Hızır

Hızır

Son dakika hızır haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hızır ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hızır haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hızır

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hızır gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.058 hızır haberi bulunmuştur. Tüm hızır haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri?
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri? 2024 Ramazan bitiyor. 9 Nisan arefe günüyle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurluyoruz. Müslümanlar arefe gününde neler yapılması gerektiği konusunda internette araştırmalarına devam ediyor. Bugün yani 9 Nisan Salı günü arefe günü olarak idrak ediliyor. Arefe gününde Hızır Aleyhisselam'ın duası da dillerden düşmüyor. Arefe günü okunacak dua ve zikirler arasında Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah ile başlayan dua en çok okunanlar arasında yer alıyor. İşte Hızır'ın arefe günü duası...
9.04.2024 Gündem
Kendisini sıkıştıran araca çarpmamak için motosikletinden düşüp öldü!
Kendisini sıkıştıran araca çarpmamak için motosikletinden düşüp öldü! Adana’da başka bir aracın sıkıştırdığı motosiklet sürücüsü dengesini kaybederek düştü. Kazada yaşlı sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.
24.03.2024 Adana
Dur ihtarına uymayıp takiple yaklanan TIR şoförü polisin parmağını kırdı
Dur ihtarına uymayıp takiple yaklanan TIR şoförü polisin parmağını kırdı Kocaeli'de, kullandığı TIR ile polisin 'Dur' ihtarına uymayan Murat Y., takiple yakalandı. TIR'dan indirilen Murat Y., mukavemet gösterdiği trafik polisinin sağ elinin serçe parmağını kırdı. Olay, güvenlik kamerasına yansıdı.
20.03.2024 Gündem
Bayram tatili yolunda kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Bayram tatili yolunda kaza: 1 ölü, 5 yaralı Aksaray'da bayram tatiline giden ailenin otomobili yoldan çıkıp devrildi. Kazada Asel Kesik (2) yaşamını yitirdi, 8 aylık hamile annesi Hüsra Kesik’in (36) de olduğu 5 yakını yaralandı.
24.06.2023 Gündem
Devlet yüzde 70 hibe veriyor, kilo fiyatı 400 lira! Tamamen organik
Devlet yüzde 70 hibe veriyor, kilo fiyatı 400 lira! Tamamen organik Kırıkkale'de KOP destekli projeden faydalanan arıcılar, bin 744 rakımlı Dinek Dağı'ndaki zengin bitki örtüsüne sahip vadide organik bal üretiyor. Normal balın kilogramı 200 liradan satılırken, organik balın fiyatı ise 400 lira olarak belirlendi.
17.05.2023 Gündem
Hz. Hızır kimdir? Hızır nasıl görünür, görevleri nelerdir?
Hz. Hızır kimdir? Hızır nasıl görünür, görevleri nelerdir? İslam'da en fazla bilinen sahabeler arasında Hz. Hızır yer almaktadır. Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra birtakım hadislerde de Hz. Hızır'dan bahsedilmektedir. Hz. Musa döneminde yaşayan bir sahabe olan Hz. Hızır, aynı zamanda Hadır ismiyle de bilinmektedir. Hızır ismi Arapçadan gelmekle birlikte yeşilliği bol olan anlamı bulunmaktadır.
11.05.2023 Dini Bilgiler
Hıdırellez duası hangi gün, ne zaman yapılır? Hıdırellez duası nedir? Hıdırellez’de 40 kere okunan dua!
Hıdırellez duası hangi gün, ne zaman yapılır? Hıdırellez duası nedir? Hıdırellez’de 40 kere okunan dua! Hz. Hızır ile Hz. İlyas'ın bir gül ağacı altında buluşup kendilerine inanıp yardım dileyenlere yardım ettiklerine inanılan gün Hıdırellez her yıl 5-6 Mayıs’ta gerçekleşir. Geleneksel bir bayram olarak kutlanan Hıdırellez bu yıl Cuma ve Cumartesi günlerine denk geliyor. Bu günlerde vatandaşlar dilekler diler, dualar okur. Peki, Hıdırellez duası ne zaman yapılır? Hıdırellez’de 40 kere okunan dua nedir? İşte Hıdırellez’de okunan dualar…
5.05.2023 Gündem
Hıdırellez’de ateşten atlarken ne denir? Hıdırellez'de ateş üstünden atlamak: Hıdırellez'de ateşten neden atlanır?
Hıdırellez’de ateşten atlarken ne denir? Hıdırellez'de ateş üstünden atlamak: Hıdırellez'de ateşten neden atlanır? Baharın gelişini müjdeleyen, umudun simgesi Hıdırellez bayramında dilekler dilenir dualar edilir, ateş üstünden atlanır. Hızır ve İlyas peygamberler aracılığıyla istekler sıralanır. Peki, Hıdırellez'de ateş üstünden atlanırken ne denir?' sorusunun cevabını ve Hıdırellez kutlamalarında söylenecek sözler, edilecek duaları haberimizde derledik...
5.05.2023 Gündem
Düğün konvoyunun önünü kestiler, iskambil oynayıp bahşiş aldılar
Düğün konvoyunun önünü kestiler, iskambil oynayıp bahşiş aldılar Rize’de 4 arkadaş düğün konvoyunun önünü kesme amaçlı iskambil oynayarak damattan bahşiş aldı.
25.04.2023 Yaşam
Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri!
Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri! Baharın gelişinin kutlandığı Hıdırellez her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanıyor. Halk takviminde yer alan Hıdırellez’de geleneksel ritüeller gerçekleştiriliyor, dilekler dileniyor ve bereketi simgeleyen bazı uygulamalar yapılıyor. Türk coğrafyası için önemli olan bu gün ile ilgili akıllarda pek çok soru işareti de bulunuyor. Özellikle Hıdırellez’in İslam’da yeri olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri ne? İşte merak edilenler…
18.03.2023 Dini Bilgiler
'Ben Hızır'ım' deyip dolandırdı: Paraları Cebrail‘e götüreceğim
'Ben Hızır'ım' deyip dolandırdı: Paraları Cebrail‘e götüreceğim İzmir'in Konak ilçesinde kendisini Hızır Aleyhisselâm (A.S.) olarak tanıtan bir kişi, üç üniversite bitiren şahsı kurban borcu olduğu ve paraları Cebrail Aleyhisselam'a vereceğini söyleyerek dolandırdı. Dolandırıldığını anlayan adam şikayetçi olurken, dolandırıcı her yerde aranıyor.
9.03.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bulgaristan ile iş birliği mesajı: Hedefimiz 10 milyar dolar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bulgaristan ile iş birliği mesajı: Hedefimiz 10 milyar dolar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bulgaristan ile geçen sene ticaret hacmimiz 6 milyar dolara ulaştı. Ortak hedefimiz bunu 10 milyar dolar seviyesine kısa sürede çıkarmak." açıklamasını yaptı.
9.12.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Kimse müsamaha beklemesin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Kimse müsamaha beklemesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "DEAŞ'la mücadele kisvesi altında bölücü örgütün Suriye uzantısına silaha boğanlar bize ders veremez. İnsanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını soruyoruz, soracağız. Kimse bizden teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin" ifadelerini kullandı.
25.11.2022 Siyaset
Türkiye'den yeni hamle: Deniz altına seyyar havuz!
Türkiye'den yeni hamle: Deniz altına seyyar havuz! Türk Savunma Sanayii ambargolara rağmen karada, havada ve denizde yakaladığı başarıyı deniz altında da hayata geçirmek için başlattığı hamleyi sürdürüyor.
8.10.2022 Gündem
Hz. Yuşa kimdir? Hz. Yuşa'nın mucizeleri ve hayatı
Hz. Yuşa kimdir? Hz. Yuşa'nın mucizeleri ve hayatı Hz. Yuşa, Hz. Musa'dan sonra İsrailoğulları’nın lideri olmuştur. Yusuf aleyhisselam'ın neslinden gelir ve Hz. Yusuf'a benzetilir. Peki, Hz. Yuşa kimdir? Hz. Yuşa'nın türbesi ve tepesi nerededir? Hz. Yuşa'nın mucizeleri ve hayatı…
17.09.2022 Dini Bilgiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Aliyev'le görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev'le görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le bir araya geldi.
15.09.2022 Siyaset
İsmailağa Cemaati nedir, nereye bağlı? İsmailağa Cemaati lideri kim olacak, Mahmut Efendinin yerine kim geçecek?
İsmailağa Cemaati nedir, nereye bağlı? İsmailağa Cemaati lideri kim olacak, Mahmut Efendinin yerine kim geçecek? İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından İsmailağa Cemaati hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, İsmailağa Cemaati nedir, nereye bağlı? İsmailağa Cemaati lideri kim olacak?
23.06.2022 Gündem
Sokakta çıplak bekledi
Sokakta çıplak bekledi İzmit'te, bir kadın çıplak sokakta beklerken o anları cep telefonuyla görüntülendi.
23.06.2022 Yaşam
Cinsel istismarda bulunup öldürülen sevgililerin cesetlerine ulaşıldı
Cinsel istismarda bulunup öldürülen sevgililerin cesetlerine ulaşıldı Kırşehir'de sevgilisi Şeyma Demir (18) ile birlikte öldürülüp Kızılırmak Nehri'ne atılan Hasan Aydoğan'ın (21), 77 gün sonra cesedine ulaşıldı.
9.06.2022 Yaşam
Artvin’de kızgın boğa sahibini hastanelik etti!
Artvin’de kızgın boğa sahibini hastanelik etti! Artvin'de Kafkasör Boğa Güreşleri Festivalinde baş kategorisinde güreşecek olan 800 kilogramlık ‘Mosso’ isimli boğasını güreşlere hazırlayan Hızır Sert, boğasının saldırısına maruz kaldı.
4.06.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüs kazasında ölen gencin cenazesine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüs kazasında ölen gencin cenazesine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde'de otobüsün devrilmesi neticesinde yaşamını yitiren 20 yaşındaki Sude Naz Akkuş'un cenaze namazına katıldı. Cenaze namazı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sude kızımızın olduğu otobüsteki şoförle ilgili yargı gereken neyse bunların takibini yapıyor, yapacak ve bizler de bunun takipçisi olacağız. Bunu takipsiz bırakmayız" dedi.
23.05.2022 Siyaset
Engin Altan Düzyatan diziden neden ayrıldı, Barbaroslar’da Oruç reis öldü mü? Gerçekte Oruç Reis nasıl ve neden öldü?
Engin Altan Düzyatan diziden neden ayrıldı, Barbaroslar’da Oruç reis öldü mü? Gerçekte Oruç Reis nasıl ve neden öldü? Engin Altan Düzyatan Barbaroslar dizisinden ayrıldı mı, Oruç Reis Engin Altan Düzyatan neden ayrıldı? TRT 1 ekranlarında yayınlanan Barbaroslar Oruç Reis ile ilgili aramalar arttı. Oruç Reis karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan'ın akıbeti merak ediliyor. Isabel'i canlandıran Pelin Akil ve Meryem'i canlandıran Cemre Gümeli'nin diziye geçen hafta veda etmişti. Peki, Barbaroslar’da Oruç reis öldü mü? Gerçekte Oruç Reis nasıl ve neden öldü?
20.05.2022 Televizyon
Oktay Kaynarca'nın yeni dizisi ve karakterinin adı belli oldu! Hem başrol, hem yapımcı...
Oktay Kaynarca'nın yeni dizisi ve karakterinin adı belli oldu! Hem başrol, hem yapımcı... Son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da rol alan Oktay Kaynarca, ATV ekranlarında yayınlanacak olan "Ben Bu Cihana Sığmazam" isimli dizide Cezayir karakterini oynayacak. Kaynarca dizide başrol olmanın yanı sıra projenin yapımcılığını da üstleniyor.
14.05.2022 Magazin
Dünya tarihine yön veren savaşlar! Akdeniz'i Türk gölüne çevirdiler: Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis, İshak Reis...
Dünya tarihine yön veren savaşlar! Akdeniz'i Türk gölüne çevirdiler: Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis, İshak Reis... Türklerin vatanlarını korumak adına gösterdiği mücadeleler tarih boyunca tüm medeniyetleri kendine hayran bıraktı. Mete Han’ın Çin'i fethetmesi, Alparslan'ın destansı zaferleri, 2 saat süren Mohaç Meydan Muharebesi, Doğu Roma İmparatorluğu'na son verip çağ kapatıp çağ açan fetih, Oruç Reis, Hızır Reis ve ağabeyleri İshak ile Cezayir'i alıp Akdeniz'i Türk gölüne çevirmeleri...
10.05.2022 Yaşam
Hıdırellez dileği 6 Mayıs’ta dilenir mi, Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? Hıdırellez’de gül ağacığına dilek gömme ritüeli saat kaça kadar sürer?
Hıdırellez dileği 6 Mayıs’ta dilenir mi, Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? Hıdırellez’de gül ağacığına dilek gömme ritüeli saat kaça kadar sürer? Hıdırellez dileği 6 Mayıs’ta yapılır mı, Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? Hıdırellez Hızır dileği ile ilgili aramalar devam ediyor. Orta Asya'dan Balkanlara kadar kutlanan en eski geleneklerden biri olan Hıdırellez’de Hızır ve İlyas'ın kavuştuğuna inanılır. Hıdırellez her sene mayıs ayında kutlanıyor. Peki, Hıdırellez dileği 6 Mayıs’ta dilenir mi?
6.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hızır ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hızır haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.