Nikotin

Nikotin

Son dakika nikotin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nikotin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nikotin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nikotin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nikotin gelişmeleri de dahil olmak üzere 431 nikotin haberi bulunmuştur. Tüm nikotin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor Elektronik sigara satışı 2008’den beri yasak. Ama yasağa uyulmuyor. Zararlı kimyasal maddeler içeren aromatik e-sigaralar internette ve piyasada satılıyor. ‘Ölüm tacirleri’, liseli öğrenciler de dahil insanları zehirliyor.
31.07.2023 Sağlık
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir? Kantaron otu, sarı kantaron ya da kılıç otu olarak da bilinir. Bu bitki, sarı kantarongiller ailesine dahil olan aslında çiçekli bir bitkidir. Özellikle son yıllarda yağ olarak kullanımı artmış, birçok şeye iyi geldiği bilinen bir bitkidir. Aslında çok uzun yıllardır hastalık tedavilerinde ve çeşitli amaçlarla kullanılan bu bitki, günümüzde daha fazla ilgi görmektedir. Kantaron otunun bu denli ilgi görmesinin sebebi ise hem faydalarının çok fazla olması hem de çok hızlı etki göstermesidir.
11.07.2023 Sağlık
Avustralya’da elektronik sigara yasaklanıyor
Avustralya’da elektronik sigara yasaklanıyor Avustralya Sağlık Bakanı Mark Butler, elektronik sigara kullanımının ülke genelinde yasaklanacağını açıkladı.
2.05.2023 Dünya
Sebze ve meyvede büyük tehlike! Hepsinde tespit edildi
Sebze ve meyvede büyük tehlike! Hepsinde tespit edildi Üreticilerin sigara alışkanlığı nedeniyle gıda ürünlerine nikotin bulaştığı ortaya çıktı, Tarım Bakanlığı’ndan üreticilere uyarı geldi.
19.11.2022 Gündem
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
8.11.2022 Sağlık
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir?
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; rinoplasti yani "burun estetiği", burun kemiğini veya kıkırdağını modifiye ederek burnunuzun şeklini değiştirmek için yapılan ameliyattır. Estetik cerrahinin en fazla talep edilen ve uygulanan yöntemlerinden biridir.
8.08.2022 Sağlık
Yasak kararı! Dünyada bie ilk, hayatları boyunca alamayacaklar
Yasak kararı! Dünyada bie ilk, hayatları boyunca alamayacaklar Sigara satışları ile ilgili harekete geçildi. 2008 sonrası doğanlar hayatları boyunca tütün ürünlerini satın alamayacak. Uygulama gelecek sene başlayacak. Yeni Zelanda hükümeti, 2008'den sonra doğan herkese gelecek yıldan itibaren sigara ve diğer tütün ürünlerinin satışını yasaklayacak. Bu radikal düzenlemenin gelecek yıl hayata geçmesi bekleniyor. Yeni Zelanda "dumansız nesil" politikası uygulayan dünyadaki ilk ülke olmayı planlıyor.
27.07.2022 Dünya
Kilo almadan sigarayı bırakmak mümkün
Kilo almadan sigarayı bırakmak mümkün Obezite, önlenebilir ölüm nedenleri arasında sigaradan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bu kapsamda sigarayı bırakmanın sağlığa faydalarının “az bir miktar” kilo alınmasından çok daha yüksek olduğunu söyleyen Psiko-Diyetisyeni Dyt. Maria Tanoğlu, davranış değişikliği ve beslenme çözümleriyle kilo almadan sigarayı bırakmanın mümkün olduğunu da ekledi.
30.06.2022 Sağlık
Her 10 kişiden 1’i sigarayı bırakmak için harekete geçti
Her 10 kişiden 1’i sigarayı bırakmak için harekete geçti Dünya genelinde 1 milyardan fazla yetişkin sigara kullanıma devam ederken, yaklaşık 100 milyon kişi sigarayı bırakmak için alternatif metotları kullanmaya başladı.
30.06.2022 Sağlık
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacak
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacak Amerika Birleşik Devletleri her yıl 480 bin kişinin ölümüne neden olan sigara bağımlılığı için sıra dışı bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. ABD İlaç ve Gıda Dairesi'nin (FDA) hazırladığı yeni plana göre ABD içerisinde satılan tüm sigaralarda nikotin miktarı azaltılacak.
22.06.2022 Dünya
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirin
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirin Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) üye ülkelerde 31 Mayıs, 1987 yılından bu yana “Dünya Tütünsüz Günü” olarak kutlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu yaklaşımla, sigarayı kullanıcıların hayatından kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Uzm. Dr. Fadime Tülücü, 31 Mayıs’ta tüm tütün ve tütün ürünü kullanıcılarını, 24 saat süreyle, sigarayı bırakmaya çağırdı.
31.05.2022 Sağlık
İltihabı söküp atıyor! Akciğerleri temizliyor, nefes darlığı, öksürük ve hırıltıyı anında kesiyor, kontrolsüz kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor, günde bir tane...
İltihabı söküp atıyor! Akciğerleri temizliyor, nefes darlığı, öksürük ve hırıltıyı anında kesiyor, kontrolsüz kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor, günde bir tane... Sağlık için olmazsa olmaz. Bir hafta tüketim sonucunda bile etkisini gösteriyor. Günde bir tane yiyen sağlığına sağlık katıyor. Nefes darlığı şikayeti olan, öksürük ve hırıltı ile boğuşan kişiler için şifa niteliğinde. Akciğerleri temizliyor, vücuttaki iltihabı atıyor. Kanserle savaşan bir kalkan görevi görüyor. Kontrolsüz kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor. Vücudun temel işlevlerini yerine getirebilmesi için hayati önem taşıyan ciğerler, dışarıdaki oksijeni damarlara taşıma görevini üstlenir. Aynı zamanda damarlardaki karbondioksitin de dışarıya atılmasını sağlayan akciğerler, sigara gibi zararlı alışkanlıklar sonucu nefes darlığı gibi şikayetlere yol açıyor. Sigarayı bıraktıktan sonra zararlı etkilerinden en kısa sürede kurtulmanın yolu ise bu besinlerde yatıyor..
4.05.2022 Sağlık
Elektronik sigara kullananlar dikkat! Korkunç sonuçlar ortaya çıktı, organlarda iltihaplanma...
Elektronik sigara kullananlar dikkat! Korkunç sonuçlar ortaya çıktı, organlarda iltihaplanma... ABD’de yapılan bir araştırma, elektronik sigaraların tüm organlarda iltihaplanmaya sebep olduğu sonucunu ortaya çıkardı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Elektronik sigaralar, normal sigaralar kadar tehlikeli. Gelecek nesillerin sağlığı için sigaranın her türlüsüne karşı olmalıyız” dedi.
20.04.2022 Sağlık
Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Ramazanda baş ağrısı nasıl geçer?
Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Ramazanda baş ağrısı nasıl geçer? Ramazan ayı, oruç tutan kişiler için uzun bir açlık süresidir. Bu süreç, pek çok kişi için uzun bir süreci ifade ederken, uzun saatlere varan açlık nedeniyle vücut dengesini de etkileyen bir zaman dilimidr. Ramazan ayında oruç tutan kişilerin yaygın olarak yaşadığı sorunların başşında da baş ağrısı gelmektedir. Hem açlık ile mücadele eden hem de uzun süre aç ve susuz kalanlar baş ağrısını yoğun olarak hissedebilir. Peki, Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Ramazanda baş ağrısı nasıl geçer? İşte detaylar…
2.04.2022 Ramazan
Nikotin bandı orucu bozar mı? Diyanet nikotin bandıyla merak edileni cevapladı!
Nikotin bandı orucu bozar mı? Diyanet nikotin bandıyla merak edileni cevapladı! Ramazan ayının gelmesiyle az bir süre kala oruç ile ilgili yapılan araştırmalar hızlandı. Orucu bozan ve bozmayan durumlar her yıl olduğu gibi bu yıl da merak ediliyor. Merak edilen sorulardan biri ise 'Nikotin bandı orucu bozar mı?' sorusu oldu. Diyanet İşleri'ne göre Nikotin bandı orucu bozar mı? sorusunun yanıtı...
1.04.2022 Dini Bilgiler
Bu alışkanlıklar uyku sorunlarına sebep oluyor!
Bu alışkanlıklar uyku sorunlarına sebep oluyor! Türkiye Uykuder Genel Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, pandemi ve gelişen teknolojiyle birlikte uyku bozukluklarının arttığına dikkati çekerek, bu durumun birçok hastalığa da davetiye çıkardığını söyledi.
17.03.2022 Sağlık
Sağlıklı uyku için 10 öneri!
Sağlıklı uyku için 10 öneri! Solunum Derneği (TÜSAD), bu yıl 18 Mart’a denk gelen Dünya Uyku Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, kaliteli uykunun sağlıklı zihin ve beden için önemini hatırlattı. TÜSAD Uyku Bozuklukları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Köktürk, “Başta COVID-19 pandemisi olmak üzere gürültü, dijital kirlilik, düzensiz beslenme ve stres gibi nedenlerle sıklığı artan uyku bozuklukları pek çok sağlık sorunun ortaya çıkmasına neden oluyor” uyarısında bulundu.
16.03.2022 Sağlık
Elektronik sigara ölümcül olabilir
Elektronik sigara ölümcül olabilir Amerika’da yapılan bir araştırmada bir yılda e-sigara nedeniyle 2 bin 807 kişinin hastaneye kaldırıldığı, bu hastalardan 68’nin akciğer hasarı nedeniyle yaşamını yitirdiği ortaya kondu.
21.02.2022 Yaşam
İftardan sonra baş ağrısı neden olur? İşte baş ağrısını geçirmek için yapılması gerekenler
İftardan sonra baş ağrısı neden olur? İşte baş ağrısını geçirmek için yapılması gerekenler Ramazan ayı boyunca baş ağrısı şikayetleri artıyor. Uzmanlar bunun en büyük nedeni olarak günlük rutinlerin tamamen değişmiş olmasını gösteriyor. Hem beslenme hem de uyku düzenleri tamamen değişen kişilerde baş ağrısı, baş dönmesi ve hazımsızlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Özellikle de elli yaş üstü kişilerde bu ağrıların kronik hale gelmemesi için alınması gereken belli başlı önlemler bulunuyor. Peki, İftarda baş ağrısı neden olur? İftar sonrası baş ağrısı nedenleri ne? İftar sonrası baş ağrısını geçirmek için yapılması gerekenler
1.04.2022 Ramazan
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler Ramazan ayı içerisinde beslenme ve uyku düzeninin değişmesi ile birlikte birçok sağlık sorunu da ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başında ise baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi şikayetler geliyor. Hazımsızlık, aşırı yeme, dengesiz beslenme gibi birçok farklı neden mide bulantısının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Peki, Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçeri, neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler nelerdir?
1.04.2022 Ramazan
Sigara insan vücuduna olduğu kadar doğaya da zarar veriyor
Sigara insan vücuduna olduğu kadar doğaya da zarar veriyor Dr. Öğretim Üyesi Sanem Nemmezi Karaca, insan sağlığına ciddi zararlar veren sigaranın, doğaya ve ekosisteme de zarar verdiğini söyledi.
11.02.2022 Sağlık
Elektronik sigara da normal sigara kadar zararlı
Elektronik sigara da normal sigara kadar zararlı Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, elektronik sigaranın kalp ve dolaşım sistemi üzerindeki yaptığı değişikliklere işaret ederek, elektronik sigaralarda bulunan nikotinin damar oluşumunu, damar içini döşeyen hücreleri, kan basıncını, kalp hızını, kalp kasının kasılma gücünü, koroner damarları ve kan akımını olumsuz etkilediği söyledi.
10.02.2022 Sağlık
Sigara kullananlarda Covid-19'a bağlı hastalık oranı 14 kat daha fazla
Sigara kullananlarda Covid-19'a bağlı hastalık oranı 14 kat daha fazla Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım, sigara kullanan kişilerde Covid-19'a bağlı ağır hastalık, yoğun bakıma yatma ve ventilatöre bağlanma sıklığının 14 kat daha fazla olduğunu söyledi.
9.02.2022 Sağlık
Sigara içenler her yıl, sigara içmeyen 1.2 milyon kişiyi öldürüyor
Sigara içenler her yıl, sigara içmeyen 1.2 milyon kişiyi öldürüyor 4 Şubat Dünya Kanser Gününde, sigara hala kanserin en önemli sebeplerinden biri olmaya devam ediyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Yılmaz, dünyada her yıl 8 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, bu ölümlerin 7 milyondan fazlasının tütün kaynaklı olduğunu söylerken, dünyada 1,3 milyar kişinin tütün ürünü kullandığını bu kişilerin yüzde 80’inin ise düşük ve orta gelir düzeyine sahip ülkelerde yaşadığına dikkat çekti. Prof. Dr. Yılmaz, “Her yıl 65 bin çocuk pasif tütün dumanı soludukları için hayatını kaybediyor. Bebeklerde de ani ölümler bu nedenle artmaktadır” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için ipuçları!
Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için ipuçları! Sigara içmenin sağlığa birçok olumsuz etkisi var. Lekeli cilt, kalp hastalığı ve akciğer kanseri, sigara içmenin getirdiği birçok tehlikeden sadece birkaçıdır. Ancak sigaranın tehlikelerini bilmek, bırakmayı kolaylaştırmıyor. Sigara içen birçok insan için sigara içmek günlük rutinlerinin büyük bir parçası. Yemekten sonra, ilk uyandığınızda veya işe giderken sigara içmenin yerine başka bir şey koymak oldukça zor olabilir. Peki, Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için neler yapmalı? İşte “Sigarayı nasıl bırakırım?” diyenlere Sigarayı bırakmak için ipucu!
5.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Nikotin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nikotin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.