Kdv Düzenlemesi

Kdv Düzenlemesi

Son dakika KDV düzenlemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KDV düzenlemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KDV düzenlemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kdv Düzenlemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kdv düzenlemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 80 kdv düzenlemesi haberi bulunmuştur. Tüm kdv düzenlemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
KDV'den muaf sayılacak! Milyonlara güzel haber! Tek tek açıklandı
KDV'den muaf sayılacak! Milyonlara güzel haber! Tek tek açıklandı KDV ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca kişiye güzel haber geldi. KDV muafiyeti sağlanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı Katma Değer Vergisi Genel Uygulama tebliğinde önemli değişikliklere gitti. Buna göre, imalat sanayi ve turizme yönelik yatırım teşvik belgesi sahibi işletmelere inşaat işlerine ilişkin hizmet ve mal tesliminde 31 Aralık 2025'e kadar KDV muafiyeti geldi. İstisna, inşaat taahhüt işi, nakliye, hafriyat ve benzeri inşa işler için uygulanacak. Yatırımı yapanların söz konusu inşaat işlerinde kullanılan mal alımları da bu kapsamda değerlendirilecek.
13.05.2022 Ekonomi
KDV'de devrim gibi gelişme! Paralar iade edilecek! Tarih verildi
KDV'de devrim gibi gelişme! Paralar iade edilecek! Tarih verildi Yaklaşık 1 milyon mükellefin yaşadığı KDV sorunları çözüme kavuşuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'de basitleştirme çalışmaları çerçevede hazırlanan taslağı kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda yapılacak düzenleme ile mallarını doğrudan ihraç eden imalatçılara KDV kolaylığı 1 Mayıs'tan itibaren yaşama geçiyor. İmalatçılar ihracat bedelinin yüzde 10'una kadar KDV iadesi talep edebilecek. KDV iade tutarı devir KDV tutarı ile karşılaştırılarak hangisi küçükse o tutar iade edilecek. İmalatçılar, imalat belgelerinde yer alan üretim kapasitesinde öngörülen ve imal edip ihraç ettikleri mallar için bu düzenleme kapsamında iade talep edebilecek. İşte KDV düzenlemesiyle ilgili tüm detaylar...
29.04.2022 Ekonomi
Otomobil satışlarında yeni dönem!  Yüzde 18'e çıkarıldı...
Otomobil satışlarında yeni dönem! Yüzde 18'e çıkarıldı... Otomobil, yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin satışında yeni dönem. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Oto galerilerinin araç alım satımından elde ettikleri ile yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin satışında halen yüzde 1 olan KDV oranını yüzde 18'e yükseltiyoruz" dedi.
28.03.2022 Otomobil
KDV indiriminin kapsamı genişletilecek mi? KDV indirimi uygulamayanlara ne olacak?
KDV indiriminin kapsamı genişletilecek mi? KDV indirimi uygulamayanlara ne olacak? Kritik Kabine toplantısı sona erdi. Milyonlar Kabine toplantısında alınan kararları merak ediyor. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KDV indirimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, KDV indiriminin kapsamı genişletilecek mi? Fahiş fiyat uygulamasında hangi adımlar atılacak? KDV indirimi uygulamayanlara ne olacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…
16.02.2022 Gündem
3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesinde kritik toplantı
3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesinde kritik toplantı 3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesi yeni haftada AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında müzakere edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak MYK'da kripto para da konuşulacak.
23.01.2022 Ekonomi
3600 ek gösterge ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurmuştu, kritik toplantı...
3600 ek gösterge ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurmuştu, kritik toplantı... 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık harekete geçti, çalışmalar sürüyor. 3600 ek gösterge hayata geçerse hem maaşlar hem de emekli ikramiyeleri artacak. 3600 ek gösterge ile ilgili tarih veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Diğer bakanlıklarla ilgili çalışmalarımızı başlattık, bitireceğiz” dedi. Bu açıklamadan sonra öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve emekliler dışında kapsama hangi meslek gruplarının dahil edileceği merak konusu oldu. AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 3600 ek gösterge için toplanacak. İşte detaylar...
23.01.2022 Ekonomi
KDV'de yeni model! Sistem tamamen değişiyor, tek rakam formülü geliyor... Fiyatlar düşecek, gıda, sağlık ve eğitim...
KDV'de yeni model! Sistem tamamen değişiyor, tek rakam formülü geliyor... Fiyatlar düşecek, gıda, sağlık ve eğitim... KDV indirimi ile ilgili harekete geçildi. Yeni düzenleme geliyor. Sistem tamamen değişiyor. Yeni KDV oranları ile etiket fiyatları düşecek. Yeni ekonomi politikaları kapsamında KDV ile ilgili de devrim niteliğinde adımlar atılıyor. Sistem baştan sona sadeleştirilip kafa karışıklıkları giderilecek. Yapılan çalışma kapsamında yeni getirilecek sisteme ilişkin birkaç alternatif bulunuyor. Ya bunlardan biri tercih edilecek ya da bir kaçının içinde yer aldığı yeni bir çatı oluşturulacak. KDV'nin tek rakama indirilmesi, gıdada KDV'nin yüzde 1'e çekilmesi üzerinde çalışılan konular arasında yer alıyor.
9.01.2022 Ekonomi
Naci Ağbal'dan KDV Reformu açıklaması
Naci Ağbal'dan KDV Reformu açıklaması Maliye Bakanı Ağbal, "(KDV düzenlemesiyle ilgili) Bütün sivil toplum örgütlerinden yavaş yavaş görüşler gelmeye başladı. İnşallah birkaç ay içerisinde bunları toparladıktan sonra bütün bu çalışmaların bulgularını masaya koyacağız. Reel sektörün devletten 140 milyar lirayı aşan KDV alacağı var. Ne zaman başınız sıkışsa, bir yanlışı görünce beni arayın. Methetmek için değil şikayet etmek için arayın. `Sayın bakanım şurada şu işler yanlış gidiyor.` deyin" şeklinde konuştu.
20.07.2017 Ekonomi
Yüzde 1 KDV'li Konut Stoku Ne Zaman Eriyecek?
Yüzde 1 KDV'li Konut Stoku Ne Zaman Eriyecek? MVK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ertürk Mavuk, son kdv düzenlemesi ve devame den projeleri hakkında açıklamada bulundu.
29.01.2013 Arşiv
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz." ifadelerini kullandı.
16.04.2024 Ekonomi
Temizlik ürünleri ile ilgili indirim açıklaması! Dikkat çeken '6 ay' çağrısı
Temizlik ürünleri ile ilgili indirim açıklaması! Dikkat çeken '6 ay' çağrısı Temizlik başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerinde geçtiğimiz Nisan ayında KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi tüketicilere nefes aldırdı. Market markalı ürünlere talebin ciddi oranda arttığını hatırlatan uzmanlar ciroların arttığını belirterek önemli uyarılarda bulundular.
22.11.2022 Ekonomi
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur?
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? Salgının başından beri otomobil sektöründe yaşanan araç sıkıntısı fiyatlara yansımıştı. Özellikle sıfır araç tedariki konusundaki sıkıntılar, döviz kurundaki değişiklikler, çip krizi derken sektörde fiyatlar derinleşti. Sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale gelirken ikinci el piyasasında da fiyatlar aldı başını gitti. Özellikle araç piyasasındaki artış vatandaşta bir süredir ÖTV beklentisi yaratmıştı. Beklentiler konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklaması geldi. Bakan Nebati, matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Matrah düzenlemesi ile ilgili açıklamalar kamuoyunda indirim beklentisi oluşturdu. Peki, Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? İşte matrah düzenlemesi ve araba fiyatlarına etkisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
11.11.2022 Ekonomi
Vergi mükellefi milyonları ilgilendiriyor! Resmen hayata geçti, binlerce esnaf muaf olacak! Dikkat çeken Youtuber detayı...
Vergi mükellefi milyonları ilgilendiriyor! Resmen hayata geçti, binlerce esnaf muaf olacak! Dikkat çeken Youtuber detayı... Vergi mükellefi milyonlarca esnafı ilgilendiren gelişme! Basit usul düzenlemesi resmen hayata geçti, KDV’den muafiyeti getirildi. Youtuber dahil tesisatçı, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, lastikçi, kaportacı, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, dolmuşçu, taksici gibi milyonlarca esnafı kapsıyor, detaylar belli oldu. İşte basit usul düzenlemesinin detayları ve vergi muafiyetinden yararlanma şartları...
26.05.2022 Ekonomi
Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız
Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünleri ile ilgili son dakika açıklaması! Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladık. KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız” dedi.
30.03.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev, arsa, arazi fiyatları düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev, arsa, arazi fiyatları düşecek Ev almayı planlayanlara güzel haber! Fiyatlar düşecek. Gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hem tüketici hem de üretici karlı olacak. Ev, arsa, arazi fiyatları düşecek. 1 Nisan'da değişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni KDV uygulamaları kapsamında konutta ve arsalarda KDV oranında değişiklik yapıldı. Konut teslimlerindeki KDV oranı yeniden düzenlenerek satın alınan konutun büyükşehirlerde olup olmadığına, arsa birim metrekare değerlerine bakılmaksızın aynı şartlarda KDV'ye tabi tutulması ve bu teslimlerdeki KDV oranının sadeleştirilmesi sağlanacak. Bu sayede vatandaş yüksek vergiden kurtulurken ev fiyatlarında da ciddi düşüş yaşanacak. Öte yandan arza ve arazilerdeki KDV düzenlemesi de konut sektöründe üretim maliyetini düşürerek sektörün canlanmasını sağlayacak.
30.03.2022 Ekonomi
Ev, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt ve dahası! İndirim geliyor! KDV ile ilgili son dakika hamlesi
Ev, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt ve dahası! İndirim geliyor! KDV ile ilgili son dakika hamlesi Ev fiyatlarından temel gıda ürünleri fiyatlarına kadar büyük indirim geliyor. KDV sadeleştirilmesiyle ilgili son dakika açıklaması! KDV sadeleştirilmesiyle ilgili detaylar belli oldu. Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir süredir çalışmaları süren KDV sadeleştirilmesi projesi kapsamında hayata geçirilecek yeni vergi uygulamalarını da duyurdu. Söz konusu çalışmalar çerçevesinde; tuvalet kağıdı, bebek ve yetişkin bezleri, hijyenik ped gibi temel ihtiyaç ürünlerinden konuta, sertifikalı tohum ve fidandan tıbbi cihazlara kadar birçok ürünün KDV oranında değişikliğe gidildiği öğrenildi. İşte KDV sadeleştirilmesiyle ilgili tüm detaylar...
29.03.2022 Ekonomi
Paralar iade edilecek! Herkesi yakından ilgilendiriyor, hemen kontrol edin...
Paralar iade edilecek! Herkesi yakından ilgilendiriyor, hemen kontrol edin... Paralar iade edilecek, herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Fişlerinize mutlaka bakın. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), gıda ürünlerindeki KDV indirimine ilişkin merak edilenleri 10 soruda yanıtladı. Buna göre eğer 14 Şubat'tan itibaren yapılan gıda ürünü teslimlerinde KDV indirimi yansıtılmayıp yüzde 1 yerine yüzde 8 olarak hesaplanmışsa, fazla alınan verginin tüketiciye iade edilmesi gerekiyor. Öte yandan pastane, tatlıcı, simitçi, fırın gibi işletmelerce satışı yapılan börek, simit, pasta, tatlı gibi ürünlerin teslimine uygulanacak KDV yüzde 1'e indirildi. Gıda ürünlerinin toptan veya perakende olarak teslim edilmesine göre uygulanacak KDV oranı değişir mi? Paket servis ile alınan yeme-içme hizmetleri gıda teslimi sayılır mı? Düzenleme öncesi KDV oranı yüzde 8 olup, yüzde 1'e indirilmeyen herhangi bir gıda ürünü var mı? İşte merak edilenler ve yanıtları...
23.02.2022 Ekonomi
Et, yumurta ve tavuk fiyatlarıyla flaş açıklama! Enflasyon timi göz açtırmıyor
Et, yumurta ve tavuk fiyatlarıyla flaş açıklama! Enflasyon timi göz açtırmıyor Et, yumurta ve tavuk fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık bünyesindeki 2 bin 800 kişilik ‘Enflasyon Timi’ yurt genelinde KDV indirimi ve zam denetimleri yapıyor. Stokları kontrol edip mal alış fiyatlarına bakan ekipler önceliği et, yumurta ve tavuk ürünlerine veriyor. Bugüne kadar 10 bin 336 yeri denetleyen timler önümüzdeki günlerde denetimleri günde 3’e çıkaracak.
21.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarına yeni düzenleme! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...
Elektrik faturalarına yeni düzenleme! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Türkiye'nin gözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Kabine toplantısındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından başta elektrik faturaları olmak üzere milyonlarca vatandaşın merakla beklediği müjdeleri tek tek duyurdu.
16.02.2022 Gündem
Ev alacaklara güzel haber! Flaş adım, değişiyor, 150 metrekare...
Ev alacaklara güzel haber! Flaş adım, değişiyor, 150 metrekare... Ev sahibi olmayı planlayanlara müjde. Gayrimenkul sektöründe flaş değişiklik! Fiyatlar düşecek. İndirim geliyor. 150 metrekareye kadar olan konutlarda geçerli olacak. Temel gıda maddelerinde KDV indirimi yapılmasının ardından şimdi de farklı sektörlerde KDV değişikliği gündeme geldi. Özellikle gayrimenkul sektöründe yapılacak KDV indirimi ev fiyatlarında önemli bir düşüş sağlayacak. Sadece konutta değiş ayrıca eğitim ve sağlık hizmetlerinde de KDV indirimi yapılması bekleniyor. İşte yeni KDV düzenlemesi ile ilgili detaylar...
15.02.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İndirim etikete yansıyacak, Bakanlık harekete geçti
Ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İndirim etikete yansıyacak, Bakanlık harekete geçti Ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. İndirim etiketlere yansıyacak. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Ayçiçek yağı, un ve yumurta fiyatları için Hazine ve Maliye Bakanlığının yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Bakanlığın tüm taraflarla görüşerek yürüttüğü çalışmayla birlikte KDV oranlarında düzenlemeye gideceği öğrenildi. Söz konusu düzenleme sonunda ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta gibi ürünlerde fiyatların düşmesi bekleniyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sinyalini verdiği ve etiketlere yansıması beklenen indirim düzenlemesinin son dakika detayları...
22.01.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, makarna, un, süt, yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Etikete yansıyacak! KDV düşüyor
Ayçiçek yağı, makarna, un, süt, yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Etikete yansıyacak! KDV düşüyor Ayçiçek yağı, makarna, un, süt, yumurta, peynir, zeytin fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Fiyatlar düşüyor. Etiketlere yansıyacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tüm taraflarla görüşerek yürüttüğü çalışma kapsamında tüm sektörlerde KDV oranları sadeleştirilecek. KDV oranlarında yapılacak düzenlemenin temel gıda ürünleri başta olmak üzere fiyat etiketlerinde düşüş sağlaması da öngörülüyor. KDV, hâlihazırda 1,8 ve 18 olmak üzere 3 farklı şekilde uygulanıyor. Farklı KDV rakamlarının uygulanması sorunlara neden oluyor. Bunun ortadan kaldırılması için tek bir KDV oranını uygulamasına geçilmesi de üzerinde de çalışılıyor. Bu kapsamda toptan mal ve hizmet tesliminde tek oran KDV, perakende mal ve hizmet tesliminde de yine tek oran KDV uygulanacak. Öncelikle olarak üzerinde durulan konu yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi yönünde. Hangi rakama inerse nasıl bir sonuç çıkacağına ilişkin hesaplamalar yapılıyor. KDV'de yapılacak düzenlemenin özellikle gıda gibi vatandaşın temel ihtiyaç kalemlerinde indirim sağlayarak hayatlarını kolaylaştırılması isteniyor. Gıda, eğitim, sağlık gibi alanlarda tek ve düşük bir KDV oranı uygulanması söz konusu.
21.01.2022 Ekonomi
KDV ve enflasyon ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu
KDV ve enflasyon ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyon ocakta pik yapar ama Haziran 2023'te tek hane olur. Kur korumalı mevduat tutarı 126 milyar TL'ye ulaştı." dedi. KDV ile ilgili de konuşan Bakan Nebati, "KDV uygulamasında sadeleşme sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
14.01.2022 Yaşam
Yapılandırma ile ilgili son dakika gelişmesi! Kabul edildi ve...
Yapılandırma ile ilgili son dakika gelişmesi! Kabul edildi ve... Yüz binlerce kişi bekliyordu. Borç yapılandırması ile ilgili yeni gelişme! AK Parti milletvekillerinin Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
27.05.2021 Ekonomi
Kredi borcu olanlara güzel haber! Kabul edildi faizler siliniyor, kritik tarih 31 Ağustos...
Kredi borcu olanlara güzel haber! Kabul edildi faizler siliniyor, kritik tarih 31 Ağustos... Milyonlarca kişi bekliyordu ve kabul edildi. Ve süreç başladı faizler silinecek ve 36 ay taksit yapılacak. KYK borçları, SGK primleri, Gelir Vergisi, Trafik cezaları, Kurumlar Vergisi, KDV, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi, tüm idari para cezaları yapılandırma kapsamında. Düzenlemeye göre yeniden yapılandırılacak borçlarda milat 31 Ağustos 2020 olacak. Sigara cezaları ise yapılandırmanın dışında olacak.
24.10.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kdv Düzenlemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kdv düzenlemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.