Tuz

Tuz

Son dakika tuz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tuz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tuz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tuz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tuz gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.624 tuz haberi bulunmuştur. Tüm tuz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mutfak tezgahı temizliğinde en iyi yağ sökücüye 10 kat fark atıyor - Bu karışım zaten evinizde var: Kaşığın ucuyla ekleyin, neler oluyor izleyin
Mutfak tezgahı temizliğinde en iyi yağ sökücüye 10 kat fark atıyor - Bu karışım zaten evinizde var: Kaşığın ucuyla ekleyin, neler oluyor izleyin Mutfak ve tuvalet temizliği herkesin muzdarip olduğu konulardan birisidir. Daha kolay ve etkili bir temizlik yöntemi aranır. Evde bulunana iki malzemeyle yapacağınız detarjan karışımına kaşığın ucuyla eklediğinde farkı fark ediyorsunuz.
26.04.2024 Yaşam
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Basit nazar kovucu: Evin dört köşesine serpin, kapının önüne koyun! Negatif enerjiyi evinize sokmuyor
Basit nazar kovucu: Evin dört köşesine serpin, kapının önüne koyun! Negatif enerjiyi evinize sokmuyor Kötü enerjiden, iyi niyetli olmayan düşüncelerden korunmak için eski insanların yöntemleri illa ki kulaklara çalınmıştır. Bunlardan birisi de kapının önüne tuz serpmektir. Peki bunun ne işe yaradığını biliyor musunuz?
3.04.2024 Yaşam
Başakşehir'de feci kaza! Tuz yüklü kamyon otomobile çarptı
Başakşehir'de feci kaza! Tuz yüklü kamyon otomobile çarptı Başakşehir'de yokuş çıkan tuz yüklü kamyon geri geri kayarak arkasındaki otomobile çarptı. Kamyonda yüklü olan tuz otomobilin üzerine döküldü.
26.03.2024 Gündem
Çobanlık yaparken keşfedildi! Tanıştığı antrenör hayatını değiştirdi!
Çobanlık yaparken keşfedildi! Tanıştığı antrenör hayatını değiştirdi! Aksaray'ın Eskil ilçesinde koyun otlatıp futbol oynarken mahalleyi ziyarete gelen ve aynı zamanda antrenör olan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mihman Altıntop’un kendisiyle konuşup yönlendirdiği Çağla Çağatan (18), spor lisesini bitirip, beden eğitimi öğretmenliği bölümünü kazandı. Kadınlar 3’üncü Lig Tuz Gölüspor takımında da forma giyen Çağatan, “'Yapamaz' dediler, başardım. İlk önce eğitimimi bitirip büyük bir futbolcu olup kendimin ve ailemin hayatını kurtarmak istiyorum. Hedeflerim büyük, inşallah olur” dedi.
25.03.2024 Gündem
Adanalıların sofrasından eksik olmuyor! Sıradan pilavları unutun, dakikalar içinde hazır, işte dövme pilavı tarifi
Adanalıların sofrasından eksik olmuyor! Sıradan pilavları unutun, dakikalar içinde hazır, işte dövme pilavı tarifi Bir kez yiyen tadını unutamıyor. Adana denilince akla ilk kebap gelse de birçok yöresel lezzet damakları çatlatıyor. Birçok lezzeti barındıran Adana’nın meşhur lezzetlerinden birisi de dövme pilavıdır. Sıradan pilavları unutturacak bu lezzet sadece 20 dakikada hazırlanıyor. İşte “Adana usulü dövme pilavı nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı size özel tarifimizde...
24.03.2024 Adana
Adanalıların vazgeçilmezi: Bir kez yiyen tadını unutamıyor! Adana usulü avgan pilavı nasıl yapılır?
Adanalıların vazgeçilmezi: Bir kez yiyen tadını unutamıyor! Adana usulü avgan pilavı nasıl yapılır? Adana denilince akla yöresel lezzetler geliyor. Birçok lezzeti barındıran Adana’nın meşhur lezzetlerinden birisi de avgan pilavıdır. “Adana usulü avgan pilavı nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı size özel tarifimizde…
13.03.2024 Adana
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor Ramazan'da ani ve hızlı yemek yemenin tehlikesine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, en önemli sıkıntının tansiyon yükselmesi olduğunu söyledi.Boztosun, "Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı"dedi.
11.03.2024 Gündem
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı Diyetisyen Yağmur İlayda Taş, her yaş aralığındaki bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi gerektiğini belirterek, “rafine şeker tüketilmemeli ve günlük tuz alımına dikkat edilmeli. Sağlıklı pişirme teknikleri tercih edilmeli” dedi.
4.03.2024 Adana
Ne yaparsanız yapın yemeğe zamanında baharat ekleyin! Yıllardır yapılan hata...
Ne yaparsanız yapın yemeğe zamanında baharat ekleyin! Yıllardır yapılan hata... Yemeğe zamanında baharat eklemek tüm tadını tuzunu etkiliyor. Yemeklerin lezzetini doğrudan etkileyen püf noktalara haberimizde yer verdik.
27.02.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa'da: 31 Mart'ta onu da özgürleştireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa'da: 31 Mart'ta onu da özgürleştireceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi partisine sözünü geçiremediği halde borusunu burada öttürmeye heveslenen birileri var. Buradan kendisine sesleniyorum, hiç merak etmesin, kendini boşuna paralamasın, boynuna vurulan prangalardan kurtulacağı gün çok yakındır. Manisa'nın da desteğiyle 31 Mart'ta onu da özgürleştirerek maruz kaldığı eziyetten kurtaracağız" ifadelerini kullandı.
27.02.2024 Gündem
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları...
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları... Lapis lazuli taşı, Antik Mısır döneminden beri kullanılan değerli bir taştır ve rengi de genelde lacivert olur. Lapis lazuli taşı renginden dolayı lacivert taşı olarak da isimlendirilir. 
3.02.2024 Yaşam
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk Türk vatandaşı Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi tamamlandı. İstasyonda Gezeravcı'nın bulunduğu Ax-3 misyonu için veda töreni düzenlendi.
2.02.2024 Gündem
Yapı denetim görevlisine saldırmışlardı: İMO'dan olaya kınama geldi
Yapı denetim görevlisine saldırmışlardı: İMO'dan olaya kınama geldi Yapı denetim görevlisi Ömer Toktaş’ın, denetim sırasında silahlı saldırıya uğraması nedeniyle basın açıklaması yapıldı.
2.02.2024 Adana
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi... Sodyum klorür olarak bilinen sofra tuzu %40 oranında sodyumdan oluşmaktadır. Paketli gıdalarda, çorbalarda, karides ve çökelekte yüksek oranda sodyum bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları...
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları... Kehribar taşı, çamgiller ailesine mensup olan pinus succinifera ağacının reçinelerinden ortaya çıkan bir taştır. Reçinelerin fosil haline gelmesi ile ortaya kehribar taşı çıkmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları...
Safir Taşı Özellikleri Nelerdir? Safir Taşının En Bilinen Faydaları... Safir taşı korindon grubunda yer alır ve birçok farklı renkte olabilir. En sık rastlanan safir renkleri arasında kahverengi, beyaz, yeşil, pembe, gri, turuncu ve sarı vardır.
30.01.2024 Yaşam
Akik Taşı Özellikleri Nelerdir? Akik Taşının En Bilinen Faydaları...
Akik Taşı Özellikleri Nelerdir? Akik Taşının En Bilinen Faydaları... Akik taşı kuvars ve kalsedon minerallerinin bir araya gelmesi ile oluşan bir taştır. Bu nedenle de kalsedon kuvarsı olarak da adlandırılabilir.
27.01.2024 Yaşam
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi... Arjinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bir aminoasit olarak ifade edilebilir. Ancak vücut açısından çeşitli zararlarının olduğu da söylenebilmektedir. Arijinin insan vücudunda doğal olarak üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Vücuttaki bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde arjinin büyük bir öneme sahiptir. 
26.01.2024 Yaşam
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği ‘Extremophyte' adlı deneyde kullanacağı Tuz Gölünde yetişen ‘Schrenkiella parvula' bitkisi merak konusu oldu. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı, daha önce özellikle Tuz Gölünde yaptıkları floristik ve endemikle ilgili bazı çalışmalarda Schrenkiella parvula'yı gördüklerini, tuza ve bazı zor şartlardaki susuzluk, toprak özelliği gibi, abiyotik strese karşı oldukça dayanıklı bir bitki olduğunu söyledi.
26.01.2024 Gündem
Ev sahibinin imdanına yetişiyor! Tıkalı lavaboların anahtarı: Bir tutam tuz!
Ev sahibinin imdanına yetişiyor! Tıkalı lavaboların anahtarı: Bir tutam tuz! Birçok insan lavabolardaki tıkanıkla uğraşmak zorunda kalıyor. Tamir etmekte zorlanan eve usta çağırmayı tercih ediyor. Ancak ev sahibine bir tüyomuz var: Tuz! Sadece tuz ekeleyerek tıkalı lavaboları açmak mümkün. Nasıl mı?
23.01.2024 Yaşam
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Ağrı kültür ve turizm bakımından zengin illerimiz arasındadır. Yaz aylarının gelmesiyle beraber en çok araştırılan iller arasında yer alır. Ağrı soğuk bir iklime sahip olduğu için yaz aylarında daha çok tercih edilir.
18.01.2024 Eğitim
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları...
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları... Mercan taşı Yunanca bir kelime olan mikri petra isminden adını alır. Kur'an-ı Kerim'de de geçen mercan kelimesi birçok inanca göre de savaş tanrısı ile bağlantılı olarak düşünülür.
16.01.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Tuz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tuz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.