Molla Ömer

Molla Ömer

Son dakika molla ömer haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan molla ömer ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını molla ömer haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Molla Ömer

haberleri sayfasında son dakika yaşanan molla ömer gelişmeleri de dahil olmak üzere 113 molla ömer haberi bulunmuştur. Tüm molla ömer haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taliban’ın listeyi açıkladı, dünya şokta! Yeni Başbakan...
Taliban’ın listeyi açıkladı, dünya şokta! Yeni Başbakan... Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da yeni hükümet açıklandı. Dünyayı şoke eden gelişmelerin yaşandığı ülkeden gelen son haber de gündeme bomba gibi düştü. Taliban’ın yönetim listesinde yer alan ve Başbakan olarak açıklanan Molla Muhammed Hasan Akhund’un BM'nin terör listesinde yer aldığı ortaya çıktı. Listede yer alan diğer bazı isimlerin de FBI tarafından aradığı belirtildi.
8.09.2021 Dünya
Taliban kuralları nedir? Taliban kuralları açıklandı mı, sosyal medyada dolaşan Taliban kuralları gerçek mi?
Taliban kuralları nedir? Taliban kuralları açıklandı mı, sosyal medyada dolaşan Taliban kuralları gerçek mi? 1994'te Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde ortaya çıkan Taliban, 1979'da başlayan iç savaşta Sovyet işgaline karşı ABD desteğiyle savaşan gruplardan biri olan Taliban önce mücahit olarak savaşırken "talebe"nin çoğul hali olan "Taliban" ismini aldı. Kendilerini 'Afganistan İslam Emirliği' olarak tanımlan Afganistan'da faaliyet gösteren silahlı örgüt Taliban, Peştunlar'dan oluşan sünni İslamcı bir. Bu grup Afganistan Başkanlık Sarayı'na girerek Kabil'de de kontrolü ele alınca 20 yılın ardından yeniden uluslararası gündem ele alınan en önemli konulardan biri oldu. Öte yandan sosyal medyada Taliban kuralları olarak bir paylaşım devreye sokuldu. Söz konusu paylaşımı gören Taliban Kurallarını araştırırken gerçekliğini sorguluyor.
17.08.2021 Gündem
Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir?
Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir? Taliban Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan Cumhurbaşkanı ile görüşerek durumla ilgili fikir alırken, Birleşmiş Milletler Taliban'a sivillerin güvenliğinin sağlanması için çağrıda bulundu. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Afganistan'daki durumun, ABD'nin ülke üzerinde yaptığı deneyin sonucu olduğunu belirtti. Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir?
16.08.2021 Gündem
Taliban lideri kimdir? Taliban lideri Molla Muhammed Ömer ve Taliban'ın şu an ki lideri Mevlevi Hibetullah Ahundzade!
Taliban lideri kimdir? Taliban lideri Molla Muhammed Ömer ve Taliban'ın şu an ki lideri Mevlevi Hibetullah Ahundzade! Afganistan’ın büyük bir bölümünü kontrol altına alan son olarak da Kabil’i ele geçiren Taliban’ın lideri merak konusu oldu. 1996-2001 yıllarında olduğu gibi tekrar iktidara dönme hazırlığı yapan Taliban örgütünün liderleri araştırılıyor. Taliban lideri kimdir? sorusunun yanıtı…
16.08.2021 Gündem
Taliban ne istiyor? Taliban kimdir, örgütü nedir? İşte Taliban Afganistan olayı
Taliban ne istiyor? Taliban kimdir, örgütü nedir? İşte Taliban Afganistan olayı Taliban, ülkenin Orta Asya ile bağlantısını sağlayan kuzey vilayetlerinin merkezlerini peşi sıra ele geçirirken korkulan oldu; Afganistan Kabil’i de ele geçirdi. İşte Taliban Afganistan olayının tarihi arka geçmişi…
16.08.2021 Gündem
Taliban kimdir, Taliban örgütü ve rejimi nedir, nasıl kuruldu? Taliban örgütünün kurucu lideri kimdir, Taliban ordusu kaç kişi?
Taliban kimdir, Taliban örgütü ve rejimi nedir, nasıl kuruldu? Taliban örgütünün kurucu lideri kimdir, Taliban ordusu kaç kişi? ABD'nin Afganistan'daki askeri güçlerini çekme kararının ardından saldırıları zirve noktaya ulaşan Taliban, ülkenin Orta Asya ile bağlantısını sağlayan kuzey vilayetlerinin merkezlerini de peşi sıra ele geçiriyor. ABD ile Taliban arasında imzalanan Doha Anlaşması'na göre, NATO güçlerinin son çekilme tarihi olan 11 Eylül 2021'den önce vilayet merkezlerine saldırmayacağını ilan eden Taliban, ABD hava saldırılarını gerekçe göstererek vilayet merkezlerine yöneldi. Taliban, son 6 günde biri ülkenin güneybatısında, biri batısında, diğer yedisi kuzey ve kuzeydoğuda olmak üzere toplam 9 vilayet merkezini Afgan hükümet güçlerinden aldı. Afgan hükümeti, 34 vilayet merkezinden 25'ini halen kontrolünde tutuyor. Taliban'ın kontrolüne giren yerlerdeki ilk icraatlarından biri, cezaevlerinde bulunan tüm mahkumları serbest bırakmak oluyor. Peki, Taliban kimdir, Taliban örgütü ve rejimi nedir, nasıl kuruldu? Taliban örgütünün kurucu lideri kimdir, Taliban ordusu kaç kişi?
11.08.2021 Gündem
'ABD hezimete uğradı'
'ABD hezimete uğradı' 11 Eylül saldırılarının ardından 136 ülkenin desteğiyle Afganistan'a giren ABD, 18 yıl sonra bölgeden çıkmak için artık kendi hasımlarının da eline bakıyor.
14.03.2019 Dünya
Taliban lideri Ömer 'ABD Üssü'nün yakınında yaşadı'
Taliban lideri Ömer 'ABD Üssü'nün yakınında yaşadı' Yeni yayımlanan bir kitapta, eski Taliban lideri Molla Muhammed Ömer'in, Afganistan'daki bir Amerikan üssüne yürüme mesafesinde yaşadığı iddia edildi.
11.03.2019 Dünya
DEAŞ yine sahaya sürüldü
DEAŞ yine sahaya sürüldü DEAŞ’ı perde arkasında destekleyen küresel işgalcilerin Suriye’de PKK’ya alan açma projesinde ikinci safha başladı. ABD, birkaç ay önce Suriye’de bittiğini belirttiği DEAŞ’ın yeniden hareketlendiğini açıkladı. Plan DEAŞ’a yönelik sözde operasyonlarla PKK’yı Suriye’de daha da iç bölgelere taşımayı amaçlıyor.
4.05.2018 Dünya
Rus Temsilci ABD'ye saydırdı: Meksika'da benzer bir şey yapsak...
Rus Temsilci ABD'ye saydırdı: Meksika'da benzer bir şey yapsak... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, ABD'de devlet başkanlığı seçimini kazanan Donald Trump'ın Afganistan'a yeni bir Amerikan yaklaşımı getirmesi beklediklerini söyledi.
17.06.2021 Dünya
El Kaide'den yeni Taliban liderine biat!
El Kaide'den yeni Taliban liderine biat! El Kaide lideri Ayman El Zevahiri 14 dakikalık bir video mesaj yayımlayarak Taliban lideri Molla Haybatullah Akundzade’ye biat (bağlılık yemini) etti...
17.06.2021 Dünya
Flaş iddia: Mansur'u İran öldürttü!
Flaş iddia: Mansur'u İran öldürttü! Gulbeddin Hikmetyar, Taliban lideri Molla Mansur’un drone saldırısında öldürülmesinde İran’ı suçladı. Mansur’un bulunduğu yerin koordinatlarını ABD’ye Tahran’ın verdiğini savunan Hikmetyar, bunun affedilmez bir ihanet olduğunu belirtti.
17.06.2021 Dünya
ABD, Pakistan’daki iki grubu küresel terör listesine aldı
ABD, Pakistan’daki iki grubu küresel terör listesine aldı ABD Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’da bulunan gruplar Gidar ile Cemaat üd-Dava’nın “Özellikle Seçilmiş Küresel Teröristler” listesine alındığını bildirdi
25.05.2016 Dünya
Taliban yeni liderini açıkladı!
Taliban yeni liderini açıkladı! Yeni liderini duyuran Taliban, Molla Ahtar Mansur'un öldüğünü de ilk kez doğrulamış oldu...
25.05.2016 Dünya
ABD'nin Taliban operasyonunda kritik zamanlama
ABD'nin Taliban operasyonunda kritik zamanlama ABD'nin Taliban lideri Mansur'u öldürmesi, örgütün 15 yıl sonra yeniden sahneye çıkmaya başladığı bir döneme denk geldi.
17.06.2021 Dünya
WSJ: Afganistan ve ABD, Taliban’a maddi destek veriyor!
WSJ: Afganistan ve ABD, Taliban’a maddi destek veriyor! Afganistan’da hükümetin ve ABD’nin Taliban’ı zayıflatmak ve barış masasına oturtmak için örgüt içindeki farklı gruplara mali yardım yaptığı belirtildi...
23.05.2016 Dünya
ABD, Taliban liderini öldürdü!
ABD, Taliban liderini öldürdü! Pentagon, Afganistan-Pakistan sınırında Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'un bulunduğu noktaya hava saldırısı düzenledi. AFP'ye konuşan Taliban kaynakları Mansur'un saldırıda öldüğünü doğruladı.
23.05.2016 Dünya
ABD'den flaş açıklama! Engelliyordu bombaladık...
ABD'den flaş açıklama! Engelliyordu bombaladık... ABD, Taliban lideri Mansur'a yönelik hava saldırısı düzenledi
29.09.2021 Gündem
Taliban'da örgüt içi çatışma iddiası
Taliban'da örgüt içi çatışma iddiası Afgan yetkililer, ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinde Taliban örgütü içinde çıkan çatışmada 30 militanın öldüğünü iddia etti...
9.05.2016 Dünya
Taliban'da karşıt gruplar çatışıyor, 100'e yakın ölü var
Taliban'da karşıt gruplar çatışıyor, 100'e yakın ölü var Afganistan'ın Herat vilayetinin batısında Şindand ilçesi kırsalında karşıt Taliban grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor...
10.03.2016 Dünya
Taliban'ın ayrılıkçı komutanı Dadullah'ın öldürüldüğü iddiası
Taliban'ın ayrılıkçı komutanı Dadullah'ın öldürüldüğü iddiası Taliban'ın yeni Lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'a biat etmeyi reddeden ve örgütten ayrılarak kendi liderliğini ilan eden Molla Abdul Resul'ün yardımcılarından Molla Mansur Dadullah'ın Taliban militanları tarafından öldürüldüğü öne sürüldü...
12.11.2015 Dünya
Terör örgütünde liderlik krizi çatışmaya dönüştü
Terör örgütünde liderlik krizi çatışmaya dönüştü Taliban içinde baş gösteren liderlik krizi büyürken, Afganistan'ın Zabul vilayetinde Taliban militanlarının kendi aralarında çıkan çatışmada, 70 kadar militanın öldüğü bildirildi.
8.11.2015 Dünya
Terör örgütünden müzakerelere yeşil ışık
Terör örgütünden müzakerelere yeşil ışık Taliban'ın yeni lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur, üçüncü taraf olmadan, Kabil hükümeti ile doğrudan görüşebileceklerini sinyallerini verdi.
23.09.2015 Dünya
Yabancı askerler ülkeyi terk etmeden barış yok
Yabancı askerler ülkeyi terk etmeden barış yok Taliban’ın tartışmalı yeni lideri Molla Mansur, ülkede barışın sağlanması için yabancı askerlerin Afganistan'ı terk etmesi gerektiğini söyledi.
22.09.2015 Dünya
Taliban yeni lideri reddetti
Taliban yeni lideri reddetti Taliban sözcülüğünün yeni lider olarak Molla Mansur'un seçildiğini açıklamasına rağmen Taliban Yüksek Konseyi'nden aksi yönde açıklama geldi. Yüksek Konsey'in açıklaması, örgüt içindeki ihtilafların arttığı şeklinde değerlendiriliyor.
3.08.2015 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Molla Ömer ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki molla ömer haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.