Mucit

Mucit

Son dakika mucit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mucit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mucit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mucit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mucit gelişmeleri de dahil olmak üzere 231 mucit haberi bulunmuştur. Tüm mucit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm çabamız, çocuklarımızın elinden tutarak, hayallerine giden yoldaki engelleri kaldırmak içindir. Tıpkı ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olan Alev Alatlılar yetiştirebilmek içindir" dedi.
10.02.2024 Gündem
Tekvin Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da Tekvin Ne Anlama Gelir?
Tekvin Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da Tekvin Ne Anlama Gelir? Kevn kökünden türeyen tekvin, Allah'ın subuti sıfatlarından biridir. Halk arasında yaygın olarak kullanılan "Yaratmak Allah'a mahsustur." sözü ile tekvin sıfatı vurgulanır. Çünkü bir şeyi yoktan var etme kudreti sadece Allah'ta mevcuttur. İnsanların ise meydana getirdiği her şey önceden var olan bir şeyin devamı niteliğindedir. Bu nedenle insanlara yaratma gücü isnat edilemez. 
4.02.2024 Dini Bilgiler
Photoshop'un mucidiydi, eşi için geliştirdi! John Warnock hayatını kaybetti
Photoshop'un mucidiydi, eşi için geliştirdi! John Warnock hayatını kaybetti Dünya çapında milyonlarca kullanıcının bilgisayarında yer alan PDF dosyasının babası John Warnock hayata veda etti. Teknoloji endüstrisini dönüştüren Adobe şirketinin kurucularından biri olan Warnock 82 yaşındaydı.
23.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar Türkiye'nin insansız hava araçlarına karşı çare arayan Yunanistan, İsrail'den Spike-NLOS füze sistemi satın aldı. Bir pistte havalanan drone görüntüsü ise, fazlasıyla tanıdık.
2.04.2023 Dünya
Zaman makinesini denerken kayboldu! 1930'lardaki gizemli ceset gerçeği
Zaman makinesini denerken kayboldu! 1930'lardaki gizemli ceset gerçeği Bir ülke esrarengiz bu olayı konuşuyor. Çılgın Mike olarak bilinen mucit, zaman makinesini takıntı haline getirmişti. Elektrik mühendisi olan Çılgın Mike, hayalindeki zaman makinesini tasarlayıp denedi, sonrasında olanlar gizemli bir hal almaya başladı. İşte haberin detayları...
11.01.2023 Dünya
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından belirlenen 169 akademik mucit arasında yer aldı.
16.12.2022 Sağlık
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş? 6 Aralık ne günü diye araştırmalar başladı. Tarihte hangi önemli olayların yaşandığı, kimlerin öldüğü ve doğduğu merak ediliyor. Peki, 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6.12.2022 Gündem
24 Nisan ne günü? 25 Nisan'da tarihte ne oldu, kim öldü, kim doğdu?
24 Nisan ne günü? 25 Nisan'da tarihte ne oldu, kim öldü, kim doğdu? 25 Nisan'da tarihte ne oldu? Tarihte bugün yaşanan olaylar ve günler tarihe meraklı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çanakkale'nin tarihi savaşlarından biri bugün başladı. Dünyayı bir dönem kasıp kavuran sıtma ile mücadele günü de tarihin sayfalarında saklı. Peki, 25 Nisan ne günü, 25 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? İşte merak edilen 25 Nisan tarihte bugün olayları...
25.04.2022 Gündem
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar? Ozon yağının tarihçesine bakıldığında dünyaca tanınan mucit ve fizikçi Nikola Tesla tarafından bulunduğu bilinmektedir. 1900 yıllarında tüberküloz hastalığının tedavisinde kullanılan ozon yağı, farklı rahatsızlıkların tedavisinde de denemeye başlanmıştır. Peki ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
16.02.2022 Sağlık
Bitcoin ile ilgili sır ortaya çıktı! Elon Musk dünyaya duyurdu
Bitcoin ile ilgili sır ortaya çıktı! Elon Musk dünyaya duyurdu Kripto paralar ekonomistlerin radarında. Her geçen gün artan piyasa hacmi ile yatırımcılar için alternatif oluşturan kripto paralardan Bitcoin hala piyasada en büyük yer kaplayan para birimi. Açıklamaları ile kripto paralara yön veren Elon Musk bu kez de Bitcoin ile ilgili gizemli bilgiyi açıkladı. Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, 13 yıl önce ortaya çıkan dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’in hala kim olduğu belli olmayan mucidi ile ilgili açıklamada bulundu. Musk, kripto para birimi uzmanı Nick Szabo'nun dijital para birimi Bitcoin'in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto olabileceğini söyledi.
29.12.2021 Ekonomi
İskoçya Ulusal Müzesi doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor
İskoçya Ulusal Müzesi doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor Koleksiyonunda yaklaşık 12 milyon obje ve canlı örneği bulunan İskoçya Ulusal Müzesi, doğa, tarih, sanat, bilim ve teknoloji dünyasını bir arada sunuyor.
14.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Kripto para piyasasında yankı uyandıran gelişme! Heykeli dikildi
Kripto para piyasasında yankı uyandıran gelişme! Heykeli dikildi Kripto para piyasasında yankı uyandıran flaş gelişme! Macaristan’da yapıldı, yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Bitcoin’in kurucusu olarak kabul edilen mucit Satoshi Nakamoto’nun heykeli dikildi. Eseri hayata geçiren heykeltıraşlardan Tamas Gilly, "Umarım heykelin dili aracılığıyla Bitcoin'in herkese ve aynı zamanda hiç kimseye ait olmadığı fikrini aktarabilmişimdir" diye konuştu.
17.09.2021 Dünya
Toplu cinsel ilişki, saadet zinciri, tarikat dünya bunu konuşuyor! Aralarında ünlü isimlerde var
Toplu cinsel ilişki, saadet zinciri, tarikat dünya bunu konuşuyor! Aralarında ünlü isimlerde var ABD kamuoyu aylardır Nxivm isimli topluluğu tartışıyor. Kişisel gelişim seminerleri kisvesinde bir saadet zinciri olan Nxivm'un kurucusunun da onlarca kadının cinsel ilişki kölesi olarak kullanıldığı bir tarikatın lideri olduğu ortaya çıktı. Biz de gerçek olamayacak kadar tüyler ürpertici bu hikayeyi tüm detaylarıyla masaya yatırdık.
12.09.2021 Gündem
Geleceğin mucitlerini bilim ve teknolojiyle buluşuyor
Geleceğin mucitlerini bilim ve teknolojiyle buluşuyor Kütüphanedeki "Keşif", "Tasarım ve Üretim" ile "Teknoloji" atölyelerinde, 5-17 yaş arasındaki çocukların bilimsel düşünme, tasarım, modelleme, üretim ve elektronik programlama becerilerinin artırılması için etkinlikler düzenleniyor.
22.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Ünlü mucit Akasaki İsamu hayatını kaybetti
Ünlü mucit Akasaki İsamu hayatını kaybetti Aydınlatma alanında büyük katkıları bulunan ve dünya enerji tüketimini büyük oranda azaltan LED teknolojisinin mucidi Akasaki İsamu 92 yaşında hayatını kaybetti.
3.04.2021 Gündem
Iron Man 3 fragmanı yayınlandı!
Iron Man 3 fragmanı yayınlandı! Başrollerinde Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow ve Don Cheadle'ın olduğu "Iron Man 3 " 20 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00'da filmi Kanal D'de!
14.03.2021 Televizyon
Kasetin mucidi Hollandalı mühendis Lou Ottens vefat etti
Kasetin mucidi Hollandalı mühendis Lou Ottens vefat etti 1980'li yıllardan günümüze damgasını vuran ses ve müzik kasetlerinin mucidi Hollandalı mühendis Lou Ottens, 94 yaşında vefat etti.
11.03.2021 Gündem
Graham Bell'in icadından bu yana telefondaki büyük dönüşüm
Graham Bell'in icadından bu yana telefondaki büyük dönüşüm İskoç asıllı ABD'li mucit Alexander Graham Bell'in 1876'da icat ettiği telefon, zaman içinde uydu teknolojileri, kamera, internet ve dokunmatik ekran gibi yeniliklerle büyük bir dönüşüm geçirerek günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.
10.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Liseli Osman, tasarladığı 'insanlı dron' için destek arıyor
Liseli Osman, tasarladığı 'insanlı dron' için destek arıyor Tokat'ta yaşayan lise öğrencisi Osman Rafet Okur (17), insan taşıyabilen dron tasarladı. 'Rafeat x' ismini verdiği projenin önce maketini oluşturan Okur, dronun prototipini yapmak için de harekete geçti. Şimdilik sadece iskeletini yapabilen genç mucit, dronunu tamamlamak için destek bekliyor.
3.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Hayatı kolaylaştıran 3D cihazlar üretiyorlar
Hayatı kolaylaştıran 3D cihazlar üretiyorlar Farklı okullarda okuyan 10 öğrenci, hayırsever bir vatandaşın desteğiyle açtıkları atölyede robotik kodlama yöntemi ve 3D yazıcılarla günlük hayatı kolaylaştıracak aletler üretiyor.
14.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Seferber ettik! Başlamak üzere...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Seferber ettik! Başlamak üzere... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Şu an 3 yenilikçi aşı adayımız faz aşamalarına başlamak üzere. Yenilikçi aşı adaylarının yerli ve milli üretim konusunda firmalarımızı seferber ettik." dedi.
28.01.2021 Siyaset
Öğrencilerden Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'ye mektup!
Öğrencilerden Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'ye mektup! Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir grup öğrenci, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'ye teşekkür mektubu gönderdi.
27.01.2021 Gündem
TÜBİTAK'ın desteklediği çocuklar 'dünyanın mucidi' olacak
TÜBİTAK'ın desteklediği çocuklar 'dünyanın mucidi' olacak TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "Bu ülke, bütün dünyanın yaşadığı salgın felaketinde Türk bilim insanlarını konuşuyorsa yeni mucitlerle dünyanın gelişimini etkileyecek potansiyele de sahiptir." dedi.
17.01.2021 Bilim ve Teknoloji
“Siber güvenlikte söz sahibi olmak ancak yerli ve milli çözümlerle mümkün”
“Siber güvenlikte söz sahibi olmak ancak yerli ve milli çözümlerle mümkün” Yaşadığımız pandemi döneminde, dijital ekosistemin ekonomi, vatandaşlar ve politik yaşam açısından ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını belirten Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, “Türk Telekom olarak gerçek anlamda siber güvenliği sağlamanın ancak yerli ve milli çözümlerle mümkün olacağına inanıyoruz" dedi.
17.12.2020 Ekonomi
Nikola Tesla kimdir, nereli? Nikola Tesla hayatı ve icatları!
Nikola Tesla kimdir, nereli? Nikola Tesla hayatı ve icatları! Nikola Tesla doğum günü nedeniyle sosyal medya trendleri arasına girince Nikola Tesla hayatı merak edilmeye başladı. Dünya bilim tarihini kökten değiştiren deneylere ve icatlara imza adan mucit Nikola Tesla kimdir, nereli? Nikola Tesla hayatı ve icatları…
10.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mucit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mucit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.