Parasetamol

Parasetamol

Son dakika Parasetamol haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Parasetamol ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Parasetamol haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Parasetamol

haberleri sayfasında son dakika yaşanan parasetamol gelişmeleri de dahil olmak üzere 71 parasetamol haberi bulunmuştur. Tüm parasetamol haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
Sosyal medyadaki meydan okuma akımı çocukların hayatını tehdit ediyor!
Sosyal medyadaki meydan okuma akımı çocukların hayatını tehdit ediyor! Son zamanlarda sosyal medyada hızla yayılan ‘challenge’ (meydan okuma) akımı, çocuk ve gençlerin sağlığını, hatta hayatını ciddi şekilde tehdit ediyor.
20.08.2023 Yaşam
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı İnsan vücudunda demir, vitamin ve yağlar, şekerler gibi enerji kaynaklarını depolamak gibi görevlerinin yanı sıra pek çok hayati öneme de sahip olan karaciğer ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. İnsanı ölüme kadar götürecek bu hastalık hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, belirtinin çok ani bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.
4.05.2023 Sağlık
Dünya şokta! Öldüğü ilan edilen çocuk, cenazesinde uyandı
Dünya şokta! Öldüğü ilan edilen çocuk, cenazesinde uyandı Doktorlar tarafından öldüğü ilan edilen 3 yaşındaki bebeğin, cenaze sırasında göz kırptığı fark edildi. Tedavi altına alınan bebeğin durumu tekrar ağırlaşınca bu kez kesin olarak yaşamını yitirdiği belirlendi.
25.08.2022 Dünya
3. doz aşılama ile ilgili en çok merak edilen 10 soru
3. doz aşılama ile ilgili en çok merak edilen 10 soru COVID-19 ile mücadelede Temmuz ayı itibariyle 3. doz aşı uygulaması başladı. Pandemiden bir an önce kurtulmak ve normal yaşantımıza yeniden dönebilmek için aşının çok önemli olduğunun altını çizen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, “COVID-19’a yakalanmaktansa, aşının bazı geçici yan etkilerini yaşamak çok daha mantıklı. Aşıdan sonra hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Hafif yan etkilere rastlanıldığında telaş yapılmamalı ve dinlenilmeli. Korunma 2 doz aşı tamamlandıktan 2 hafta sonra başlar. Bu süreçte hiç aşı olmamış gibi düşünerek kurallara uyulmaya devam edilmeli” hatırlatmasında bulundu.
5.07.2021 Sağlık
'Aşıdan kaçmayın' uyarısı: Daha tehlikeli
'Aşıdan kaçmayın' uyarısı: Daha tehlikeli ABD Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) aşının çocuklarda kalp kası iltihabı yapabileceğine dair açıklama yaptı. Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, "Virüs ve aşının riskleri karşılaştırıldığında, koronavirüsün kalp kası iltihabı yapma riski 100 kat daha fazla" dedi. Topkaya, koronavirüsün genetik yapısındaki değişikliklerin yani varyantların, endişe verici ve ilgiyle izlenenler olarak iki grupta sınıflandırıldığını anlattı.
30.06.2021 Sağlık
'Aşıdan kaçmayın' uyarısı: Koronavirüs, aşının yan etkisinden daha tehlikeli
'Aşıdan kaçmayın' uyarısı: Koronavirüs, aşının yan etkisinden daha tehlikeli ABD Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) aşının çocuklarda kalp kası iltihabı yapabileceğine dair açıklama yaptı. Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, "Virüs ve aşının riskleri karşılaştırıldığında, koronavirüsün kalp kası iltihabı yapma riski 100 kat daha fazla" dedi. Topkaya, koronavirüsün genetik yapısındaki değişikliklerin yani varyantların, endişe verici ve ilgiyle izlenenler olarak iki grupta sınıflandırıldığını anlattı.
30.06.2021 Gündem
Parasetamol nedir? Aşı sonrası yan etkiler için önerilen Parasetamol ne işe yarar, Parasetamol içeren ilaçlar ağrıyı keser mi?
Parasetamol nedir? Aşı sonrası yan etkiler için önerilen Parasetamol ne işe yarar, Parasetamol içeren ilaçlar ağrıyı keser mi? Parasetamol nedir, ne işe yarar? Biontech ve Sinovac aşılarından sonra oluşabilecek yan etkiler nedeniyle önerilen Parasetamol aşı olan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Aşı sonrası ortaya çıkan yorgunluk, baş ağrısı, ateş, titreme, kas/eklem ağrısı, kusma, ishal, aşı uygulanan bölgede ağrı, kızarıklık, şişlik gibi hafif yan etkiler gözlemlenebiliyor. Yan etkilere karşı ise parasetamol içeren ağrı kesiciler öneriliyor. Parasetamol içeren ilaçlar merak edilirken, Parasetamol’un ne olduğunu da sorgulanıyor.
16.06.2021 Gündem
Biontech aşısının yan etkileri nelerdir, biontech aşısı yan etkileri ne zaman başlıyor? Yan etkiler ortaya çıkarsa ne yapılmalı?
Biontech aşısının yan etkileri nelerdir, biontech aşısı yan etkileri ne zaman başlıyor? Yan etkiler ortaya çıkarsa ne yapılmalı? Aşı sırası gelen aşı olmak için randevu alırken, sunulan aşı seçenekleri hakkında da araştırma yapıyor. Yeni bir teknoloji kullanılması nedeniyle hakkında en çok araştırma yapılan aşı biontech oldu. Pfizer-Biontech aşısı en çok tercih edilen aşı olmasına karşı hakkında farklı komple teorilerinin en çok atıldığı aşı olma özelliği de taşıyor. Peki, Biontech aşısı yan etkileri nelerdir? Biontech aşısı yan etkileri ne zaman çıkar- başlıyor, yan etkiler ortaya çıkarsa ne yapılmalı?
15.06.2021 Gündem
Paranox nedir, ne için kullanılır? Paranox neden toplatılıyor?
Paranox nedir, ne için kullanılır? Paranox neden toplatılıyor? Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye'de en fazla kullanılan ağrı kesici-ateş düşürücülerden birisi olan Paranox isimli ilacın piyasadan toplatılmasına karar verdi. Peki, Paranox nedir? Paranox neden toplatılıyor? Paranox tehlikeli mi? İşte detaylar...
12.06.2021 Sağlık
Böbrek sağlığını koruyan 10 öneri
Böbrek sağlığını koruyan 10 öneri Genellikle böbreklerin görevinin vücutta oluşan zararlı ve atık maddeleri, fazla sıvıyı idrar yoluyla süzerek dışarı atması olduğu bilinir. Oysa bunların dışında böbrekler kan basıncını düzenler, kan hücrelerinin üretimi için gereken hormonları salgılar, su ve mineral dengesini sağlar ve vücuttaki D vitaminini aktif hale getirir. D vitamininin aktif hale gelmesiyle kalsiyum-fosfor metabolizmamız düzenlenir ve böylelikle sağlıklı kemik yapımız oluşur. Dolayısıyla böbrekle ilgili olumsuz bir durum tüm vücudumuzu etkiliyor. Nefroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Abdullah Özkök, böbrek sağlığını korumanın önemi ve korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
10.06.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı, bilinçsiz ağrı kesici kullanımına dikkat
Uzmanı uyardı, bilinçsiz ağrı kesici kullanımına dikkat Midesi hassas olan kişilerde ağrı kesiciler; mide ve bağırsak ülserine, gastrite ve mide kanamasına neden olacağını söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, “Ayrıca karaciğerde harabiyet yaparak karaciğer enzimlerinde artışa, böbreklere olumsuz etki yaparak böbrek hasarına ve idrar yollarında kanamaya yol açabilir” dedi.
6.03.2021 Sağlık
Covid 19 aşısının yan etkileri neler? Uzmanı açıkladı!
Covid 19 aşısının yan etkileri neler? Uzmanı açıkladı! Covid 19 aşılama süreci devam ederken aşı olan veya olacak olan pek çok kişi de Covid 19 aşısının yan etkilerini araştırıyor. Aşı sıklığı ve dozu, karantina süreci gerekliliği, aşının yan etkileri ve ilk doz ile ikinci doz aşının aynı olma zorunluluğu en çok merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Covid-19 aşısı hangi yan etkilere yol açıyor? Sinovac Covid 19 aşısının olası yan etkileri neler? Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer, Covid-19 aşısı ile ilgili bilgi verdi.
15.02.2021 Sağlık
Türkiye’de 85 yaş üstü kaç kişi var? 85 yaş üstüne evlerinde aşı yapılacak!
Türkiye’de 85 yaş üstü kaç kişi var? 85 yaş üstüne evlerinde aşı yapılacak! Sağlık Bakanlığı, Çin'den alınan koronavirüs aşısı CoronaVac'ın yaygın uygulamasına 14 Ocak'ta başladı. Türkiye'de 20 Ocak itibarıyla, 1 milyon fazla kişiye birinci doz aşı yapıldı. Birinci aşamanın üçüncü adımına, 21 Ocak itibarıyla geçilmiş durumda. Bu kapsamda huzurevleri ve bakımevlerindeki kişilerin yanı sıra, 85 yaş üstü bireylere de Covid-19 aşısı uygulanacak. Peki, Türkiye’de 85 yaş üstü kaç kişi var?
21.01.2021 Gündem
Çin Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir?
Çin Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir? Türkiye'de aşılama çalışmaları geçen hafta başladı. Aşılamanın 1. aşamasında Çin’den ithal edilen Coronavac aşısı sağlık çalışanlarına uygulanıyor. Aşılama ile birlikte aşının yan etkileri, alerji riski ve etkinliği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Çin Coronavac aşısının alerji riski var mı? Çin aşısı olan Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay Coronavac aşısı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
20.01.2021 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova: 2022'de rahatlayacağız
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Taşova: 2022'de rahatlayacağız Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, aşılamanın bu şekilde devam etmesiyle 2022 yılında toplumun rahatlayacağını, aşı çalışmalarının sonuçlarının da ortaya çıkmış olacağını belirtti.
19.01.2021 Gündem
Sağlık Bakanlığı aşı ile ilgili merak edilenleri yanıtladı! İşte yapılması gerekenler...
Sağlık Bakanlığı aşı ile ilgili merak edilenleri yanıtladı! İşte yapılması gerekenler... Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19 aşısının yan etkilerine karşı yapılacaklar konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Açıklamada, aşı uygulanan bölgede ağrı/şişlik/kızarıklık varsa aşı uygulanan kola yüksekte olacak şekilde pozisyon verilmesi ve soğuk uygulama yapılması gerektiği belirtildi.
15.01.2021 Sağlık
Sağlık Bakanlığı paylaşıyor! İşte Türkiye'de şu ana kadar aşı olan kişi sayısı...
Sağlık Bakanlığı paylaşıyor! İşte Türkiye'de şu ana kadar aşı olan kişi sayısı... Sağlık Bakanlığı'nın canlı aşı takip sistemi açıldı. Türkiye'de koronavirüs aşısı olan kişilerin sayısı anlık olarak sitede paylaşılıyor. Peki şu ana kadar kaç kişi aşı oldu? Öncelikli olarak kimler aşı olacak, nasıl randevu alınacak, yan etkileri neler ve yan etki durumunda ne yapılması gerekiyor? İşte aşı ile ilgili adım adım tüm bilgiler...
15.01.2021 Gündem
Beta enfeksiyonu kalp ve eklem romatizmasına yol açabilir
Beta enfeksiyonu kalp ve eklem romatizmasına yol açabilir Sonbaharın gelmesi ile birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi ve kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirilmesi boğaz enfeksiyonlarının görülme sıklığında artışa neden oluyor. Özellikle 5-15 yaş arası okul çağı çocukları etkileyen Beta enfeksiyonu, solunum yoluyla bulaşıyor. Mutlaka antibiyotik ile tedavi edilmesi gereken Beta, tedavi edilmediği takdirde kalp ve eklem romatizması ile böbrek iltihabına neden olabiliyor. Bu hastalığa yakalanan ve antibiyotik kullanımı 36 saati geçen çocukların okula dönmesinde sakınca olmadığını vurgulayan Memorial Ankara Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Levent İlarslan, Beta enfeksiyonu ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
12.10.2020 Sağlık
Yerli koronavirüs ilacı Favicovir nedir? Favicovir ile koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir farkı nedir?
Yerli koronavirüs ilacı Favicovir nedir? Favicovir ile koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir farkı nedir? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının yerli sentezi olan Favicovir'in tüm Türkiye'de hastalara verildiğini belirterek, "İlaç endüstrisinin savunma sanayisi kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Bu endüstriyi stratejik olarak destekliyoruz." ifadesini kullandı.
13.09.2020 Gündem
Ağrı kesicilerin akut böbrek hasarına neden olabileceği uyarısı
Ağrı kesicilerin akut böbrek hasarına neden olabileceği uyarısı Türk Böbrek Vakfı (TBV), Kovid-19 tedavisinde kullanılan ağrı kesicilerin akut böbrek hasarına neden olabileceği uyarısında bulunarak, hastalıktan korunmanın önemine işaret etti.
8.09.2020 Sağlık
Bilinçsiz ağrı kesici kullanımı sağlığı tehdit ediyor
Bilinçsiz ağrı kesici kullanımı sağlığı tehdit ediyor Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kesikburun, bilinçsiz kullanılan ağrı kesicilerin ciddi yan etkileri olabildiğini belirterek, "Hangi ilacın, hangi dozda ve ne kadar sürede kullanılacağı doktor tavsiyesi ile belirlenmelidir. Aksi halde mide ülseri, kalp krizi riskinde artış ve böbrek yetmezliği gibi ciddi istenmeyen etkileri görülebilir." uyarısında bulundu.
18.05.2020 Sağlık
Salgında tansiyon hastaları nelere dikkat etmeli?
Salgında tansiyon hastaları nelere dikkat etmeli? Tüm dünyada salgın haline gelen corona virüs için en yüksek risk grubunu oluşturanlardan biri de tansiyon hastaları. Öncelikle yapılması gerekenin evde kalmak ve tedbirlere uymak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tekin Akpolat paniğe kapılmanın tansiyonu daha da yükseltebileceğini söylüyor. Prof. Dr. Tekin Akpolat tansiyon hastalarını uyararak dikkat edlmesi gerekenleri anlattı.
12.04.2020 Sağlık
Parasetamol ne demek, nedir? Parasetamol içeren ilaçlar hangileri, parasetamol hangi ilaçlarda var? (Parasetamol ilaç gurubu)
Parasetamol ne demek, nedir? Parasetamol içeren ilaçlar hangileri, parasetamol hangi ilaçlarda var? (Parasetamol ilaç gurubu) Parasetamol ne demek, nedir? soruları corona virüsü salgının Türkiye’de de görülmesinin ardından merak konusu oldu. Parasetamol (asetaminofen) ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisiyle biliniyor. Asetilsalisilik asite duyarlılığı olan hastalarda alternatif ilaç olarak kullanılır. Peki, Parasetamol içeren ilaçlar hangileri? İşte Parasetamol ilaç gurubu…
18.03.2020 Gündem
Doktorlar isyan etti: Bizden serum istemeyin
Doktorlar isyan etti: Bizden serum istemeyin Artan enfeksiyonlar, yüksek ateş, halsizlik gibi belirtileri olanların ‘serum’ mevsimi geldi. Hastane acilleri serumsuz iyileşemeyeceğini düşünen hastalarla doldu. Doktorlar ise isyan ederek, "Bizden serum istemeyin. Bu 3-4 saat yatak işgali anlamına geliyor. Dinlenmek, bol sıvı ve ağızdan alacağınız ilaç yetebilir." dedi.
24.12.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Parasetamol ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki parasetamol haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.