Saddam Hüseyin

Saddam Hüseyin

Son dakika saddam hüseyin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan saddam hüseyin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını saddam hüseyin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Saddam Hüseyin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan saddam hüseyin gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.105 saddam hüseyin haberi bulunmuştur. Tüm saddam hüseyin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Suriye Savunma Bakanlarının Rusya'nın aracılığıyla görüştüğünü hatırlatarak, "Şimdi de dışişleri bakanlarının bir araya geleceği görüşmenin hazırlıkları yapılıyor" dedi.
18.01.2023 Dünya
20 yıllık sır deşifre oldu! Saddam Hüseyin'i yakalayan ABD'li asker konuştu...
20 yıllık sır deşifre oldu! Saddam Hüseyin'i yakalayan ABD'li asker konuştu... Saddam Hüseyin İkinci Körfez Savaşı'ndan sonra Irak iktidarıdan devrilmiş ve daha sonrada asılarak idam edilmişti. Saddam Hüseyin'i saklandığı yerde yakalayan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerindeki asker sessizliğini bozdu. ABD'li askerin açıklaması ile 20 yıllık sır deşifre oldu.
2.01.2023 Dünya
ABD Bush'u konuşuyor! WhatsApp konuşmaları ortaya çıktı, FBI devreye girdi
ABD Bush'u konuşuyor! WhatsApp konuşmaları ortaya çıktı, FBI devreye girdi Terör örgütü DEAŞ’ın ABD’nin eski Başkanı George W. Bush’a suikast planlandığı ortaya çıkarıldı. ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes’te yer alan habere göre, ABD'de olduğu iddia edilen bir DEAŞ’lı teröristin Bush'u öldürmeyi planladığı ve geçtiğimiz sene kasım ayında Bush’un Dallas’taki evine giderek keşif yapmayı planladığı ifade edildi.
24.05.2022 Dünya
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı'
Prof. Dr. Ceyhan'dan 'çiçek aşısı' açıklaması! 'Çoğaltmaya kalktık, olmadı' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği virüsüne karşı yüzde 85 etkili olduğu belirtilen çiçek virüsü aşısının 1972'de görülen son vakanın ardından dünyada üretiminin yasaklandığını söyledi. Ceyhan, 1990'da Körfez krizinde Saddam Hüseyin'in çiçek virüsünü biyolojik silah olarak kullanacağı iddiası üzerine ABD ve Batı Avrupa ülkelerinin çiçek aşısı üretmeye başlamasıyla aşıyı sakladıklarının ortaya çıktığını belirtti. Türkiye'de o yıllarda kendisinin de içinde bulunduğu komisyon kurulduğunu belirten Ceyhan, "O zaman Refik Saydam'da çiçek aşısının çok az miktarda saklandığını söylediler sonra onu çoğaltmaya kalktık, çoğalmadı; çünkü canlı değildi virüs. Şu anda ABD ve Batı ülkelerinin birkaç tanesi bu aşıyı geliştirip çoğaltabilme imkanına sahip" dedi.
24.05.2022 Gündem
Halepçe Katliamı nedir, nasıl oldu? Halepçe Katliamı ne zaman oldu, kim tarafından neden yapıldı?
Halepçe Katliamı nedir, nasıl oldu? Halepçe Katliamı ne zaman oldu, kim tarafından neden yapıldı? Halepçe katliamı nedir, ne zaman oldu? Irak'ın Halepçe kentinde, 34 yıl önce dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin Kürtlere yönelik kimyasal bombalarla saldırı düzenledi. 16 Mart 1988'de Halepçe'de düzenlenen kimyasal saldırı dünya tarihine kara bir leke olarak geçti. İşte Halepçe Katliamı hakkında merak edilenler...
16.03.2022 Gündem
Saddam’ı yargılayan hakim Irak Cumhurbaşkanlığına aday!
Saddam’ı yargılayan hakim Irak Cumhurbaşkanlığına aday! Irak'ta 2006 yılında idam edilen eski Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’i yargılayan Kürt hakim Rızgar Emin, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı.
11.01.2022 Dünya
128 gündür haber alınmayan Sally'nin ailesi yürekleri dağladı!
128 gündür haber alınmayan Sally'nin ailesi yürekleri dağladı! Eskişehir’de 2 Eylül 2021’de ortadan kaybolan Irak uyruklu Sally Ali Challab Al-Abbood’dan 128 gündür hiçbir haber alınamıyor. Polisin çalışmaları sürerken, ailesinin üzüntü içindeki bekleyişi sürüyor.
7.01.2022 Yaşam
CHP ile İYİ Parti arasında büyük kriz! Teklifi geri çevirdi
CHP ile İYİ Parti arasında büyük kriz! Teklifi geri çevirdi CHP ile İYİ Parti arasında miting krizi patlak verdi. CHP'nin ortak miting teklifini İYİ Parti gerçi çevirdi. Siyasi kulislerde kriz olarak adlandırılan bu olayın detayları ortaya çıktı.
30.11.2021 Siyaset
Eski ABD Dışişleri Bakanı Powell koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Eski ABD Dışişleri Bakanı Powell koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.
18.10.2021 Dünya
Sally bulundu mu? Eskişehir’deki Sally cinayetinin şüphelisi ifade verdi!
Sally bulundu mu? Eskişehir’deki Sally cinayetinin şüphelisi ifade verdi! Eskişehir'de 25 gün önce kaybolan Irak uyruklu Sally Ali Challab Al-Abboodu (20) öldürerek, parçalara böldüğü iddia edilen tutuklu Amjed Mohsin Mohammed'in (28) emniyet ve savcılık ifadelerinde, evinde bulunan bıçakla testerenin yanı sıra hırdavatçıya geri verdiği balta için "Kurban Bayramı'ndan kalan etleri parçalamak için aldım" dediği ortaya çıktı. Peki, Sally bulundu mu?
27.09.2021 Gündem
Erkek arkadaşının evine gitti sonrası dehşet! Parçalara böldü
Erkek arkadaşının evine gitti sonrası dehşet! Parçalara böldü Eskişehir'de bir dönem Saddam Hüseyin'in ordusunda binbaşı olarak görev yapan Ali Challab Al-Abbood'un 21 gündür kayıp kızı Irak uyruklu Sally (20) soruşturması kapsamında tutuklanan Amjed Mohsin Mohammed'in (28) çorabında Sally'nin DNA'sı ile kanı bulundu. Şüpheli Mohammed'in Sally'yi öldürüp, aldığı testere ya da kesici aletlerle parçalara bölüp evden çıkardığı tahmin ediliyor.
23.09.2021 Yaşam
Saddam'ın ordusundaki subayın kayıp kızını gören kişi gözaltına alındı
Saddam'ın ordusundaki subayın kayıp kızını gören kişi gözaltına alındı Eskişehir’de oturan ve bir dönem Saddam Hüseyin'in ordusunda binbaşı olarak görev yapan Ali Challab Al-Abbood’un 20 gündür kayıp olan kızı Irak uyruklu Sally (20) soruşturması kapsamında ifadesi alınan Amjed Mohsin Mohammed, Bulgaristan’a kaçarken yakalandı. Sally'nin en son vatandaşı Amjed Mohsin Mohammed’in evine gittiği ardından ortadan kaybolduğu tespit edildi.
22.09.2021 Yaşam
Saddam'ın ordusundaki subayın kızı Eskişehir'de kayboldu
Saddam'ın ordusundaki subayın kızı Eskişehir'de kayboldu Uzun yıllar Saddam Hüseyin'in ordusunda görev yapan Binbaşı Ali Challab Al-Abbood'un kızı 20 yaşındaki Sally Ali Challab Al-Abbood'dan 12 gündür haber alınamıyor. Ailesi, 20 yaşındaki Sally'nin kaçırıldığını öne sürerek şikayetçi oldu. Kızının can güvenliğinden endişe ettiğini söyleyen Anne Leyla Naim Al-Abbood, "Şüphelendiğimiz bir kişi var. Muhammed adlı bir kişiden şüpheleniyoruz. 3 hafta önce bizden gelip evlenmek için kızımızı istedi ancak kızımız onu istemedi. Kızımı öldürmüş olabilir" dedi.
14.09.2021 Gündem
11 Eylül ne zaman, hangi yıl oldu? 11 Eylül İkiz Kuleler Saldırısını kim yaptı, ölenler arasında Türk var mıydı?
11 Eylül ne zaman, hangi yıl oldu? 11 Eylül İkiz Kuleler Saldırısını kim yaptı, ölenler arasında Türk var mıydı? Dünyanın seyrini değiştiren, Afganistan ve Irak'ın işgaline zemin hazırlayan, seyahatten kültüre yaşam tarzlarını etkileyen, ırkçıklık ve İslamofobi'yi artıran 11 Eylül saldırılarının üzerinden 20 yıl geçti. Peki, 11 Eylül saldırısı nedir, nasıl, ne zaman ve hangi yıl oldu? 11 Eylül İkiz Kuleler Saldırısı…
11.09.2021 Gündem
İran'dan ABD'ye tehdit!
İran'dan ABD'ye tehdit! İran devlet haber ajansı IRNA pazar günü yayınladığı haberinde, İran Savunma Bakanı Amir Hatami’nin sözlerine yer verdi. Bakan Hatami, ABD tarafından geçtiğimiz yıl suikastla öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymaniye düzenlenen suikastın intikamının alınacağını belirtti. Öte yandan İran'ın mevcut Kudüs gücü komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani 'Süleymani suikastına ABD'nin içinde dahi karşılık verilebilir.' ifadelerini kullandı. Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Iraklı Ebu Mehdi el-Mühendis Irak'ta anıldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendisi suikastının birinci yılı münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyad, ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasına ilişkin geçen yıl Mecliste onaylanan yasanın uygulamaya konulması çağrısını yineledi.
3.01.2021 Dünya
Orta Doğu uzmanı, deneyimli gazeteci Robert Fisk hayatını kaybetti
Orta Doğu uzmanı, deneyimli gazeteci Robert Fisk hayatını kaybetti Orta Doğu uzmanı, deneyimli gazeteci Robert Fisk, İrlanda'nın başkenti Dublin'deki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu 74 yaşında hayatını kaybetti.
2.11.2020 Gündem
11 Eylül saldırısı nasıl, kaç yılında oldu? 11 Eylül saldırısında kaç kişi öldü?
11 Eylül saldırısı nasıl, kaç yılında oldu? 11 Eylül saldırısında kaç kişi öldü? ABD, tarihinin en büyük terör saldırısı 11 Eylül'ün 19. yılını, bu saldırılardan daha derin iz bırakan ve ekonomik yıkım yaratan küresel salgın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gölgesinde anacak. Dünyanın seyrini değiştiren, Afganistan ve Irak'ın işgaline zemin hazırlayan, seyahatten kültüre yaşam tarzlarını etkileyen, ırkçıklık ve İslamofobi'yi artıran 11 Eylül saldırılarının üzerinden 19 yıl geçti. Geçen 19 yıla rağmen, ABD'nin Afganistan ve Orta Doğu'da yüz binlerce kişinin ölümüne ve trilyon dolarlara mal olan terörle mücadelesi bitmedi. Peki, 11 Eylül saldırısı nasıl oldu? 11 Eylül saldırısında kaç kişi öldü? İşte 11 Eylül saldırısı hakkında merak edilenler…
11.09.2020 Gündem
Irak'ta Saddam Hüseyin döneminin son Savunma Bakanı Sultan Haşim öldü
Irak'ta Saddam Hüseyin döneminin son Savunma Bakanı Sultan Haşim öldü Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin döneminin son Savunma Bakanı Sultan Haşim, tutuklu bulunduğu, ülkenin güneyindeki En-Nasıriye kentinde yer alan El-Hut Hapishanesi'nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
19.07.2020 Dünya
Muhammed Ali kimdir, neden öldü? Muhammed Ali ne zaman Müslüman oldu?
Muhammed Ali kimdir, neden öldü? Muhammed Ali ne zaman Müslüman oldu? Irkçılıkla geçen bir ömür. 1942 yılında dünyaya gelen Muhammed Ali, 3 Haziran 2016 yılında hayatını kaybetti. Muhammed Ali ölümünün 4. Yılında anılıyor. Ömrü boyunca ırkçılıkla mücadele eden Muhammed Ali’nin ölümünün 4. Yılı Amerika’daki ırkçılık karşıtı gösterilere denk deldi. Peki, Muhammed Ali kimdir? Muhammed Ali ne zaman, neden öldü? Muhammed Ali neden en iyi seçildi, ne zaman Müslüman oldu?
3.06.2020 Gündem
Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek hayatını kaybetti
Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek hayatını kaybetti Mısır basını eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in 92 yaşında öldüğünü duyurdu.
25.02.2020 Dünya
Haşdi Şabi nedir, ne zaman kuruldu?
Haşdi Şabi nedir, ne zaman kuruldu? Haşdi Şabi, İran Generali Kasım Süleymani’ni ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürülmesinden sonra, birçok vatandaşın araştırdığı konuların arasında yer aldı. Haşdi Şabi nedir ve ne anlama gelir? Soruları yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Konu hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden Haşdi Şabi nedir? diye arıyor. İşte Haşdi Şabi hakkında merak edilenler…
3.01.2020 Gündem
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti?
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti? İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü. Süleymanii İran'ın Ortadoğu'daki kılıcı olarak biliniyordu. Dünyada son dakika haberi olan olay sonrası herkes Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani neden öldürüldü? Süleymani neden ABD'nin hedefindeydi? sorularını sormaya başladı.
3.01.2020 Dünya
Sürpriz ziyarette dikkat çeken detay!
Sürpriz ziyarette dikkat çeken detay! ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, sürpriz bir şekilde geldiği Irak'ta ABD'li askerleri ziyaret ettikten sonra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüştü ancak Irak merkezi hükümeti yetkilileriyle bir araya gelmedi. ABD Başkanı Trump da 26 Aralık 2018'de Irak'ı sürpriz bir şekilde ziyaret etmiş ve Iraklı yetkililerle görüşmemişti. İki ziyaret de önceden duyurulmamıştı.
23.11.2019 Dünya
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı ABD basını İran'ın Irak'taki "siyasi hegemonyası"yla ilgili gizli belgeleri yayınladı. 700 sayfalık belgelerde yer alan iddialarla yer yerinden oynayacak...
18.11.2019 Dünya
Tam 29 yıl sonra geri aldılar!
Tam 29 yıl sonra geri aldılar! Kuveyt yönetimi, Irak'ın 29 yıl önce Kuveyt'i işgali esnasında çalınan yaklaşık 200 bin kitabı geri aldığını duyurdu.
27.10.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Saddam Hüseyin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki saddam hüseyin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.