Kızamık

Kızamık

Son dakika kızamık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kızamık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kızamık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kızamık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kızamık gelişmeleri de dahil olmak üzere 294 kızamık haberi bulunmuştur. Tüm kızamık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi Afrikalılar başta olmak üzere üniversitedeki yabancı öğrencilerin cinsel hastalık yaydığı ve fuhuş yapıldığı iddiaları, Karabük’ü rahatsız etti.
28.03.2024 Gündem
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Faranjit durumunda odaların nemlendirilmesi, gargara yapılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilir. Genelde kış aylarında ortaya çıkan faranjit sağlıklı beslenme ve vitamin alma ile de hafifler.
2.01.2024 Sağlık
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bademcik iltihabının tanısı için boğaza bakılır ve sonrasında da burun ve kulak bölgesi kontrol edilir. Bademcik şişmesinin nedeni bulunduğunda tedaviye başlanabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Okul zili çaldı, hastalıklar arttı! Kovid, grip ve kızamık alarmı
Okul zili çaldı, hastalıklar arttı! Kovid, grip ve kızamık alarmı Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başladı, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı.
14.09.2023 Yaşam
Bakan Koca duyurdu: Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi
Bakan Koca duyurdu: Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi SağlıK Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un yeni alt varyantı olan Eris'e ilişkin, "Özellikle son günlerde yurt dışında görüldüğüne dair çok yoğun bilgiler var. Türkiye'mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar, bizi asla endişelendirmesin. Asla eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil" dedi.
23.08.2023 Sağlık
Kızamık uyarısı: Okullar açılmadan aşıları tamamlayın
Kızamık uyarısı: Okullar açılmadan aşıları tamamlayın Manisa Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hekimi Uzm. Dr. Zühal Ümit, kızamık vakalarında artış olduğuna dikkat çekerek “Bu yaz döneminde okullar başlamadan önce eksik doz aşılı çocuklarımızın da mutlaka aşılarını tamamlamasını önermekteyiz” dedi.
21.07.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama!
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeniden gündeme gelen “4 bin Suriyeli sağlık çalışanını istihdam ettik” sözlerine açıklık getirdi. Bakan Koca, 'Oradaki konuşma 2 yıl önceydi. Yabancı misyona göçmen sağlığı hakkında yaptıklarımızı anlattığımız bir konuşmaydı. Bugün gündeme gelmesi manidar. Göçmen Sağlığı Merkezi giderleri Avrupa Birliği fonundan sağlanıyor.' dedi. Bakan Koca kızamık iddiaları ile ilgili olarak ise salgının söz konusu olmadığını belirtirken, ‘Tespit edilen tüm vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor.’ ifadelerini kullandı.
4.07.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ile 'kızamık' yazısı
Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ile 'kızamık' yazısı Sağlık Bakanlığı, 81 il valiliğine yazı göndererek, kızamık hastalığına karşı alınabilecek tedbirleri hatırlattı.
26.06.2023 Gündem
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili kaygı uyandıran iddialar asılsızdır. Bu açıklama, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacından doğmuştur.' açıklamasında bulundu.
19.06.2023 Gündem
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor!
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor! Aşılamayla başarılı bir şekilde kontrol altına alınan eski ve oldukça bulaşıcı bir hastalık olan kızamık, çocuklar arasında yeniden ortaya çıktı. Virüs 5 yaşından küçük çocuklar arasında yayılıyor. 1980’de yaygın aşılama başlamadan önce, dünya çapında her yıl tahmini 2.6 milyon ölüme neden olan kızamıkta ölüm oranları hızlandırılmış küresel aşılama programlarıyla yılda 100-150 bine kadar gerilese de artan vakalar salgın endişesi yaratıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. C. Elif Öztürk, vakalardaki artışı pandemide 23 milyon çocuğa temel çocukluk çağı aşılarının yapılmamasına bağlarken, bağışık olmayan herkesin enfekte olabileceğinin altını çiziyor.
18.06.2023 Sağlık
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte “Kızamık salgınına” ilişkin uyarılar devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2023’ün ilk 4 ayında bin 440 vaka tespit edildiğini açıkladı. İstanbul ve Gaziantep’teki vaka artışlarına dikkat çekilirken, “Vaka olan bölgelerde tüm çocuklara bir doz aşı” önerisi geldi.
17.06.2023 Ekonomi
(Kızamık salgını) Kızamık nasıl bulaşır, kızamık aşısı olan kızamık olur mu? Yetişkinlerde ve bebeklerde kızamık aşısı belirtileri nelerdir?
(Kızamık salgını) Kızamık nasıl bulaşır, kızamık aşısı olan kızamık olur mu? Yetişkinlerde ve bebeklerde kızamık aşısı belirtileri nelerdir? Kızamık vakalarında artış yaşanıyor. Türk Pediatri Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Kenan Barut, “Kızamık aşısında kritik eşik yüzde 95. Bu oranın altına düşülürse büyük salgın başlar” ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından vatandaşlar kızamık salgınına ilişkin araştırma yapamaya başladı. Peki, Kızamık nasıl bulaşır, kızamık aşısı olan kızamık olur mu? Yetişkinlerde ve bebeklerde kızamık aşısı belirtileri nelerdir?
15.06.2023 Sağlık
Kızamık tehlikesi! Hızla yayılıyor, aşı yaptırın
Kızamık tehlikesi! Hızla yayılıyor, aşı yaptırın İstanbul Tabip Odası, ilin çeşitli ilçelerindeki hastanelere, kızamık nedeniyle yapılan başvuru sayılarındaki ve hastane yatışlarındaki artışa dikkat çekerek kızamık salgını nedeniyle çocukların hayatını kaybettiği duyurdu.
14.06.2023 Sağlık
Fil Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Fil Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ramazan ayı Müslümanlar için oruç tutulan ve çeşitli ibadetlerin de sürekli yerine getirildiği on bir ayın sultanı olarak geçmektedir. Doğal olarak da Müslümanlar Ramazan ayında birçok duayı okuyarak ayı kendileri için daha da güzel hale getirmektedir. Fil suresi de okunan bu dualar arasında yerini almaktadır.
9.05.2023 Sureler
Kızamık vakalarında Avrupa ikincisiyiz! Prof. Dr. Yavuz: Aşı kararsızlığı mutlaka giderilmeli
Kızamık vakalarında Avrupa ikincisiyiz! Prof. Dr. Yavuz: Aşı kararsızlığı mutlaka giderilmeli Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son verilerine göre Türkiye'nin 2023 Şubat ayı sonu itibariyle 'bildirilen kızamık vaka sayısına göre' 466 kişi ile Avrupa'da ikinci sırada olduğunu, birinci sırada ise Tacikistan'ın yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, "2013 yılında da kızamık salgını olmuştu Türkiye'de. O zaman Avrupa'dan gelmişti; biz çocukluk çağı aşılamasında çok iyiyiz gerçekten. Avrupa'da kızamıkta 'vaka şampiyonasında' olacağımız hiç aklıma gelmezdi" dedi. Prof. Dr. Yavuz, özellikle Kovid sonrası dönemde artan aşı karşıtlığı veya kararsızlığı nedeniyle yaşanan bu durumun önüne geçilebilmesi için çocukluk çağı aşılamaları konusunda yeniden aktif kamusal kampanyalar düzenlenmesi, kararsız kesimin çocukluk çağı aşılarını eksiksiz yaptırmalarının sağlanması gerektiğini kaydetti.
2.05.2023 Sağlık
Şeker hastalığı ve kolesterole iyi geliyor! İşte İbn-i Sina’nın şifa diye önerdiği bitkinin faydaları
Şeker hastalığı ve kolesterole iyi geliyor! İşte İbn-i Sina’nın şifa diye önerdiği bitkinin faydaları Yatıştırıcı özelliği sayesinde depresyon, stres ve yorgunluğa iyi geliyor. Sindirim sistemini düzenliyor, iştah açıcı özelliği bulunuyor. Kalp kaslarının güçlendiriyor, kan şekerini dengede tutuyor. Kolesterolü dengeliyor, kan dolaşımını hızlandırarak vücuda güç ve enerji veriyor. Karaciğeri iyileştiriyor. İşte İbn-i Sina tarafından şeker hastası olanların kullanması için tavsiye edilen besinin saymakla bitmeyen faydaları...
11.04.2023 Sağlık
Kızamık vakaları salgına dönüşür mü? Uzmanlar uyarıyor
Kızamık vakaları salgına dönüşür mü? Uzmanlar uyarıyor Son zamanlarda artan kızamık vakaları insanları korkutmaya başladı. Çoğunlukla çocuklarda görülen vakalar yetişkinlerde de ortaya çıktı. Peki bu artışın nedeni ne? Kızamık bir salgına dönüşebilir mi? Dönüşürse ne gibi önlemler alınabilir? İşte yanıtları...
9.04.2023 Sağlık
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, deprem felaketinin ardından çok sayıda kişinin başka illere göç ettiğini hatırlatarak, "Burada çocuk aşılarının yapılması, çok önemli. Göç eden depremzede çocuklara, çocukluk çağı aşıları yapılmazsa çocukluk çağı hastalıklarına karşı açık hale gelebilirler. Burada difteri, boğmaca, kızamık, tetanos, tüberküloz gibi aşılardan bahsediyoruz" dedi.
13.03.2023 Sağlık
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı Depremin tek başına bir enfeksiyon kaynağı olmasa bile neden olduğu durumların afetten sonraki dönemlerde depremzedeler arasında enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Deprem sonrası ilk günlerde enfeksiyonlara bağlı hastalıklar genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi özellikle deprem sonrasındaki ilk haftadan sonra artmaya başlar” dedi.
20.02.2023 Sağlık
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, deprem bölgelerindeki enfeksiyon hastalıkları uyarılarına ilişkin, “Şu anda bildirilen kolera ve tifo vakası yok. Bu kolera ile ilgili analizler, bazı alanlarda böyle bir soru işareti olması üzerine yapıldı ve doğrulanmadı. Ama, ihtimal dahilinde mi? Bütün gastrointestinal sistem hastalıkları ihtimal dahilinde” dedi.
17.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı. Deprem bölgesindekilerin; yıkılan molozlara dokunması, demir çubuklara temas etmesi, çivi batması veya vücuda yabancı madde girmesi nedeniyle bulaşabilecek hastalıklara karşı dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Deprem bölgesindeki her yurttaşımızın mutlaka 1 doz tetanos aşısını yaptırması gerekiyor. Çalışan gönüllüler de dahil" dedi.
15.02.2023 Sağlık
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023 Sağlık
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi Koronavirüs salgını sırasında artan aşı karşıtlığının etkisiyle çocukluk çağı aşılama oranlarının düşmesi ve düzensiz göçle aşı takiplerinin zorlaşması, yıllardır görülmeyen vakalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, yıllar sonra ilk kez bir vakayı hastaneye yatırdıklarını belirterek, hastalık için aşılanma oranının yüzde 95'lerin altına inmesi durumunda, salgınların yeniden yaşanabileceğini vurguladı.
1.02.2023 Gündem
4 yıldır bitkisel hayatta olan Zilan, çocukken en sevdiği dizinin müziğine tepki veriyor
4 yıldır bitkisel hayatta olan Zilan, çocukken en sevdiği dizinin müziğine tepki veriyor Bursa'da, 6 yaşındayken Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) teşhisi konulan, doktorların 'en fazla 1 sene yaşar' dediği ve 4 yıldır bitkisel hayatta olan Zilan Ataş'ın (19) annesi Bilgen Ataş (43), "Bitkisel hayattaki kızım, sağlığında en sevdiği dizi olan 'Bez Bebek'in müziklerini açtığımda tepki veriyor. Zilan'ın, 'Anneciğim, uyanır mısın?' diye beni uyandıracağı günü bekliyorum" dedi.
15.12.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
17.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kızamık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kızamık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.