Kara Delik

Kara Delik

Son dakika kara delik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kara delik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kara delik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kara Delik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kara delik gelişmeleri de dahil olmak üzere 212 kara delik haberi bulunmuştur. Tüm kara delik haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, uzay meraklısı öğrencilerle görüntülü görüşmede, soruları cevapladı. Uzaylı görüp görmediğinin sorulması üzerine Gezeravcı, 'Uzaylı henüz görmedim ama görseydim, 'Sana Furkan’ın selamını getirdim' derdim herhalde. Herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadım ama ben de merak ediyorum. Varlıklarını öğrenirsem farklı bir şey dönüşte seninle de paylaşacağım muhakkak.' şeklinde yanıt verdi.
31.01.2024 Gündem
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ali Osman Kurtcu, “Bir ponzi sistemi. Bu bilgilere göre, bu durum bizim hukuk boyutumuzun dışarısında, vergi kaçağına sebebiyet veren bir sistem olabileceği kanaati var. Tabii ki hukuk noktasında değerlendirilecek ama elden para verilmesi de sorumluluk kapsamında” dedi.
29.11.2023 Gündem
Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız kayboldu
Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız kayboldu Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız, 2009 yılında aniden ortadan kayboldu.Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız, 2009 yılında aniden ortadan kayboldu.
10.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Özkan Uğur'un eşin Aysun Aslan Uğur'dan duygulandıran paylaşım!
Özkan Uğur'un eşin Aysun Aslan Uğur'dan duygulandıran paylaşım! MFÖ üyelerinden Özkan Uğur, 8 Temmuz'da hayatını kaybetmiş, 11 Temmuz'da son yolculuğuna uğurlanmıştı. Vefat haberi ile sanat dünyasını yasa boğan 69 yaşındaki sanatçının 34 yıllık eşi Aysun Aslan Uğur'dan duygusal bir paylaşım geldi.
19.07.2023 Magazin
NASA yeni keşfi dünyaya duyurdu: Görünmez canavar
NASA yeni keşfi dünyaya duyurdu: Görünmez canavar ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), galaksiler arası uzayda çok hızlı bir şekilde hareket eden yeni bir kara delik keşfedildiğini duyurdu. “Görünmez bir canavar” olarak nitelendirilen kara deliğin 20 milyon güneş ağırlığında olduğu vurgulandı.
8.04.2023 Dünya
Kara delik ortaya çıktı! Uzman isim dünyaya açıkladı
Kara delik ortaya çıktı! Uzman isim dünyaya açıkladı Peki korkmalı mıyız? Dünya'nın 99 problemi var ve kara delikler onlardan biri değil...
5.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Doğa Rutkay'dan Naci Görür'e: Bu söylemler bizi parçalıyor!
Doğa Rutkay'dan Naci Görür'e: Bu söylemler bizi parçalıyor! Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık yıkıcı depremlerin ardından, birçok uzman İstanbul depremi için uyarıda bulundu. Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı programda, İstanbul depreminde kaç kişinin hayatını kaybedeceğiyle ilgili açıklama yaptı. Oyuncu Doğa Rutkay ise Naci Görür'e yönelik sitemkâr bir paylaşımda bulundu.
15.02.2023 Magazin
Doğa Rutkay: Hepimiz göçük altındayız, çıkabilmek ne mümkün
Doğa Rutkay: Hepimiz göçük altındayız, çıkabilmek ne mümkün Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrası paylaşım yapan Doğa Rutkay, "Hepimiz göçük altındayız, çıkabilmek ne mümkün" dedi.
9.02.2023 Magazin
Kozmografya Nedir, Özellikleri Nelerdir? İlk Kozmografya Kitabı Hangisidir?
Kozmografya Nedir, Özellikleri Nelerdir? İlk Kozmografya Kitabı Hangisidir? Kozmografya, bir bilim dalıdır, dünya ve uzay arasında Gökbilimi alanında yazılan Türkiye’nin ilk Uzay bilimi kitabıdır. Kozmografya, astrolojiden ayrı olup coğrafi bilgilerle de ilgilenmez, Gökbilimi, Mustafa kemal Atatürk’ ün merak konusudur ve önerisiyle 1929 yılında yazılmıştır. Yazarı Ordinaryüs Profesör Ali Yar’dır. Kozmografya kitabının benzersiz bir öyküsü de buradan başlamaktadır.
15.11.2022 Eğitim
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: S-300'le yapılan taciz karşılıksız bırakılmamalı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: S-300'le yapılan taciz karşılıksız bırakılmamalı MHP lideri Bahçeli, TBMM açılır açılmaz sosyal medya düzenlemesinin kanunlaşması gerektiğini belirtti. Bahçeli, Yunanistan'ın bardağı taşırmak üzere olduğunun altını çizerek 'S-300'le yapılan taciz karışılıksız bırakılmamalı' ifadelerini kullandı. Seçim için de hazır olduklarını kaydeden MHP lideri "Adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.
1.09.2022 Siyaset
Galakside gizlenen kara delik ilk kez görüntülendi! Her şeyi içine çekiyor
Galakside gizlenen kara delik ilk kez görüntülendi! Her şeyi içine çekiyor Bilim dünyası çığır açan bir buluşa imza attı. Pek çok ülkenin ortak düzenlediği basın konferasında duyurulan haberde Samanyolu Galaksisi'nin ortasında yer alan dev kara deliğin ilk defa fotoğrafı yayınlandı. İçine aldığı her şeyi yok eden Yay A* dev bir külte çekim gücüne sahip. Bilim dünyası ona 'canavar' diyor.
12.05.2022 Dünya
NASA'dan sıra dışı keşif: Üretken kara delik keşfedildi
NASA'dan sıra dışı keşif: Üretken kara delik keşfedildi Kara delikler, yıldızları yuttukları için genelde yıkıcı unsurlar olarak bilinirler. Ama NASA bu algıyı değiştirecek bir tespitte bulundu, üretken bir kara delik keşfetti.
22.01.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA duyurdu! Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik sızdırıyor
NASA duyurdu! Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik sızdırıyor NASA'ya göre Güneş'in 4,1 milyon katı kütleye sahip kara deliğin "uyuyan bir canavar olmadığı" kanıtlandı.
20.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Devasa bir kara delik saatte 177 bin kilometre hızla uzayda yol alıyor
Devasa bir kara delik saatte 177 bin kilometre hızla uzayda yol alıyor Dünya'dan 230 milyon ışık yılı uzakta devasa bir kara deliğin saatte yaklaşık 177 bin kilometre hızla galakside yol aldığı ortaya çıktı.
16.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Kara deliğin ışınları 13 milyar ışık yılı öteden geliyor
Kara deliğin ışınları 13 milyar ışık yılı öteden geliyor Gök bilimciler, J0313-1806 ismi verilen kuasarın merkezindeki kara deliğin şimdiye kadar keşfedilen "en yaşlı kara delik" olduğunu saptadı.
15.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Mustafa Cengiz'den flaş Fatih Terim açıklaması
Mustafa Cengiz'den flaş Fatih Terim açıklaması Gençlerbirliği maçından sonra Fatih Terim'in yaptığı açıklamalara cevap veren Mustafa Cengiz "Her zaman şampiyon olamayabilirsiniz. Biz şanslıydık, 3 yılda 2 şampiyonluk kolay değil. Süper Lig kolay değil" dedi.
14.01.2021 Galatasaray
Dünya, Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki süper kütleli kara deliğe  sanılandan daha yakın
Dünya, Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki süper kütleli kara deliğe sanılandan daha yakın Dünya'nın Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki süper kütleli kara deliğe sanılandan 2000 ışık yılı daha yakın olduğu bildirildi.
28.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Avrupalı gökbilimciler görüntüledi! Kara delik...
Avrupalı gökbilimciler görüntüledi! Kara delik... Avrupalı gökbilimciler dünyaya 215 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan Eridanus takımyıldızındaki bir kara deliğin, yakınındaki bir yıldızı ‘spagetti’ şeklinde sarmal olarak yok edişini görüntüledi.
13.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Kara deliklerdeki benzer manyetik alanlar Dünya üzerinde yaratılabilir
Kara deliklerdeki benzer manyetik alanlar Dünya üzerinde yaratılabilir Dünya üzerinde, kara delikler ve nötron yıldızlarında görülenlere benzer güçte manyetik alanların yaratılabileceği bildirildi.
8.10.2020 Bilim ve Teknoloji
2020 Nobel Fizik Ödülü kara deliklerin keşfine katkı sağlayan 3 bilim  insanına verildi
2020 Nobel Fizik Ödülü kara deliklerin keşfine katkı sağlayan 3 bilim insanına verildi Nobel Fizik Ödülü, bu yıl, kara deliklerin keşfine katkı sağlayan çalışmalarından dolayı İngiliz matematiksel fizikçi Roger Penrose, Alman astrofizikçi Reinhard Genzel ve Amerikalı gök bilimci Andrea Ghez arasında paylaştırıldı.
6.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Süper kütleli kara delik keşfedildi
Süper kütleli kara delik keşfedildi Gök bilimciler, Büyük Patlama'dan hemen sonra oluşan ve etrafında kozmik bir "örümcek ağı" bulunan süper kütleli bir kara delik keşfetti.
2.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Gök bilimciler, astronomik bir nesne keşfetti
Gök bilimciler, astronomik bir nesne keşfetti Gök bilimciler, daha önce hiç gözlenmeyen astronomik bir nesne keşfetti.
24.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünya’ya 1000 ışık yılı uzaklıkta kara delik tespit edildi
Dünya’ya 1000 ışık yılı uzaklıkta kara delik tespit edildi Gökbilimcilerin Dünya’ya 1000 ışık yılı uzaklıkta bir kara delik tespit ettiği belirtildi.
6.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları tek tek açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları tek tek açıkladı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonra Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü saat 11,00 - 15,00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. 20 yaş altı için de bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız" dedi. Erdoğan ayrıca, "Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek. Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek" dedi.
4.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kara Delik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kara delik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.