Lavanta

Lavanta

Son dakika Lavanta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Lavanta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Lavanta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lavanta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lavanta gelişmeleri de dahil olmak üzere 319 lavanta haberi bulunmuştur. Tüm lavanta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yüzde oluşan sivilcelerin birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Özellikle kir, ölü hücreler, yağ kalıntıları sivilce oluşmasına neden olan faktörlerdendir. Düzenli olarak yapılan cilt temizliği sivilcelerin oluşma riskini azaltmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeler Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yüzdeki lekeler yaştan, sivilceden, güneşten ya da belirli bazı sebeplerden meydana gelebilir. Bu lekeler sağlık olarak bir sorun yaratmaz ancak estetik anlamda çoğu zaman bireyleri rahatsız etmektedir. Özellikle koyu renkleri gidermek için renk açıcı kremler tercih edebilir ya da reçetesiz, organik kürler ve peelingler yaparak cilt lekeleri yok edilebilir.
17.01.2024 Sağlık
Yanık İzi Nasıl Geçer? Yanık İzi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yanık İzi Nasıl Geçer? Yanık İzi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Cilt yapısı oldukça hassastır bundan dolayı sıklıkla dış etkenlerden dolayı zarar görebilir. Cilde zarar veren en büyük dış etkenlerden biri yanıklardır. Cilt yanıkları farklı derecelerde meydana gelebilir. Her yanığın tedavisi derecesine göre değişiklik gösterebilir. 
17.01.2024 Sağlık
Yağ Bezesi Nasıl Geçer? Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yağ Bezesi Nasıl Geçer? Yağ Bezesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yağ bezesi aynı zamanda lipom olarak da bilinmektedir. Vücutta oluşan yağ dokularından kökenleri oluşan tümörlerin genel adı olarak ifade edilebilir. Genel olarak vücutta yağ bezesi oluşumuna yol açan faktörler tam olarak bilinmemektedir. Vücutta yer alan yağ birikimlerinin deri altına yerleşmesi ve kapsül şeklinde sarılmasıyla yağ bezeleri oluşmaktadır. 
17.01.2024 Sağlık
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Soğuk algınlığı özellikle sonbahar ve kış döneminde kişilerin sıkça karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Özellikle kapalı alanlar, toplu taşıma, kreşler ve okullarda sıkça bulaşma olasılığı vardır. Ancak bu rahatsızlık evde uygulanan bazı yöntemler ile kolay bir şekilde iyileşebilir.
17.01.2024 Sağlık
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Adet ağrısı, regl döneminde kadınların günlük yaşamını oldukça zorlayan bir durumdur. Özellikle ilaçların vücuda zarar vermesinden dolayı çoğu kadın ağrı için ne yapacağını bilmemektedir. Ancak bitkisel yöntemler ile kolayca adet ağrısı geçirilebilir.
8.01.2024 Sağlık
Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Pişik oluşumu cildin nefes almaması ve ıslaklık kaynaklı meydana gelmektedir. Hava almayan bu bölgede tahriş oluşmaya başlar. Ardından kızarıklık ve kaşıntı ile beraber cildin sağlıklı deri hücreleri azalmaya başlar. Pişik geçiren yöntemler arasında bölgenin tamamen kuru bırakılması ve nemlendirici losyon ve yağ kullanılması önerilmektedir. Üstelik bebeklerde ise pudra kullanımı tavsiye edilmektedir. Pudra cildin nemli olan bölgesini kuru hale getirmektedir. Böylelikle herhangi bir tahriş oluşumu önlenir.
8.01.2024 Sağlık
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Migren bir hastalıktır ve şiddetli baş ağrısı olarak bilinir. Migrenin geçmesi için rahatlatıcı çaylar içmek, ışıklı yerlerden uzak durmak ve dinlenmek gerekir. 
8.01.2024 Sağlık
Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer? Kalp Çarpıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer? Kalp Çarpıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kalp çarpıntısı, aritmi olarak da bilinmektedir ve en fazla dikkat edilmesi gereken rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Kişinin kalp çarpıntısı yaşaması durumunda sakin olması ve derin derin nefes alması gerekmektedir. Çarpıntı yaşayan kişinin su içerek derin bir nefes almasının ardından soğuk bir suyla yüzünü yıkaması da iyi gelecektir. 
3.01.2024 Sağlık
Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hareketsizliğe bağlı oluşan boyun ağrıları genellikle tutulmaya da neden olmaktadır. Başın duruşunu ve sırtı destekleyen bu bölgenin belirli aralıklar ile ısıtılması ve esneme hareketlerinin yapılması önerilmektedir. İlk olarak boyun ağrısının nedeni belirlenmeli ve ona uygun şekilde tedavi planı hazırlanmalıdır. Eklem ve doku zedelenmesine bağlı olarak yaşanan ağrılar iltihaplanma kaynaklı olabilmektedir. Bu nedenle düzenli ağrı kesici uygulanması ve bu bölgeye ağrı kesici kremler yardımı ile masaj yapılması gerekmektedir.
1.01.2024 Sağlık
Ayak Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ayak Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ayak mantarı bir deri hastalığıdır. Bulaşıcı olma özelliğinden dolayı son derece tehlikelidir. Nemli ve sıcak dönemlerde daha çok görülmektedir. Ayakta kabarcık, kaşıntı gibi kendini gösterir. Eğer müdahale edilmezse zamanla vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Ancak doğru tedavi ve yöntemler ile ayak mantarı kısa süre içerisinde geçebilir.
28.12.2023 Sağlık
Antidepresan bitkilerine dikkat! Uzmanlardan ginkgo ve passiflora uyarısı geldi
Antidepresan bitkilerine dikkat! Uzmanlardan ginkgo ve passiflora uyarısı geldi Ziraat Mühendisi Kemal Özdemir, "Sarı kantaron, lavanta, oğulotu, tıbbi papatya, ginkgo, passiflora gibi antidepresan bitkileri doktor kontrolünde kullanılmalı. Aksi takdirde olumsuz etkileri de olabilir" dedi.
26.12.2023 Yaşam
Berdan Mardini’nin ‘kara para’ itirafı
Berdan Mardini’nin ‘kara para’ itirafı Mardin’de 600 dönüm araziye ektiği gül ve lavanta bahçelerinden elde ettiği mahsulünden 100’ü aşkın farklı ürün çıkartan Berdan Mardini yaz ayı başlangıcında gül hasadı yaptığı anları yayınlamıştı. Şimdilerde Mardin'e kurduğu fabrikada çalışan Berdan Mardini son dönemde kara para aklama iddialarıyla gündeme gelen fenomenleri eleştirerek kendi hayatını anlattı.
23.11.2023 Magazin
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz Sıklıkla yaşlanma süreciyle ilişkilendirilse de kaş düşüklüğü sürekli kaşlarını kaldırarak mimik yapmak, uzun süre güneşe maruz kalmak ya da çok fazla sigara ve alkol tüketimine bağlı olarak da meydana gelebilir. Kaş düşüklüğünü önlemek veya hafifletmek için bazı doğal yöntemler bulunduğu gibi bir dermatoloğa, plastik cerraha da ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte kaç düşüklüğünün nedeni ve tedavi yöntemleri
6.11.2023 Sağlık
Zeynep Bastık önce İstanbul'u terk edip İzmir'e yerleşti! Şimdi de  ticarete atılıyor
Zeynep Bastık önce İstanbul'u terk edip İzmir'e yerleşti! Şimdi de ticarete atılıyor Zeynep Bastık, geçtiğimiz şubat ayında yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul'u terk edip İzmir'in Urla ilçesine yerleşmişti. Son olarak Bastık'ın çiftlik evinde lavanta yetiştirmek için kolları sıvadığı ortaya çıktı.
2.10.2023 Magazin
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor!
Toplumda çok yaygın görülüyor: Bu besinleri tüketmek ağrıyı tetikliyor! Migren atakları en sık görülen baş ağrısı türlerinden biridir. Migren ağrıları 72 saate kadar sürer ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Bulantı, ishal, bulanık görme ve yüzde ödem gibi pek çok farklı semptomla birlikte görülen migren için çeşitli tedavi yöntemleri izlenmektedir.
13.08.2023 Sağlık
Bakanlıktan 'su bitiyor' uyarısı: Halı ve balkon yıkamayın
Bakanlıktan 'su bitiyor' uyarısı: Halı ve balkon yıkamayın Havaların aşırı ısınmasıyla birlikte kuraklık kapıyı çalarken Tarım ve Orman Bakanlığı susuz kalmamak için bir dizi tasarruf önerisinde bulundu: Halı ve balkonları yıkamayın, silin. Sebze ve meyveleri kapta yıkayın, daha az su isteyen lavanta yetiştirin...
28.07.2023 Gündem
Evde bir tane sinek bırakmıyor! Sinek kovmak için en iyi 4 doğal yöntem
Evde bir tane sinek bırakmıyor! Sinek kovmak için en iyi 4 doğal yöntem Kahve yakmak sinek kovar mı? Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte evleri sivrisinekler, kara sinekler ziyarete başladı. Evde sinek kovmak için kimyasal kullanmak yerine doğal yağlarla işi kökünden çözmeniz mümkün. İşte evde bir tane bile sinek bırakmaya en iyi 4 doğal yöntem...
20.07.2023 Sağlık
Karabaş Otu Nedir? Karabaş Otu Faydaları Nelerdir?
Karabaş Otu Nedir? Karabaş Otu Faydaları Nelerdir? Karabaş otu lavanta ailesine ait olan sevimli bir bitkidir. Karabaş otunun faydalarından özellikle geleneksel tıp alanında uzun yıllardır yararlanılmaktadır.
11.07.2023 Sağlık
Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Lavanta yağı kendine özel aroması, vücuda olan yararları ve kullanım şekilleri ile beraber hayatımızda önemli yere sahiptir. Lavanta yağı doğal ağrı kesici olarak kullanılır. Vücudun farklı yerlerine farklı etkiler sağlar.
7.07.2023 Sağlık
Trakya'da tarlalar mor renge büründü! Turizme büyük katkısı olacak
Trakya'da tarlalar mor renge büründü! Turizme büyük katkısı olacak Trakya'da üreticiye alternatif olarak Trakya Tarımsal Araştırma Merkezi tarafından ekimine başlanan ve her geçen yıl artan lavantalarla tarlalar mor renge döndü. Edirne'de agro turizme katkı sunması için gerçekleştirilen Lavanta Tarla Günleri bu yıl 6'ncı kez kapılarını açıyor. Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, "Yaklaşık olarak belki 50- 100 bin arası bu tarlaya bir ziyaretçi gelecek" dedi.
14.06.2023 Yaşam
5 yıl önce kendi işlerini kurdular, hedef Avrupa ülkelerine açılmak
5 yıl önce kendi işlerini kurdular, hedef Avrupa ülkelerine açılmak İstanbul'un kalabalığından sıkılarak 5 yıl önce Edirne'nin Orhaniye köyünde 15 dönüm tarla satın alıp lavanta üretimine başlayan Yasin ve Selin Deniz çifti, lavantanın yağından sabununa, kolonyasından mumuna kadar birçok ürünün satışını yapıyor.
11.06.2023 Ekonomi
Malatya'da hasarlı evde göçük meydana geldi
Malatya'da hasarlı evde göçük meydana geldi Malatya'nın Battalgazi ilçesinde depremlerde hasar alan müstakil bir evde göçük meydana geldi.
29.05.2023 Yaşam
Türkiye'de bir ilk! Limon, çilek ve kividen sonra lavantalı üretim başladı
Türkiye'de bir ilk! Limon, çilek ve kividen sonra lavantalı üretim başladı Adana’nın Kozan ilçesinde dalından taze taze dalından toplanan limon, çilek ve kividen sonra lavanta ile de organik dondurma yapıldı, yoğun talep almaya başladı.
18.05.2023 Yaşam
Bakan Kurum Ankara'da depremzede aileleri ziyaret etti
Bakan Kurum Ankara'da depremzede aileleri ziyaret etti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Mamak ilçesinde depremzede ailelere yaptığı ziyarette, “Daha önceki depremlerde olduğu gibi milletimizle yan yana, omuz omuza bu acılarımızı hep birlikte paylaşacağız. Biz büyük bir aileyiz. Türkiye ailesiyiz. Biz düştüğümüz yerden kalkmayı biliriz. Birbirimize destek olmayı biliriz.” dedi.
6.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Lavanta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lavanta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.