda bir ilk yaşandı. Buluntular ‘İstisnai bir keşif’ olarak nitelendirilirken, bilim insanlarının rehberi duyanları hayrete düşürdü.
11.01.2022 Dünya
'Gençliğe Hitabe' skandalı! Valilik inceleme başlattı
'Gençliğe Hitabe' skandalı! Valilik inceleme başlattı Zonguldak Valiliği'nin 'Gençliği Hitabe' yazısının olduğu levha kaldırılarak yerine 2 yıl önce Gümeli beldesinde yer alan 4 bin 116 yaşındaki porsuk ağacının cam mozaiği konuldu. Levhanın ise kesilip ters çevrilerek valilik binası önündeki mazgalların kapatılmasında kullanıldığı ortaya çıktı. Valilik, konuyla ilgili inceleme başlattı.
17.10.2021 Gündem
Sally bulundu mu? Eskişehir’deki Sally cinayetinin şüphelisi ifade verdi!
Sally bulundu mu? Eskişehir’deki Sally cinayetinin şüphelisi ifade verdi! Eskişehir'de 25 gün önce kaybolan Irak uyruklu Sally Ali Challab Al-Abboodu (20) öldürerek, parçalara böldüğü iddia edilen tutuklu Amjed Mohsin Mohammed'in (28) emniyet ve savcılık ifadelerinde, evinde bulunan bıçakla testerenin yanı sıra hırdavatçıya geri verdiği balta için "Kurban Bayramı'ndan kalan etleri parçalamak için aldım" dediği ortaya çıktı. Peki, Sally bulundu mu?
27.09.2021 Gündem
Erkek arkadaşının evine gitti sonrası dehşet! Parçalara böldü
Erkek arkadaşının evine gitti sonrası dehşet! Parçalara böldü Eskişehir'de bir dönem Saddam Hüseyin'in ordusunda binbaşı olarak görev yapan Ali Challab Al-Abbood'un 21 gündür kayıp kızı Irak uyruklu Sally (20) soruşturması kapsamında tutuklanan Amjed Mohsin Mohammed'in (28) çorabında Sally'nin DNA'sı ile kanı bulundu. Şüpheli Mohammed'in Sally'yi öldürüp, aldığı testere ya da kesici aletlerle parçalara bölüp evden çıkardığı tahmin ediliyor.
23.09.2021 Yaşam
Saddam'ın ordusundaki subayın kayıp kızını gören kişi gözaltına alındı
Saddam'ın ordusundaki subayın kayıp kızını gören kişi gözaltına alındı Eskişehir’de oturan ve bir dönem Saddam Hüseyin'in ordusunda binbaşı olarak görev yapan Ali Challab Al-Abbood’un 20 gündür kayıp olan kızı Irak uyruklu Sally (20) soruşturması kapsamında ifadesi alınan Amjed Mohsin Mohammed, Bulgaristan’a kaçarken yakalandı. Sally'nin en son vatandaşı Amjed Mohsin Mohammed’in evine gittiği ardından ortadan kaybolduğu tespit edildi.
22.09.2021 Yaşam
Korkanlar göç ediyor! Simsiyah akıyor, kanser vakaları...
Korkanlar göç ediyor! Simsiyah akıyor, kanser vakaları... Trakya'da kirli suyuyla sık sık gündeme gelen Ergene Nehri'nin kollarından Çorlu Deresi, simsiyah akmaya devam ediyor. Endüstriyel atıkların yol açtığı kirlilik nedeniyle bölge halkının göç ettiğini belirten Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, "Edirne'deki hastanelerin onkoloji servislerine gidilip, bakıldığında kanser vakalarının en fazla bu bölgeden geldiği görülecektir" dedi.
16.09.2021 Gündem
Kanser ilacı üretiminde kullanılıyor! Porsuk ağacında...
Kanser ilacı üretiminde kullanılıyor! Porsuk ağacında... Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerince yapılan çalışma ile kanser hücrelerini küçültüp yok eden taksol maddesi, porsuk ağacında yoğun miktarda tespit edildi. Prof. Dr. Halil Barış Özel, "Türkiye'de birçok bölgede bulunan porsuk ağaç türünde kanser ilaçlarının üretilmesinde ana madde olan taksol bileşeninin Batı Karadeniz Bölge'sindeki porsuk ağaçlarında bol miktarda olduğunu tespit ettik" dedi.
8.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Kurbanlık boğanın altında kaldı! 4 gün sonra hayatını kaybetti
Kurbanlık boğanın altında kaldı! 4 gün sonra hayatını kaybetti Samsun’un Çarşamba ilçesinde, komşusunun kurbanlık boğasının saldırısıyla yaralanan Bilal Baylan, 4 gündür tedavi gördüğü hastanede, yaşam mücadelesini kaybetti. Yaşlı adamın saldırıya uğradığı anlar anbean görüntülendi.
25.07.2021 Gündem
Kentte flaş tedbir kararı! Otellerde yeni dönem, en az 5 gün şartı
Kentte flaş tedbir kararı! Otellerde yeni dönem, en az 5 gün şartı Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı koronavirüs haritasında vaka sayıları yüz binde 41,97’den yüz binde 116,52’ye yükselen Eskişehir'de yeni tedbirler alındı. Kentte tek gecelik otel kaydı ile eğlence yapılmasına engel olabilmek için ikamet adresi Eskişehir olanlara 'en az 5 gün otelde kalma' şartı getirildi.
26.03.2021 Gündem
Vaka sayıları 20 günde yüzde 17,28 arttı
Vaka sayıları 20 günde yüzde 17,28 arttı Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı koronavirüs risk haritasında orta riskli iller arasında yer alan Eskişehir'de, vaka sayıları son 20 günde 17,28 artış gösterdi. Günlük 80'in üzerinde pozitif vakanın tespit edildiği ilde, 663 kişi evde, 9'u entübe 119 hasta da Covid-19 servislerinde tedavi görüyor. Geçen yıldan bu yana ise koronavirüs nedeniyle 760 kişi hayatını kaybetti.
9.03.2021 Gündem
Türkiye'de tek! Randevusuz giriş yasak...
Türkiye'de tek! Randevusuz giriş yasak... Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Kasnak Meşesi Ormanı Tabiat Koruma Alanı'nda sonbaharla birlikte renk cümbüşü yaşanmaya başladı. Birinci önceliğin 'koruma' olduğu ormanda geziler, randevu ve teknik personel kontrolüyle yapılabiliyor.
9.11.2020 Yaşam
Fenomen sokak ortasında bu halde yakalandı!
Fenomen sokak ortasında bu halde yakalandı! Eskişehir'de, polis yolda şarkı söyleyerek yürüyen grupta yer alan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında zorunlu olmasına rağmen maske takmayan 3 kişiye 900'er TL ceza uyguladı. 3 kişiden sosyal medya fenomeni olduğunu söyleyen kadın, cep telefonuyla kayıt yaparken, "Bütün fanlarıma selam olsun. Onları çok seviyorum. Bu duruma düşmek istemezdim" diye bağırdı.
6.11.2020 Gündem
Muharrem İnce'den Kaftancıoğlu'na Atatürk tepkisi! 'Kimin haddine'
Muharrem İnce'den Kaftancıoğlu'na Atatürk tepkisi! 'Kimin haddine' Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Eskişehir'i ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla buluştu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili açıklamalarına değinen İnce, "Mustafa Kemal Atatürk'e Mustafa Kemal demek kimin haddine. Bu ülkenin kurucusunun adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kimse bu lafları etmemelidir, edemez." dedi.
17.09.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Porsuk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki porsuk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.