Herakles Lahdi

Herakles Lahdi

Son dakika Herakles lahdi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Herakles lahdi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Herakles lahdi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Herakles Lahdi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan herakles lahdi gelişmeleri de dahil olmak üzere 22 herakles lahdi haberi bulunmuştur. Tüm herakles lahdi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Antalya'daki kayıp eser soruşturmasında şok detaylar! 4 kamera...
Antalya'daki kayıp eser soruşturmasında şok detaylar! 4 kamera... Yorgun Herakles, Herakles Lahdi, Yüzyılın Hazinesi ve Elmalı Sikkeleri gibi paha biçilmez binlerce tarihi eserin bulunduğu Antalya Müzesi'nde kayıp eserler olduğuna ilişkin soruşturma devam ederken, dört güvenlik kamerasının da çalışmadığı ortaya çıktı.
4.01.2021 Gündem
Antalya'daki müzelerde 'güvenlik' sıkıntısı
Antalya'daki müzelerde 'güvenlik' sıkıntısı Antalya'da, Yorgun Herakles, Elmalı sikkeleri, Herakles lahdi gibi paha biçilmez binlerce tarihi eser barındıran Antalya Müzesi, Atatürk Evi, Karain Mağarası, Aspendos, Perge, Etnografya ve Mevlevihane müzelerinin kamera, hırsız ve yangın alarm sistemlerindeki arızaların, güvenlik sistemi firması tarafından giderilmediği ileri sürüldü. Müze ve ören yerlerinde büyük güvenlik açığı oluştuğu, tarihi eserlerin risk altında olduğu kaydedildi.
28.12.2020 Kültür Sanat
Herkül’ün müzesinde eserler kayıp! Soruşturma başlatıldı
Herkül’ün müzesinde eserler kayıp! Soruşturma başlatıldı Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen, Yorgun Herkül heykelini de bünyesinde barındıran Antalya Arkeoloji ve Tarih Müzesi’nde birkaç eserin kayıp olduğu ortaya çıktı. Durumun bildirildiği Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, jet hızıyla soruşturma başlattı.
9.09.2020 Gündem
Turkish Cargo, sarayın eserlerini Japonya'ya taşıdı
Turkish Cargo, sarayın eserlerini Japonya'ya taşıdı Turkish Cargo, "Osmanlı İmparatorluğu ve Lale Kültürü" isimli sergi için Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı'nda bulunan 186 parça eseri,Japonya'nın başkenti Tokyo'ya nakletti.
20.03.2019 Ekonomi
Herakles bereketi
Herakles bereketi Yurt dışına kaçırılan Herakles Lahdi’nin Türkiye’ye getirilmesiyle Antalya Müzesi’ni gezenlerin sayısı 5 ayda yüzde 70 arttı.
9.05.2018 Yaşam
Bu eserler sadece özel  izinle ziyaret ediliyor
Bu eserler sadece özel izinle ziyaret ediliyor Perge Antik Kenti’nde lahit içinde hiç bozulmamış halde bulunan ‘Medusa’ ve ‘Okeanus’ mozaikleri sadece özel izin ve uzmanlar eşliğinde ziyaret edilebiliyor ve her seferinde kapıları mühürleniyor.
3.03.2018 Yaşam
Binlerce yıllık altın taç Türkiye’ye dönüyor
Binlerce yıllık altın taç Türkiye’ye dönüyor Türkiye topraklarından yasa dışı olarak çıkarılan ve İskoçya’da bulunan M.Ö. 4. yüzyıla ait altın taçın iade edilmesi için çalışmalar son aşamaya geldi
25.12.2017 Yaşam
Ve TBMM harekete geçti! 55 dosya oluşturuldu, davalar açıldı
Ve TBMM harekete geçti! 55 dosya oluşturuldu, davalar açıldı TBMM Kaçak Eserlerin İadesini Sağlama ve Kültür Varlıklarını Koruma Tedbirlerini Araştırma Komisyonu, yurt dışına kaçırılan eserler için 55 dosya oluşturdu. 100’ü aşkın eser için davalar açılırken, eserlerin Türkiye’den kaçırıldığına işaret eden deliller toplanıyor
29.09.2021 Gündem
Sion Hazinesi’ni istiyoruz!
Sion Hazinesi’ni istiyoruz! Türkiye 1900’lü yıllarda İstanbul Kapalıçarşı’da antikacılık yaptığı bilinen Georges Zacos tarafından ABD’nin Dumbarton Oaks Müzesi’ne satılan 15 parçalık Sion Hazinesi’nin peşine düştü
5.10.2017 Yaşam
Mücevher kutusu
Mücevher kutusu Perge’den 60’lı yıllarda kaçırılan ve 2010’da İsviçre’de ele geçirildikten sonra 14 Eylül’de ait olduğu topraklara geri dönen Roma Dönemi’ne ait Herakles Lahdi, Antalya Müzesi’nde düzenlenen törenle Turizm Bakanı Kurtulmuş tarafından ziyarete açıldı
24.09.2017 Yaşam
Herakles lahdi Antalya Müzesi'nde ziyarete açıldı!
Herakles lahdi Antalya Müzesi'nde ziyarete açıldı! Yurt dışına kaçırılan ve geçen günlerde İsviçre'den Türkiye'ye getirilen lahit, yarın Antalya Müzesi'nde ziyarete açıldı.
24.09.2017 Kültür Sanat
Bugün ziyarete açılıyor
Bugün ziyarete açılıyor Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan ve geçen günlerde İsviçre’den Türkiye’ye getirilen Herakles lahdi, Antalya Müzesi’nde sergilenecek.
23.09.2017 Yaşam
Herakles 57 yıl sonra baş köşeye kuruldu
Herakles 57 yıl sonra baş köşeye kuruldu Perge Antik Kenti’nden 57 yıl önce kaçırıldıktan sonra İsviçre’de bulunan Antalya’ya getirilen Herakles Lahdi, Antalya Müzesi’nde sergileneceği alana yerleştirildi
19.09.2017 Yaşam
Herakles Lahdi, 57 yıl sonra evine getirildi
Herakles Lahdi, 57 yıl sonra evine getirildi Perge Antik Kenti'nden 1960'lı yıllarda kaçırılıp İsviçre'de ele geçirilen, Roma Dönemi'ne ait, üzerinde 'Herakles'in 12 işi'nin tasvir edildiği lahit, Antalya'ya getirildi. Lahit, 'Yorgun Herakles' heykeline de komşu olacak.
14.09.2017 Yaşam
Herakles Lahdi, Türkiye'ye getirildi
Herakles Lahdi, Türkiye'ye getirildi Yaklaşık 50 yıl önce yurt dışına kaçırılan lahit, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleriyle yetkililerce teslim alınmasının ardından İsviçre'nin Zürih kentinden THY'ye ait kargo uçağıyla Atatürk Havalimanı'na ulaştırıldı
13.09.2017 Kültür Sanat
Herakles Lahdi yola çıktı!
Herakles Lahdi yola çıktı! Türkiye'den 50 yıl önce kaçırıldığı düşünülen ve İsviçre'de bulunan Roma dönemi'ne ait, üzerinde 'Herakles'in 12 işi'nin tasvir edildiği lahid, Antalya'ya getirilmek üzere Cenevre'de özel olarak paketlenerek bulunduğu müzeden çıkarıldı. Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu, bu anlarda çekilen fotoğrafları paylaştı.
9.09.2017 Dünya
Çaldığın o lahdi yerine koy lütfen
Çaldığın o lahdi yerine koy lütfen Türkiye’den kaçırılan Roma Dönemi’ne ait “Herakles’in 12 işi”nin tasvir edildiği lahit tekrar Türkiye’ye getiriliyor.
8.09.2017 Yaşam
İsviçre’ye kaçırılan Herakles Lahdi geri dönüyor!
İsviçre’ye kaçırılan Herakles Lahdi geri dönüyor! Müze Müdürlüğü yetkilileri, 2010 yılında İsviçre’de ele geçirilen ve 50 yıl önce Türkiye’den kaçırıldığı düşünülen Roma Dönemi’ne ait, üzerinde ’Herakles’in 12 işi’nin tasvir edildiği lahdi getirmek için Cenevre’ye gitti.
8.09.2017 Dünya
Herakles Lahdi vatanına dönüyor
Herakles Lahdi vatanına dönüyor Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleriyle İsviçre’den iadesi konusunda anlaşmaya varılan Herakles lahdi, 6 Eylül’de Türkiye’ye getirilecek. Geçmişi milattan önce 2’nci yüzyıla uzanan ve 50 yılı aşkın bir süre sonunda yeniden ait olduğu topraklara dönecek
17.08.2017 Kültür Sanat
Sonunda Türkiye'ye iade ediliyor!
Sonunda Türkiye'ye iade ediliyor! Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Herakles lahdin 2010 senesinde Cenevre serbest limanında, İsviçreli yetkililerce gerçekleştirilen envanter kontrolü sırasında el konulduğunu anımsatarak, "Cenevre Başsavcılığı, 21 Eylül 2015'te lahdin iadesine kara verdi. Bu karar 2 Mayıs 2016'da Cenevre Adalet Mahkemesi Ceza Dairesi tarafından onaylandı. Daha sonra İsviçre Federal Mahkeme nezdinde itiraz edildi. Sonra da itiraz girişimlerimiz sonucunda geri çekildi ve böylece itirazın geri çekilmesiyle birlikte iade kararı da kesinleşmiş oldu." dedi.
24.03.2017 Dünya
Herkül’ü getirten ekipteydi  şimdi yeni eserlerin peşinde!
Herkül’ü getirten ekipteydi şimdi yeni eserlerin peşinde! ´Heykeli kaçıran adamdan yeni ihbarlar alıyorum´
1.10.2011 Arşiv
Tarihin ilk barış antlaşması da en eski aşk şiiri de bu müzede
Tarihin ilk barış antlaşması da en eski aşk şiiri de bu müzede "İlk barış antlaşmasının metni de titizlikle korunuyor"
10.06.2011 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Herakles Lahdi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki herakles lahdi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.