Meclis Araştırma Komisyonu

Meclis Araştırma Komisyonu

Son dakika Meclis Araştırma Komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Meclis Araştırma Komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Meclis Araştırma Komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meclis Araştırma Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meclis araştırma komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 949 meclis araştırma komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm meclis araştırma komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı!
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı! Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Erzincan'ın İliç ilçesindeki Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Komisyon başkanlığına seçilen AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, ihmalleri olanların ortaya çıkması için çalışacağının altını çizdi.
18.04.2024 Gündem
Erzincan'daki madenle ilgili Araştırma Komisyonu kuruldu
Erzincan'daki madenle ilgili Araştırma Komisyonu kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında yaşanan toprak kaymasının ardından Araştırma Komisyonu kuruldu.
14.02.2024 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu'nun görev süresi 1 ay uzatıldı
Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu'nun görev süresi 1 ay uzatıldı Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu'nun görev süresinin 1 ay uzatılmasına ilişkin TBMM Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
7.04.2023 Gündem
AFAD'dan dikkat çeken uyarı: 5'in üzerinde artçı sarsıntılar meydana gelebilir
AFAD'dan dikkat çeken uyarı: 5'in üzerinde artçı sarsıntılar meydana gelebilir AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Baktığınızda, gerçekten halen şunu söyleyebiliriz, önümüzdeki dönemlerde bölgede 5'in üzerinde oluşabilecek artçı sarsıntılar meydana gelebilir, bunu her zaman söylüyoruz. Çünkü 7,7- 7,6 büyüklüğündeki bir deprem, bu depremin oluşturduğu etki alanı, ortaya çıkan enerji, kırdığı fay parçasının büyüklüğü ve diğer bütün parametreleri dikkate aldığınızda bu belki de 6'nın üzerine kadar çıkabilecek büyüklükte artçı sarsıntılar yaratabilir" dedi.
20.03.2023 Gündem
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplandı Kahramanmaraş merkezli deprem felaketini tüm yönleriyle araştırılması için kurulan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, bugün ilk toplantısını yaptı. Komisyon Başkanlığı'na AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu seçildi.
14.03.2023 Gündem
Meclis'te kabul edildi! Deprem araştırma komisyonu kuruluyor
Meclis'te kabul edildi! Deprem araştırma komisyonu kuruluyor TBMM'de 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin nedenlerini araştırmak amacıyla komisyon kuruldu.
2.03.2023 Gündem
6 yaşında cinsel istismar skandalı! Adını değiştirdi, hepsi gizli tutuluyor, işte yeni hayatın detayları
6 yaşında cinsel istismar skandalı! Adını değiştirdi, hepsi gizli tutuluyor, işte yeni hayatın detayları Türkiye'yi derinden sarsan 6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlilik’ yoluyla yıllarca istismar edilmesi günlerce konuşulmuştu. İstismar skandalda iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilirken, ilk duruşma tarihi ise 22 Mayıs 2023 olarak belirlenmişti. Kamuoyundaki tepkilerin ardından davanın ilk duruşması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine 30 Ocak 2023 tarihine çekilmişti. Öte yandan 6 yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında istismara uğrayan H.K.G.’den güzel haberler var. 2020 yılında savcılığa başvurmasının ardından yüksek koruma altına alınan H.K.G, 23 yaşında yeni bir hayata başladı. Adı değişti, adresi gizli tutuluyor, okuma-yazma öğrendi, ilk ve ortaokul diploması aldı, aşçılık kursuna gidiyor. İşte haberin detayları...
27.01.2023 Gündem
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı! Flaş karar verildi
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı! Flaş karar verildi Türkiye'yi derinden sarsan 6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlilik’ yoluyla yıllarca istismar edilmesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. İstismar skandalda iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilirken, ilk duruşma tarihi ise 22 Mayıs 2023 olarak belirlenmişti. Kamuoyundaki tepkilerin ardından davanın ilk duruşması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine 30 Ocak 2023 tarihine çekildi. Öte yandan H.K.G.’nin çocuk yaşta ‘evlendirilmesi’ne dair ilk soruşturma 2012’de başlamış ve hastaneden alınan raporla bitirilmişti. Hâkimler ve Savcılar Kurulu, ‘çocuğa cinsel istismar’la suçlanan Kadir İstekli hakkında takipsizlik kararı veren savcıya soruşturma başlatmıştı. Olayla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...
6.01.2023 Gündem
TBMM 2023’e yoğun gündemle başlıyor
TBMM 2023’e yoğun gündemle başlıyor TBMM Genel Kurulu, 2023’ün ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Meclis’in 2023 seçimlerine kadar yasalaştıracağı düzenlemeler arasında EYT, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve 7. Yargı Paketi gibi önemli başlıklar yer alıyor.
3.01.2023 Gündem
Bartın Maden Kazasını Araştırma Komisyonu kuruldu
Bartın Maden Kazasını Araştırma Komisyonu kuruldu TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti, CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti’nin ortak önergeleri birleştirilerek görüşüldü. Beş siyasi partinin ortak önergesiyle Amasra’daki maden kazası için Meclis araştırma komisyonu kurulması kabul edildi.
19.10.2022 Gündem
Şentop: 15 Temmuz Araştırma Komisyonu raporu TBMM Başkanlığına sunulmamıştır
Şentop: 15 Temmuz Araştırma Komisyonu raporu TBMM Başkanlığına sunulmamıştır TBMM Başkanı Mustafa Şentop, '15 Temmuz Araştırma Komisyonu' olarak bilinen Meclis Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan rapora ilişkin, 'İçtüzük hükümlerine uygun olarak tüm süreçleri tamamlanmış bir Meclis Araştırması Komisyonu raporu, TBMM Başkanlığı’na sunulmamıştır" dedi.
18.07.2022 Siyaset
TBMM'de, yaşlıların sorunlarının araştırılması için komisyon kuruldu
TBMM'de, yaşlıların sorunlarının araştırılması için komisyon kuruldu TBMM'de, yaşlıların sorunları ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla 5 siyasi partinin ortak önergesi ile Meclis araştırma komisyonu kuruldu.
26.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Başlarına geçireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Başlarına geçireceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP yalan ve iftira çıtasını sürekli yükseltiyor. Bunların gerçek yüzünü milletimize göstermek boynumuzun borcudur. Sadece hakikati göstererek sergilenen oyunu bozacağız. CHP'nin içinde saklanamaz hale gelen, taciz, tecavüz, istismar skandallarını saklamak için başlattığı karalama kampanyalarını bunların başlarına geçireceğiz." dedi.
14.07.2021 Siyaset
Müsilaj Komisyonu üyeleri belirlendi
Müsilaj Komisyonu üyeleri belirlendi Başta Marmara Denizi Olmak Üzere Denizlerimizdeki Müsilaj Sorununun Sebeplerini Araştırarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri belirlendi.
6.07.2021 Siyaset
Hayvan yasası çıktı mı, Meclis’ten geçti mi?
Hayvan yasası çıktı mı, Meclis’ten geçti mi? Hayvan yasası çıktı mı, Meclis’ten geçti mi? AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Mahir Ünal, Hayvan Hakları ile ilgili açıklamalarda bulundu.Ünal, "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Hayvanları Koruma Kanun teklifimizi bugün TBMM Başkanlığına sunuyoruz" dedi.
1.07.2021 Gündem
Her 3 kişiden 1'i obez
Her 3 kişiden 1'i obez TBMM Obezite ile Mücadele Yöntemleri ve Önlemleri Komisyonu raporuna göre, her 3 kişiden 1’i obez. İstanbul'da obezite oranı ise yüzde 30.7. Rapora göre kadınlarda obezite oranı daha yüksek.
20.06.2021 Sağlık
Müsilaj komisyonu üyeleri bu hafta belirlenecek
Müsilaj komisyonu üyeleri bu hafta belirlenecek TBMM'de, Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj sorununun nedenlerini araştırmak ve alınması gereken tedbirleri belirlemek için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, bu hafta üyelerini belirleyecek.
14.06.2021 Siyaset
Almanya'da skandal büyüyor! Merkel ifade verdi
Almanya'da skandal büyüyor! Merkel ifade verdi Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülke tarihindeki en büyük finansal skandalı Wirecard usulsüzlüğü hakkındaki davada ifade verdi.
23.04.2021 Dünya
Kadına yönelik şiddete karşı kurulan komisyon üyeleri belli oldu!
Kadına yönelik şiddete karşı kurulan komisyon üyeleri belli oldu! Kadına yönelik şiddetin nedenlerini tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na seçilen Milletvekilleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
22.04.2021 Gündem
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni adım! Resmen yürürlüğe girdi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni adım! Resmen yürürlüğe girdi Kadına yönelik şiddetli ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
10.03.2021 Gündem
Kadına yönelik şiddete karşı önemli adım! Meclis'te kabul edildi!
Kadına yönelik şiddete karşı önemli adım! Meclis'te kabul edildi! TBMM Genel Kurulunda, "kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla Meclis araştırma komisyonu kurulması kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce komisyonun kurulacağını AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada duyurmuştu.
9.03.2021 Gündem
TBMM kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
TBMM kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Kişisel Verileri Koruma Kurulunda (KVKK) boşalacak üyelik için gerçekleştirilen seçim ile küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına dair TBMM kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
2.03.2021 Siyaset
Meclis harekete geçti! 5 partiden kuraklıkla ilgili ortak önerge
Meclis harekete geçti! 5 partiden kuraklıkla ilgili ortak önerge TBMM Genel Kurulunda, 5 parti grubunun ortak önergesiyle, küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.
25.02.2021 Gündem
Zorunlu deprem sigortası (DASK) neden önemli? 100 evin sadece 55'i sigortalı
Zorunlu deprem sigortası (DASK) neden önemli? 100 evin sadece 55'i sigortalı 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin ardından Türkiye’de her 100 konuttan sadece 55’i deprem sigortası yaptırdı. Peki, Zorunlu deprem sigortası DASK neden önemli? DASK nasıl yapılır? Deprem hazırlığı nasıl yapılmalı? Evinizi güçlendirmenin maliyeti ne kadar? İşte DASK ile ilgili bilmeniz gerekenler...
17.08.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Meclis Araştırma Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meclis araştırma komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.