Hormonlar

Hormonlar

Son dakika Hormonlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hormonlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hormonlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hormonlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hormonlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 474 hormonlar haberi bulunmuştur. Tüm hormonlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin Kilo verme sürecinde sıkça vurgulanan diyet ve egzersiz, sağlıklı yaşamın temel taşları olarak kabul edilir. Ancak, az bilinen bir faktör de uyku düzenidir. Uyku, kilo verme sürecini etkileyen önemli bir unsurdur ve doğru uyku alışkanlıklarıyla desteklendiğinde, kilo verme hedeflerine ulaşma şansını artırır. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak da uykunun kalitesi ve miktarının vücutta salgılanan hormonlar üzerinde derin bir etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek yanlış uyku alışkanlıklarının kilo verme çabalarını olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi ve az uyumanın abur cubur yeme alışkanlıkları üzerindeki etkisinden bahsetti.
13.04.2024 Yaşam
Kolajeni gün boyu yüksek seviyede tutan alışkanlık - Sadece cilt düşmüyor,  10 yıl gençleştiriyor
Kolajeni gün boyu yüksek seviyede tutan alışkanlık - Sadece cilt düşmüyor, 10 yıl gençleştiriyor Maalesef genetik ve içsel yaşlanma kolajen kaybına yol açan hormonlar nedeniyledir. Cilt için destek verici yapısıyla kolajen seviyesi düştüğünde cilt için de beklenen gevşeme ve sarkma yaşanır. Hatta bunların yanısıra belirgin kırışıklıklar da görülmeye başlar. Ancak bazı edineceğiniz küçük alışkanlıklar geç yaşlanmanızı sağlayabilir.
9.04.2024 Yaşam
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Adet Söktürücü Soğan Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...adet Söktürücü Soğan Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Adet Söktürücü Soğan Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...adet Söktürücü Soğan Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Adet söktürücü olarak bilinen soğan kürü günümüzde pek çok kadının tükettiği kürlerden biridir. Soğan kabuklarının kaynatılması ile hazırlanan bu kürün kan sulandırıcı özelliği bulunmaktadır. Düzensiz adet gören kişiler bu tarifi uygulamaktadır. Soğan kürü adet söktürücü özelliği ile bilinen en etkili yöntemlerdendir.
15.12.2023 Sağlık
En çok orta yaşta olan kadınlarda görülüyor! Tedavi edilmediğinde birçok olumsuz etkileri var...
En çok orta yaşta olan kadınlarda görülüyor! Tedavi edilmediğinde birçok olumsuz etkileri var... Tedavi edilmediğinde birçok olumsuz etkileri olan hashimotonun, en çok orta yaşta olan kadınlarda görüldüğünü söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Hashimoto, tiroid bezini etkileyen otoimmün bir hastalıktır. Tiroid, boynun tabanında Adem elmasının hemen altında bulunan kelebek şeklinde bir bezdir. Tiroid vücutta birçok fonksiyonun düzenlenmesine yardımcı olan hormonlar üretir. Bazı kişilerde bağışıklık sistemi tiroid bezine hasar veren antikorlar geliştirebilir. Bu durumda hashimoto ortaya çıkar” dedi.
19.10.2023 Sağlık
Aylin Coşkun'dan tüp bebek itirafı!
Aylin Coşkun'dan tüp bebek itirafı! Uzun süredir görülmeyen Aylin Coşkun, konuk olduğu canlı yayında verdiği 18 kilo verdiğini açıkladı. Aylin Coşkun dört senede 50 sefer tüp bebek tedavisi gördüğünü açıkladı.
30.09.2023 Magazin
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı! Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023 Sağlık
'Casus' balina bu sefer İsveç kıyılarında görüldü
'Casus' balina bu sefer İsveç kıyılarında görüldü Norveç'te 2019 yılında görülen ve Rus donanması tarafından eğitilmiş bir "casus" balina olduğu öne sürülen beyaz balina, bu sefer İsveç kıyılarında görüldü.
30.05.2023 Dünya
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir Deprem gibi olaylar, birçok insan için ciddi bir stres kaynağı olabiliyor. Tüm Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketinin ardından çok sayıda kişi kendilerini güvensiz ve kaygılı hissetmeye başladı. Bunların sonucunda farkında olmadan bazı diş sıkması, çiğneme hareketi gibi fiziksel tepkiler ortaya çıktı. Peki neler yapabiliriz, bu durumu nasıl aşabiliriz? Tedavi yöntemleri neler? İşte uzman isimlerin tavsiyeleri...
29.04.2023 Sağlık
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’ Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Nuri Günel, stres anında salgılanan hormonların kalp krizi başta olmak üzere birçok hastalığı tetikleyebildiğini söyleyerek, “Stres kalp hastalıklarının en önemli nedenlerinden biridir. Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi gibi birçok kalp hastalığını tetikleyebildiği gibi var olan kalp hastalıklarının şiddetini de artırır” dedi.
29.03.2023 Sağlık
Uyku sorununuz olup olmadığını 17 maddeyle test edebilirsiniz!
Uyku sorununuz olup olmadığını 17 maddeyle test edebilirsiniz! Düzenli uykunun özellikle bağışıklık sistemine olumlu etkileri bulunuyor. Uykunun başlaması ile sempatik sinir sistemi aktivitesinde düşüş olurken, inflamasyon yanıtı baskılanıyor böylece vücutta virüslere karşı bağışıklık yanıtının artıyor. Bağışıklığın artmasıyla birlikte pek çok hastalığa karşı korunaklı olunduğunu belirten Prof. Dr. Turan Atay, uyku ve faydaları hakkında bilgi verdi.
16.03.2023 Sağlık
Aşkın belirtileri! Hepsi harekete geçiyor, anında ele veriyor
Aşkın belirtileri! Hepsi harekete geçiyor, anında ele veriyor Hoşlandığınız birini gördüğünüzde yaşadığınız kalp çarpıntısının nedeni ortaya çıktı. Derinleşen bakışlar, terleyen eller, midenizde uçuşan kelebekler... Bunların hepsinin nedeni aynı. Peki karşınızdaki insanın duygularını anlamak için ne gerekiyor? Aşkın kimyasını bilmek, duyguları anlamayı kolaylaştırıyor. İşte en kesin hoşlanma belirtileri...
7.01.2023 Yaşam
Cinsiyet değiştiren ABD'li asker pişman oldu: Hayatımın en büyük hatası!
Cinsiyet değiştiren ABD'li asker pişman oldu: Hayatımın en büyük hatası! ABD donanmasının özel kuvvetlerinde görevli olan ve erkekten kadına dönen madalyalı kahraman subay verdiği kararın hayatının en büyük hatası olduğunu belirterek eski haline dönmeyi hedeflediğini söylemesi tartışma yarattı.
12.12.2022 Dünya
Ay tutulmasından en çok bu burçlar etkilenecek! 'İkili ilişkiler sınavdan geçiyor'
Ay tutulmasından en çok bu burçlar etkilenecek! 'İkili ilişkiler sınavdan geçiyor' Doğrudan duygularımızı etkileyen Ay tutulması bugün saat 14.00'te gerçekleşti. Ruhsal bunalımların etkili olduğu günler yaşanacak, olaylar yeni bir şekil alacak. Kader planları yeniden yazılacak. Bazı burçların iş ile ilgili değişimleri söz konusu olurken, bazılarının ise ilişkileri sınanacak. Ay tutulması burçları nasıl etkileyecek? Ay tutulması ne kadar sürecek ve yeni kararlar almak için doğru zaman mı? İşte detaylar...
8.11.2022 Astroloji
Obezite ve sivrisinekler salgınlarını bitirecek gelişme! Türk bilim insanı buldu
Obezite ve sivrisinekler salgınlarını bitirecek gelişme! Türk bilim insanı buldu ABD'nin New York eyaletindeki Cornell Üniversitesi'nde Nörobiyoloji ve Davranış Bilimleri Bölümünde araştırmalarını yürüten Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Doç. Dr. Nilay Yapıcı, fare ve meyve sinekleri üzerinde yürüttüğü çalışmasıyla obezite, metabolizma hastalıkları ve sivrisineklerin insanları sokmasını engelleyerek, çeşitli salgın hastalıkları önlemeyi hedefliyor.
9.09.2022 Sağlık
Aşırı tüylenme ve sivilcelenmeye neden oluyor
Aşırı tüylenme ve sivilcelenmeye neden oluyor Ünlü Jinekolog Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, doğum kontrol haplarının aşırı tüylenme ve sivilce oluşumuna neden olduğunu söyledi.
8.07.2022 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Kardiyoloji uzmanından kalp hastalarına önemli 'sıcak hava' uyarıları
Kardiyoloji uzmanından kalp hastalarına önemli 'sıcak hava' uyarıları Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kronik kalp ve tansiyon rahatsızlığı olan vatandaşlar için de kısmen sıkıntılı günler başladı. Kalp hastalığı olan vatandaşlar için uyarıda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Balaban, ”Özellikle kalp damar hastaları sıcak havalarda fazla kalırsa, artan nabız ve tansiyon düşmesi ile beraber kalp krizi riski artabilir. Güneşin fazla olduğu saatlerde dışarda bulunmamalılar” dedi.
19.06.2022 Sağlık
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı! Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022 Sağlık
Menopozun ilacı, doğal hormon
Menopozun ilacı, doğal hormon Jinekolog Ayşalı Yılmaz, menopoza giren kadınlara verilen doğal hormonların bu sürecin olumsuz etkilerini ortadan kaldırdığı gibi, çeşitli hastalık risklerine karşı kalkan görevi gördüğünü söyledi. Doğal hormonların yaşlanmaya karşı destek de verdiğini belirten Opr. Dr. Yılmaz, “Kısa süre öncesine kadar kötü gözle bakılan hormon tedavileri doğal hormonların kullanımı ile kadınların hayatında çığır açmaya aday. Yeter ki eski bilgilere takılıp önyargılı olmayalım” dedi.
8.05.2022 Sağlık
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kemik erimesini önlüyor! 'İlaç alacağınıza onu yiyin' deyip faydalarını bir bir açıkladı...
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kemik erimesini önlüyor! 'İlaç alacağınıza onu yiyin' deyip faydalarını bir bir açıkladı... Protein, yağ ve kalsiyum kaynağı, kemik erimesini önlüyor. Şişkinliği geçiriyor, bağışıklık sistemini ve hazmı güçlendiriyor. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Türkiye'de 'Sende osteoporoz var' diye senelerce hanımlara hormonlar, ilaçlar verildi. İşte efendim bu peynir (Ezine peyniri) hepsinin yerine geçer. Hanımlara da Beylere de kemik erimesini önlemek için bol bol yiyin diyorum” dedi.
16.04.2022 Sağlık
Miyom nedir, neden olur, belirtileri? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir?
Miyom nedir, neden olur, belirtileri? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir? Gülşah Gizem Angı girdiği miyom ameliyatında, iddiaya göre beynine pıhtı atması sonucu yaşamını yitirdi. Söz konusu gelişmenin ardından “Miyom nedir, neden olur? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir?” gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
7.04.2022 Sağlık
Steroid nedir? Survivor’da gündeme gelen steroid ve doping nedir, ne işe yarar, steroid doping mi?
Steroid nedir? Survivor’da gündeme gelen steroid ve doping nedir, ne işe yarar, steroid doping mi? Survivor'ın 70. bölüm fragmanı ile steroid ve doping hakkında yapılan aramalar arttı. Nisa, streroid göndermesinde bulunarak Nagihan'ın doping kullandığını iddia etti. Söz konusu gelişmenin ardından doping ve steroid nedir, ne işe yarıyor? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, doping nedir, steroid ne anlama geliyor? Steroid doping mi?
5.04.2022 Gündem
Bunu her gün yapın! Doğal bir antidepresan etkisi sağlıyor!
Bunu her gün yapın! Doğal bir antidepresan etkisi sağlıyor! Gülümseme kişinin özgüvenini artıran, kendini iyi hissetmesini sağlayan yüz estetiğinin tamamlayıcı unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Sağlıksız ağız ve diş yapısının sosyal hayata olan olumsuz etkilerinden kurtulmak isteyenlerin ilk tercihi olan estetik gülümseme, sağladığı pozitif etkilerle hem iş hayatında hem sosyal hayatta kişilere güven aşılıyor. Yapılan serbest araştırmalara göre etkileyici gülüşe sahip olan insanlar etrafları tarafından daha samimi, arkadaş canlısı, mutlu ve başarılı olarak değerlendirilirken, kendinden emin gülümsemeler hem zihin hem de beden sağlığı açısından olumlu etkiler sağlıyor. Diş Hekimi Ömer Ekiz, doğal görünen gülümsemenin elde edilmesi için yapılan diş tedavilerini anlattı.
2.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hormonlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hormonlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.