Işık Yılı

Işık Yılı

Son dakika ışık yılı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ışık yılı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ışık yılı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Işık Yılı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ışık yılı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.172 ışık yılı haberi bulunmuştur. Tüm ışık yılı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Işık Yılı Nedir, Ne Birimidir? Işık Yılı Nasıl Hesaplanır?
Işık Yılı Nedir, Ne Birimidir? Işık Yılı Nasıl Hesaplanır? Işık yılı, Gökbilim alanını ilgilendiren bir kavramdır ve mesafe ölçümüdür. Yıl çağrışımı olarak algılansa dahi Işık yılı, bilinen sene sayısını değil, mesafe uzaklığını tanımlamaktadır. Yaşanılan yere bağlı olarak geliştirilen ışık yılı kavramı dünya ve Gökcisimleri arasındaki mesafeyi ölçümleme ifadesidir. 
30.01.2024 Gündem
NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar
NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar NASA tarafından 30’uncusu gerçekleşecek İnsanlı Keşif Aracı Yarışması’na, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımı kabul alan ilk Türk takımı oldu. Öğrencilerin insan gücüyle çalışan bir aracı tasarlayıp üretmesi beklenen ve Ay yüzeyinin simülasyonuyla yapılacak yarışmadan iyi bir derece almak için hız kesmeden çalışmalarını sürdüren takım, aracın imalat süreci için de sponsor desteği bekliyor. Nisan ayında ABD’de Marshall Space Flight Center’da Türkiye’yi temsil edecek takımın kaptanı Muhammed Şükrü Açıkbaş, “Bunu yapabilecek potansiyele sahip olduğumuzu biliyoruz. Biz insanlara bunu yapabileceğimizi göstermeye çalışıyoruz. NASA ile başladık, uluslararası alanda olmamız gerekiyor. NASA gibi bu alanın en iyilerinden olan kurumda Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarının yer alması gerekiyordu, biz de gereğini yaptık" dedi.
25.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Webb teleskobu TRAPPIST-1 sistemine bakmaya başladı! 27 saatte 4 patlama
Webb teleskobu TRAPPIST-1 sistemine bakmaya başladı! 27 saatte 4 patlama Gök bilimciler, büyüleyici TRAPPIST-1 sistemini araştırmak için şimdiye kadar yapılmış en güçlü uzay gözlem aracı olan James Webb Uzay Teleskobu'ndan yararlanıyor.
12.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Bugüne kadar böylesi görülmedi! 17 yıllık seyri 10 saniyeye sığdırıldı
Bugüne kadar böylesi görülmedi! 17 yıllık seyri 10 saniyeye sığdırıldı Bazı uzay olayları gözle fark edilemeyecek kadar yavaş gerçekleşiyor. Fakat bu hızlandırılmış video, bir ötegezegenin yıldızı etrafında yıllar süren yolculuğunu saniyeler içinde gözler önüne seriyor.
24.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Böylesi ilk kez görülüyor! ' Tek boynuzlu atlar gibiydi'
Böylesi ilk kez görülüyor! ' Tek boynuzlu atlar gibiydi' Gök bilimciler bir yıldızın etrafında aynı yörüngeyi paylaşan iki gezegen bulmuş olabilir ve bu daha önce uzayda (en azından bizim tarafımızdan) hiç görülmemiş bir şey. Gök bilimciler bir yıldızın etrafında aynı yörüngeyi paylaşan iki gezegen bulmuş olabilir ve bu daha önce uzayda (en azından bizim tarafımızdan) hiç görülmemiş bir şey.
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Müthiş keşif: Saniyede 700 tur atan yıldız
Müthiş keşif: Saniyede 700 tur atan yıldız Dünyamızın 773 ışık yılı uzağında keşfedilen bir yıldız, Samanyolu’nda gözlemlenen en nadir kategorilerden birinde yer alıyor.
6.08.2023 Bilim ve Teknoloji
NASA’nın James Webb teleskobu ilk kez uzayda karbon molekülü tespit etti
NASA’nın James Webb teleskobu ilk kez uzayda karbon molekülü tespit etti NASA, uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekibin, ilk kez James Webb uzay teleskobuyla uzayda ‘Methyl Cation’ olarak bilinen karbon molekülü tespit ettiğini duyurdu.
27.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Güneş Sistemi nasıl son bulacak? 'Dünya’nın geleceğini görüyoruz'
Güneş Sistemi nasıl son bulacak? 'Dünya’nın geleceğini görüyoruz' Gök bilimciler ilk kez, ölmekte olan bir yıldızın yörüngesindeki gezegenlerden birini yutmasıyla ortaya çıkan ışık patlamasını gözlemledi.
7.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu?
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu? Atmosferi var ve Dünya gibi: 'Aranan' gezegen keşfedildi mi?
5.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Uzayda yıllardır var olan 21 Türk ismi
Uzayda yıllardır var olan 21 Türk ismi Uzayın geniş ve sonsuzluğu içerisinde gök bilimciler tarafından araştırmalar sürerken Ay, Mars ve Venüs’te keşfedilen oluşumlara dünyadan verilen isimlerin yanı sıra 21 Türk ismi yazıldı.
5.08.2022 Bilim ve Teknoloji
James Webb Teleskobu Cartwheel Galaksisi’ni görüntüledi
James Webb Teleskobu Cartwheel Galaksisi’ni görüntüledi ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), James Webb Uzay Teleskobu'nun Cartwheel adlı Galaksiyi görüntülediğini açıkladı.
2.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Heyecanlandıran keşif! James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi, işte yıldız patlaması
Heyecanlandıran keşif! James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi, işte yıldız patlaması James Webb Uzay Teleskobu sürpriz bir süpernova tespit etti. James Webb, süpernovaları aramak için inşa edilmediğinden 3 milyar ışık yılı uzaklığındaki keşif bilim insanlarını şaşırttı.
31.07.2022 Dünya
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu!
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu! NASA tarafından geliştirilen ve 25 Aralık 2021 yılında uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu evrenin en net ve renkli fotoğrafını çekti. James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen fotoğrafların yayınlanmasının ardından James Webb Uzay Teleskobu hakkında araştırmalar arttı. Merak edilen James Webb Uzay Teleskobu hakkında detaylı bilgiler…
13.07.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA dünyayla paylaştı! İşte bir yıldızın patlama anı...
NASA dünyayla paylaştı! İşte bir yıldızın patlama anı... Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) James Webb Teleskobu tarafından çekilen ve evrenin en kapsamlı, derin görüntüsünü dün yayınladıktan sonra bugün yeni fotoğrafları dünya kamuoyu ile paylaştı. NASA'nın paylaştığı bu imaj, sönmekte olan bir yıldızın patlamasını yansıtıyor.
12.07.2022 Dünya
Sirius ne demek? Sirius yıldızı nedir, anlamı ne, Kuran’da hangi ayette ve nasıl geçiyor?
Sirius ne demek? Sirius yıldızı nedir, anlamı ne, Kuran’da hangi ayette ve nasıl geçiyor? 6 Temmuz'da gerçekleşecek Sirius Güneş Kavuşumu nedeniyle Sirius yıldızı hakkında merak edilenler arttı. Bir yıllık kaderin baştan yazıldığı, kadersel etkilerin ortaya çıktığı gün olan bugünde dualar edilir, meditasyon yapılır, dilekler dilenir. Peki, Sirius ne demek? Sirius yıldızı nedir, anlamı ne, Kuran’da hangi ayette ve nasıl geçiyor?
5.07.2022 Astroloji
Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı
Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, birbirine giren üç galaksiyi görüntüledi.
19.02.2022 Dünya
NASA'dan sıra dışı keşif: Üretken kara delik keşfedildi
NASA'dan sıra dışı keşif: Üretken kara delik keşfedildi Kara delikler, yıldızları yuttukları için genelde yıkıcı unsurlar olarak bilinirler. Ama NASA bu algıyı değiştirecek bir tespitte bulundu, üretken bir kara delik keşfetti.
22.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en pahalı deneyi: James Webb uzay teleskobu! Hiç olmadığı kadar geçmişi görecek...
Dünyanın en pahalı deneyi: James Webb uzay teleskobu! Hiç olmadığı kadar geçmişi görecek... James Webb uzay teleskobunun fırlatılması bilim dünyasında büyük bir heyecan yaşanmasına neden oldu. Teleskop uzayın keşfi konusunda bir dönüm noktası olarak görülüyor. "Dünyanın en pahalı deneyi" olarak adlandırılan bu yolculukta en ufak bir hatanın ise telafisi yok!
30.12.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA duyurdu! Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik sızdırıyor
NASA duyurdu! Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik sızdırıyor NASA'ya göre Güneş'in 4,1 milyon katı kütleye sahip kara deliğin "uyuyan bir canavar olmadığı" kanıtlandı.
20.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfedilmiş olabilir
Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfedilmiş olabilir Gökbilimciler, Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfetmiş olabileceklerini bildirdi.
26.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk doktorun renklendirdiği fotoğraf "NASA" seçkisinde!
Türk doktorun renklendirdiği fotoğraf "NASA" seçkisinde! Türk astronomi fotoğrafçısı Dr. Mehmet Hakan Özsaraç'ın, Hubble Uzay Teleskobu'nun çektiği siyah beyaz görüntüyü renklendirdiği fotoğraf, NASA tarafından "Dünya'da Günün Astronomi Fotoğrafı" seçildi.
15.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Gökbilimciler üç yeni gezegen keşfetti
Gökbilimciler üç yeni gezegen keşfetti Üç gezegen 35 ışık yılı uzaklıkta bulunurken, aynı yıldızın yörüngesinde iki dünyanın daha dönüyor olması mümkün.
7.08.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Işık Yılı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ışık yılı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.