Kolera

Kolera

Son dakika kolera haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kolera ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kolera haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kolera

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kolera gelişmeleri de dahil olmak üzere 230 kolera haberi bulunmuştur. Tüm kolera haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karantina Adası araştırılacak! 'İlginç olaylar yaşandı'
Karantina Adası araştırılacak! 'İlginç olaylar yaşandı' İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) görevli bilim insanları TÜBİTAK projesi kapsamında Urla ilçesinde uzun yıllar veba, kolera, çiçek, sıtma, verem gibi salgın hastalıklarda kullanılan 'Karantina Adası'nda araştırma yürütecek. Proje yürütücülerinden Dr. Muhammed Dağ, "Günümüzde hala pandemi ve salgın hastalıklar devam etmekte. Geçmişte karantina sürecindeki sıkıntılar ve bulunan çözüm yollarının günümüze taşınması oldukça önemli" dedi.
10.10.2023 Gündem
Vegan sosyal medya fenomeni açlıktan öldü
Vegan sosyal medya fenomeni açlıktan öldü Sağlıklı yaşam videoları ile sosyal medyada fenomen haline gelen 39 yaşındaki Zhanna Samsonova, açlıktan hayatını kaybetti.
1.08.2023 Magazin
Vegan Zhanna Samsonova kimdir? Instagram fenomeni Zhanna Samsonova öldü mü, Samsonova vegan diyet nedeniyle mi öldü?
Vegan Zhanna Samsonova kimdir? Instagram fenomeni Zhanna Samsonova öldü mü, Samsonova vegan diyet nedeniyle mi öldü? Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova 39 yaşında hayatını kaybetti. Genç kadının ölümü sonrası Zhanna Samsonova kimdir, nereli kaç yaşında? Vegan Zhanna Samsonova neden öldü, vegan diyet nedeniyle mi öldü?
1.08.2023 Magazin
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar...
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar... 1939 yılından 1945 yılına kadar süren İkinci Dünya Savaşı, milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanlı çatışmaların yanı sıra gelişen teknolojinin de savaşıydı. En korkunç savaş suçları ise Birim 731 adlı bir Japon tesisinde işlenmişti. Birim 731'de yaşanan dehşet, hâlâ duyanların tüylerini diken diken ediyor.
25.05.2023 Dünya
Mocha Kasırgası, yüzbinlerce mültecinin bulunduğu yere doğru güçlenerek ilerliyor
Mocha Kasırgası, yüzbinlerce mültecinin bulunduğu yere doğru güçlenerek ilerliyor Dünya Meteoroloji Kurumu (WMO), Mocha Kasırgası’nın yarın öğlen Bangladeş ile Myanmar'ın kıyı bölgelerini etkisi altına alacağını duyurdu. Birleşmiş Milletlerin (BM) yardım ajansları ve uluslararası yardım kuruluşları, bölgede bulunan ve yüzbinlerce Rohingya’lıya ev sahipliği yapan mülteci kampında hazırlıklara başladı.
13.05.2023 Dünya
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, "Dün taburcu olan 1607 hasta ile taburcu olanların toplam sayısı 13 bin 612'dir. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 78'dir" dedi. Bakan Koca, "Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler, erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır" ifadelerini kullandı.
18.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Salgın hastalık riski yok
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Salgın hastalık riski yok Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının sonuna gelinirken diğer yandan da hastalıklarla mücadele ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bölgede salgın hastalık riski olmadığını söyledi.
18.02.2023 Gündem
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, deprem bölgelerindeki enfeksiyon hastalıkları uyarılarına ilişkin, “Şu anda bildirilen kolera ve tifo vakası yok. Bu kolera ile ilgili analizler, bazı alanlarda böyle bir soru işareti olması üzerine yapıldı ve doğrulanmadı. Ama, ihtimal dahilinde mi? Bütün gastrointestinal sistem hastalıkları ihtimal dahilinde” dedi.
17.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı. Deprem bölgesindekilerin; yıkılan molozlara dokunması, demir çubuklara temas etmesi, çivi batması veya vücuda yabancı madde girmesi nedeniyle bulaşabilecek hastalıklara karşı dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Deprem bölgesindeki her yurttaşımızın mutlaka 1 doz tetanos aşısını yaptırması gerekiyor. Çalışan gönüllüler de dahil" dedi.
15.02.2023 Sağlık
Kolera nedir, ölümcül müdür? Kolera hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Kolera hastalığının tedavisi var mı?
Kolera nedir, ölümcül müdür? Kolera hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Kolera hastalığının tedavisi var mı? Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin en çok etkilediği illerden biri olan Adıyaman'da kolera salgınının baş gösterdiği iddia edildi. Peki, Kolera nedir, ölümcül müdür? Kolera hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Kolera hastalığının tedavisi var mı?
13.02.2023 Sağlık
Kolera deprem hastalığı mı? Kolera nasıl bir hastalık, nasıl bulaşır?
Kolera deprem hastalığı mı? Kolera nasıl bir hastalık, nasıl bulaşır? Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili etkiledi. Binlerce insanın hayatını kaybettiği felakette onbinlerce bina yıkıldı. İnsanların zorlu hava koşullarıyla da mücadele ettiği deprem bölgesinde hastalıklar da olabiliyor. Peki kolera nasıl bir hastalık? Kolera deprem hastalığı mı? Nasıl bulaşır? İşte detaylar...
10.02.2023 Sağlık
Atilla Gökçe: Yılmaz Vural kötü haberi aldıktan sonra hıçkırıklarla ağlıyor, konuşamıyor
Atilla Gökçe: Yılmaz Vural kötü haberi aldıktan sonra hıçkırıklarla ağlıyor, konuşamıyor Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Malatya'da 28 yaşındaki kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ın naaşına ulaşılmasının ardından usta yazarlardan Atilla Gökçe'nin 'Yılmaz Vural hala uyuyamıyor hıçkırıklarla ağlıyor, konuşamıyor' yazısı okuyucuları derinden üzdü.
9.02.2023 Futbol
Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak?
Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak? İstanbul’un simge yapılarından Kız Kulesi’nde bir süredir restorasyon çalışmaları devam ediyordu. Sosyal medyada Kız Kulesi'nin yıkıldığına yönelik paylaşımlar üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. Peki, Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak? Kız Kulesi ne zaman yapıldı? İşte detaylar…
4.09.2022 Gündem
6.4 milyon Pakistanlı vahim durumda
6.4 milyon Pakistanlı vahim durumda Birleşmiş Milletler, Pakistan’da yaşanan ‘Muson Sel Felaketi’ sebebiyle 6.4 milyon Pakistanlının vahim durumda olduğunu ifade ederek “Pakistan'daki insani krizin ölçeği, ülkenin üçte biri sular altındayken eşi görülmemiş bir boyuta ulaştı” dedi. BM dünkü açıklamasında Pakistan nüfusunun yüzde 15’inin sel felaketinden etkilendiğini vurguladı.
3.09.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
17.08.2022 Gündem
Dünyanın en korkunç salgını, insanlığın yarısını yok etti! Koronavirüs bitmeden ‘gizli hepatit’ patladı, Avrupa'dan dünyaya yayılıyor...
Dünyanın en korkunç salgını, insanlığın yarısını yok etti! Koronavirüs bitmeden ‘gizli hepatit’ patladı, Avrupa'dan dünyaya yayılıyor... Koronavirüs salgınından neredeyse sona gelindi. Yaklaşık iki yıldır tüm dünyada hayatı felç eden pandemi, hem vaka hem de ölüm sayılarının giderek azalması ile hayatımızdan çıkmak üzere. Ancak henüz kovid-19'dan tam olarak kurtulmadan yeni salgın alarmı verildi. Tüm dünya risk altında. Avrupa'da gizemli bir hastalık daha patlak verdi. Koronavirüs de ilk çıktığı dönemde akciğerlerde hasar bırakan gizemli bir hastalık olarak hayatımıza girmişti. Tıp çevrelerinin son zamanlarda en fazla konuştuğu konular arasında yer alan ‘gizemli hepatit' virüsü, büyük endişelere neden oldu. Uzmanlar çocuklarda karaciğer yetmezliğine neden olabilen hastalığa karşı ebeveynleri uyarırken, şimdiden birçok çocuk karaciğer nakli oldu. Salgın hastalıkların art arda yaşanması akıllara tarih boyunca insanlığın yaşadığı büyük salgınları getirdi. Dünyanın en büyük salgını... Asırlar önce milyonlarca kişiyi öldürdü, ülkenin yüzde 40'ını yok etti. İşte tarihte büyük ölümlere neden olan salgın hastalıklar…
6.05.2022 Dünya
Montrö 9. madde nedir? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir, Montreux Boğazlar Sözleşmesi 9. Madde ne anlama geliyor?
Montrö 9. madde nedir? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir, Montreux Boğazlar Sözleşmesi 9. Madde ne anlama geliyor? Litvanya, NATO anlaşmasının 4'üncü maddesinin uygulamaya geçirilmesini resmi olarak talep etti. NATO'nun 4. maddesinde "Taraflardan herhangi biri, taraflardan birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacaklardır" ifadeleri yer alıyor. Maddenin uygulanması NATO üyelerinin Rusya ve Ukrayna savaşında daha net bir tutum benimsemesine neden olması demek. Öte yandan Ukrayna 9. Madde temelinde Türkiye'den resmi bir talepte bulundu. Peki, Montrö 9. madde nedir, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin 9. Maddesi ne anlama geliyor, uygulanırsa ne olur? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir?
25.02.2022 Gündem
Nijerya'da koleradan can kaybı 3 bin 283'e çıktı
Nijerya'da koleradan can kaybı 3 bin 283'e çıktı Nijerya'da kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 283'e yükseldi.
31.10.2021 Dünya
BM'den son dakika acil önlem çağrısı: İnsani kriz korkunç boyutlarda
BM'den son dakika acil önlem çağrısı: İnsani kriz korkunç boyutlarda Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Yemen'de açlığa son verilmesi için acilen önlemler alınması çağrısında bulundu.
16.10.2021 Dünya
Koronavirüsten çok daha ölümcül! Yeni salgın hızla yayılıyor
Koronavirüsten çok daha ölümcül! Yeni salgın hızla yayılıyor Dünya bu haberle sarsıldı. Koronavirüsten çok daha ölümcül. Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ederken; Batı Afrika ülkelerinden Nijerya, Kovid-19 salgınının yanı sıra kolera tehdidiyle karşı karşıya. Ölümcül salgın ülkede koronavirüsten fazla can aldı.
13.08.2021 Dünya
İçme suyunda büyük tehlike! Kozmetik ürünler kirletiyor
İçme suyunda büyük tehlike! Kozmetik ürünler kirletiyor Fondöten, far, saç boyası gibi kozmetik ürünlerin masamıza kadar gelen içme sularını kirlettiği ortaya çıktı.
29.04.2021 Yaşam
Yurt dışı seyahatleri için aşı zorunlu mu olacak? Dijital sağlık pasaportu geliyor!
Yurt dışı seyahatleri için aşı zorunlu mu olacak? Dijital sağlık pasaportu geliyor! Ülkemizde koronavirüs aşılarıyla ilgili tartışmalar sürerken, uluslararası seyahatler için aşı ve sağlık pasaportu gibi zorunluluklar getirilmesi yönünde çalışmalar hızlandı. Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Covid-19 test ve aşı bilgilerinin yer aldığı dijital sağlık pasaportu hazırlıklarını hızlandırdığını söyledi.
26.12.2020 Ekonomi
Çocukluk çağı enfeksiyonlarından korunmak için bunlara dikkat
Çocukluk çağı enfeksiyonlarından korunmak için bunlara dikkat Çocukluk çağında meydana gelebilecek çok sayıda enfeksiyon hastalığı olduğunu ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Ertan Okumuş, “Aşılanma dışında çocuğun bağışıklık sisteminin güçlü tutulması önemli. Sağlıklı uyku, dengeli beslenme, yeterli düzeyde sıvı tüketimi, el hijyeni hastalıklardan korunmak adına alınması gereken önlemler arasında” dedi.
7.12.2020 Sağlık
TBMM Başkanı Şentop: Ermenistan savaşın alanını genişletmeye çalışıyor
TBMM Başkanı Şentop: Ermenistan savaşın alanını genişletmeye çalışıyor TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Ermenistan, bir taraftan sivillere saldırarak savaş suçu işlediği gibi, ayrıca Azerbaycan ve başka ülkeleri çatışmaya çekmek suretiyle savaşın alanını, krizin alanını genişletmeye çalışıyor" dedi.
6.11.2020 Siyaset
İstanbul'u bekleyen tehlike! Hepatit A ve kolera salgını...
İstanbul'u bekleyen tehlike! Hepatit A ve kolera salgını... İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 30’un altına düşerek 29.43 oldu. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Yeterli kontrol yapılmazsa, yeterli klorlama örneğin biyolojik etkenler yönünden tüm su kaynakları için geçerli, su kaynaklı salgınlar karşımıza çıkabilir. Bunların başında hepatit A, kolera geliyor." ifadelerini kullandı.
4.11.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kolera ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kolera haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.