Kaya Tuzu

Kaya Tuzu

Son dakika Kaya tuzu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kaya tuzu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kaya tuzu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kaya Tuzu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kaya tuzu gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 kaya tuzu haberi bulunmuştur. Tüm kaya tuzu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir?
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir? Ovalar akarsuların taşıdıkları alüvyonların birikmesi ile oluşan az engebeli düzlüklerdir. Farklı büyüklüklerde ve yapıda olabildikleri için birbirinden farklı ovalar ile karşılaşmak mümkündür.
19.12.2023 Eğitim
Sokak köpeğini tüfekle öldürdü! Serbest bırakıldı
Sokak köpeğini tüfekle öldürdü! Serbest bırakıldı Kırıkkale'de sokak köpeğini tüfek ile öldüren A.B. (71), adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
19.11.2023 Gündem
Kaya tuzu kavgası cinayetle sonuçlandı! Şok olay
Kaya tuzu kavgası cinayetle sonuçlandı! Şok olay Kırşehir'de Hüseyin Kozanhan (54), sipariş ettiği kaya tuzunu fazla getirdiği gerekçesiyle işletmeci Hacı Türk'ü (26), silahla vurarak öldürdü.
19.11.2023 Gündem
'Kaya tuzu' kavgası can aldı
'Kaya tuzu' kavgası can aldı Kırşehir'de Hüseyin Kozanhan (54), sipariş ettiği kaya tuzunu fazla getirdiği gerekçesiyle işletmeci Hacı Türk'ü (26), silahla vurarak öldürdü.
19.11.2023 Gündem
Türkiye'de kişi başı tüketilen tuz miktarı 3 gram azaldı
Türkiye'de kişi başı tüketilen tuz miktarı 3 gram azaldı Türkiye'de tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik olarak 2010 yılından itibaren uygulanan ve ulusal program çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı. İlk olarak günlük tüketilen ana besin maddesi ekmeğe katılan tuz miktarı düşürülürken, lokantalardaki masalarda bulunan tuzlukların da kaldırılması sağlandı.
4.05.2023 Sağlık
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Aft ağızda belirli dönemlerde ortaya çıkabilir. Ancak aft sıklıkla çıktıktan sonra bireylerin hayatını önemli bir ölçüde zorlamaktadır. Aft yemek yerken, su içerken veya makyaj yaparken büyük ağrılara neden olabilir. Ancak stresten uzak kalmak ya da aft ilaçları kullanmak kısa sürede aftı geçirebilir.
24.03.2023 Sağlık
Nefes darlığı şikayetiyle gitti, boynundan 800 gram kitle çıktı
Nefes darlığı şikayetiyle gitti, boynundan 800 gram kitle çıktı Diyarbakır'da nefes darlığı nedeniyle uyumakta zorlanan ve ameliyat korkusu yaşadığı için yıllardır doktora da gitmeyen 65 yaşındaki hastanın boğazındaki 800 gram ağırlığındaki kitle, şikayetleri artınca gittiği hastanede kendisini ikna eden doktorun yaptığı ameliyatla çıkartıldı. Operasyonu yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Toker, "Yıllarca hastalar ya doktora gelmekten korktukları için ya da ameliyattan koktukları için devasa büyüklüğe erişen kitleler şeklinde boyun ön bölgesinde görülebilir" dedi.
6.01.2023 Yaşam
Bu yolda çıplak ayakla yürüyen şifa buluyor
Bu yolda çıplak ayakla yürüyen şifa buluyor Van’ın merkez Edremit ilçesinde bulunan Miyazaki Koru Parkı’nda, yaklaşık 10 metre uzunluğunda taş ve kumdan oluşan ‘şifa yolu’, çıplak ayakla yürüyenlere şifa oluyor.
17.11.2022 Yaşam
Kan şekerini dengeliyor, yaşlanmayı geciktiriyor, sigarayı bıraktırıyor! Demir, magnezyum, kalsiyum...
Kan şekerini dengeliyor, yaşlanmayı geciktiriyor, sigarayı bıraktırıyor! Demir, magnezyum, kalsiyum... Demir, magnezyum, kalsiyum açısından çok zengin, sigarayı bıraktırıyor. Sindirim sistemini rahatlatıyor, iştah artırıyor, kan dolaşımını hızlandırıyor. Kan basıncını dengeliyor, romatizma, kas ağrıları ve kemik ağrılarına yarar sağlıyor. Böbrek ve mesane taşlarına karşı da kullanılıyor, strese karşı iyi geliyor, damar sağlığını koruyor, kan şekerini dengeliyor, yaşlanma etkilerini azaltıyor, uykusuzluğa iyi gelerek uyku düzeni sağlıyor. İşte Prof. Dr. Canan Karatay’ın şiddetle tavsiye ettiği besinin faydaları...
2.05.2022 Sağlık
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler!
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler! Ramazan Bayramı başlıyor! Günün ilk ışıklarıyla kılınacak bayram namazı ile birlikte Ramazan Bayramı resmen başlamış olacak. Birlik ve beraberliğin sürdürüldüğü bayramlar özel sofraları ve lezzetleriyle de en özel zaman dilimlerinden. Bugüne özel kurulan nefis bayram kahvaltısı sofrası ise güne mutlu başlamak için yeterlidir. Bayramın ilk anlarında aile ile kahvaltı yapmak geleneklerin yaşatılması açısından da önem taşıyor. Bayram kahvaltısında neler olur? Bayramda kahvaltıya ne yapsam? diyorsanız işte nefis bayram kahvaltısı tarifleri!
1.05.2022 Ramazan
Günlük tuz tüketimi ne kadar olmalı?
Günlük tuz tüketimi ne kadar olmalı? Sofra tuzu olarak bilinen sodyum klorür, yiyeceklere lezzet vermesinin ve ürünlerin raf ömrünü uzatmasının yanı sıra vücuttaki asit baz dengesinin sağlanmasında önemli rol oynuyor. Fazla tüketilen tuzun vücutta su tuttuğunu ve ödeme neden olduğunu belirten uzmanlar, insan vücudunun normal işlevlerini yapabilmesi için günde 5 gram yani bir çay kaşığı kadar tuz alınmasının yeterli olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, önemli bir tuz kaynağı olduğu için peynir tüketimine dikkat edilmesini ve paketli ürünlerdeki etiketlerin de mutlaka okunmasını tavsiye ediyor.
16.03.2022 Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği...
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği... Küresel bir sağlık meselesi haline gelen iyot eksikliğinin zeka geriliğine sebep olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Çalışkan, Dünya nüfusunun üçte birinin iyot eksikliği bulunduğunu belirtti.
27.01.2022 Sağlık
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler Kalp damar hastalıklarının dünyada ölüm nedenlerinin en başlarında geldiğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya, “Kalp damar hastalığının görülme sıklığı genç nüfusta hızla artıyor. Amerika Kardiyoloji Derneği 2050 yılına kadar yalnızca ABD’de kalp damar hastalığı teşhisi konan kişi sayısının ikiye katlanarak 25 milyona ulaşacağını tahmin ediyor” dedi.
9.10.2021 Arşiv
Sevgilisiyle birlikte kocasını öldürdü! Bavulun etrafından akan sıvılar...
Sevgilisiyle birlikte kocasını öldürdü! Bavulun etrafından akan sıvılar... İstanbul Fatih'te meydana gelen olayda bir evde kokudan rahatsız olan vatandaşlar polise başvurdu. Ekipler bir evde, bavul içine sıkıştırılmış bir ceset buldu. Ölen adamın eşinin 30 Haziran'da Beyrut'a geri döndüğü ortaya çıktı. Kadının sevgilisiyle plan dahilinde cinayeti işlediği ve adamın mallarını ele geçirmek için öldürüp İstanbul'dan kaçtıkları iddiası üzerinde duruluyor. İşte haberin ayrıntıları...
8.07.2021 Gündem
Potasyum içeren tuzlara dikkat
Potasyum içeren tuzlara dikkat Beslenme ve tuz tüketimine bağlı olarak gelişen diyabet ve hipertansiyonun böbrek yetmezliğine kadar gidebilen sonuçlar doğurabildiğini söyleyen İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, önemli uyarılarda bulundu. Potasyum içeren tuzlara dikkat çeken Prof. Dr. Kantarcı, özellikle böbrek yetmezliği olan diyaliz hastaları ve organ nakli hastalarının bunları kesinlikle kullanmaması gerektiğini söyledi.
11.05.2021 Sağlık
Aşırı tuz tüketiminin önlenebilmesi için baharatlar kullanılabilir
Aşırı tuz tüketiminin önlenebilmesi için baharatlar kullanılabilir Bakanlık, salamura ürünlerin tuz içeriğinin azaltılması için de suda yıkama ve bekletme gibi işlemler uygulanmasını önerdi.
8.03.2021 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, koronavirüsle savaşıyor!
Bağışıklığı güçlendiriyor, koronavirüsle savaşıyor! Fermente yiyecekler yemek, insülin direncinden iltihaplanmaya kadar pek çok hastalığa iyi geliyor. Kış mevsiminin kendini iyice hissettirdiği ve koronavirüsle savaştığımız bugünlerde bağışıklığı güçlendirmeye katkı sağlamasıyla da öne çıkan besinlerden turşuya sofralarda yer vermek gerekiyor. Peki, Turşu suyunun faydaları nelerdir? Turşuda dikkat edilmesi gereken püf noktaları ne? Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş, turşuda dikkat edilmesi gereken 10 kuralı anlattı.
19.11.2020 Sağlık
Betonla kapatılan Petrol kuyusunun açılmasını istediler!
Betonla kapatılan Petrol kuyusunun açılmasını istediler! Sivas’ın Celalli köyü sakinleri, 50 yıl önce üzerine betonla kapatılan petrol sondaj kuyusunun yeniden açılarak, altında olduğuna inandıkları petrolün çıkartılmasını istedi.
24.08.2020 Gündem
Meyil Obruk Gölü’nü pembe yapan Artemia Salina nedir? Artemia Salina ne demek?
Meyil Obruk Gölü’nü pembe yapan Artemia Salina nedir? Artemia Salina ne demek? Konya'da, karstik bir yapıya sahip olan Meyil Obruk Gölü, sıcakların artması ve su seviyesinin azalmasıyla, sudaki artemia salina türündeki bakteriler nedeniyle pembe renge büründü. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, "Bölgedeki Tuz Gölü'nde, Obruk Gölü'nde ve Meke Gölü'nde olduğu gibi zaman zaman suların azalmasına bağlı olarak artemia salina bakterisi nedeniyle patlamaları yaşanabiliyor. Şu andaki renklenmenin nedeninin o olduğunu düşünüyoruz" dedi. Peki, Artemia Salina bakterisi nedir? Artemia Salina ne demek?
21.08.2020 Gündem
Tiroid hormonlarının üretimi için iyot şart
Tiroid hormonlarının üretimi için iyot şart Prof. Dr. Altay, tiroid hormonlarının üretimi için iyotun şart olduğunu belirterek, "İyot, vücuda dışarıdan alınması gereken bir elementtir. Dünya genelinde iyot eksikliğine bağlı bu sıkıntılar hala devam etmektedir." dedi.
28.05.2020 Sağlık
Evde sumak ekşisi nasıl yapılır?
Evde sumak ekşisi nasıl yapılır? Bağışıklığı güçlendiren özelliği ile sağlıklı baharatlar arasında gösterilen sumak özellikle yemeklere ve salatalara verdiği ekşi tat nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor. Son günlerde haberlere konu olan sumak bitkisinin faydaları, sumak bitkisine olan talebi de artırdı. İnternette sıklıkla ‘evde sumak ekşisi nasıl yapılır?’ sorusu aratılıyor. İşte evde sumak ekşisi yapmanın püf noktaları…
13.04.2020 Sağlık
Evde kolay hazırlanan bağışıklığı güçlendiren yiyecekler
Evde kolay hazırlanan bağışıklığı güçlendiren yiyecekler Corona virüs nedeniyle izolasyon sürecini yaşadığımız bu dönemde evde kaldığımız günleri avantaja çevirmenin tam zamanı. Mutfakta geçirdiğimiz zamanı bağışıklık sistemini güçlendirmek için harcayabilirsiniz. Peki, Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? Gastronomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök koronavirüs salgını döneminde bağışıklık güçlendirici besinleri ve tariflerini paylaştı.
10.04.2020 Sağlık
Mide bulandıran görüntü! Satmaya çalışırken yakalandı
Mide bulandıran görüntü! Satmaya çalışırken yakalandı Sultangazi'de ihbarı değerlendiren zabıta ekipleri satılmaya çalışılan kokmuş ve küflenmiş sucuk, tereyağı, zeytin, beyaz peynir ile tarihi geçmiş kuru fasulye, un ve kaya tuzu ele geçirdi.
23.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kaya Tuzu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kaya tuzu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.