Madde Bağımlılığı

Madde Bağımlılığı

Son dakika madde bağımlılığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan madde bağımlılığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını madde bağımlılığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Madde Bağımlılığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan madde bağımlılığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 460 madde bağımlılığı haberi bulunmuştur. Tüm madde bağımlılığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bağımlılıkla mücadele eden çocuklar bu merkezde hayata tutunuyor! "10-11’li yaşlara kadar düştü"
Bağımlılıkla mücadele eden çocuklar bu merkezde hayata tutunuyor! "10-11’li yaşlara kadar düştü" Adana’da madde bağımlısı 12-18 yaş arasındaki çocuklar için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde Çocuk ve Ergen Bağımlılık Arındırma Merkezi faaliyet geçirildi. Merkezde birçok bağımlılık konusunda çocuklara arındırma hizmeti sağlanıyor.
30.04.2024 Adana
Komşusunu öldürüp kaza gibi gösterdi, evine taziyeye gitti sonra da tanık olarak ifade verdi
Komşusunu öldürüp kaza gibi gösterdi, evine taziyeye gitti sonra da tanık olarak ifade verdi Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 5 ay önce motosiklet kazasında ağır yaralandığı ihbarı sonrası olay yerinde hayatını kaybeden Şahin Demirten'in (65) komşuları tarafından sopayla darbedildiği belirlendi. Olayla ilgili aynı aileden 4 kişi gözaltına alınırken, ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf eden Cihan G.'nin (22) 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak kaza ihbarında bulunduğu, görgü tanığı olarak ifade verdiği ve şüphelilerin cinayeti kaza gibi göstermek için yola fren izi yaptıkları ortaya çıktı. Dün gözaltına alınan Cihan G. tutuklanırken, babası, annesi ve kız kardeşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16.02.2024 Gündem
Anhedoni Nedir, Neden Olur? Anhedoni Tedavisi Nasıl Yapılır?
Anhedoni Nedir, Neden Olur? Anhedoni Tedavisi Nasıl Yapılır? Psikolojik anlamda sorun yaşayan kişilerde çok fazla görülen önceden yaptığı aktiviteleri artık yapmama isteme hastalığı olarak belirtileri nüks etmektedir. Bu gibi durumlar göz önünde bulundurulduğu zaman çok birçok insanda farklı nedenlerden dolayı bu durum görülebilmektedir.
21.01.2024 Sağlık
Uzmanlardan velilere kritik uyarı! Gençler ciddi bir bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıya
Uzmanlardan velilere kritik uyarı! Gençler ciddi bir bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıya Uzmanlar gençler arasında yaygınlaşan tehlikeye karşı aileleri uyardı. Son zamanlarda yaygınlaşan yasadışı bahis sitelerindeki kumar oyunları, gençleri ciddi bir bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Uzmanlara göre, özellikle lise çağında çocuğu olan ebeveynlerin bu yeni tehlikeye karşı tetikte olmaları gerekiyor.
17.01.2024 Gündem
Yaşlı adamı demir çubukla döverek öldürmüştü, "tecavüz" iddiasında bulundu
Yaşlı adamı demir çubukla döverek öldürmüştü, "tecavüz" iddiasında bulundu Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde cezaevinden çıktıktan 4 gün sonra yaşlı adamı demir çubukla vurarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Olay tarihinde tinerin etkisinde olduğunu söyleyen sanık, maktulün kendisine henüz 13 yaşındayken tecavüz ettiğini, olay günü de karşılaştıklarında kendisine aynı şeyleri yapacağı korkusuyla olayı gerçekleştirdiğini iddia etti.
21.12.2023 Gündem
Necdet Ünüvar kimdir, nereli? Prof. Dr. Necdet Ünüvar ne iş yapıyor, mesleği ne? Hayatı ve kariyeri...
Necdet Ünüvar kimdir, nereli? Prof. Dr. Necdet Ünüvar ne iş yapıyor, mesleği ne? Hayatı ve kariyeri... Necdet Ünüvar kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın hayatına ilişkin detaylar sorgulanıyor. İşte Necdet Ünüvar’ın hayatı…
30.05.2023 Gündem
Uzmanı uyarıyor: Boşanma davanızda delilleri yasa dışı yollarla elde etmeyin
Uzmanı uyarıyor: Boşanma davanızda delilleri yasa dışı yollarla elde etmeyin Boşanma davalarında casus yazılımla elde edilen ses kayıtlarının delil olarak kullanılamayacağını söyleyen Boşanma Avukatı Bilgehan Utku, “Maddi sorunlar, sadakatsizlik, madde bağımlılığı, çiftlerden birinin çocuk ya da çocuklarına daha az vakit ayırması, şiddet ve benzeri sebeplerden başlayan boşanma davalarında taraflar birbiriyle ilgili iddiaları kanıtlamak durumunda. Öte yandan kullanılacak her bir delilin yasal yollardan elde edilmiş olması gerekiyor” dedi.
25.04.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 kente okullar için genelge
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 kente okullar için genelge İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine, '2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri' genelgesi gönderdi.
4.02.2023 Gündem
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından cinsel istismar mağduru kız çocuğu açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından cinsel istismar mağduru kız çocuğu açıklaması Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından “12 yaşında istismara uğradı, koruma altındayken pavyonda çalıştırıldı, şimdi kayıp” başlıklı haberlere ilişkin yapılan açıklamada, “Herhangi bir eğlence mekanında çalışmasının mümkün olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Haberde yer alan aksine iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.
18.12.2022 Gündem
Çıplak halde bodrumda yatırdı! Sadist kadının 20 yıl boyunca yaptıkları kan dondurdu
Çıplak halde bodrumda yatırdı! Sadist kadının 20 yıl boyunca yaptıkları kan dondurdu ABD'de Knotek ailesinin kaldığı yer, adeta bir dehşet eviydi. Shelly adındaki kadın 20 yıl boyunca ailesine sadist yanını göstermekten çekinmezken, eve gelen misafirlere de işkence yapıyordu. Herkes en başında mutlu bir şekilde eve misafirliğe gelse de, kısa süre içerisinde bambaşka bir cehennemin içine düştüğünü anlıyorlardı. Sadist eşinin istismarlarına göz yuman kocası David'in ise onun için yaptıkları kan dondurdu.
10.12.2022 Dünya
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile yeni genelge!
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile yeni genelge! İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine 2022-2023 eğitim öğretim yılında alınacak asayiş/trafik tedbirleri genelgesi gönderildi. Genelgede, yeni eğitim öğretim döneminde çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimini güvenli bir ortamda sürdürebilmesi amacıyla özellikle başta uyuşturucu maddeler olmak üzere terör nitelikli oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması ve korunması, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanması, okul yakın çevresinde ve dışında bulunan mekanlar göz önünde bulundurularak denetim faaliyetleri ile algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması, servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak trafik kazalarının önlenmesinin önem arz ettiği vurgulandı.
9.09.2022 Gündem
Okulların güvenliği ile ilgili genelge! İçişleri 81 il valiliğine gönderdi
Okulların güvenliği ile ilgili genelge! İçişleri 81 il valiliğine gönderdi İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye öre okullara kurulan güvenlik kameralarının çalışabilirliği kontrol edilecek ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegrasyonu tamamlanacak. Okulların giriş-çıkış saatlerindeki yoğunluğa göre 'ekip', ayrıca imkanlar doğrultusunda 'özel güvenlik görevlisi' görevlendirilecek. Okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin ilave tedbirler planlanacak.
5.09.2022 Gündem
Bakan Özer: 2021'in sonunda kütüphanesiz okul bırakmadık
Bakan Özer: 2021'in sonunda kütüphanesiz okul bırakmadık - MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi'ne ilişkin, "2 ay gibi kısa sürede 2021'in sonunda kütüphanesi olmayan okul bırakmadık. Tüm okullarımızda kitap sayısını, 28 milyondan 70 milyona çıkardık. Yıl sonu hedefimiz, kitap sayısını 100 milyona çıkarmak" dedi.
15.08.2022 Eğitim
Balıklı Rum Hastanesi'ne ilişkin açıklama! 'Bina 3 ay ile 6 ay arasında tamamlanacak'
Balıklı Rum Hastanesi'ne ilişkin açıklama! 'Bina 3 ay ile 6 ay arasında tamamlanacak' İstanbul'un en eski hastanelerinden biri olan Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi Bölümü’nde çıkan yangının sonrası binanın eski günlerine dönmesi için çalışmalar devam ediyor. Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Kostantin Yuvanidis "Binanın 3 ay ila 6 ay arasında tamamlanacağını düşünüyorum. Eski günlerine kavuşacak" dedi.
8.08.2022 Gündem
Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim, hastane kimin, kaç yılında kuruldu? Balıklı Rum Hastanesi nerede?
Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim, hastane kimin, kaç yılında kuruldu? Balıklı Rum Hastanesi nerede? İstanbul'da öğle saatlerinde Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın sonrası hastane alev aldı. Peki, Balıklı Rum Hastanesi nerede, kaç yılında kuruldu, Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın söndü mü, yangının nedeni ne? Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim?
4.08.2022 Yaşam
Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı!
Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı! İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alındı. Hastalar, sedyeler ve tekerlekli sandalyelerle tahliye edildi.
4.08.2022 Yaşam
'Teksas Katliamı'nın raporu yayınlandı! Polisin saldırgana 77 dakika sonra müdahale ettiği ortaya çıktı...
'Teksas Katliamı'nın raporu yayınlandı! Polisin saldırgana 77 dakika sonra müdahale ettiği ortaya çıktı... Dünyayı dehşete düşüren okul katliamının detayları ortaya çıktı. ABD'nin Texas eyaletindeki bir okulda, 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili bir soruşturma raporu yayınlandı. Raporda, yetkililerin olaya müdahalede yetersiz kaldığı ve kolluk kuvvetlerinin saldırgana zamanında müdahale etmediği aktarıldı.
18.07.2022 Dünya
Para vermeyen anne ve babasını hastanelik etti
Para vermeyen anne ve babasını hastanelik etti Sinop'un Dikmen ilçesinde Yaşar Bozel, kendisine para vermeyen annesi Fatma (78) ile babası Kemal Bozel'i (71), 2 saat boyunca baston, koltuk değneği ve balta sapıyla dövdü. Çiftin vücudunda kırıklar oluşurken, şüpheli gözaltına alındı. Fatma Bozel, "Bir eşime vurdu, bir bana vurdu. Evin önünde çok darbe yedik" dedi.
1.07.2022 Yaşam
Uyuşturucu kullanımı ve bağlı suçların oranı her geçen gün artıyor
Uyuşturucu kullanımı ve bağlı suçların oranı her geçen gün artıyor Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi AMATEM Merkez Müdürü Doç. Dr. Tuğçe Toker Uğurlu, “Her geçen gün ülkemizde ve dünyada uyuşturucu madde kullanımına bağlı ölümler ve suçlar artmaktadır” dedi.
27.06.2022 Sağlık
Bakan Yanık: Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar yıkıcı etkisi olabilen risk
Bakan Yanık: Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar yıkıcı etkisi olabilen risk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar çocuk ve gençler üzerinde yıkıcı etkisi olabilen bir risk. Ciddi anlamda, bugünden sonra dijital bağımlılığı da gündemimize alıyoruz" dedi.
1.06.2022 Siyaset
Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar: Gereken adımları atacağız!
Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar: Gereken adımları atacağız! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Hastaneler bu devletin en güzide kurumlarıdır. Kişilerin hataları varsa o hatalarla ne bu kurumları ne de meslek grubunu etiketlemekten kaçınmalıyız." dedi.

Sağlıkta şiddet olaylarına da değinen Bakan Koca, "Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gereken adımları atacağız." dedi.
22.03.2022 Gündem
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var!
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var! Beslenmenin psikolojik yönüne dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme tercihlerinin ruh sağlığı üzerindeki etkilerine işaret etti. Bağırsak sağlığının önemini vurgulayan Tarhan, “Bağırsaklar beyindeki serotoninin fabrikası gibi çalışıyor. Beyin gibi fonksiyon yapmıyor ama beyine malzeme üretiyor. Beynin yakıtını bağırsak hazırlıyor.” dedi. Prof. Dr. Tarhan “Beynin temel yakıtının sağlıksız olması ve beslenme hataları ile ileri yaşlarda obezite ve Alzheimer arasında nedensellik bağı var.” uyarısında bulundu.
5.03.2022 Sağlık
İçişleri duyurdu! 47 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri duyurdu! 47 terörist etkisiz hale getirildi Terör operasyonlarıyla ilgili son dakika açıklaması! İçişleri Bakanlık Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "2022 Ocak ayında; kırsal alanda 5’i büyük, 14’ü orta çaplı olmak üzere 7 bin 795 kırsal operasyon ve terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 315 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda 34’ü sağ, 13’ü teslim olmak üzere toplam 47 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
4.02.2022 Gündem
Güzellik kraliçesi Cheslie Kryst'in korkunç ölümü! Babası ilk kez konuştu
Güzellik kraliçesi Cheslie Kryst'in korkunç ölümü! Babası ilk kez konuştu Eski ABD güzellik kraliçesi Cheslie Kryst, dokuzuncu katta bir dairesinin olduğu 60 katlı Orion binasından düşerek hayatını kaybetmesinin ardından ülkede sular durulmuyor. Modelliğin yanı sıra avukat, bir akıl sağlığı ve insan hakları savunucusu olan ünlü model, sosyal medyada trollerin hedefindeydi. 30 yaşına gelmiş olmasının üzerinde yarattığı baskıya ve sosyal medyadaki bitmeyen eleştirilere daha fazla dayanamayıp yaşadığı 60 katlı gökdelenden ölüme atlamayı tercih ettiği iddia edildi. Korkunç ölüm sonrası ailesinden ilk açıklama da geldi.
3.02.2022 Dünya
Demi Lovato başına örümcek dövmesi yaptırdı!
Demi Lovato başına örümcek dövmesi yaptırdı! Zararlı madde bağımlılığı nedeniyle rehabilitasyona giren şarkıcı Demi Lovato, adeta yenilenerek çıktı. Tedavisi biten Lovato, saçlarını kazıtıp kafasına örümcek dövmesi yaptırdı
14.01.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Madde Bağımlılığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki madde bağımlılığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.