Klinik

Klinik

Son dakika klinik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan klinik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını klinik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Klinik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan klinik gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.186 klinik haberi bulunmuştur. Tüm klinik haberleri aşağıda listelenmiştir.
‘Ruhsal yaralar uyuyunca geçiyor’ dedi ve uyardı! ‘Sorunlarla yüzleşmek, duyguları fark etmek ve kabul etmek önemli!
‘Ruhsal yaralar uyuyunca geçiyor’ dedi ve uyardı! ‘Sorunlarla yüzleşmek, duyguları fark etmek ve kabul etmek önemli! Gün içinde yaşadığınız stres, öfke veya üzüntüyü uyuyarak mı atlatıyorsunuz? Uzmanlar ‘Uyuyunca geçer" demek yerine, hayatınızın kontrolünü elinize almanızı öneriyor. Klinik Psikolog Burcu Amrağ, “Beynimiz, ruhsal yaraları iyileştirmek ve olumsuz deneyimleri işlemek için olağanüstü kapasiteye sahip” diyerek asıl sorunların uyanık olduğumuzda da karşımızda durduğunu hatırlatarak duygusal rahatsızlık hissettiğimizde veya stres altındayken, uyku gibi kaçış stratejileri yerine, daha sağlıklı baş etme yöntemlerine başvurmanın öneminin altını çizdi ve bu yöntemleri sıraladı.
20.04.2024 Yaşam
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir Kimi zaman stres, kaygı veya diğer duygusal zorluklarla başa çıkmak için insanlar farklı yollar arar. Deri yolma bozukluğu olarak da adlandırılan dermatillomani de bu zorluklarla başa çıkma eylemi olarak başvurulan yollardan biri. Uzmanlara göre, bu bozukluğun altında yatan nedenler tam olarak anlaşılamamış olsa da, genetik, psikolojik ve çevresel faktörlerin etkisi aşikar. Anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi diğer ruh sağlığı sorunlarıyla birlikte görülen cilt yolma bozukluğundan uygun tedavi yöntemleriyle kurtulmak ise mümkün. Klinik Psikolog Selin Erekli cilt yolma bozukluğuna dair bilgi verirken, uygulanan tedavilere yönelik de açıklamalarda bulundu.
31.03.2024 Yaşam
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
ABD’deki iki eyaletteki ineklerde kuş gribi tespit edildi
ABD’deki iki eyaletteki ineklerde kuş gribi tespit edildi ABD’li yetkililer dün yaptıkları açıklamada, Teksas ve Kansas’taki ineklerden elde edilen süte yapılan testlerde kuş gribinin pozitif çıktığını açıkladı. Yetkililer, kuş gribinin pozitif çıktığı ineklerin karantina altına alınarak iki ila üç hafta içerisinde iyleştiğini belirtti.
27.03.2024 Dünya
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024 Sağlık
Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! 48 saat sonra uyandırılacak
Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! 48 saat sonra uyandırılacak Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan sanatçı Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam açıklama yaptı. Prof. Dr. Sağlam, " Kadir Bey ile iyi gelişmeler var .Yoğun bakımızda takip ve tedavisine devam ediyoruz .Dün akşam çekilen MR ve bu sabah çekilen tomografide pıhtı sahasında güzel beslenme var. Bu radyolojik görüntüyü klinik de destekliyor. Kollarını ve bacaklarını oynatmaya başladı. Sesli uyarana cevap veriyor, yutkunma refleksi var. Bu akşam saatlerinde de uyandırılmasını planlıyoruz ,yani makineden ayrılmasını planlıyoruz." diye konuştu.
25.03.2024 Magazin
Türkiye’de yaşlılar arasında giderek artıyor! Kronik rahatsızlık olarak ortaya çıksa da nedeni bambaşka
Türkiye’de yaşlılar arasında giderek artıyor! Kronik rahatsızlık olarak ortaya çıksa da nedeni bambaşka 2013 yılında 37 milyon 258 bin 388 kutu olan antidepresan kullanımı, yüzde 75 oranında artarak 2023 yılında 65 milyon 451 bin 831 kutuya çıktı. Depresyon sadece gençleri değil, yaşlıları da etkiliyor. İleri yaş depresyonu olarak adlandıran ve özellikle 65 yaş ile üstü bireylerde ortaya çıkan bu durum daha çok fiziksel güçlerin azalması, yakınların kaybı ve sosyal statüdeki değişimlere dayanıyor. Klinik Psikolog Burcu Amrağ da yaşlılarda depresyon riskine dikkat çekerken, belirtilerin kronik hastalıklarla karıştırılabileceğini ve enerjisiz ve yorgun hissetme, uyku ve iştah değişiklikleri ve/veya unutkanlık, konsantrasyon güçlüğü gibi yakınmaları olan ileri yaştaki kişilerin mutlaka depresyon açısından da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
24.03.2024 Yaşam
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar.
20.03.2024 Dünya
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar!
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar! Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar. ESCMID yaptığı açıklamada, "CRISPR-Cas gen düzenleme teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini göstererek tedavi umutlarını artırdı” dedi.
20.03.2024 Gündem
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı” Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024 Adana
Yeni bir dönem başlıyor! Milli ‘Mobil Röntgen Cihazı’ göreve başladı
Yeni bir dönem başlıyor! Milli ‘Mobil Röntgen Cihazı’ göreve başladı ASELSAN’ın tamamen milli imkanlarla geliştirdiği ‘Mobil Dijital Röntgen Cihazı’ (ADR-M100), ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kullanıma alındı.
14.03.2024 Gündem
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin"
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin" Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, kadınlara hayatlarını güzelleştirecek önerilerde bulunarak, “Güçlü ve zayıf yönlerinizle cesursa yüzleşin” dedi.
7.03.2024 Adana
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor Yapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.
4.03.2024 Sağlık
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
Klinik destek elemanı nedir, ne iş yapar? Klinik destek elemanı hastane maaşı 2024 ne kadar, klinik destek elemanı alımı başvuru nasıl yapılır?
Klinik destek elemanı nedir, ne iş yapar? Klinik destek elemanı hastane maaşı 2024 ne kadar, klinik destek elemanı alımı başvuru nasıl yapılır? Sağlık sektöründe yer alan mesleklerden birisi olan klinik destek elemanı mesleği, Sağlık Bakanlığı’nın 8 bin kişilik sürekli işçi alımı sonrası merak edildi. Peki, Klinik destek elemanı nedir, ne iş yapar? Klinik destek elemanı hastane maaşı 2024 ne kadar?
23.02.2024 Çalışma Hayatı
Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alınacak! İşte alım şartları ve detaylar...
Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alınacak! İşte alım şartları ve detaylar... Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 8 bin işçi alımı yapacak. Bakan Koca'dan da alımlarla ilgili bir açıklama geldi.
23.02.2024 Çalışma Hayatı
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi Sağlık alanında düzenlemeler içeren 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
22.02.2024 Gündem
Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu nasıl? Hastaneden yeni açıklama
Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu nasıl? Hastaneden yeni açıklama Beyin damarlarında oluşan anevrizma kanaması nedeniyle 2 kez ameliyat olan sanatçı Settar Tanrıöğen’in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden açıklama yapıldı.
22.02.2024 Magazin
Yoğun bakıma alınan oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu
Yoğun bakıma alınan oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu Oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada, durumunun iyi olduğu belirtilirken "Komplikasyon riskleri de ortadan kalkmıştır" denildi.
22.02.2024 Magazin
Kızılcık Şerbeti'nin Abdullah'ı Settar Tanrıöğen'in son sağlık durumu!
Kızılcık Şerbeti'nin Abdullah'ı Settar Tanrıöğen'in son sağlık durumu! Beyin kanaması geçirerek iki kez ameliyat olan 'Kızılcık Şerbeti'nin 'Abdullah'ı Settar Tanrıöğen'in sağlık durumuyla ilgili hastaneden açıklama geldi. Yapılan açıklamada Tanrıöğren’in bir süre daha hastanede tedavisine devam edileceği belirtildi.
22.02.2024 Magazin
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Dr. Öğr. Başbuğ, “Travmatik olaylar hayatı tersyüz eder”
Dr. Öğr. Başbuğ, “Travmatik olaylar hayatı tersyüz eder” Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Klinik Psikolog, Çocuk ve Ergen Psikoterapisti Dr. Sezin Andiç Başbuğ, “Psikolojik Dayanıklılık Penceresinden Afet ve Travmalarla Başa Çıkma” konulu verdiği konferansta, travmalarla başa çıkmanın yolunun yalnız olunmadığının hissedilmesi ile mümkün olabileceğini söyledi.
13.02.2024 Adana
Cinderella Sendromu yaşıyor olabilirsiniz! Mutlu bir son yaşamak isterken, kurtarılmayı beklemeyin
Cinderella Sendromu yaşıyor olabilirsiniz! Mutlu bir son yaşamak isterken, kurtarılmayı beklemeyin Cinderella masalı, temelini romantizmden alsa da yaşamın gerçekleri çok farklı. Adını prensin aşık olduğu kadını bulup mutluluğu yakalamasını anlatan masaldan alan Cinderella Sendromu romantik bir ruh halini değil, tam tersi başka birinin talepleri altında kendini feda etmeyi anlatır. Masal bizi büyülü bir aşka inandırırken, gerçekler kişinin bir kurtarıcıya ihtiyacı olduğu mesajını verir. Klinik Psikolog Selin Erekli kadınların bilinçaltını etkileyen bu masalların altında yatan algıyı irdelerken, Cinderella Sendromu hakkında merak edilenleri de anlattı.
11.02.2024 Yaşam
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Realizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Realizmin Temsilcileri Kimlerdir?
Realizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Realizmin Temsilcileri Kimlerdir? Realizm aynı zamanda gerçeklik olarak bilinir. 19. yüzyılın ortalarında Fransa'da ortaya çıkmış olan realizm, aynı zamanda romantizm klasizme karşı bir tepki olarak doğmuştur. Yani hem klasizm hem de romantizme karşı bir başkaldırı olarak ifade edilmektedir.
1.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Klinik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki klinik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.