Kdv İade

Kdv İade

Son dakika kdv iade haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kdv iade ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kdv iade haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kdv İade

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kdv iade gelişmeleri de dahil olmak üzere 140 kdv iade haberi bulunmuştur. Tüm kdv iade haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vergi iadeleri ile ilgili flaş karar! En fazla 3 ay...
Vergi iadeleri ile ilgili flaş karar! En fazla 3 ay... Vergi iadelerine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi inceleme ve uzlaşma yönetmelikleri güncellendi. Daha önce kanunla getirilen KDV iade incelemelerindeki sürenin kısaltılmasına ilişkin esaslar, vergi incelemelerine ilişkin yönetmeliğe de eklendi. Vergi incelemelerinin tamamlanma süresi, tam inceleme yapılması halinde en fazla bir yıl, sınırlı inceleme yapılması halinde 6 ay iken, KDV iade incelemelerinde ise en fazla 3 ay olacak. Vergi incelemelerinde ek süre talebi ise tam ve sınırlı incelemelerde en fazla 6 ay iken, bu süre KDV iade incelemelerinde 2 ayı geçemeyecek. Böylece, KDV iade süreçlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.
7.04.2021 Ekonomi
KDV iadeleri ile ilgili flaş karar! Artık yapılabilecek
KDV iadeleri ile ilgili flaş karar! Artık yapılabilecek KDV ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Karar resmiyet kazandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Süreleri uzatılan bazı KDV istisnaları ile ilgili usuller belirlendi. Hizmet ihracatı istisnası kaynaklı katma değer vergisi (KDV) iadelerinde, bedelin yurt dışından Türk lirası olarak da getirilebilmesine imkan sağlandı.
5.02.2021 Ekonomi
Milyonlara güzel haber! Yüzde 1'e düşürüldü, KDV müjdesi...
Milyonlara güzel haber! Yüzde 1'e düşürüldü, KDV müjdesi... Milyonlara güzel haber, açıklama geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı 1 Eylül itibariyle yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen özel okul ücretlerindeki KDV'nin fatura kesilmiş olsa bile veliye geri ödeneceğine dair görüş verdi. GİB, Özel Okullar Derneği'nin sorusuna verdiği yanıtta okulların 1 Eylül'den önce faturası kesilmiş eğitim ücretinin yüzde 7'lik farkının gider faturası ile velilere geri ödeyebileceğini açıkladı. Özel okullar ise bu tutarı daha sonra doğacak KDV matrahından düşecek.
14.09.2020 Ekonomi
Bakan Zeybekci'den 'vergi indirimi' açıklaması
Bakan Zeybekci'den 'vergi indirimi' açıklaması Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017 yılında vergi indiriminin daha etkin uygulanacağını açıkladı
22.02.2017 Ekonomi
KDV'de "jet iade" dönemi başlıyor
KDV'de "jet iade" dönemi başlıyor Maliye Bakanı Naci Ağbal, yüzde 120 oranında banka teminat mektubu veren mükelleflerin, KDV iadelerini en geç 5 iş günü içinde alabileceğini açıkladı
16.02.2017 Ekonomi
Bakan'dan  KDV iadesi müjdesi
Bakan'dan KDV iadesi müjdesi Maliye Bakanı Naci Ağbal, indirimli oranda mal ve hizmet tesliminde bulunan mükelleflere nakden iadelerin aynı yıl içinde yapılacağını bildirdi.
10.01.2017 Ekonomi
Otobüs biletlerine zam mı gelecek? Flaş ÖTV ve KDV talebi
Otobüs biletlerine zam mı gelecek? Flaş ÖTV ve KDV talebi Otobüs biletlerine zam mı gelecek? sorusu merak ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde otobüs bilet fiyatlarına 2023 yılında zam yapılmayacağına dair TOFED Başkanı tarafından yapılan açıklamanın ardından flaş bir gelişme yaşandı. Dernek tarafından yapılan açıklamada bilet fiyatlarına zam ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. İşte haberin detayları...
19.01.2023 Ekonomi
Temizlik ürünleri ile ilgili indirim açıklaması! Dikkat çeken '6 ay' çağrısı
Temizlik ürünleri ile ilgili indirim açıklaması! Dikkat çeken '6 ay' çağrısı Temizlik başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerinde geçtiğimiz Nisan ayında KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi tüketicilere nefes aldırdı. Market markalı ürünlere talebin ciddi oranda arttığını hatırlatan uzmanlar ciroların arttığını belirterek önemli uyarılarda bulundular.
22.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Esnafımızdan işçilerimize, çiftçilerimizden yatırımcılarımıza kadar tüm kesimleri ilgilendiren vergi politikalarını hayata geçiriyoruz'' dedi.
17.08.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den flaş GES, kredi ve destek açıklaması
Bakan Nebati'den flaş GES, kredi ve destek açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla 2022 yılının başından bu yana 60 milyar lira kefalet limitiyle 3 farklı KGF paketini yürürlüğe koyduklarını söyleyerek, “Yakın zamanda selektif kredi politikamıza yeni bir enstrüman daha ekleyerek ihracatçılara ve turizm sektöründe faaliyet gösteren girişimcilere uygun faizli ve uzun vadeli TL cinsinden kredi imkânı sunuyoruz. Bu kapsamda toplam büyüklüğü 150 milyar liraya ulaşan, 2 yıla kadar geri ödemesiz olmak üzere 3 ila 10 yıl arası vadelerde krediler veriyoruz. Bu kredi için başvurular Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından alınıyor." dedi.
17.06.2022 Ekonomi
KDV'den muaf sayılacak! Milyonlara güzel haber! Tek tek açıklandı
KDV'den muaf sayılacak! Milyonlara güzel haber! Tek tek açıklandı KDV ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca kişiye güzel haber geldi. KDV muafiyeti sağlanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı Katma Değer Vergisi Genel Uygulama tebliğinde önemli değişikliklere gitti. Buna göre, imalat sanayi ve turizme yönelik yatırım teşvik belgesi sahibi işletmelere inşaat işlerine ilişkin hizmet ve mal tesliminde 31 Aralık 2025'e kadar KDV muafiyeti geldi. İstisna, inşaat taahhüt işi, nakliye, hafriyat ve benzeri inşa işler için uygulanacak. Yatırımı yapanların söz konusu inşaat işlerinde kullanılan mal alımları da bu kapsamda değerlendirilecek.
13.05.2022 Ekonomi
Paralar Türkiye'ye akacak! Türkiye için altın fırsat
Paralar Türkiye'ye akacak! Türkiye için altın fırsat Ukrayna savaşı küresel enerji jeopolitiğinde ciddi değişimlere neden olurken, Rusya, AB’yi enerji kartıyla bölmeye çalışıyor. AB alternatif kaynak ararken, yeni dönem Türkiye için fırsat olarak değerlendiriliyor. Gas Vista Küresel Doğalgaz Danışmanlık Şirketi Başkanı Leslie Palti-Guzman, "Bugünkü durum, Ankara’nın boru hattının LNG ithalatına oranını, kontrat şartlarını, kaynakların lokasyonunu ve taahhütlerin süresini yeniden değerlendirmesi için altın fırsat değerinde. Ankara uzun ve kısa vadeli yeni arz kaynakları, boru hattı ve LNG ekleyerek bir hub olma hedefini daha da ilerletebilir. Kontrat sürelerinin bitmesiyle tüm kaynaklardan Türkiye’ye LNG ithalatı artacaktır.” dedi.
30.04.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarına yeni zam kapıda! Bayram öncesi flaş açıklama! İkinci el ve sıfır araba...
Araba fiyatlarına yeni zam kapıda! Bayram öncesi flaş açıklama! İkinci el ve sıfır araba... Araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! İkinci el araba ve sıfır araba satışları durdu, fiyatlar uçtu. Oranlar resmen açıklandı, araba fiyatlarına zam geliyor. Pandemi, çip krizi ve savaşın etkisi ile zaten durgun olan otomobil piyasası, zam haberi sonrası bayram öncesi beklenen hareketliliği vermedi. Arabada uçan fiyatlar bayram arifesinde hüsran yaşattı. Bayram öncesini durgun geçiren oto galericiler, otomobil fiyatlarındaki yüksek artışlarda vatandaşlardan sonra en çok etkilenenler oldu.
29.04.2022 Otomobil
KDV'de devrim gibi gelişme! Paralar iade edilecek! Tarih verildi
KDV'de devrim gibi gelişme! Paralar iade edilecek! Tarih verildi Yaklaşık 1 milyon mükellefin yaşadığı KDV sorunları çözüme kavuşuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'de basitleştirme çalışmaları çerçevede hazırlanan taslağı kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda yapılacak düzenleme ile mallarını doğrudan ihraç eden imalatçılara KDV kolaylığı 1 Mayıs'tan itibaren yaşama geçiyor. İmalatçılar ihracat bedelinin yüzde 10'una kadar KDV iadesi talep edebilecek. KDV iade tutarı devir KDV tutarı ile karşılaştırılarak hangisi küçükse o tutar iade edilecek. İmalatçılar, imalat belgelerinde yer alan üretim kapasitesinde öngörülen ve imal edip ihraç ettikleri mallar için bu düzenleme kapsamında iade talep edebilecek. İşte KDV düzenlemesiyle ilgili tüm detaylar...
29.04.2022 Ekonomi
Macron ve Le Pen seçim düellosunda karşı karşıya geldi
Macron ve Le Pen seçim düellosunda karşı karşıya geldi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Ulusal Birlik parti lideri Marine Le Pen televizyonda yayınlanan bir düelloda karşı karşıya geldi.
20.04.2022 Dünya
Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız
Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünleri ile ilgili son dakika açıklaması! Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladık. KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız” dedi.
30.03.2022 Ekonomi
İndirimler cuma günü başlıyor! 81 ilde uygulanacak, kuruşu kuruşuna hesaplandı...
İndirimler cuma günü başlıyor! 81 ilde uygulanacak, kuruşu kuruşuna hesaplandı... Temizlik malzemelerinden tarım makinelerine, yeme-içme hizmetlerinden tohuma kadar birçok üründe KDV indirimleri geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün duyurduğu KDV indirimleri 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, temizlik ürünleri ve yeme-içme hizmetlerinden alınan KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sertifikilandırılan tohumluk ve fidanlardan alınan KDV oranı yüzde 1’e indirildi. Sabun, şampuan, deterjan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi, ev, arsa hepsi için geçerli. Süt, yumurta ve meyve üretiminde kullanılan tarım makinaları yüzde 8 KDV kapsamına alındı.
30.03.2022 Ekonomi
KDV indirimi ne zaman başlayacak? KDV indirimi yapılan ürünler listesi: KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor 2022?
KDV indirimi ne zaman başlayacak? KDV indirimi yapılan ürünler listesi: KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor 2022? “KDV indirimi ne zaman başlayacak 2022” ve “28 Mart 2022 KVD indirimi hangi ürünleri kapsıyor 2022” sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından KDV indirimine ilişkin açıklamalarda bulunarak “Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sinin yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık. Ayrıca yeme-içme hizmetlerinin tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz” ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından vatandaşlar KDV indirimi yapılan ürünler hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, KDV indirimi ne zaman uygulanacak, KDV indirimi yapılan ürünler listesi nedir?
29.03.2022 Gündem
Temel ihtiyaç ürünleri nelerdir? Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV indirimi yüzde kaç oldu?
Temel ihtiyaç ürünleri nelerdir? Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV indirimi yüzde kaç oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık.” İfadelerini kullanınca “Temel ihtiyaç ürünleri nelerdir?” ve “Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV indirimi yüzde kaç oldu?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
28.03.2022 Gündem
Otomobil satışlarında yeni dönem!  Yüzde 18'e çıkarıldı...
Otomobil satışlarında yeni dönem! Yüzde 18'e çıkarıldı... Otomobil, yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin satışında yeni dönem. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Oto galerilerinin araç alım satımından elde ettikleri ile yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin satışında halen yüzde 1 olan KDV oranını yüzde 18'e yükseltiyoruz" dedi.
28.03.2022 Otomobil
Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt, yeme, içme! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu...
Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt, yeme, içme! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu... Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. 3.5 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini yüzde 18’den 8 indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinde KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz." dedi.
28.03.2022 Siyaset
Muhtar maaşları ve vergi düzenlemesi ile ilgili kritik gelişme! AK Parti duyurdu: Torba yasa teklifi...
Muhtar maaşları ve vergi düzenlemesi ile ilgili kritik gelişme! AK Parti duyurdu: Torba yasa teklifi... Muhtar maaşları ve vergilerle ilgili son dakika açıklaması! AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Muhtar maaşlarını Asgari Ücret seviyesine Çeken, Vergi Usul Kanunuyla kaçakçılık suçunun zincirleme suç kapsamına alınmasını da içeren evim şirketleri mağdurlarını koruyacak düzenlemeleri de içeren torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na bugün sunuyoruz” dedi.
25.03.2022 Ekonomi
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar...
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar... Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! "21. yüzyıl Türkiye'nin olacak" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Çok daha iyi haberler gelecek, Türkiye fırsatlar ülkesi" açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, "Üçüncü ayın sonundayız öncü göstergelerimiz iyi. Satın alma gücü paritesi çok iyi, PMI çok iyi, elektrik tüketimi gayet iyi, fabrikalar çalışıyor ve ihracatımız artarken iç tüketim de devam ediyor. Büyüme aynı şekilde yolunu sürdürüyor” dedi.
19.03.2022 Ekonomi
Para iadesi ile ilgili flaş detay! Zorunlu değil ancak...
Para iadesi ile ilgili flaş detay! Zorunlu değil ancak... Para iadesi ile ilgili flaş açıklama! Tüm tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor. Herkesin başına gelebilir. Hemen para iadesi talebinde bulunun. Zorunlu değil ancak tüketicilerin yapması gerekenler var. Bir mağazadan alışveriş yaptıktan sonra aldığınız ürün kusurlu olmasa bile satın almaktan vazgeçebilirsiniz. Bazı firmalar bu tür durumlarda para iadesi yerine değişim çeki vermeyi tercih ediyor. Peki tüketicilerin hakları neler? İşte para iadesi talebi ile ilgili detaylar...
24.02.2022 Ekonomi
KDV'de yeni dönem! Detayları belli oldu! Lokanta, restoran, kafeterya...
KDV'de yeni dönem! Detayları belli oldu! Lokanta, restoran, kafeterya... KDV ile ilgili son dakika gelişmesi! Temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesinin ardından, yeni dönemde uygulanacak vergi düzenlemesinin detayları belli oldu. Buna göre, pastanelerde imal edilen veya satılan börek, simit, pasta ve tatlıların tesliminde KDV oranı yüzde 1'e inerken, aynı ürünler yeme içme hizmeti olarak sunulduğunda, yüzde 8'lik KDV’ye tabi tutulacak. KDV oranının yürürlüğe girdiği 14 Şubat ve sonrasında yapılan gıda ürünü teslimlerinde KDV oranı yüzde 8 olarak hesaplanmışsa, hesaplanan fazla verginin tüketiciye iade edilmesi gerekecek.
24.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kdv İade ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kdv iade haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.