Kızamık Salgını

Kızamık Salgını

Son dakika kızamık salgını haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kızamık salgını ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kızamık salgını haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kızamık Salgını

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kızamık salgını gelişmeleri de dahil olmak üzere 54 kızamık salgını haberi bulunmuştur. Tüm kızamık salgını haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama!
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeniden gündeme gelen “4 bin Suriyeli sağlık çalışanını istihdam ettik” sözlerine açıklık getirdi. Bakan Koca, 'Oradaki konuşma 2 yıl önceydi. Yabancı misyona göçmen sağlığı hakkında yaptıklarımızı anlattığımız bir konuşmaydı. Bugün gündeme gelmesi manidar. Göçmen Sağlığı Merkezi giderleri Avrupa Birliği fonundan sağlanıyor.' dedi. Bakan Koca kızamık iddiaları ile ilgili olarak ise salgının söz konusu olmadığını belirtirken, ‘Tespit edilen tüm vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor.’ ifadelerini kullandı.
4.07.2023 Gündem
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor!
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor! Aşılamayla başarılı bir şekilde kontrol altına alınan eski ve oldukça bulaşıcı bir hastalık olan kızamık, çocuklar arasında yeniden ortaya çıktı. Virüs 5 yaşından küçük çocuklar arasında yayılıyor. 1980’de yaygın aşılama başlamadan önce, dünya çapında her yıl tahmini 2.6 milyon ölüme neden olan kızamıkta ölüm oranları hızlandırılmış küresel aşılama programlarıyla yılda 100-150 bine kadar gerilese de artan vakalar salgın endişesi yaratıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. C. Elif Öztürk, vakalardaki artışı pandemide 23 milyon çocuğa temel çocukluk çağı aşılarının yapılmamasına bağlarken, bağışık olmayan herkesin enfekte olabileceğinin altını çiziyor.
18.06.2023 Sağlık
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte “Kızamık salgınına” ilişkin uyarılar devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2023’ün ilk 4 ayında bin 440 vaka tespit edildiğini açıkladı. İstanbul ve Gaziantep’teki vaka artışlarına dikkat çekilirken, “Vaka olan bölgelerde tüm çocuklara bir doz aşı” önerisi geldi.
17.06.2023 Ekonomi
(Kızamık salgını) Kızamık nasıl bulaşır, kızamık aşısı olan kızamık olur mu? Yetişkinlerde ve bebeklerde kızamık aşısı belirtileri nelerdir?
(Kızamık salgını) Kızamık nasıl bulaşır, kızamık aşısı olan kızamık olur mu? Yetişkinlerde ve bebeklerde kızamık aşısı belirtileri nelerdir? Kızamık vakalarında artış yaşanıyor. Türk Pediatri Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Kenan Barut, “Kızamık aşısında kritik eşik yüzde 95. Bu oranın altına düşülürse büyük salgın başlar” ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından vatandaşlar kızamık salgınına ilişkin araştırma yapamaya başladı. Peki, Kızamık nasıl bulaşır, kızamık aşısı olan kızamık olur mu? Yetişkinlerde ve bebeklerde kızamık aşısı belirtileri nelerdir?
15.06.2023 Sağlık
Kızamık tehlikesi! Hızla yayılıyor, aşı yaptırın
Kızamık tehlikesi! Hızla yayılıyor, aşı yaptırın İstanbul Tabip Odası, ilin çeşitli ilçelerindeki hastanelere, kızamık nedeniyle yapılan başvuru sayılarındaki ve hastane yatışlarındaki artışa dikkat çekerek kızamık salgını nedeniyle çocukların hayatını kaybettiği duyurdu.
14.06.2023 Sağlık
Kızamık vakalarında Avrupa ikincisiyiz! Prof. Dr. Yavuz: Aşı kararsızlığı mutlaka giderilmeli
Kızamık vakalarında Avrupa ikincisiyiz! Prof. Dr. Yavuz: Aşı kararsızlığı mutlaka giderilmeli Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son verilerine göre Türkiye'nin 2023 Şubat ayı sonu itibariyle 'bildirilen kızamık vaka sayısına göre' 466 kişi ile Avrupa'da ikinci sırada olduğunu, birinci sırada ise Tacikistan'ın yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, "2013 yılında da kızamık salgını olmuştu Türkiye'de. O zaman Avrupa'dan gelmişti; biz çocukluk çağı aşılamasında çok iyiyiz gerçekten. Avrupa'da kızamıkta 'vaka şampiyonasında' olacağımız hiç aklıma gelmezdi" dedi. Prof. Dr. Yavuz, özellikle Kovid sonrası dönemde artan aşı karşıtlığı veya kararsızlığı nedeniyle yaşanan bu durumun önüne geçilebilmesi için çocukluk çağı aşılamaları konusunda yeniden aktif kamusal kampanyalar düzenlenmesi, kararsız kesimin çocukluk çağı aşılarını eksiksiz yaptırmalarının sağlanması gerektiğini kaydetti.
2.05.2023 Sağlık
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi Koronavirüs salgını sırasında artan aşı karşıtlığının etkisiyle çocukluk çağı aşılama oranlarının düşmesi ve düzensiz göçle aşı takiplerinin zorlaşması, yıllardır görülmeyen vakalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, yıllar sonra ilk kez bir vakayı hastaneye yatırdıklarını belirterek, hastalık için aşılanma oranının yüzde 95'lerin altına inmesi durumunda, salgınların yeniden yaşanabileceğini vurguladı.
1.02.2023 Gündem
Koronavirüs bitti derken o hastalık yeniden hortladı! Dünyayı tedirgin eden gelişme! 21 kez yıkıcı salgın...
Koronavirüs bitti derken o hastalık yeniden hortladı! Dünyayı tedirgin eden gelişme! 21 kez yıkıcı salgın... Koronavirüs salgınından sona doğru gelirken, korkutan açıklama geldi. Birleşmiş Milletler duyurdu, vakalar patladı. Hastalığın yükselişi başka salgınları tetikleyecek, milyonlarca insan tehlikede. Unicef ve DSÖ’den yapılan açıklamada, koronavirüs pandemisinin dünya çapında Kovid-19 dışı hastalıklara yönelik aşı kampanyalarını kesintiye uğrattığını ve 200 milyonu aşkın insanın tehlikede olduğunu ifade edildi.
28.04.2022 Dünya
Coronadan daha tehlikeli! Sayı hızla artıyor
Coronadan daha tehlikeli! Sayı hızla artıyor Neredeyse bitmiş bir hastalık yeniden ortaya çıktı. Uzmanlar coronadan daha tehlikeli olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Aşı karşıtlığı nedeniyle yeniden artan kızamık vakaları bir yılda 2 bin 189 arttı.
6.10.2020 Sağlık
Resmen açıklandı! Sona erdi...
Resmen açıklandı! Sona erdi... ABD'de geçen yıl, özellikle New York'taki Ortodoks Yahudi mahallelerinde başlayıp diğer eyaletlere de sıçrayan kızamık salgınının sona erdiği bildirildi.
4.09.2019 Dünya
ABD'de kızamık salgını
ABD'de kızamık salgını Los Angeles'taki iki üniversitede bazı öğrenciler karantinaya alındı, bazıları evlerine gönderildi.
27.04.2019 Dünya
New York'ta kızamık salgını alarmı!
New York'ta kızamık salgını alarmı! ABD'nin New York Eyaleti'ndeki Rockland'de, kızamık salgını nedeniyle acil durum ilan edildi. Kızamık aşısı yaptırmamış olan çocukların kamusal alanlara girmesini de yasakladı.
27.03.2019 Dünya
"Anne sütü aşının yerine geçmez"
"Anne sütü aşının yerine geçmez" Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, "Anne sütünün kesildiği andan itibaren çocuk hastalıklarla yüz yüze kalacaktır. Bizim çocukluk çağında yaptığımız aşılar ömür boyu koruyor. O yüzden anne sütü aşının yerine geçmez." dedi.
21.03.2019 Sağlık
Türkiye'den Gürcistan'a 100 bin doz kızamık aşısı
Türkiye'den Gürcistan'a 100 bin doz kızamık aşısı Sağlık Bakanlığı, kızamık salgını nedeniyle aşı talebinde bulunan Gürcistan'a 100 bin doz aşı gönderdi.
8.03.2019 Sağlık
Filipinler'deki kızamık salgını
Filipinler'deki kızamık salgını Ülke genelinde 2019 başından bu yana kızamık salgınında 215 kişi yaşamını yitirdi.
4.03.2019 Dünya
Filipinler'de kızamık salgını! 4 bin 300'ü aştı
Filipinler'de kızamık salgını! 4 bin 300'ü aştı Ülke genelinde yıl başından bu yana görülen vaka sayısı 4 bin 300'ü aştı.
11.02.2019 Dünya
Aşılar hakkında doğru bilinen 5 yanlış
Aşılar hakkında doğru bilinen 5 yanlış Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gülay Kılıç, aşılar ile ilgili doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi. Kılıç, “Aşılamayı bırakırsak hastalıklar ölümlerle geri gelir” dedi.
27.11.2018 Sağlık
AB’de kızamık salgını
AB’de kızamık salgını Birleşmiş Milletler bünyesindeki örgütün Avrupa Dairesi, yılın ilk yarısında kıtada 41 binden fazla kızamık vakası bildirildiğini, bunun son on yılda görülen toplam vakalardan daha fazla olduğunu bildirdi.
22.08.2018 Dünya
DSÖ'den Avrupa'da kızamık salgını uyarısı
DSÖ'den Avrupa'da kızamık salgını uyarısı Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada aşılama oranının yüzde 95'in altında olduğu ülkelerdeki kızamık vakalarında ciddi artış görüldüğünü belirtti.
29.03.2017 Sağlık
Myanmar'da verem salgını! 14 kişi yaşamını yitirdi
Myanmar'da verem salgını! 14 kişi yaşamını yitirdi Myanmar'ın kuzeyindeki Naga bölgesinde verem salgınında yıl başından bu yana 14 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
9.03.2017 Dünya
Almanya'yı karıştıran salgın
Almanya'yı karıştıran salgın Berlin'deki kızamık salgını, hükümet ve muhalefetteki politikacıları karşı karşıya getirdi. Yeşiller ve Sol Parti hükümetin 'aşı zorunluğu getirilmesi' önerisine karşı çıkıyor.
23.02.2015 Dünya
Sınırlarda kızamık salgını korkusu!
Sınırlarda kızamık salgını korkusu! Türk Tabipleri Birliği sınırlarda alarm verdi...
29.09.2021 Gündem
Bakanlığı iddiaları yalanladı!
Bakanlığı iddiaları yalanladı! ‘Kızamık salgını Suriye değil Avrupa kaynaklı’
24.09.2013 Yaşam
Tugay karantinaya alındı!
Tugay karantinaya alındı! Kızamık salgını başladı. 15 gün karantina var
12.01.2013 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kızamık Salgını ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kızamık salgını haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.