Gazete Vatan Logo

Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Hareketsizliğe bağlı oluşan boyun ağrıları genellikle tutulmaya da neden olmaktadır. Başın duruşunu ve sırtı destekleyen bu bölgenin belirli aralıklar ile ısıtılması ve esneme hareketlerinin yapılması önerilmektedir. İlk olarak boyun ağrısının nedeni belirlenmeli ve ona uygun şekilde tedavi planı hazırlanmalıdır. Eklem ve doku zedelenmesine bağlı olarak yaşanan ağrılar iltihaplanma kaynaklı olabilmektedir. Bu nedenle düzenli ağrı kesici uygulanması ve bu bölgeye ağrı kesici kremler yardımı ile masaj yapılması gerekmektedir.

Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Boyun Ağrısı Nasıl Geçer?

Boyun ağrısının geçmesi için kişi ilk olarak ağrı kesici içmelidir. Ağrı kesici genellikle eklem ve kas dokularında oluşan iltihaplanmalara karşı antibiyotik görevi üstlenmektedir. Düzenli olarak içilen ağrı kesici bu iltihaplanmanın da önüne geçmekte ve ağrıyı kalıcı olarak geçirmektedir.

Boyun ağrısı için belirli boyun egzersiz hareketleri bulunmaktadır. Bu hareketlerin tekrar edilmesi boyun ve çevresinde bulunan kasları esnetmektedir. Özellikle tutulmalardan meydana gelen ağrılar bu şekilde kısa süre içerisinde tedavi oluşturmaktadır.

Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler Nelerdir?

Boyun ağrısını geçiren yöntemler arasında el ile masaj ve krem uygulaması ile yapılan masajlar oldukça faydalıdır. Ağrı kesici ve serinletici etkisi bulunan kremlerin kullanılması deri altında oluşan hasarı da tedavi etmektedir.

Boyun ağrısı genellikle hareketsizliğe bağlı oluşmaktadır. Bu nedenle esneme hareketlerinin gün içerisinde düzenli olarak yapılması tavsiye edilmektedir. Bitkisel yağlar bölgede oluşan şişkinliğin azalmasına da yardımcı olur. Aynı zamanda lavanta yağı ve sirke gibi ürünler bu bölgenin iltihabını almaktadır.

Haberin Devamı

Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemlerin Püf Noktaları Nelerdir?

Boyun ağrısı için önerilen tedavi ürünlerinden biri zencefildir. Zencefil antibiyotik görevi bulunan besinler arasında yer alır. Boyun ve kas dokularında olan iltihaplanmayı kısa süre içerisinde tedavi etmektedir. Aynı zamanda kedi otu da bu bölgede oluşan ağrıyı anında kesmeye yardımcı olmaktadır. 

Boyun Ağrısı Neden Oluşur?

Boyun ağrısı, yaşanan bir kazada kalıcı hasar alma, fıtık, kas dokularının iltihaplanması ya da yanlış bir hareket yapılmasına bağlı oluşmaktadır. Kas dokularının yırtılması ya da hasar görmesi de kişilerin ağrı yaşamasına neden olmaktadır. Hareketsizliğe bağlı oluşan tutulmalar da boyun ağrısı yaşatmaktadır.