Palm Yağı

Palm Yağı

Son dakika palm yağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan palm yağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını palm yağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Palm Yağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan palm yağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 42 palm yağı haberi bulunmuştur. Tüm palm yağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi?
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi? Fiyatların yükselmesiyle zeytinyağı sahtecilik çoğaldı. Fırsatçılar zeytinyağı olarak farklı yağlardan oluşan karışımları satıyor.Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Gerçek zeytinyağının kokusu, tadı, lezzeti önemli.Zeytin kokusu veya içildiği zaman boğazı yakan bir raiyalı tadın gelmesi beklenir; bazen sahteciler de bu yolu kullanabiliyorlar. Yani zeytinin kokusu, tadı, rengi kimyasal olarak taklit edilebilir." diye konuştu. Sırma, "Dolayısıyla markasını bilmediğimiz denetlenmeyen bir yerden almak risklidir. O nedenle pazardan almak güvenilir bir yol değil." dedi.
21.11.2023 Gündem
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, kahve beyazlatıcılarının kullanımının sağlıklı beslenme açısından sorgulanması gerektiğini belirterek, “Kahve beyazlatıcılarının içinde bulunabilen palm yağı, margarin, glikoz şurubu ve yağ kaynaklı olan emülgatör gibi maddelerin hepsinin kalori yükü yüksektir. Aşırı işlenmiş kimyasal maddelerin glisemik indeksinin yüksek olacağı da dikkate alınmalıdır. Sürekli ve yüksek miktarda tüketim sonucunda fazla kilo, obezite, insülin direnci, kalp damar hastalıkları ve ilişkili birçok ciddi hastalık riskinde artış söz konusu olabilir” dedi.
18.12.2022 Sağlık
Gıda fiyatlarına zam! Yeni kriz geliyor, işte gıda fiyatlarındaki artışın perde arkası...
Gıda fiyatlarına zam! Yeni kriz geliyor, işte gıda fiyatlarındaki artışın perde arkası... Gıda fiyatlarıdaki fahiş fiyat artışı vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Yapılan zamlar özellikle alt ve orta gelir seviyesindeki kişileri ekonomik olarak zorlarken uzmanlardan art arda endişelendiren açıklamalar geliyor. Avrupa'nın ‘ekmek sepeti’ ve dünyanın ‘tahıl ambarı’ olarak anılan Ukrayna’daki savaşın ardından ‘gıda krizi derinleşiyor’ uyarıları çok daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Uluslararası toplum, limanlarda bekleyen milyonlarca ton tahılın küresel pazara nasıl güvenli bir şekilde taşınacağına yönelik çareler arıyor. Tarımsal güç merkezi iki ülkenin arasındaki çatışmaların yanı sıra küresel ticarette yeni eğilimler de gözlemleniyor.
4.07.2022 Ekonomi
Ayçiçek fiyatlarıyla ilgili son dakika! Ayçiçek yağı fiyatlarında indirim! Bir günde büyük düşüş
Ayçiçek fiyatlarıyla ilgili son dakika! Ayçiçek yağı fiyatlarında indirim! Bir günde büyük düşüş Ayçiçek fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Pandemi sebebiyle ayçiçek yağı fiyatlarında büyük yükseliş gerçekleşmişti. Şimdi normale dönüş ile birlikte ayçiçek yağı fiyatlarında da indirim gerçekleşti. Fakat bu düşüş şu an için fiyatları yansımış değil. Sektör temsilcilerindan yapılan peş peşe açıklamalara göre ayçiçek yağının market fiyatlarına büyük indirim gelmesi bekleniyor. Şu an için uluslararası piyasalarda ham ayçiçek yağı 150 dolar birden düşerek. 1500 dolar seviyesine geriledi. İşte ayçiçek yağı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
30.06.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirim geliyor,raflara yansıyacak
Ayçiçek yağı fiyatıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirim geliyor,raflara yansıyacak Ayçiçek yağı fiyatlarındaki artış vatandaşın gündeminde. Uzun süre yükselmeye devam edecen ayçiçek yağı fiyatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Yağ fiyatlarına bu kez indirim geliyor. Yüzde 30'luk indim raflara yansıyacak. Uluslararası piyasada ham ayçiçek yağının tonu 2150 dolara yükseldikten sonra son dönemde talep yetersizliğinden dolayı fiyatlarda hızlı bir düşüş yaşanıyor. Son 20 günde uluslararası pazarda ham ayçiçek yağı yüzde 30 düşüş ile 1500 dolara kadar geriledi. Yeni fiyatlarla yapılan ithalatla iç pazarda raf fiyatlarında da bir gerileme bekleniyor. İşte ayçiçek yağı fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesinin ayrıntıları...
29.06.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi? 5 litrelik ayçiçek yağı ne kadar olacak?
Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi? 5 litrelik ayçiçek yağı ne kadar olacak? Pandemi, ardından Rusya-Ukrayna savaşının etkisi ile artan ham ayçiçek yağı fiyatları düşüşe geçti. Uluslararası piyasada tonu 800 dolar olan pandemi ile birlikte 2150 dolara yükselen ham ayçiçek yağ fiyatı son haftalarda düşüş trendine geçti. Uluslararası piyasada tonu 2150 dolardan 1500 dolara geriledi. Peki, Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi? 5 litrelik ayçiçek yağı ne kadar olacak?
29.06.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili korkunç iddia! Gıda fiyatları...
Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili korkunç iddia! Gıda fiyatları... Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili son dakika açıklaması! Gıda fiyatlarının artması ile birlikte gıda sahteciliğinde de artış yaşandığı ortaya çıktı. Ayçiçek yağı, Zeytinyağı ve süt ürünlerindeki sahtecilikle ilgili korkunç iddialar var. Tüketici Başvuru Merkezi Gıda Komisyonu üyesi Nurten Sırma hayat pahalılaştıkça sahteciliğinde mühendisliğinin yapıldığını belirterek gıda sahteciliğinde kullanılan yöntemleri tek tek anlattı.
10.05.2022 Ekonomi
Bebeklerde buna dikkat! Zararlı kimyasalların etkisinde olabilir!
Bebeklerde buna dikkat! Zararlı kimyasalların etkisinde olabilir! Bebek bisküvisi tercihinde sindirim üzerindeki etkisi, günlük alınması gereken besin öğelerini, vitamin ve mineraller ile ürünün organik olup olmadığını dikkat etmek önem taşıyor. Bebek bisküvisi tercih ederken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Biyolog Özlem Atabaş ve Beslenme Uzmanı Didem Kanca Üstay ebeveynlere uyarılarda bulundu.
27.04.2022 Sağlık
Ayçiçek yağı fiyatlarında artış sonrası hareket geçildi! Buğday, arpa, çavdar, yulaf, gübre için ek ödeme...
Ayçiçek yağı fiyatlarında artış sonrası hareket geçildi! Buğday, arpa, çavdar, yulaf, gübre için ek ödeme... Hükümet harekete geçeti. Temel gıda maddesi içinde yer alan un, ekmek, makarna ile hayvan yeminin ana maddesini oluşturan hububat, baklagiller ile yağlı tohumlarda antrepolardan yurt dışına gönderilme durduruldu. Cumhurbaşkanlığı kararıyla da buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale ürünlerini eken çiftçilere, bu yıla mahsus olmak üzere dekarda 50 lira ek gübre desteği sağlandı.
12.03.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ayçiçek yağı fiyatlarına büyük zam geldi! Ayçiçek yağında kriz...
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ayçiçek yağı fiyatlarına büyük zam geldi! Ayçiçek yağında kriz... Ayçiçek fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Ayçiçek fiyatlarına zam geldi. Ayçiçek yağında kriz kapıda. Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye'yi ayçiçek yağı krizine sürükleyebilir mi? sorusuna Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ""Bununla ilgili Ticaret Bakanlığımız ile görüştük, onlar hemen gerekli aksiyonları aldılar. Tez zamanda sorunun çözülmesini umut ediyorum. Rusya'nın gaz akışı devam ediyor bizim de ürünlerimizin geleceğini ümit ediyorum. O zaman bir problem kalmayacak İnşallah." cevabını verdi. İşte ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
4.03.2022 Ekonomi
Son dakika sıvı yağ kararı! Kanola, aspir, soya ve palm yağında geçerli,30 Haziran'a kadar...
Son dakika sıvı yağ kararı! Kanola, aspir, soya ve palm yağında geçerli,30 Haziran'a kadar... Sıvı yağ ile ilgili önemli bir karar imza atıldı. Ayçiçek yağının ikamesi olabilecek kanola yağı, aspir yağı, mısır yağı, soya ve palm yağında gümrük vergisi sıfırlandı. Karar 30 Haziran 2022'ye kadar geçerli olacak.
4.03.2022 Ekonomi
Buğday fiyatları 14 yılın rekorunu kırdı!
Buğday fiyatları 14 yılın rekorunu kırdı! Dünya buğday üretiminin büyük bölümünü gerçekleştiren Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, buğday fiyatlarının tırmanmasına neden oluyor. Fiyatlar 14 yılın zirvesine çıktı.
3.03.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişme! Büyük artış
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişme! Büyük artış Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Ayçiçek fiyatlarına zam geliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ayçiçek yağı fiyatlarını vuracak. İthal edilen ürünler arasında en büyük sorunlardan birinin ayçiçek yağında oluşacağı endişesi var. Rusya tarafından çatışmaların başlatıldığı ilk günden bu yana yağ piyasalarında fiyatlar hareketli, anlık değişimler var. Rusya 2021’i 36 milyar dolarlık tarım ihracatıyla kapattı. Uzmanlar, bu kaynağı kaybetmek istemeyeceğini öngörüyor ama hem mevcutta hem de gelişecek süreçte lojistik imkanların oldukça zorlaşacağı ifade ediyor. Piyasada ayçiçek yağı fiyatlarındaki artışın kaçınılmaz olduğu belirtiliyor. Nitekim Rusya tarafından çatışmaların başlatıldığı ilk gün sadece birkaç saat içinde dünya ham yağ fiyatlarının 1400 dolardan 1500 dolara çıktığı görüldü.
26.02.2022 Ekonomi
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor Diyet ürünlerin tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi veren Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, “Kalp, tansiyon, diyabet, obezite gibi probleminiz varsa diyet ürünleri tercih edebilirsiniz. Fakat hiçbir neden sürekli light ürün kullanmanızı gerektirmez. Her ürünün light olanını tercih etmek sağlık problemi olmayan bir bireyde beslenme hatalarına bağlı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir” uyarısında bulundu.
24.01.2022 Sağlık
AB yasak getirdi! 2 ülke ayağa kalktı
AB yasak getirdi! 2 ülke ayağa kalktı Endonezya ve Malezya, Avrupa Birliği (AB) ile yaşanan palm yağı krizine karşılık ortak itirazda bulundu.
8.04.2019 Dünya
Endonezya ile AB krizi! Boykot geliyor...
Endonezya ile AB krizi! Boykot geliyor... Endonezya, palm yağını yasaklama politikasına karşı AB ürünlerini boykot etmeyi planlıyor.
25.03.2019 Dünya
AB'ye "boykot" uyarısı! 'Yasaklarsanız...'
AB'ye "boykot" uyarısı! 'Yasaklarsanız...' Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin palm yağı kullanımını azaltma ve yasaklamaya yönelik politikalarının sürmesi durumunda Malezya'nın AB ürünlerine boykot uygulayabileceğini söyledi.
20.03.2019 Dünya
O gemiye kesilen ceza 1 milyon 622 bin TL’ye yükseltildi
O gemiye kesilen ceza 1 milyon 622 bin TL’ye yükseltildi Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Singapur bandıralı gemiden denize sızan, soğuk hava nedeniyle donan palm yağı kütlelerini temizleme çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Gemiye kesilen ceza ise 1 milyon 266 bin TL’ye yükseltildi
24.12.2018 Gündem
Palm yağı akıtan gemiye 422 bin TL ceza kesildi
Palm yağı akıtan gemiye 422 bin TL ceza kesildi Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir limanda demirli haldeyken denize palm yağı akıtarak kirlenmesine neden olan Singapur bandıralı gemiye 422 bin TL ceza kesilirken, denizin yüzeyini kaplayan yağlar tamamen temizlendi
23.12.2018 Gündem
'Yapmaz diye çıkıp itiraz etmesinler'
'Yapmaz diye çıkıp itiraz etmesinler' Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Tarım ilaçları zehirdir, bu ilaçların kanser yaptığı yüzde bin 500 kanıtlanmıştır. Yapmaz diye çıkıp itiraz etmesinler" dedi.
18.12.2018 Gündem
6 yıl boyunca genelevde çalıştırılan orangutan yatağa zincirle bağlanmış...
6 yıl boyunca genelevde çalıştırılan orangutan yatağa zincirle bağlanmış... Kan donduran hikayenin merkezi Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya... Endonezya'da ender bir tür orangutanın 6 yıl boyunca genelevde seks kölesi olarak çalıştırıldığı ortaya çıktı.
28.11.2018 Dünya
Beren’in orangutan sevgisi!
Beren’in orangutan sevgisi! Beren Saat, palm yağı endüstrisi yüzünden yok olan orangutanları kurtarmak için Greenpeace’in başlattığı kampanyanın Türkiye yüzü oldu
14.08.2018 Magazin
Beynin en önemli gıdası glikoz; pekmez, incir ve hurma yiyin
Beynin en önemli gıdası glikoz; pekmez, incir ve hurma yiyin Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sağlam, “Şekerin en az işlenmiş hali ile kullanılması tercih edilmeli” derken Prof. Dr. Özyiğit, “Palm yağı kanseri çok hızlı büyütüyor, dikkat” uyarısı yaptı.
1.05.2018 Sağlık
Kırmızı et sevenlere kötü haber!
Kırmızı et sevenlere kötü haber! Ulusal Radyasyon Onkolojisi Kongresi'nde Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, “Kırmızı et için günde 100 gram, işlenmiş etler için 50 gramdır. Bunlar her gün tüketildiğinde yüzde 18-20'nin üzerinde kanser riski artıyor. Hala yüzde 100 demiyoruz ama kanser riskini artırıyor" ifadelerini kullandı.
1.05.2018 Sağlık
Tüketici palm yağı raporunu bekliyor!
Tüketici palm yağı raporunu bekliyor! Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Gıda Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, "Tüketicilerde palm yağı konusunda haklı endişeler var, raporun sonuçlarının kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz" dedi.
24.07.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Palm Yağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki palm yağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.