İlahi

İlahi

Son dakika ilahi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilahi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilahi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlahi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilahi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.310 ilahi haberi bulunmuştur. Tüm ilahi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akrep'e Dolunay, Koç'ta Merkür hareketi var! Astrolog Aygül Aydın: 5 burç için ilahi adalet tecelli ediyor
Akrep'e Dolunay, Koç'ta Merkür hareketi var! Astrolog Aygül Aydın: 5 burç için ilahi adalet tecelli ediyor Bu hafta gökyüzünde iki önemli astrolojik olay var. 24 Nisan Akrep burcunda gerçekleşecek Dolunay ve 25 Nisan'da Merkür, Koç burcunda ileri harekete geçiyor. Astrolog Aygül Aydın, iç dünyanızı keşfetmeye çağırıyor. Daha cesur kararlar alma zamanının geldiğini belirten Aydın'dan 22-28 Nisan 2024 haftasında Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcu yorumları…
22.04.2024 Astroloji
Papağan Osman 30 milyondan fazla izlendi! İlahi duyunca yerinde duramıyor
Papağan Osman 30 milyondan fazla izlendi! İlahi duyunca yerinde duramıyor Bursa'da yaşayan Rahmi Çakmak, bundan 5 yıl önce satın aldığı papağana Osman ismini verdi. 'Umbrella Kakadu' cinsi papağana verdiği eğitim sonrası 50'den fazla kelime öğrenen Osman'ın videoları 30 milyondan fazla izlendi.
16.04.2024 Vatan TV
Papağan Osman 30 milyondan fazla izlendi! İlahi duyunca yerinde duramıyor
Papağan Osman 30 milyondan fazla izlendi! İlahi duyunca yerinde duramıyor Bursa'da yaşayan Rahmi Çakmak, bundan 5 yıl önce satın aldığı papağana Osman ismini verdi. 'Umbrella Kakadu' cinsi papağana verdiği eğitim sonrası 50'den fazla kelime öğrenen Osman'ın videoları 30 milyondan fazla izlendi.
16.04.2024 Gündem
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti Bayramda mezar ziyareti hangi gün yapılır? Ramazan-ı Şerif'e veda edilirken bayrama kavuşan vatandaşlar, bayram günü mezar ziyaretinin ne zaman yapıldığını araştırıyor. Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar da sorgulanıyor. Peki, bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır? Ramazan Bayramı kabir ziyaretine hangi gün gidilir?
6.04.2024 Yaşam
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demek, kimin sözü, neden söylenmiştir? Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın hikayesi
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demek, kimin sözü, neden söylenmiştir? Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın hikayesi "Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yılı bugün büyük bir gurur ve anlamla kutlanıyor. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bu eşsiz eser, Türk milletinin varoluş mücadelesini en etkileyici şekilde ifade ediyor. İstiklal Marşı'nın kabulü, Türk ulusunun ortak iradesinin ve milli değerlerine olan bağlılığının bir simgesi olarak yüzyıllardır yüreklerimizde yaşamaya devam ediyor. Bu önemli günde “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” sözü de gündem oldu. Peki, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın kimin sözü, ne demek? Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen şair kimdir, neden demiştir?
12.03.2024 Gündem
Fırat Tanış'tan ilk açıklama! 'Sükûtum ikrar değil, yasanın varlığına saygıdandır'
Fırat Tanış'tan ilk açıklama! 'Sükûtum ikrar değil, yasanın varlığına saygıdandır' Gonca Vuslateri’den Fırat Tanış'a ağır suçlamalar geldi. Vuslateri; Fırat Tanış’ın eski sevgilisi piyanist İklim Tamkan'ın, Tanış aleyhine olan suçlamalarından sonra meslektaşına yönelik ağır açıklamalarda bulundu. Vuslateri "Göğsüme giden nefesi ve ilahi adalet duygumu tarif edemem... Eminim kendisi yüzünden terapist kapılarında uyuyan kadın meslektaşları biraz olsun huzur bulmuştur" ifadelerini kullandı. Öte yandan Tanış'tan açıklama iddiar ardından ilk açıklama geldi.
29.02.2024 Magazin
Yapma Destan Ne Demek? Dünyada Yapma Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Yapma Destan Ne Demek? Dünyada Yapma Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir? Toplumu etkileyen bir olayı şairin gerek destanlara benzetilerek söylemesi ile oluşan destan türü yapma destan olarak açıklanmaktadır. Destan türlerinden olan yapma destanın yazarı belli olmaktadır. Yapma destan türü yakın zamanı içermekte ve diğer destan türlerine göre olağanüstü durumlar daha az olmaktadır. Dünya edebiyatına bakıldığında pek çok yapma destan örneği görmek mümkündür.
5.02.2024 Gündem
Tema Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tema Örnekleri Nelerdir?
Tema Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tema Örnekleri Nelerdir? Bir sanat eserinde veya yazı da yer alan temel düşünce ya da duygulara tema ya da tem denilmektedir. Tema, konu ve ana düşünce ile oldukça fazla benzemektedir. Bundan dolayı sıklık ile kişiler karıştırmaktadır. Tema, konuya göre daha soyut özellikler taşımaktadır.
4.02.2024 Gündem
Mahallileşme Akımı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Mahallileşme Temsilcileri Kimlerdir?
Mahallileşme Akımı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Mahallileşme Temsilcileri Kimlerdir? 11. yüzyılda, Anadolu Halk ve Tekke Edebiyatı doğmuş, yaklaşık 1 asır sonra da "Divan Edebiyatı" olarak adlandırılan yeni bir tür ortaya çıkmıştır. Kaynağı İran olan divan edebiyatının, halk ve tekke edebiyatından en önemli farkı dilinin ağır olmasıdır. Dilinin ağır ve ağdalı olmasının en büyük sebebi ise Arapça ve Farsça mazmunlardan oluşmasıdır. Mahallileşme akımı ise 16. yüzyılda ortaya çıkmıştır.
31.01.2024 Gündem
Harname- Şeyhi, Şeyhinin Harnamesi Özellikleri Nelerdir?
Harname- Şeyhi, Şeyhinin Harnamesi Özellikleri Nelerdir? Osmanlı İmparatorluğu döneminde divan edebiyatı saraylı edebiyatı olarak tanımlanmaktaydı. Bu anlamda oldukça anlaşılması zor edebi bir dil kullanılmaktaydı. Sadece Divan edebiyatı eğitimi alan ve bu konuda araştırma yapanların anlayacağı bir edebiyat türüdür. Harname- Şeyhi, tarafından yazılan bir Edebiyatı eseridir. 
29.01.2024 Gündem
Mars Uranüs etkileşimi: Astrolog Aygül Aydın 12 burç için tek tek yorumladı! 5 burç hırsına yeniliyor, 3 burç risk alıyor, 4 burç ilahi adaleti bekliyor!
Mars Uranüs etkileşimi: Astrolog Aygül Aydın 12 burç için tek tek yorumladı! 5 burç hırsına yeniliyor, 3 burç risk alıyor, 4 burç ilahi adaleti bekliyor! Bu hafta gökyüzünde Mars Uranüs etkileşimi var. Hedefler ve özgürlükler arasında denge kurma vakti. Ünlü astrolog Aygül Aydın, 29 Ocak - 4 Şubat haftası Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcu yorumları…
28.01.2024 Astroloji
Divan Edebiyatı Özellikleri Nelerdir? Divan Edebiyatının Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir?
Divan Edebiyatı Özellikleri Nelerdir? Divan Edebiyatının Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir? Divan edebiyatı 11. yüzyılda Anadolu'da tasavvuf ile ortaya çıkmış bir edebiyat türüdür. Bu edebiyat türünün gelişmesinde Aşık ve Tekke Edebiyatı temsilcilerinden Mevlana, Kaygusuz Abdal ve Yunus Emre'nin payı büyüktür. Yaklaşık 600 yıl boyunca hüküm süren Osmanlı Devleti'nde etkili olan divan edebiyatı, Tanzimat Dönemi ile birlikte eski gücünü yitirmiştir. 
27.01.2024 Gündem
Destan Nedir, Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Destan Örnekleri Nelerdir?
Destan Nedir, Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Destan Örnekleri Nelerdir? Destan, edebiyatta yer alan bir yazım terimi olarak bilinmektedir. Destanların nazım şekilleri ve türü hem aşık edebiyatında hem de halk edebiyatında yer almaktadır. Milletlerin yaşadıkları tarihi olayları, efsanevi ve mitolojik bir şekilde anlatmalarına bağlı olarak meydana gelen bir türdür. Destanlar sözlü destanlar ve yazılı destanlar olmak üzere iki farklı alanda incelenebilmektedir. Destan, milli karakterler taşıyan ve uzun manzum eserler olarak da bilinmektedir. 
18.01.2024 Gündem
16 yıl sonra aynı acı! Şehidimizin yürek yakan hikayesi
16 yıl sonra aynı acı! Şehidimizin yürek yakan hikayesi Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun acı haberi, İstanbul'un Tuzla ilçesindeki baba ocağına ulaşırken acı bir detay da ortaya çıktı.
13.01.2024 Gündem
Yüreğimize ateş düştü, 16 yıl sonra aynı acı... Şehitlerimizin isimleri belli oldu
Yüreğimize ateş düştü, 16 yıl sonra aynı acı... Şehitlerimizin isimleri belli oldu Türkiye şehitlerine ağlıyor. Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahramanlarımızın kimlikleri açıklandı. Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin ve Sözleşmeli Er Murat Atar'ın ailelerine şehadet haberi verildi. Şehit olan 9 askerin cenazeleri, Şırnak’ta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı.
13.01.2024 Gündem
777 ne anlama gelir? Şans getiren sayıların anlamları nelerdir?
777 ne anlama gelir? Şans getiren sayıların anlamları nelerdir? Sosyal medyanın da son günlerde gündeminden düşmeyen 777 sayısı aslında çok özel anlamlar içeriyor. Tekrarlanan sayı dizlerine melek numerolojisi denmektedir. Melek numerolojisine göre bu sayılar üçlü ya da dörtlü şekilde oluşur. İlahi ve ruhsal mesajı iletmek için hayatınızda spontane görünür. Peki 777 ne anlama gelir? Detaylar haberimizde.
31.12.2023 Yaşam
Umut Candan kimdir? Nihal ve Bahar Candan’ın annesi Umut Candan ne iş yapıyor, kaç yaşında, evli mi?
Umut Candan kimdir? Nihal ve Bahar Candan’ın annesi Umut Candan ne iş yapıyor, kaç yaşında, evli mi? Bahar Candan ve Nihal Candan’ın kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasının ardından Candan kardeşlerin annesi Umut Candan katıldığı magazin programında kızlarını savundu. Programı vatandaşlar ‘Bahar Candan ve Nihal Candan’ın annesi Umut Candan kim?’ ve ‘Umut Candan kaç yaşında, ne iş yapıyor?’ sorularına yanıt aramaya başladı.
18.11.2023 Magazin
Büyük Filistin Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için kıyamdayız
Büyük Filistin Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için kıyamdayız Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail tam 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. Şimdi İsrail, biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz ve şimdi bunun hazırlığı içindeyiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz ve savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız" dedi.
28.10.2023 Gündem
Ahmet Yesevi Eserleri Nelerdir? Ahmet Yesevi Eserleri'nin Özellikleri
Ahmet Yesevi Eserleri Nelerdir? Ahmet Yesevi Eserleri'nin Özellikleri Türkiye'de ve diğer İslam ülkelerinde Pir-i Türkistan adıyla bilinen Ahmet Yesevi 1083 yılında Kazakistan'ın Sayram kentinde doğdu. Henüz 32 yaşındayken büyük mutasavvıflar için kullanılan "Baba" unvanı ile anılan Ahmet Yesevi, 61 yaşındayken evinin altına kazdırdığı bir dehlizde yaşamaya karar verdi. Bunun nedeni Hz. Muhammed'in 61 yaşında vefat etmesidir. Son yıllarını halvette ve inzivada geçiren Ahmet Yesevi tasavvufun Anadolu'da yayılmasında etkili oldu. Başta Mevlana, Kaygısuz Abdal ve Yunus Emre olmak üzere birçok tekke şairi Ahmet Yesevi'den etkilenmiştir. 
22.09.2023 Kültür Sanat
Yıllarca hizmetçi olarak çalıştığı evin kızı olduğunu öğrendi: Dünyası başına yıkıldı
Yıllarca hizmetçi olarak çalıştığı evin kızı olduğunu öğrendi: Dünyası başına yıkıldı Kalbiye Sağlam, bir buçuk yıl önce iş insanı Niyazi Sağlam'ın kızı olduğunu öğrendi. Evinde yıllarca hizmetçilik yaptığını ve olayları öğrenince büyük bir şok yaşadığını anlatan Kadriye Sağlam, yıllarca çektiği eziyetlerin sorumlusu olarak onları görüyor...
20.08.2023 Yaşam
Yunus Emre Eserleri Nelerdir? Yunus Emre Eserleri'nin Özellikleri
Yunus Emre Eserleri Nelerdir? Yunus Emre Eserleri'nin Özellikleri Yunus Emre'nin doğum yeri ve doğum tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte 13. yüzyılın başlarında Anadolu'da yaşadığı tahmin edilmektedir. Hem halk hem de tekke edebiyatının temsilcilerinden biri olan Yunus Emre, eserlerinde ilahi aşkı, Allah'ın karşısında kulun acizliğini, dünya yaşamının faniliğini ve ahirete duyduğu özlemi dile getirmiştir. Şiirlerinde sade ve anlaşılır bir dil kullanan ozan ilahi, semai, şathiye ve devriye türünde şiirler kaleme almıştır. 
15.08.2023 Eğitim
Ahmet Haşim Eserleri Nelerdir? Ahmet Haşim Eserleri'nin Özellikleri
Ahmet Haşim Eserleri Nelerdir? Ahmet Haşim Eserleri'nin Özellikleri Saf Şiir akımının temsilcilerinden biri olan Ahmet Haşim 1887 yılında Bağdat'ta doğdu. En çok etkilendiği Fransız şairler Stephan Mallerme, Charles Baudelaire ve Louis Aragon oldu. Dergilerde yayımlanan şiirleriyle edebiyat eleştirmenlerinden tam not alan Ahmet Haşim, önce Fecr-i Ati topluluğuna girdi. Topluluktaki diğer şairlerin fikir ayrılığına düşmesiyle Fecr-i Ati kısa sürede dağıldı. Daha sonrasında Yahya Kemal Beyatlı ile birlikte Nev Yunani ve saf şiir akımını kuran Ahmet Haşim, şiir dışında bir gezi ve iki deneme kitabı yazdı.
11.08.2023 Eğitim
Falda Hilal Görmek Ne Demek? Kahve Falında Hilal Şeklinde Ay Nasıl Yorumlanır?
Falda Hilal Görmek Ne Demek? Kahve Falında Hilal Şeklinde Ay Nasıl Yorumlanır? Falda hilal görmek fal sahibinin yakın zamanda emeklerinin karşılığını alacağı yönünde yorumlanır. Özellikle göstermiş olduğu çabanın hem maddi hem de manevi yönden geleceği üzerine delalet eder. İş hayatında göstermiş olduğu mücadele sayesinde iyi yerlere gelerek kazancının da istediği noktaya ulaşacağına delalet eder. Eğer fal sahibinin hasta olan yakınları var ise, yakın zamanda şifalı haberler alacağı üzerine yorumlanır.
25.07.2023 Gündem
(Hicri yılbaşı duası 2023) Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur, Hicri Yılbaşı duası ne zaman okunur, ? Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası…
(Hicri yılbaşı duası 2023) Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur, Hicri Yılbaşı duası ne zaman okunur, ? Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası… 2023 Hicri Yılbaşı duası, Muharrem ayının gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Muharrem ayının ilk gecesi okunacak dua Türkçe, Arapça okunuşlarıyla sorgulanıyor. Kurban Bayramı'nın ardından gelen Hicri yılbaşı bugün idrak edilmeye başlandı. Bu günde yapılacak ibadetler, okunacak dualar ise merak ediliyor. Peki, Hicri yılbaşı duası ne zaman okunur, Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur? İşte Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası…
19.07.2023 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli'den İsveç'teki Kur'anı Kerim provokasyonuna tepki: Her yönüyle kuşku vericidir
MHP lideri Devlet Bahçeli'den İsveç'teki Kur'anı Kerim provokasyonuna tepki: Her yönüyle kuşku vericidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç'in NATO'ya üyelik süreciyle ilgili, "Türkiye'nin iadesini talep ettiği PKK'lı ve FETÖ'cü hainler henüz teslim edilmemiştir. Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verilmesi de bir başka skandal olarak karşımızdadır. Türk milleti İsveç'in şu hal ve görünümüyle NATO'ya girişine sıcak ve sempatik bakmamaktadır" dedi.
4.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İlahi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilahi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.