Okulların Açılması

Okulların Açılması

Son dakika okulların açılması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan okulların açılması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını okulların açılması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okulların Açılması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okulların açılması gelişmeleri de dahil olmak üzere 576 okulların açılması haberi bulunmuştur. Tüm okulların açılması haberleri aşağıda listelenmiştir.
15 Nisan 2024 okul var mı, okullar pazartesi günü tatil mi?
15 Nisan 2024 okul var mı, okullar pazartesi günü tatil mi? Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okullarda ikinci ara tatil 5 Nisan’da başladı. Ramazan Bayramı bu yıl ara tatille birleşti, böylelikle hafta sonları ile 9 günlük tatil yaptı. Hafta sonunun gelmesiyle Okullar ne zaman açılacak, 15 Nisan Pazartesi ders var mı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
13.04.2024 Yaşam
2. dönem 1. yazılı ne zaman 2024? İlkokul, ortaokul ve lisede 2. dönem yazılı tarihleri
2. dönem 1. yazılı ne zaman 2024? İlkokul, ortaokul ve lisede 2. dönem yazılı tarihleri Yarıyıl tatili sona ererken 20 milyon 481 bin öğrenci ve görevli 1 milyon 178 bin öğretmen yeni eğitim öğretim yılına başladı. Peki, 2. dönem 1. sınavlar ne zaman yapılacak? İşte 2. dönem yazılı tarihleri
10.02.2024 Gündem
Otomobil alacaklara 'kredi' freni! Piyasayı canlandıracak öneri
Otomobil alacaklara 'kredi' freni! Piyasayı canlandıracak öneri Faizlerin yükselmesi sonrası vatandaşların krediye ulaşma güçlüğü ikinci el otomobil piyasasına da yansıdı. Hem okulların açılması nedeniyle hem de kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle piyasada duraklama yaşadıklarını söyleyen Manisa Otonomi Dernek Başkanı Arif Diz, “İkinci elde enflasyondan kaynaklı fiyatlar artıyordu. Çok fazla talep ikinci el piyasasının artmasına neden oluyordu. Piyasanın oturmasıyla ikinci el piyasasında da fiyatlar oturmaya başlayacak” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısı
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısı Havaların soğumasıyla birlikte, hasta olmamak, bağışıklığı güçlü ve zinde tutmak için alınan önlemlerden biri de vitamin takviyeleri oluyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımının birçok sağlık problemine neden olduğunu sık sık vurgularken özellikle internet ortamından birkaç yoruma ve eşin-dostun önerisiyle alınan ilaç benzeri takviyelere ayrıca dikkat edilmesini öneriyor. Halk Sağlığı Uzmanı Ali Polat da sonra yıllarda bağışıklığı güçlendirdiği iddiasıyla alınan ilaçlarda artış olduğuna dikkat çekerek bilinçsiz vitamin kullanımının yaratacağı sağlık problemlerine karşı vatandaşı uyardı ve "Vitamin veya mineral takviyeleri gerektiren kişiler, bir doktora başvurmalı ve uygun kan testlerinin yapılmasını sağlamalıdır. Hekimler, kan testi sonuçlarına göre eksik olan vitamin ve mineralleri belirleyerek uygun bir plan yapmalıdır." dedi.
24.09.2023 Sağlık
Fiyatlar yüzde 35 düştü! Talep arttı
Fiyatlar yüzde 35 düştü! Talep arttı Tatil yapmayanlar ya da yeniden tatil yapmak isteyenler için güzel haber geldi. Fiyatlarda düşüş başladı. Okulların açılması ve havaların serinlemeye başlaması ile birlikte turizmciler indirim kararı aldı. İşte detaylar...
17.09.2023 Ekonomi
Rus turistler kruvaziyerden inip Amasra'da denize girdi!
Rus turistler kruvaziyerden inip Amasra'da denize girdi! Rus turistler Amasra turizmine canlılık getirdi. Bartın'ın Amasra Limanı'na 21'inci kez yanaşan Astoria Grande' isimli kruvaziyerden inen Rus turistlerden bazıları, Bozköy Plajı'na gidip, denize girdi.
13.09.2023 Yaşam
Tadilattan geçen az hasarlı konutlar hem kiralanıyor hem satılıyor
Tadilattan geçen az hasarlı konutlar hem kiralanıyor hem satılıyor Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından az hasarlı konutların tercih edilmediğini belirterek, "Ancak konutların hasar durumları netleşti. Ciddi anlamda bir konut sıkıntısı ortaya çıktığı için; az hasarlı bina, kolonlarında bir sıkıntı yoksa iç ve dış tadilatları yapılmaya başlandı. Şu anda hem kiraya veriliyor hem de satışı yapılabiliyor" dedi.
30.06.2023 Yaşam
Bakan Özer'den ara tatil açıklaması: İzinli sayılacaklar
Bakan Özer'den ara tatil açıklaması: İzinli sayılacaklar Deprem bölgesinde bir yandan okullar açılıp eğitim yaşamı yavaş yavaş normale döndürülmeye çalışılırken ara tatilin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önemli açıklamalarda bulundu.
25.03.2023 Eğitim
Uzmandan flaş salgın açıklaması geldi
Uzmandan flaş salgın açıklaması geldi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, "Şu anda toplumda sıklıkla üçlü virüs diye adlandırılan virüs enfeksiyonları ile baş başayız. Bunlar tamamen mevsimsel salgınlar şeklindedir. Özellikle riskli gruplarda mutlaka mevsimsel aşılanma gerekli" dedi.
16.12.2022 Yaşam
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı!
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı! Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken korkutan bir gelişme daha yaşandı. Üst solunum yolu hastalıkları arttı. Öksürük, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi semptomlarla ortaya çıkıyor, bir türlü geçmiyor. Arka arkaya farklı virüslere maruz kaldığımızı belirten uzmanlara göre, süper enfeksiyonun etkisi altındayız. Peki süper enfeksiyon ne, belirtileri neler? İşte detaylar...
24.11.2022 Sağlık
Bakan Kirişci: Kimyasal tespit edildi, yargıya intikal etti
Bakan Kirişci: Kimyasal tespit edildi, yargıya intikal etti Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci bir markanın Singapur'a ihraç ettiği baharatlarda kanserojen madde olduğuna ilişkin soruya yanıt olarak "Bizim ülkemizden bu ürünün ihracatı yapılmadı" dedi. Su rezervlerine ilişkin olarak Kirişci "İstanbul için hiçbir yağış olmasa 4 aylık suyumuz var. Ankara için 8 aylık rezervlerimiz var. Yeraltı depolarıyla ilgili olarak şu ana kadar 102 adet yeraltı depolamaları sayesinde 70 milyon metreküp suyu tutabilir hale geldik. 22 milyon metreküplük de içme suyu rezervimiz oluşuyor" değerlendirmesinde bulundu.
9.11.2022 Ekonomi
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı  Solunum yolu hastalıklarında yaşanan artışın özellikle KOAH ve astım hastaları için risk oluşturduğuna işaret eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, alerji veya viral enfeksiyonlar nedeni ile zayıflayan bağışıklık sisteminin KOAH ve astım hastalarının atak geçirmesine, yaşam kaybıyla sonuçlanabilecek zatürrelere neden olabileceğine dikkat çekti.
24.10.2022 Sağlık
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi Covid-19 nedeniyle enfeksiyonlara karşı aşırı korumacı tavrın bağışıklığın daha önceden kazanmış olduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, yeni enfeksiyonların çok daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, vücudun virüsü tanıması ve hastalığın daha hafif atlatmaları adına özellikle kronik hastalığı olan bireylere grip aşısı olmalarını önerdi.
7.10.2022 Yaşam
Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022-2023 yılı bursuluk parası ne kadar?
Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022-2023 yılı bursuluk parası ne kadar? MEB tarafından yapılan Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. Adayların gözü kulağı MEB tarafından açıklanacak sonuçlara çevrilirken, sınav ve bursluluk ödemesi ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Peki, Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022-2023 yılı bursluluk parası ne kadar? İşte detaylar…
19.09.2022 Eğitim
12 Eylül Pazartesi otobüsler ücretsiz mi, okulun ilk günü toplu taşıma bedava mı? Otobüs, metro, metrobüs 12 Eylül öğrencilere saat kaça kadar ücretsiz?
12 Eylül Pazartesi otobüsler ücretsiz mi, okulun ilk günü toplu taşıma bedava mı? Otobüs, metro, metrobüs 12 Eylül öğrencilere saat kaça kadar ücretsiz? Yeni eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Okulun ilk günü toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak edilirken İBB merak edilen konuya açıklık getirdi. Peki, 12 Eylül Pazartesi otobüsler ücretsiz mi, okulun ilk günü toplu taşıma saat kaça kadar bedava olacak?
9.09.2022 Eğitim
Öğrenci ve veli milyonları ilgilendiriyor! Okulların açılması öncesi fiyatlar uçuşa geçti! 900 lira
Öğrenci ve veli milyonları ilgilendiriyor! Okulların açılması öncesi fiyatlar uçuşa geçti! 900 lira Öğrenci ve veli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Okulların açılması öncesi kırtasiye fiyatları uçuşa geçti. Okul zili çalmadan önce velilerin cebinden çıkacak olan para belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2021 yılı verilerine göre; Türkiye’de okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde toplam 18 milyonun üzerinde öğrenci bulunuyor. Öğrencilerden 15 milyon 194 bin 574’i resmi, 1 milyon 310 bin 605’i özel ve 1 milyon 580 bin 764’ü ise açık öğretim kurumlarında okuyor. İlkokul ve ortaöğretim öğrencileri için okullarda ilk ders zili 12 Eylül Pazartesi günü çalacak. Sırt çantası, kalem, defter gibi 27 kalem ürünün fiyatı bu yıl 900 lira seviyesine çıkıyor. Fiyatlarda her üründe olduğu gibi maliyet kaynaklı iki kata varan artışlar dikkat çekiyor. Kırtasiyeciler hemen hemen her ay fiyatların değiştiğini söylüyor. Bu nedenle kasa-etiket fiyatı uyuşmazlığına dikkat edilmeli. Son aylarda bu yönde sorunların arttığı belirtiliyor. Öte yandan kırtasiye sektöründe bu yıl 20-25 milyarlık bir alışveriş hacminin oluşması bekleniyor. İşte milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren flaş detaylar...
19.08.2022 Ekonomi
Koronavirüste yeni dalga uyarısı! 'Toplumsal hareketlilik hızlandırıyor'
Koronavirüste yeni dalga uyarısı! 'Toplumsal hareketlilik hızlandırıyor' Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, "Dünyanın saygın tıp dergilerinde yapılan çalışmalarda, hatırlatma dozunda inaktif virüs aşısı yaptıranlar ile hatırlatma dozu olarak mRNA grubu virüs aşısı olanlar kıyaslandığında; mRNA aşısı yaptırılan gruplarda ağır hastalık tablosu, ölüm ve hastaneye yatış oranları daha düşük olduğu ve daha koruyucu olduğu için bu yönde bir bilimsel kanıt var" dedi.
18.08.2022 Sağlık
Dolar ve euro kurunu etkileyecek! Merkez Bankası açıklayacak!
Dolar ve euro kurunu etkileyecek! Merkez Bankası açıklayacak! Faizlerle ilgili son dakika gelişmesi. Dolar ve euro kuru fiyatlarını etkilemesi bekleniyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı, piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Peki faiz artırımına gidilecek mi? Piyasanın beklentisi ne? İşte cevabı...
18.08.2022 Ekonomi
Araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek
Araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek Araba alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çip krizi ve pandemi süreci ile başlayan fiyat artışı küresel düzeyde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle artmaya devam etti. ÖTV ile ilgili yapılan düzenleme ve ÖTV indirimin beklenmesi araba almak isteyenlerin bu planını ertelemesine neden oldu. Sıfır araçlara ÖTV indirimi yapılacağı yönündeki beklenti, ikinci elin ateşini de aldı. Satışa çıkarılan otomobil sayısı beş günde 30 bini aştı. Galericiler "İndirim olmazsa, satanlar zarar eder" dedi.
5.08.2022 Ekonomi
İkinci el araba ve fiyatlar ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 50 düştü, 15 Ağustos'tan itibaren...
İkinci el araba ve fiyatlar ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 50 düştü, 15 Ağustos'tan itibaren... İkinci el otomobillerle ilgili son dakika açıklaması geldi! Yüzde 50'ye yakın düşüş yaşandı. Mayıs ve haziran aylarında bayilere akın eden vatandaşlar talep yoğunluğuna neden olmuştu. Bayram döneminde çoğu vatandaş araç ihtiyacını karşıladı. Şimdilerde ise ikinci el otomobil satışları durgun seyrediyor. Satışlarda yüzde 50'ye yakın düşüş gözlemleniyor. Piyasaların tatil dönüşünde normale döneceğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Meclis Üyesi Fahrettin Batı, herkesin sıfır veya ikinci el araç ihtiyacı olacağını belirtti. Öte yandan geçtiğimiz günlerde ÖTV'deki düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi, otomobil piyasasında olumlu etki yaptı. ÖTV'de yapılması beklenen indirim söylentisi şimdiden ikinci el piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. İşte araç piyasasında son gelişmeler...
4.08.2022 Ekonomi
Maymun çiçeği virüsü, anne karnındaki bebeğe ulaşabilir
Maymun çiçeği virüsü, anne karnındaki bebeğe ulaşabilir Maymun çiçeği virüsünün anne karnındaki bebeğe ulaşabilme riski olduğunu vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, bu hastalardaki yaralara dokunulmaması, tükürük ve kan örneklerine temas etmemeleri ve hastaya ait çarşaf, havlu gibi malzemelere kesinlikle dokunmamaları gerektiğini belirtti.
11.07.2022 Sağlık
Türkiye dünyaya duyurdu! Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son dakika gelişmesi...
Türkiye dünyaya duyurdu! Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son dakika gelişmesi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere dış politika konularıyla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Türkiye'nin masada olmasını iki tarafın da istemesi dengeli politikamızı gösteriyor." dedi.
31.03.2022 Siyaset
Koronavirüs pandemisiyle ilgili güzel haber! Sona yaklaştık! Pandemi bitiyor
Koronavirüs pandemisiyle ilgili güzel haber! Sona yaklaştık! Pandemi bitiyor Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması! Uzman isimlerden koronavirüs pandemisiyle ilgili peş peşe açıklamalar geldi. Uzman isimler, "Türkiye normalleşme çalışmalarıyla dünyaya öncü oldu. Omicron’da da piki gördük. Artık inişe geçtik. Hastaneye yatış ve yoğun bakım sayıları iyice düştü. Toplumsal aşılanma oranımız yüksek. Yerli aşımız da var. Yeni mutasyon çıkmazsa pandemi sona erecek." ifadelerini kullandı.
19.02.2022 Yaşam
FED faiz kararını açıkladı!
FED faiz kararını açıkladı! Amerika Merkez Bankası FED, faiz oranını yüzde 0-0.25 aralığında sabit tuttu. 2022'de faiz artırımı sinyali verildi.
15.12.2021 Dünya
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor!
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor! Fiziksel olarak aktif olmak sağlığın korunması ve geliştirilmesinde, ayrıca hareketsizliğe bağlı oluşan hastalıklardan korunmada önemli rol oynuyor. Düzenli uygulanan fiziksel aktivitelerin erken ölüm riskinin azalttığını vurgulayan uzmanlar, egzersizleri daha sistemli yapmanın kalp ve damar sağlığı ile kilo idaresi açısından önem taşıdığını ifade ediyor. Uzmanlar, günde en az 30 dakikalık orta şiddette bir fiziksel aktivitelerin hedef olarak belirlenebileceğini, zaman kısıtlı ise 10’ar dakikalık seanslar şeklinde de uygulanabileceğini belirtiyor.
15.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Okulların Açılması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okulların açılması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.