Gazete Vatan Logo

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Lavanta yağı kendine özel aroması, vücuda olan yararları ve kullanım şekilleri ile beraber hayatımızda önemli yere sahiptir. Lavanta yağı doğal ağrı kesici olarak kullanılır. Vücudun farklı yerlerine farklı etkiler sağlar.

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır?

- Lavanta yağı elektrikli difüzöre ya da buhurdanlık eklenerek kullanılır. Lavanta kokusunun sakinleştirici bir etkisi vardır ve ortamın daha huzurlu olmasına yardımcı olur.

- Saç bakımında kullanılabilir. Şampuan veya saç kremlerinin içine birkaç damla eklemek yeterlidir. Lavanta yağı saça doğrudan uygulanabilir. Saça sürülen lavanta yağı saçtaki nemi yok etmemesi için 10 ile 15 dakika bekledikten sonra durulanmalıdır.

- Lavanta yağı cilt için kullanılabilir. Uçucu bir yağ olduğu için cilde doğrudan temas etmemelidir. Cilde kullanmadan önce badem yağı, avokado yağı veya Hindistan cevizi yağ gibi sabit bir yağ ile seyretmek gerekir. Böylelikle lavanta yağı masaj ve SPA gibi uygulamalarda kullanılır. 

- Lavanta yağı uyku rutinine dahil edilebilir. Uyku alanına yakın bir yere lavanta yağı damlatıldığı zaman uykuya geçmek daha kolay hale gelir. 

- Tırnak bakımında kullanılabilir. Uçucu ve sabit yağlar karıştırılarak doğrudan uygulanabilir.

Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler

Haberin Devamı

- Lavanta yağı cilde direkt olarak uygulanmamalıdır. Badem yağı veya zeytinyağı ile beraber karıştırıp cilde uygulamak daha faydalıdır.

- Lavanta yağı saça direkt olarak kullanılabilir, isteğe bağlı saç maskelerine eklenebilir. Badem yağı veya zeytinyağı ile beraber saç diplerine masaj yapılabilir. Saçta 2 saat beklenmesi önemlidir, sonrasında yıkayıp durulmak gerekir.

- Yüksek tansiyonu dengeleyebilmek için lavanta yağından destek alınabilir. Lavanta yağı koklanabilir veya peçeteye eklenerek yakınınızda tutulabilir.

- Lavanta yağı, stresi azaltır ve kişinin sakinleşmesine yardımcı olur. Bunun için sprey şişenin içerisine 10 damla lavanta yağı ve su eklenmelidir. Sprey şişe iyice karıştırıldığı zaman hazır olur. Bu karışımı yastığınıza, yatağınıza ve kıyafetlerinize püskürtebilirsiniz.

- Soğuk algınlığı için sıcak suyun içerisinde birkaç damla lavanta yağı ekleyip buhar banyosu yapabilirsiniz. 

- Sırt bölgenizdeki ağrılar için lavanta yağı ile badem yağını karıştırıp masaj yaparak sırt bölgenize sürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lavanta Yağı Faydaları

- Lavanta yağı uyku sorunları yaşayanların kurtarıcısı olabilmektedir. Uyku problemi yaşayan kişiler için tavsiye edilir. Uyku düzenini dengeler. 

- Lavanta yağı vücudunuzun ve evinizin mis gibi kokmasına imkan sağlar. Aynı zamanda bitkisel bir parfüm olarak tercih edilebilir.

- Ruh haline iyi gelir. Kaygı, stres ve endişe gibi durumlarda tercih edilebilir. 

- Dudak çatlamasına ve güneş lekelerine karşı çok iyi gelir.

- Cilt lekelerini azaltır ve cilt kuruluğunu önler.

- Lavanta yağı hücrelerinizin yenilenmesini sağlar. Böylelikle lekeler ve yaralar çok kısa sürede iyileşir.

- Sivilceler ile mücadele eder. Sivilcelerinizin çok çabuk bir şekilde kurumasına ve iyileşmesine yardımcı olur.