Massachusetts

Massachusetts

Son dakika Massachusetts haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Massachusetts ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Massachusetts haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Massachusetts

haberleri sayfasında son dakika yaşanan massachusetts gelişmeleri de dahil olmak üzere 670 massachusetts haberi bulunmuştur. Tüm massachusetts haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim adamlarından obezite tedavisinde umut olacak hap
Bilim adamlarından obezite tedavisinde umut olacak hap ABD’li bilim adamları midede titreyerek tokluk hissine neden olan bir hap geliştirdi. İlacın, obezite ile mücadelede etkili olabileceği belirtiliyor.
4.01.2024 Dünya
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi!
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi! Dünyanın en iyi üniversiteleri listesine Türkiye'den 11 üniversite girdi. Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024’ün en iyi üniversitelerini açıkladı. 1904 kurumun sıralandığı listede Türkiye’den 75 üniversite yer aldı. İlk 1000’e 11 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri ise ilk 500’e girmeyi başardı.
28.09.2023 Eğitim
ABD’de balinaların dansı mest etti
ABD’de balinaların dansı mest etti ABD’nin Massachusetts eyaletine bağlı Provincetown kasabası açıklarında dans eden balinalar, Robert Addie’nin cep telefonu kamerasına takıldı.
27.07.2023 Dünya
Katil balinaların sıradaki planı ne?
Katil balinaların sıradaki planı ne? Katil balina ya da orka olarak adlandırılan siyah beyaz deniz memelileri, beklenmedik hareketler yapıyor gibi görünüyor; sayıları artıyor ve genellikle görülmedikleri yerlerde dolaşıyorlar.
18.06.2023 Dünya
Bilim insanlarından kedilere ameliyatsız kısırlaştırma
Bilim insanlarından kedilere ameliyatsız kısırlaştırma ABD’li bilim insanları, Anti-Müllerian Hormon (AMH) gen terapisi adını verdikleri yöntemle kedileri ameliyatsız kısırlaştıran bir bilimsel çalışmayı duyurdu. Terapinin, kedilerde uzun süreli doğum kontrol sağladığı vurgulandı.
17.06.2023 Gündem
Dünyaca ünlü üniversitede skandal büyüyor! Bebek cesetleri, kafatası, beyin, deri ve kemikler...
Dünyaca ünlü üniversitede skandal büyüyor! Bebek cesetleri, kafatası, beyin, deri ve kemikler... Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki skandal büyümeye devam ediyor. Harvard Tıp Fakültesi morg müdürü ile birlikte 3 kişinin, tıbbi inceleme ve araştırma yapmak üzere bağışlanan kadavra parçalarını çalıp sattığı ortaya çıktı. Kadavra parçalarını kimlerin aldığı merak ediliyordu. Yapılan araştırma, ürkütücü bir gerçeği ortaya çıkardı.
16.06.2023 Dünya
Antibiyotikte yapay zeka devrimi! Öldürücü virüsleri yok ediyor
Antibiyotikte yapay zeka devrimi! Öldürücü virüsleri yok ediyor ABD’li ve Kanadalı bilim insanları, yapay zeka kullanarak ölümcül ve ilaca dirençli bakteri için yeni bir antibiyotik keşfettiklerini açıkladı. 
26.05.2023 Sağlık
Lance Reddick neden öldü? Lance Reddick kimdir, kaç yaşındaydı, ölüm nedeni ne?
Lance Reddick neden öldü? Lance Reddick kimdir, kaç yaşındaydı, ölüm nedeni ne? Fringe ve The Wire gibi popüler televizyon dizilerindeki rolleriyle tanınan ve John Wick film serisinde Charon karakterine hayat veren ABD'li ünlü oyuncu Lance Reddick hayatını kaybetti. Peki, Lance Reddick neden öldü? Lance Reddick kimdir, kaç yaşındaydı?
18.03.2023 Magazin
45 yıllık gizem böyle ortaya çıktı! Kadının katili ile ilgili şoke eden detaylar
45 yıllık gizem böyle ortaya çıktı! Kadının katili ile ilgili şoke eden detaylar 1978 yılının kasım ayında polis tarafından bulunan gizemli kadının kimliğine dair hiçbir bulguya rastlanmadı. ‘Granby Kız’ ismi verilen bu gizemli kadının 45 yıl sonra yapılan DNA testi ile kimliği ortaya çıkarken katiliyle ilgili detaylar şoke etti.
14.03.2023 Dünya
TikTok trendi 'BORG' öğrencileri hastanelik etti! 28 ambulans birden geldi
TikTok trendi 'BORG' öğrencileri hastanelik etti! 28 ambulans birden geldi ABD'deki Massachusetts Üniversitesi'nde düzenlenen partide, sosyal medya platformu "TikTok"ta trend olan bir alkol karışımını tüketen öğrenciler, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
6.03.2023 Dünya
Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  M. Sondan Durukanoğlu Feyiz kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  M. Sondan Durukanoğlu Feyiz kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı kamu kurum ve kuruluşlarına atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz, MEF Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Şahin atandı. Peki, Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi
28.01.2023 Gündem
Kevin Spacey kimdir, kaç yaşında, nereli? Burak Özçivit’in Kevin Spacey açıklaması ne?
Kevin Spacey kimdir, kaç yaşında, nereli? Burak Özçivit’in Kevin Spacey açıklaması ne? Burak Özçivit 14 yaşında bir çocuğun da aralarında olduğu birçok kişiye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ABD'li oyuncu Kevin Spacey ile poz verince, Kevin Spacey hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki, Kevin Spacey kimdir, kaç yaşında, nereli?
13.12.2022 Magazin
Öğretmenine sinirlenen liseli tuvalete girdi sonrası korkunç! Her şeyi itiraf etti
Öğretmenine sinirlenen liseli tuvalete girdi sonrası korkunç! Her şeyi itiraf etti Her satırı korkunç olay lisede yaşandı. Liseye yeni başlayan öğrenci, 24 yaşındaki matematik öğretmenine sinirlenince resmen dehşet saçtı. Korkunç olay ortaya çıkınca lisesi öğrencinin itirafları adete kan dondurdu. İşte yaşanan dehşet dolu olay ve o itiraf...
10.12.2022 Dünya
FTX müşterilerine ve zengin hayırseverlere şok! Akıl hocası da isyan etti: Utanç duyuyorum!
FTX müşterilerine ve zengin hayırseverlere şok! Akıl hocası da isyan etti: Utanç duyuyorum! Kripto dünyasının harika çocuğu Sam Bankman-Fried, iş başarısı kadar bir vakıf aracılığıyla yürüttüğü hayırseverlik çalışmalarıyla da tanınıyordu. FTX'in iflasının ardından aralarında Bankman-Fried'in akıl hocasının da bulunduğu vakıf yöneticilerinin topluca istifa etmesiyle yangın yeni bir noktaya sıçradı. İşte son gelişmeler...
16.11.2022 Ekonomi
FTX borsası kimin? FTX CEO’su Sam Bankman-Fried kimdir, istifa mı etti?
FTX borsası kimin? FTX CEO’su Sam Bankman-Fried kimdir, istifa mı etti? FTX iflas başvurusunda bulundu. Şirketin CEO'su Sam Bankman-Freid istifa etti. Peki, FTX borsası kimin? FTX CEO’su Sam Bankman-Fried kimdir, istifa mı etti?
12.11.2022 Dünya
THE 2023 Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye'den 67 üniversite listede
THE 2023 Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye'den 67 üniversite listede İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 'THE 2023 Dünya Sıralaması' verileri açıklandı. Listede devlet ve vakıf olmak üzere 67 Türk üniversitesi yer aldı.
12.10.2022 Dünya
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladı
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladı Kovid-19 aşısı üreticilerinden Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya’da patent ihlali davaları açtığını duyurdu. Moderna, iki firmanın kendilerine ait olan mRNA teknolojisini izinsiz kullanıp yasa dışı kopyalayarak Kovid-19 aşısını ürettiğini ileri sürdü.
26.08.2022 Dünya
Yamyam güneş fırtınası nedir, dünyayı ne zaman etkileyecek? Yamyam güneş fırtınasının etkileri nelerdir?
Yamyam güneş fırtınası nedir, dünyayı ne zaman etkileyecek? Yamyam güneş fırtınasının etkileri nelerdir?  ‘Yamyam’ olarak adlandırılan Güneş patlamaları Dünya’yı etkileyecek. Koronal kütle atımı (CME) olarak bilinen Güneş’ten gelen parçacıkların fırlaması ile Dünya’da GPS sistemlerinde sorun oluşabileceği aktarıldı. Peki, Yamyam güneş fırtınası nedir, neden yamyam deniliyor, dünyayı ne zaman etkileyecek? Yamyam güneş fırtınasının etkileri nelerdir?
18.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Devrim gibi buluş! Artık vücudun içini görebileceğiz
Devrim gibi buluş! Artık vücudun içini görebileceğiz ABD’de yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) mühendisler, hastalar tarafından takıldığında kan damarlarının ve iç organların yüksek çözünürlüklü olarak görüntülemesini sağlayan posta pulu büyüklüğünde bir çıkartma geliştirdi. Araştırmacılar, tıbbi görüntülemede devrim olarak niteledikleri cihazın kanser, kalp rahatsızlıkları ve çeşitli diğer hastalıkların teşhisini ve tedavisini kolaylaştıracağını söyledi.
31.07.2022 Dünya
Çim sulamak yasaklandı! Dünyada büyük kriz
Çim sulamak yasaklandı! Dünyada büyük kriz Avrupa’dan ABD’ye Afrika’dan Ortadoğu’ya dünya son yılların en kötü kuraklığını yaşıyor. Kuraklığın tarım rekoltesini de vurması beklenirken birçok ülkede su tüketimini azaltmak için önlem alınıyor.
28.07.2022 Dünya
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu Girişimsel Radyolog Prof. Dr. Rahmi Öklü’nün geliştirdiği, kanser tedavisinde damar içinden uygulanan ve tümörün büyümesini durduran hidrojel yöntemi, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’ndan (FDA) onay aldı. Yöntemin tıpta ilk oluşu ve ilk defa FDA onayı alması, tıp dünyasında ‘Altın Standart’ olarak gösteriliyor.
17.07.2022 Gündem
Hastanede prematüre doğan bebeğe yapılan ülkeyi ayağa kaldırdı! 'Cesedini bulamadık'
Hastanede prematüre doğan bebeğe yapılan ülkeyi ayağa kaldırdı! 'Cesedini bulamadık' Hastanede yaşanan skandal ABD’yi karıştırdı. Massachusetts eyaletinin başkenti Boston’da bir hastanede yaşanan akılalmaz olay, gazete manşetlerinin üst sıralarında yer aldı. Prematüre doğan bir bebeğin hayatını kaybettikten sonra yapılanla haberi okuyanların tepkilerine neden oldu. İşte vicdanları sızlatan olayın detayları...
25.06.2022 Dünya
Ünlü oyuncu Kevin Spacey hakkında 3 erkeğe yönelik cinsel saldırı suçlaması
Ünlü oyuncu Kevin Spacey hakkında 3 erkeğe yönelik cinsel saldırı suçlaması İngiltere Kraliyet Savcılık Servisi (CPS), ABD’li aktör Kevin Spacey'e 3 erkeğe 4 kez cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulundu.
26.05.2022 Magazin
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma Maymun çiçeği virüsü tün dünyaya yayılıyor. Hafta sonu birçok ülkeden pozitif test sonucu haberleri geldi, virüsün yayılma hızı bilim insanları için de sürpriz oldu. Bütün ülkeleri uyaran Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve peşinden gelen maymun çiçeği virüsünü saydı.
23.05.2022 Dünya
ABD'den silah kaçakçılığı itirafı: Sorumluluğumuzu kabul etmeliyiz
ABD'den silah kaçakçılığı itirafı: Sorumluluğumuzu kabul etmeliyiz ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Todd Robinson, ABD’nin Meksikalı uyuşturucu çetelerine yapılan silah kaçakçılığındaki sorumluluğunu kabul ederek, çetelerle mücadelede Meksika ile daha yakın işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi.
13.05.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Massachusetts ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki massachusetts haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.